Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg

  Deems skrivebord-fidelity

  Etter å ha gått en stund uten høyttalere på skrivebordet er det på tide å finne noe annet enn hodetelefoner.

  Mine mål med anlegget:
  Det skal være engasjerende, musikalsk og morsom lyd. Det skal låte godt med både 320kbps mp3 og 24bit flac. Det skal takle film, elektronisk og aukustisk musikk godt. Det skal spille godt ved lave volum og lytteavstander helt ned til 60cm med kort avstand til bakvegg. Høyttalere og forsterker bør være små og plasseringsvennlige. Forsterker må gjerne ha tonekontroll og A/B høyttalervalg siden jeg kanskje velger å beholde to par høyttalere.


  Budsjett for forsterker og høyttaler er sammenlagt 10.000,-


  Kilde: Datamaskin med coax til Furutech ADL Espirit DAC/preamp.
  Forsterkere brukt i testingen: Bryston 4B SST og Lepai LP-2020+.

  Jeg har ikke fått testet noen forsterkere enda, men har prøvd noen høyttalere:

  JohnBlue JB3:
  Pris: 3.000kr

  + Volum: Spiller fint ved lave og høye volum.


  + Diskant: Presenterer perkusjon og blåsere meget godt, veldig god, men ikke helt på høyde med PSB. Men slår både Rega og Elac etter min mening.


  + Mellomtone: Litt tilbaketrukken i forhold til bass og diskant? Men stemmer låter flott, selv om den her også ligger litt etter PSB. Sliter ikke som Rega med komplisert musikk.


  + Bass: Ikke spesielt nøytral, men til et skrivebordsoppsett med en liten høyttaler vil jeg heller ha en liten høyttaler som er morsom å høre på, og det er denne. Det blir ikke samme trykk eller lave frekvenser som du kunne fått med en dobbelt så stor høyttaler. Men den dunker langt bedre fra seg enn PSB Mini på skrivebordet mitt. House, electro dubstep og annen basstung musikk trives godt i disse boksene. Sanger som ikke har så kraftig bass får også den bassen jeg føler er naturlig, selv om dette i noens øyne kanskje ville vært litt mye. Bassen duger definitivt om man liker basstunge sanger og ikke har plass til en større høyttaler.


  Falt den i smak? En liten, rimelig og lettdrevet høyttaler som presterer over all forventning. Musikalsk og morsom, både i små og store rom. Spesielt bassen i denne tassen er overraskende, men det er helheten og fylden i lyden som imponerte meg mest. Designet er ikke hva jeg vanligvis ser etter, men den er pen.


  9 av 10 maur i rumpa


  PSB Imagine Mini:
  Pris: 5.000kr/5.500kr uten/med pianolakk.

  / Volum: Denne presterer merkbart bedre på høyere volum, spesielt på grunn av bassen.


  + Diskant: Flott detaljegjengivelse og naturtro gjengivelse av kvinnestemmer, perkusjon og blåsere. Jeg hører stor forskjell på lav- og høyoppløste filer.


  + Mellomtone: Ingenting å si på denne. Naturtro, takler mange instrumenter og gir flott romfølelse. Setter på orkesterkonserter og føler meg tilstede rett foran orkesteret.


  - Bass: Bassen er mindre kraftig enn hva anmeldelsene har gitt meg inntrykk av. Den er nøytral og egner seg meget godt til aukustisk musikk, men setter man på noe elektronisk er løpet kjørt. Helt fra 120hz og ned synes jeg denne er pjuskete, spesielt under 70hz. Den burde kanskje matches med utstyr som kan hjelpe med bassen? Bassen fungerer greit ved høyere volum, men mangler trykket og fylden til JohnBlue.


  Ble jeg forelsket? Ja, det ble jeg. Flott detaljgjengivelse, romfølelse og passer veldig flott til mange typer musikk, spesielt akuistisk. Diskanten og mellomtonen er helt fantastisk. Lyden minner meg mye om den jeg får i hodetelefonene Beyerdynamic T1, men med mer romfølelse. Bassen trekker ned for å mangle trykk og evne til å spille de laveste tonene, så ser du etter en høyttaler til elektronisk musikk ville jeg sett etter noe annet om du ikke kan supplere med subwoofer. Men parer du denne med en kompetent subwoofer får du det beste av alle verdner. Meget pent design, nice and curvy.


  9 av 10 sommerfugler i magen


  Rega RS1:
  Pris: 5.000kr/5.500kr uten/med pianolakk.

  + Volum: Spiller fint ved lave og høye volum.


  / Diskant: Den kan bli litt intens. Den den får frem mange detaljer, er dog ikke i samme liga som PSB.


  / Mellomtone: Får en slags loudnesslyd og blir litt grøtete ved mange instrumenter. Men mellomtonen har fin balanse og er god å høre på. Detaljene og romfølelsen er heller ikke i samme liga som PSB.


  + Bass: Denne høyttalerens forte? Den er ikke spesielt kraftig, men du kan høre de fleste basstonene og den takler på sin måte Knife Party like godt som Diana Krall.


  Ble jeg blåst avgårde? Nei, den spiller alt godt, men ingenting eksepsjonelt. Bassen gir greit trykk og man hører alle tonene. Mellomtonen sliter med komplisert musikk, loudness faktor på lyden? Ikke den mest detaljerte. Designet var etter min mening kjedelig.


  7 av 10 høns på taket


  ELAC AM 150:
  Pris: 5.000kr.

  Må grundigere vurdere denne høyttaleren, førsteintrykket var for dårlig til å være sant. Skal prøve å finne ut hva som forårsaker problemer her.
  + Volum: Spiller fint ved lave og høye volum.


  / Diskant: Den spiller det meste greit, men skinner ikke i sola som noen av de andre høyttalerne.


  / Mellomtone: Denne blir litt overdøvet av diskanten og bassen. Fornøyelig og grei lyd, men men mangler det lille ekstra de fleste hi-fi interesserte vil ha.


  + Bass: Den har nok trykk og fylde, men spiller man høyt er den ikke kjapp nok til å henge med i svingene. Men til skrivebordsbruk er bassen perfekt.


  Falt det i smak? Tja, dette er ikke lyden jeg ser etter. Men for noen med et stramt budsjett som vil ha et godt og enkelt anlegg som funker bra til alt kan disse anbefales. Elac AM 180 er for meg utvilsomt verdt den doble prisen. Designet er greit, men jeg savner en grill.

  7.5 av 10 snegler i hagen
  Siste redigert av Deem; 12.02.2013 kl. 23:52.

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  198
  Tagget i
  0 Innlegg
  Spennende!

  Skal følge med her

  Har selv JB3, og får Kingrex T20U og PSU ganske snart.

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg
  JB3 er flotte saker, lette å like.

  Jeg hadde egentlig planlagt anlegg uten sub, men mellomtonen og diskanten på PSB er så forheksende at jeg tror jeg går for de. De er virkelig forheksende, selv når de er drevet av en T-amp til under 200kr! Tror at disse pluss en REL T5 sub er oppskriften på skrivebordslykke? Matet de med 20hz signal i en dag for å få løsnet elementene litt. Jeg vet at Paul Barton ikke tror på innspilling av høyttalere, men de lyder mye bedre enn når jeg koblet de til. De har åpnet seg mer, spesielt ved lavere volum.
  Siste redigert av Deem; 05.02.2013 kl. 22:16.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  9,687
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva med å kjøpe noen aktive monitorer til å ha på skrivebordet?
  Josh Blair (Duran Duran, Beyonce) bruker monitorer som er innenfor ditt budsjett:

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det var en informativ video, tommelopp. Skal jeg ha aktive tror jeg det blir ELAC AM 180, lillebror har disse og lyden er helt rå.

  Noe av moroa i dette er å ikke bare finne noe som funker, men å teste ut et bredt utvalg og sitte igjen med de som virkelig gjør inntrykk.
  Siste redigert av Deem; 12.02.2013 kl. 23:53.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har nå kjøpt en Klipsch SW-308 subwoofer til anlegget. Den gir det lille skyvet i bassen som PSB Imagine Mini mangler, dette er en meget vellykket kombo! Er så fornøyd med lyden at jeg ikke klarer å tro at jeg får særlig utbytte av å oppgradere forsterker fra Lepaien, men skal gi det et forsøk. Tenker Rotel RA-10 eller Onkyo A-9030 i første omgang.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da har jeg endelig funnet løsningen. Etter en lang pause fra søket etter nye høyttalere til skrivebordet ble jeg plutselig tilbudt nye Elac AM-180 til utrolige 5.000, halv pris! Jeg handlet inn disse for lillebror til jul og syntes de var utrolig bra. Jeg elsker den underholdende og engasjerende lyden, designet og slippe å tenke på plassering av forsterker. Dette blir bra!

 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  22
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei! Blir ikke diskanten litt hard på Am 180 som nærfeltsmonitor? Jeg og er interessert i disse, men litt bekymret for lyttetretthet. Kan du gi noen erfaringer etter litt bruk?

 9. #9
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  45
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg synes de er veldig behagelige å høre på i flere timer, og jeg blir lett trett i øra. Nå fås de for 7.300, et meget godt kjøp.

  De er bra med all musikk jeg har prøvd så langt. Lyden er rund, varm og fyldig. De Jeg bruker en Furutech ADL Espirit som DAC og forforsterker, det kan ha litt å si for lydsignaturen. Men jeg brukte også denne på alle de andre høyttalerne jeg har prøvd, og dette er i en annen liga. At Watt skriver at de mangler litt skyv i bassen er jeg ikke enig i hvis man sitter nærmere enn 200cm. Jeg oppsummerer det enkelt med at jeg er veldig fornøyd og sannsynligvis ikke kommer til å endre på anlegget mitt før om mange år.

  10 av 10 høvdinger.

  NB! Uavhengig av kilde og volum kan du høre _litt_ støy fra diskanten om du sitter nærmere enn 110cm og det ikke spilles av lyd. Det er ikke plagsomt for meg, men andre vil kanskje reagere annerledes.

  Navn:   IMG_1000.jpg
Visninger: 169
Størrelse: 94.7 Kb
  Siste redigert av Deem; 03.10.2013 kl. 10:34.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed