Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 34
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg

  Min lille kosekrok..

  Navn:   DSC_0144.jpg
Visninger: 2594
Størrelse: 62.9 Kb

  Dette er da min lille kosekrok i stua.. Siden jeg bor i ett hus med 3 leiligheter, hvor det er lytt (jeg hører når naboene hoster) og stort sett alltid noen hjemme, så har prioriteringen vært å finne en balanse mellom engasjerende lyd og ikke forstyrrende for de andre som bor her.

  Oppsettet er som følger:

  TV'n er en eldre 55" sony kdl-55ex500. Fint lite mer jeg kan si om den egentlig.. Bruker den til tv, film og som monitor til pc'n. Litt treige menyer og oppstart, men bra bilde. Lyden fra playstation 3 og x-box 360 går via hdmi til tv'n, og ut fra tv'n går lyden til hegel hd20 via optisk kabel.

  Nederst står en egen bygget htpc. Helt grei i5 sak, bygget bare for å høre på musikk og se noen filmer, så ingen imponerende specs. Hovedfokus var å bygge en pc som ikke bråket noe. Den komponenten som avgir mest lyd er cpu kjøleren med 9db, og kabinettet er lyddempet (fractal design 605), så hvis alt i leiligheten er skrudd av så kan jeg høre ett svakt sus i bakgrunnen - det er det hele.

  Lyden fra pc'n går via asus xonar essence stx lydkort til hegel hd20, koblet sammen med en nordost coax kabel. Kabelen krysser kun vei med en strømkabel, og det er en godt skjermet supra lorad kabel. Fra HD20 går lyden til auralic taurus hodetelefonforsterkeren via MIT exp proline XLR kabler, og til XTZ class a100 d3 forsterkeren via supra rca kabler.

  Bak hver høyttaler står det en XTZ subamp 1 forsterker, som er koblet til XTZ class a100 d3 forsterkeren med supra rca kabler. Høyttalerene er XTZ 99 w10.17p subwoofere med 10" seas aluminium elementer, og XTZ divine 100.33. Høyttalerkablene som er benyttet er supra classic 6.

  Jeg var redd subwooferene skulle være standard subwoofere som duger kun til film, men med justeringsmulighetene på subamp 1 forsterkerene og muligheten til å tette igjen bassportene så spiller disse stramt og pent i harmoni med divine høyttalerene. Muligheten til å justere sub'ene så de ikke spiller absolutt laveste toner er også knall for min del da jeg som nevnt tidligere bor i ett hus hvor det er 3 leiligheter, lytt og stort sett konstant noen hjemme. Har enda ikke fått noen klager (bank i bordet). Liker all slags musikk (bortsett fra opera og mesteparten av jazz) så har vært en utfordring å få stilt inn alt så jeg kan høre på 70 talls funk eller adele i det ene øyeblikket, og trance eller dubstep rett etterpå. Er veldig fornøyd med lyden nå.

  Alle komponenter, hvor det har vært mulig, har fått supra lorad eller nordost blue heaven strømkabler for å eliminere potensiell støy. Grenuttak som er benyttet er monster hdp 750. Hadde ett stort 120x60 stuebord, men det er kastet til fordel for ett lite 50x50 hjørnebord så ingenting skal komme mellom meg og lyden.

  Planer fremover? Jeg hadde en hegel h300 på lån, og den var marginalt bedre enn xtz class a100 d3 forsterkeren, så har den i tankene. Men 30.000kr er mye for en marginal forbedring, som ble grunnen til at jeg ikke kjøpte en der og da. Det samme gjelder for hegel hd20 vs hd25: mye penger for liten forbedring. Men de er jo bedre, selv om det bare er litt. Får kalle det mer "vurderinger" enn "planer" Oppgraderingsspøkelse melder seg vel allitds en gang..

 2. #2
  Overivrig entusiast Rubyred's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Fredrikstad
  Innlegg
  784
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gjennomført og stilig oppsett mariusaa.


  /Ruby

 3. #3
  Hifi Freak Loevhagen's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  L -> her <- H
  Innlegg
  5,354
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har du vurdert å sette høyttalerne på en solid steinhelle for å minimere vibrasjonsstøy til naboene?
  I enden av regnbuen http://loevhagen.blogspot.com/

 4. #4
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,632
  Tagget i
  2 Innlegg
  Eller sette noen tunge betongheller på gummiføtter, og så sette høyttalerne på tilsvarende føtter oppå der igjen. ...bare det ikke blir vinglete, burde det fungere veldig bra.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  RUBYRED: Takker

  LOEVHAGEN&DAZED: Små tweaks som dere foreslår er nok sånt jeg kommer til å teste ut litt fremover. En sandwich løsning som du foreslår Dazed har jeg tenkt litt på. Skal også kjøpe noe flat gummi å ha mellom 100.33 og 10.17p'ene.

 6. #6
  Hifi-entusiast Salamander's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Huset ved siden av epletrærne
  Innlegg
  333
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nice!
  Kilde : Sonos
  Pre : McIntosh C48
  Effekt : McIntosh MC602, Mcintosh MC275
  Høyttalere : Consonance Barque M15 MKII, Altec Lansing model 19, Klipsch LaScala II
  Subwoofer : Velodyne DD18 x2
  Kabel : 16 meter

 7. #7
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,537
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra mariusaa Se Innlegg
  RUBYRED: Takker

  LOEVHAGEN&DAZED: Små tweaks som dere foreslår er nok sånt jeg kommer til å teste ut litt fremover. En sandwich løsning som du foreslår Dazed har jeg tenkt litt på. Skal også kjøpe noe flat gummi å ha mellom 100.33 og 10.17p'ene.
  Hei mariusaa

  Artig med ny tråd
  Har du lyst til å fortelle oss om disse nye 10.33, spennende ht syns jeg og da spesielt pga av at her har XTZ kosta på litt i element veien.
  Mener å huske at du har hatt 99.26 MkII før, stemmer det?
  Disse 100.33 er jo mange ganger prisen så vidt jeg har fått med meg, syns du de også leverer dette rent lydmessig?
  Tenker da spesielt uten sub`ene i drift

  gismo
  Bluesound Node 2 / Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Tidal HiFi / Grado / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere

  Tidal HiFi / Nuforce DDA 100 / Tannoy Revolution XT Mini / AKG


 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det stemmer, jeg hadde xtz 99.26MKII før jeg gikk over til divine 100.33. Når jeg startet "hifi eventyret" så vurderte jeg om jeg skulle gå den "trygge" veien via kjente produsenter, eller begi meg ut på noe ukjent med XTZ. Det var jo tross alt noen fine, om ikke mange, omtaler av XTZ utstyr - som alle hintet om at det låter mye bedre enn det koster. Kan nå bare si meg enig med de omtalene, og er glad jeg gikk for XTZ komponenter.

  Var veldig fornøyd med 99.26MKII. De spilte veldig "musikalsk", forsvant helt i lydbilde og hadde en behagelig lyd jeg kunne høre på i timesvis. Men samme hvor fornøyd man er så kommer lysten på noe nytt krypende. Tenkte først at en oppgradering av forsterkeren ville gjøre en stor forskjell. XTZ class a100 d3 koster jo under 7000kr, så selv om jeg har vært fornøyd med den så måtte jo noe som hegel h300 til 30.000kr bare blåse den vekk? H300 ble lånt og levert tilbake, mektig imponert over XTZ - og med en følelse av at hegel kan å ta seg betalt når XTZ kommer farlig nære til under 7000kr

  Så da gikk tanken over på å bytte ut høyttalerene. Det satt litt langt inne for meg, for var som sagt veldig fornøyd med 99.26MKII. Ikke gikk det å få lytte på divine 100.33 heller, så det ville være ett dyrt sjansespill å kjøpe de.. Etter mye krangling med meg selv ble jeg til slutt så lei at jeg kastet meg i bilen å dro til surround.no og handlet. Orket bare ikke tenke noe mer på det.

  NÅ... Brukte først kun divine 100.33, og de var imponerende (store & tunge) i forhold til 99.26MKII med mer detaljer, spilte strammere - med mer "hifi lyd" - enn hva 99.26MKII serverte. Var gøy i begynnelsen, høre på musikk jeg har hørt mange ganger og oppdage nye ting. Men etter en stund med å høre på detaljer så satte jeg med ned for å høre på musikken - da begynte litt panikk å spre seg i kroppen: den lune musikalske fremtoningen til 99.26MKII er byttet ut med noe mer "korrekt", slankere og lysere. I sammenligning så blir 100.33 mer som studio monitorer. Jeg slet med å lene meg tilbake for og bare nyte musikken.. Jeg tar heller kosen fremfor det teknisk imponerende. Jeg vil heller ha hun som har ett par kilo for mye og se en film i sofakroken med henne, enn modell venninna hennes som ser jævelig bra ut - men "koser seg" med en salat og vil ut på en fancy vin-bar.

  99.26MKII er hu kosete venninna, og 100.33 er supermodellen.

  Så det jeg har gjort er å ta hu modell venninna og byttet ut salaten med litt snop, vin-baren med steder hvor det kun serveres øl & sprit over alt for høy trance/house musikk, og avslutter kvelden med en kebab i drosje-kø. Det vil si det samme som at jeg handlet xtz 10.17p, og nå er hu modellen mye hyggeligere - litt mer kjøtt på beina - og jeg kan kose meg i timesvis med å bare høre på musikk igjen.

  Håper ikke det ble alt for diffust

  Kort versjonen er vel at hvis du har 99.26MKII og vurderer oppgraderingen til 100.33, men har ikke tenkt å suplementere med 10.17p, så vær klar for mer "hifi lyd" - på godt og vondt. Jeg, med mine preferanser til lyd, hadde ikke kunne hatt bare 100.33. Men sammen med 10.17p spiller det helt nydelig, og er den solide oppgraderingen fra 99.26MKII jeg håpet på.

 9. #9
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,685
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Flott oppsett! HVor lang er lytteavstanden?
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 10. #10
  sorgenfri
  Guest
  Infected Mushroom på dette oppsettet tror jeg er kult!

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  VERMIN: Takker. 2,3m. Kommer ikke lengre unna pga hvordan stua er formet, og etter hva jeg har testet så langt så liker høyttalerene seg ett stykke unna bakveggen (63cm sånn som de står nå)

  SORGENFRI: Alt (så langt) har fungert veldig bra. Muse, raekwon, natalie merchant, u2, amon tobin, rihanna, stalley, veronica maggio, siri nilsen, paul van dyk, the prodigy, above and beyond etc etc. Det er ikke noe bromming eller bass hvor det ikke burde være det, og når det skal være det så sparker det godt

 12. #12
  sorgenfri
  Guest
  Jeg, er blodfan av muse, men loudness war har aldri fått musikken til å sitte på noen oppsett, men på Lcd rocker det!

  Ser rimelig teit ut, når jeg står i sofaen å spiller luftgitar med Leia på hodet:-)

  Leter nå etter raekwon..har ikke hørt om de.

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kan spare deg litt tid

 14. #14
  sorgenfri
  Guest
  Derfor jeg ikke har hørt om de:-) En av svært få sjangre jeg ikke liker..

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  2stk Auralex SubDude HD bestilt.. Griske norske butikker skal ha rundt 2000kr + frakt, så bestilte via e-bay (metro-music) og slutt summen - etter at metro-music har tjent på salget, jeg har vagt dyreste fraktmetode (express post) og hvis jeg regner med ett forenklet tollgebyr på ca 300kr (og selvsagt moms på både frakt og varene selv) så havner det på ca 1600kr. Ble bestilt søndag kveld, og mandag ble det pakket og sendt med sporingsnummer fra New Jersey/USA.

  Noen små omtaler (vel, hvor mye kan du skrive om en MDF plate med litt stoff rundt og skum under? )
  Auralex SubDudeHD Subwoofer Isolation Platform

  REVIEW: Auralex SubDude HD Accessory - Adriel - Tweakers' Asylum
  HDTV and Home Theater Podcast - News - Auralex SubDude Video�Review
  Siste redigert av mariusaa; 05.02.2013 kl. 21:55.

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,596
  Tagget i
  3 Innlegg
  Mariussa, hva med å kjøpe en forsterker til (AP100), og biampe disse to forsterkerne til hver sin Dividie 100.33
  AP 100 (og alt annet fra XTZ) koster jo ikke mange kronene, samtidig som jeg er sikker på at du vil erfare at man ikke kan få nok krefter for bedre lyd & kontroll.


  Jeg selv vurderer en bra dac med bra pre, kjøre dette i 2 stk. AP 100 som biwiring på enten Dividine 100.33 eller 99.26 MK II og med 4 stk. 99 W 12.18 ICE (stablet oppå hverandre, som "stativ" for topphøyttalerne) i bunnen.

  Når jeg tenker 4 stk. aktive subber med 4 x 12" og til sammen 2.000 W forsterkerkraft så er det fordi jeg vet hva bl.a. stor flate på basselementer og nok forsterkerkrefter har å si.

  Men, jeg er i tvil om Dividine 100.33 er verdt sine penger i forhold til 99.26 MK II, hva mener du om akkurat dette, Mariussa?
  Forstår at den dyreste er mer oppløst, men i tvil om den billigste er mer "ørevennlig" og nok oppløst, for å si det sånn.


  XTZ er veldig undervurdert - VELDIG!!!
  Eksempelvis forsterkerne kunne kostet 10 lapper mer og allikevel godt kjøp, tror jeg. Og jeg tror de kunne vært puttet inn i hi-fi apparater med "keiserens-nye-klær-merke" på seg og blitt akseptert som usedvanlig bra greier uten at så mange hadde rynket på nesen.

 17. #17
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har som sagt testet hegel h300, og det lille jeg hørte av forbedring lurer jeg på om delevis kommer av den økte effekten - så 2stk ap100 brokoblet har helt klart vært (og fortsatt er) til vurdering. Eneste jeg ikke liker er hvor mye plass de vil ta. Har det ganske ryddig nå, og 2 digre 25kg klumper til vil bli en utfordring å få pent. Pluss tv-benken kneler vel snart Den er noe billig jalla-mekk laget av komprimert lakkert søppel. På en annen side så er det jo en del penger spart i forhold til å kjøpe en hegel h200/300 eller nad m3 (eller noe sånt...)

  Hva skal du med så mange sub'er? Riste snøen av taket?

  99.26MKII er ett kupp, og utgaven i sort lakk stående på en 10.17p sub er jo bare nydelig (bilde fra nettet):
  Navn:   www.minhembio.com.jpg
Visninger: 1927
Størrelse: 67.4 Kb

  Om divine er verdt pengene kommer jo helt an på hvilken lyd du er ute etter. Liker du litt varm fyldig lyd så tror jeg ikke du blir fornøyd med divine, for de er mer nøytrale og stramme. Og liker du nøytral lyd så vil nok muligens 99.26MKII bli litt for "romantiske" i lyden. Selvsagt så kan jo mye fikses med elektronikken alt kobles til.. Koble divine til noe rør-utstyr og 99.26MKII til noe dønn nøytralt vil jo gjøre mye. Jeg liker den varme lyden bedre, så asus xonar kortet bruker jeg for det tar vekk litt av energien i toppen av lyden, så går det til hd20 som farger lyden med klang og fet bass, og så går det til xtz forsterkeren som for meg høres rimelig lik ut som hegel h300 - som igjen heller mot det varme. Bytt ut asus kortet med en stello u3 og hd20 med en zodiac gold så har du plutselig en helt annen lyd..

  Og jeg er enig med deg at XTZ er undervurdert. Problemet for XTZ, sånn jeg ser det, er at de forventer at folk skal bruke flere tusen på utstyr de ikke kan få teste/høre på før de kjøper - og samtidig finnes det nesten ingen omtaler av det heller. Kjøpe noe NAD og DALI som jeg kan lese om en rekke steder og dra i en butikk for å høre på, eller kjøpe noen svenske greier skrudd sammen i østen som bare 2-3 blader har skrevet litt om og som heter noe så harry som "ecstacy"? Det er ikke rart mange velger den "trygge" løsningen. Skal XTZ overkomme denne skepsisen å få hamret igjennom at dette er faktisk bra produkter så må de skaffe seg flere omtaler av produktene, og presentere de omtalene på en langt mer ryddig måte enn de gjør nå. Men det er nå bare min mening, og hva vet vel jeg

 18. #18
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,596
  Tagget i
  3 Innlegg
  Mariussa, når jeg tenker 4 stk. sub med 2.000 Watt krefter så er det fordi jeg mener dette vil låte mindre uanstrengt og mindre forvrengt, både ved vanlig lytting og når man vil ha "live feeling" i heimen. I tillegg til at prisen på 99 W 12.18 ICE er veldig billig, skal jeg tro de tester jeg har lest om disse subbene. Elementet som benyttes i 99 W 12.18 ICE har jeg også veldig stor tro på. Eneste jeg ikke liker her er at det er bassrefleks, men her kan man jo eksprimentere fra å ha i skumproppene til å tette rørene helt (vil jeg tro).

  Hva bass angår på generelt grunnlag, har jeg også stooor tro på at bass gjengitt over store membram-flater er goddis, og nok power bak er enda mer goddis

  Jeg må starte et sted, prøvelytte til de to toppene jeg prater om, men jeg tror kanskje jeg vil være godt nok fornøyd med oppløsningen til 99.26 MK II da Seas elementet som der er brukt er veldig, veldig bra.

  Dersom jeg var deg, nei så ville jeg ikke brokoblet med istedet kjørt bi-wiring på to slike forsterkere, da jeg mener ulempene med brokobling er større enn fordelene, ikke minst det at brokobling kun ser halve lasten.

  Jaja, få se hva som skjer etter hvert, XTZ står om ikke annet høyt oppe på lista som følge av særdeles gode forhold mellom pris & kvalitet

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  1,350
  Tagget i
  0 Innlegg
  I påvente av subdude (som er straks rundt hjørnet) kjøpte jeg noen akustikkplater. Akkurat hva forskjellen i lyd er kan jeg ikke si noe om, for jeg har ikke fått meg til å teste med/uten frem og tilbake for å analysere det (det er så inne i gamp-ræva kjedelig) men lyden har i vert fall ikke blitt noe dårligere. Og det ser pent ut, etter min mening, så da er jeg fornøyd. Og alt henger rett på veggen, det er bare vidvinkelen som lurer litt..

  Navn:   stua.jpg
Visninger: 1921
Størrelse: 58.3 Kb

  4stk plater kostet 990kr hos surround.no (Akustikkplater - Surround) Helt greie plater, du må bare forberede deg på å kjøpe egene skruer å henge de opp med, for de som fulgte med var unødvendig store + av dårlig kvalitet.

 20. #20
  Helt fersk
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei,
  Dette ser veldig bra ut
  Jeg har selv XTZ class a100 d3 som driver XTZ 99.36 MKII. Jeg bruker den interne DAC'en i forsterkeren og er i grunnen ganske fornøyd med dette. Nå lurer veldig på din erfaring med å oppgradere med en ekstern DAC. Regner med det er store forskjeller når en kommer opp i kaliberet til HD20. Hvordan er kombinasjonen Hegel og XTZ?
  Jeg streamer musikk via Squeezebox som er koblet optisk til forsterkeren. Og tenker først og fremst på en DAC magic plus eller en HD11.Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed