Min lille kosekrok..

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
DSC_0144.jpg


Dette er da min lille kosekrok i stua.. Siden jeg bor i ett hus med 3 leiligheter, hvor det er lytt (jeg hører når naboene hoster) og stort sett alltid noen hjemme, så har prioriteringen vært å finne en balanse mellom engasjerende lyd og ikke forstyrrende for de andre som bor her.

Oppsettet er som følger:

TV'n er en eldre 55" sony kdl-55ex500. Fint lite mer jeg kan si om den egentlig.. Bruker den til tv, film og som monitor til pc'n. Litt treige menyer og oppstart, men bra bilde. Lyden fra playstation 3 og x-box 360 går via hdmi til tv'n, og ut fra tv'n går lyden til hegel hd20 via optisk kabel.

Nederst står en egen bygget htpc. Helt grei i5 sak, bygget bare for å høre på musikk og se noen filmer, så ingen imponerende specs. Hovedfokus var å bygge en pc som ikke bråket noe. Den komponenten som avgir mest lyd er cpu kjøleren med 9db, og kabinettet er lyddempet (fractal design 605), så hvis alt i leiligheten er skrudd av så kan jeg høre ett svakt sus i bakgrunnen - det er det hele.

Lyden fra pc'n går via asus xonar essence stx lydkort til hegel hd20, koblet sammen med en nordost coax kabel. Kabelen krysser kun vei med en strømkabel, og det er en godt skjermet supra lorad kabel. Fra HD20 går lyden til auralic taurus hodetelefonforsterkeren via MIT exp proline XLR kabler, og til XTZ class a100 d3 forsterkeren via supra rca kabler.

Bak hver høyttaler står det en XTZ subamp 1 forsterker, som er koblet til XTZ class a100 d3 forsterkeren med supra rca kabler. Høyttalerene er XTZ 99 w10.17p subwoofere med 10" seas aluminium elementer, og XTZ divine 100.33. Høyttalerkablene som er benyttet er supra classic 6.

Jeg var redd subwooferene skulle være standard subwoofere som duger kun til film, men med justeringsmulighetene på subamp 1 forsterkerene og muligheten til å tette igjen bassportene så spiller disse stramt og pent i harmoni med divine høyttalerene. Muligheten til å justere sub'ene så de ikke spiller absolutt laveste toner er også knall for min del da jeg som nevnt tidligere bor i ett hus hvor det er 3 leiligheter, lytt og stort sett konstant noen hjemme. Har enda ikke fått noen klager (bank i bordet). Liker all slags musikk (bortsett fra opera og mesteparten av jazz) så har vært en utfordring å få stilt inn alt så jeg kan høre på 70 talls funk eller adele i det ene øyeblikket, og trance eller dubstep rett etterpå. Er veldig fornøyd med lyden nå.

Alle komponenter, hvor det har vært mulig, har fått supra lorad eller nordost blue heaven strømkabler for å eliminere potensiell støy. Grenuttak som er benyttet er monster hdp 750. Hadde ett stort 120x60 stuebord, men det er kastet til fordel for ett lite 50x50 hjørnebord så ingenting skal komme mellom meg og lyden.

Planer fremover? Jeg hadde en hegel h300 på lån, og den var marginalt bedre enn xtz class a100 d3 forsterkeren, så har den i tankene. Men 30.000kr er mye for en marginal forbedring, som ble grunnen til at jeg ikke kjøpte en der og da. Det samme gjelder for hegel hd20 vs hd25: mye penger for liten forbedring. Men de er jo bedre, selv om det bare er litt. Får kalle det mer "vurderinger" enn "planer" :) Oppgraderingsspøkelse melder seg vel allitds en gang..
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Har du vurdert å sette høyttalerne på en solid steinhelle for å minimere vibrasjonsstøy til naboene?
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Eller sette noen tunge betongheller på gummiføtter, og så sette høyttalerne på tilsvarende føtter oppå der igjen. ...bare det ikke blir vinglete, burde det fungere veldig bra.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
RUBYRED: Takker :)

LOEVHAGEN&DAZED: Små tweaks som dere foreslår er nok sånt jeg kommer til å teste ut litt fremover. En sandwich løsning som du foreslår Dazed har jeg tenkt litt på. Skal også kjøpe noe flat gummi å ha mellom 100.33 og 10.17p'ene.
 

gismo

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2007
Innlegg
24.634
Antall liker
32.552
Sted
Væssia i Grue.
Torget vurderinger
20
RUBYRED: Takker :)

LOEVHAGEN&DAZED: Små tweaks som dere foreslår er nok sånt jeg kommer til å teste ut litt fremover. En sandwich løsning som du foreslår Dazed har jeg tenkt litt på. Skal også kjøpe noe flat gummi å ha mellom 100.33 og 10.17p'ene.
Hei mariusaa:)

Artig med ny tråd :)
Har du lyst til å fortelle oss om disse nye 10.33, spennende ht syns jeg og da spesielt pga av at her har XTZ kosta på litt i element veien.
Mener å huske at du har hatt 99.26 MkII før, stemmer det?
Disse 100.33 er jo mange ganger prisen så vidt jeg har fått med meg, syns du de også leverer dette rent lydmessig?
Tenker da spesielt uten sub`ene i drift;)

gismo
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Det stemmer, jeg hadde xtz 99.26MKII før jeg gikk over til divine 100.33. Når jeg startet "hifi eventyret" så vurderte jeg om jeg skulle gå den "trygge" veien via kjente produsenter, eller begi meg ut på noe ukjent med XTZ. Det var jo tross alt noen fine, om ikke mange, omtaler av XTZ utstyr - som alle hintet om at det låter mye bedre enn det koster. Kan nå bare si meg enig med de omtalene, og er glad jeg gikk for XTZ komponenter.

Var veldig fornøyd med 99.26MKII. De spilte veldig "musikalsk", forsvant helt i lydbilde og hadde en behagelig lyd jeg kunne høre på i timesvis. Men samme hvor fornøyd man er så kommer lysten på noe nytt krypende. Tenkte først at en oppgradering av forsterkeren ville gjøre en stor forskjell. XTZ class a100 d3 koster jo under 7000kr, så selv om jeg har vært fornøyd med den så måtte jo noe som hegel h300 til 30.000kr bare blåse den vekk? H300 ble lånt og levert tilbake, mektig imponert over XTZ - og med en følelse av at hegel kan å ta seg betalt når XTZ kommer farlig nære til under 7000kr :)

Så da gikk tanken over på å bytte ut høyttalerene. Det satt litt langt inne for meg, for var som sagt veldig fornøyd med 99.26MKII. Ikke gikk det å få lytte på divine 100.33 heller, så det ville være ett dyrt sjansespill å kjøpe de.. Etter mye krangling med meg selv ble jeg til slutt så lei at jeg kastet meg i bilen å dro til surround.no og handlet. Orket bare ikke tenke noe mer på det.

NÅ... Brukte først kun divine 100.33, og de var imponerende (store & tunge) i forhold til 99.26MKII med mer detaljer, spilte strammere - med mer "hifi lyd" - enn hva 99.26MKII serverte. Var gøy i begynnelsen, høre på musikk jeg har hørt mange ganger og oppdage nye ting. Men etter en stund med å høre på detaljer så satte jeg med ned for å høre på musikken - da begynte litt panikk å spre seg i kroppen: den lune musikalske fremtoningen til 99.26MKII er byttet ut med noe mer "korrekt", slankere og lysere. I sammenligning så blir 100.33 mer som studio monitorer. Jeg slet med å lene meg tilbake for og bare nyte musikken.. Jeg tar heller kosen fremfor det teknisk imponerende. Jeg vil heller ha hun som har ett par kilo for mye og se en film i sofakroken med henne, enn modell venninna hennes som ser jævelig bra ut - men "koser seg" med en salat og vil ut på en fancy vin-bar.

99.26MKII er hu kosete venninna, og 100.33 er supermodellen.

Så det jeg har gjort er å ta hu modell venninna og byttet ut salaten med litt snop, vin-baren med steder hvor det kun serveres øl & sprit over alt for høy trance/house musikk, og avslutter kvelden med en kebab i drosje-kø. Det vil si det samme som at jeg handlet xtz 10.17p, og nå er hu modellen mye hyggeligere - litt mer kjøtt på beina - og jeg kan kose meg i timesvis med å bare høre på musikk igjen.

Håper ikke det ble alt for diffust ;)

Kort versjonen er vel at hvis du har 99.26MKII og vurderer oppgraderingen til 100.33, men har ikke tenkt å suplementere med 10.17p, så vær klar for mer "hifi lyd" - på godt og vondt. Jeg, med mine preferanser til lyd, hadde ikke kunne hatt bare 100.33. Men sammen med 10.17p spiller det helt nydelig, og er den solide oppgraderingen fra 99.26MKII jeg håpet på.
 
S

sorgenfri

Gjest
Infected Mushroom på dette oppsettet tror jeg er kult!
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
VERMIN: Takker. 2,3m. Kommer ikke lengre unna pga hvordan stua er formet, og etter hva jeg har testet så langt så liker høyttalerene seg ett stykke unna bakveggen (63cm sånn som de står nå)

SORGENFRI: Alt (så langt) har fungert veldig bra. Muse, raekwon, natalie merchant, u2, amon tobin, rihanna, stalley, veronica maggio, siri nilsen, paul van dyk, the prodigy, above and beyond etc etc. Det er ikke noe bromming eller bass hvor det ikke burde være det, og når det skal være det så sparker det godt :)
 
S

sorgenfri

Gjest
Jeg, er blodfan av muse, men loudness war har aldri fått musikken til å sitte på noen oppsett, men på Lcd rocker det!

Ser rimelig teit ut, når jeg står i sofaen å spiller luftgitar med Leia på hodet:)

Leter nå etter raekwon..har ikke hørt om de.
 
S

sorgenfri

Gjest
Derfor jeg ikke har hørt om de:) En av svært få sjangre jeg ikke liker..
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
2stk Auralex SubDude HD bestilt.. Griske norske butikker skal ha rundt 2000kr + frakt, så bestilte via e-bay (metro-music) og slutt summen - etter at metro-music har tjent på salget, jeg har vagt dyreste fraktmetode (express post) og hvis jeg regner med ett forenklet tollgebyr på ca 300kr (og selvsagt moms på både frakt og varene selv) så havner det på ca 1600kr. Ble bestilt søndag kveld, og mandag ble det pakket og sendt med sporingsnummer fra New Jersey/USA.

Noen små omtaler (vel, hvor mye kan du skrive om en MDF plate med litt stoff rundt og skum under? ;))
Auralex SubDudeHD Subwoofer Isolation Platform

REVIEW: Auralex SubDude HD Accessory - Adriel - Tweakers' Asylum
HDTV and Home Theater Podcast - News - Auralex SubDude Video�Review
 
Sist redigert:
M

MusicBear

Gjest
Mariussa, hva med å kjøpe en forsterker til (AP100), og biampe disse to forsterkerne til hver sin Dividie 100.33 ???
AP 100 (og alt annet fra XTZ) koster jo ikke mange kronene, samtidig som jeg er sikker på at du vil erfare at man ikke kan få nok krefter for bedre lyd & kontroll.


Jeg selv vurderer en bra dac med bra pre, kjøre dette i 2 stk. AP 100 som biwiring på enten Dividine 100.33 eller 99.26 MK II og med 4 stk. 99 W 12.18 ICE (stablet oppå hverandre, som "stativ" for topphøyttalerne) i bunnen.

Når jeg tenker 4 stk. aktive subber med 4 x 12" og til sammen 2.000 W forsterkerkraft så er det fordi jeg vet hva bl.a. stor flate på basselementer og nok forsterkerkrefter har å si.

Men, jeg er i tvil om Dividine 100.33 er verdt sine penger i forhold til 99.26 MK II, hva mener du om akkurat dette, Mariussa?
Forstår at den dyreste er mer oppløst, men i tvil om den billigste er mer "ørevennlig" og nok oppløst, for å si det sånn.


XTZ er veldig undervurdert - VELDIG!!!
Eksempelvis forsterkerne kunne kostet 10 lapper mer og allikevel godt kjøp, tror jeg. Og jeg tror de kunne vært puttet inn i hi-fi apparater med "keiserens-nye-klær-merke" på seg og blitt akseptert som usedvanlig bra greier uten at så mange hadde rynket på nesen.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Har som sagt testet hegel h300, og det lille jeg hørte av forbedring lurer jeg på om delevis kommer av den økte effekten - så 2stk ap100 brokoblet har helt klart vært (og fortsatt er) til vurdering. Eneste jeg ikke liker er hvor mye plass de vil ta. Har det ganske ryddig nå, og 2 digre 25kg klumper til vil bli en utfordring å få pent. Pluss tv-benken kneler vel snart :) Den er noe billig jalla-mekk laget av komprimert lakkert søppel. På en annen side så er det jo en del penger spart i forhold til å kjøpe en hegel h200/300 eller nad m3 (eller noe sånt...)

Hva skal du med så mange sub'er? Riste snøen av taket? ;)

99.26MKII er ett kupp, og utgaven i sort lakk stående på en 10.17p sub er jo bare nydelig (bilde fra nettet):
www.minhembio.com.jpg


Om divine er verdt pengene kommer jo helt an på hvilken lyd du er ute etter. Liker du litt varm fyldig lyd så tror jeg ikke du blir fornøyd med divine, for de er mer nøytrale og stramme. Og liker du nøytral lyd så vil nok muligens 99.26MKII bli litt for "romantiske" i lyden. Selvsagt så kan jo mye fikses med elektronikken alt kobles til.. Koble divine til noe rør-utstyr og 99.26MKII til noe dønn nøytralt vil jo gjøre mye. Jeg liker den varme lyden bedre, så asus xonar kortet bruker jeg for det tar vekk litt av energien i toppen av lyden, så går det til hd20 som farger lyden med klang og fet bass, og så går det til xtz forsterkeren som for meg høres rimelig lik ut som hegel h300 - som igjen heller mot det varme. Bytt ut asus kortet med en stello u3 og hd20 med en zodiac gold så har du plutselig en helt annen lyd..

Og jeg er enig med deg at XTZ er undervurdert. Problemet for XTZ, sånn jeg ser det, er at de forventer at folk skal bruke flere tusen på utstyr de ikke kan få teste/høre på før de kjøper - og samtidig finnes det nesten ingen omtaler av det heller. Kjøpe noe NAD og DALI som jeg kan lese om en rekke steder og dra i en butikk for å høre på, eller kjøpe noen svenske greier skrudd sammen i østen som bare 2-3 blader har skrevet litt om og som heter noe så harry som "ecstacy"? Det er ikke rart mange velger den "trygge" løsningen. Skal XTZ overkomme denne skepsisen å få hamret igjennom at dette er faktisk bra produkter så må de skaffe seg flere omtaler av produktene, og presentere de omtalene på en langt mer ryddig måte enn de gjør nå. Men det er nå bare min mening, og hva vet vel jeg :)
 
M

MusicBear

Gjest
Mariussa, når jeg tenker 4 stk. sub med 2.000 Watt krefter så er det fordi jeg mener dette vil låte mindre uanstrengt og mindre forvrengt, både ved vanlig lytting og når man vil ha "live feeling" i heimen. I tillegg til at prisen på 99 W 12.18 ICE er veldig billig, skal jeg tro de tester jeg har lest om disse subbene. Elementet som benyttes i 99 W 12.18 ICE har jeg også veldig stor tro på. Eneste jeg ikke liker her er at det er bassrefleks, men her kan man jo eksprimentere fra å ha i skumproppene til å tette rørene helt (vil jeg tro).

Hva bass angår på generelt grunnlag, har jeg også stooor tro på at bass gjengitt over store membram-flater er goddis, og nok power bak er enda mer goddis :D

Jeg må starte et sted, prøvelytte til de to toppene jeg prater om, men jeg tror kanskje jeg vil være godt nok fornøyd med oppløsningen til 99.26 MK II da Seas elementet som der er brukt er veldig, veldig bra.

Dersom jeg var deg, nei så ville jeg ikke brokoblet med istedet kjørt bi-wiring på to slike forsterkere, da jeg mener ulempene med brokobling er større enn fordelene, ikke minst det at brokobling kun ser halve lasten.

Jaja, få se hva som skjer etter hvert, XTZ står om ikke annet høyt oppe på lista som følge av særdeles gode forhold mellom pris & kvalitet :D
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
I påvente av subdude (som er straks rundt hjørnet) kjøpte jeg noen akustikkplater. Akkurat hva forskjellen i lyd er kan jeg ikke si noe om, for jeg har ikke fått meg til å teste med/uten frem og tilbake for å analysere det (det er så inne i gamp-ræva kjedelig:p) men lyden har i vert fall ikke blitt noe dårligere. Og det ser pent ut, etter min mening, så da er jeg fornøyd. Og alt henger rett på veggen, det er bare vidvinkelen som lurer litt..

stua.jpg


4stk plater kostet 990kr hos surround.no (Akustikkplater - Surround) Helt greie plater, du må bare forberede deg på å kjøpe egene skruer å henge de opp med, for de som fulgte med var unødvendig store + av dårlig kvalitet.
 

Supafly

Fersking
Ble medlem
24.02.2013
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei,
Dette ser veldig bra ut :)
Jeg har selv XTZ class a100 d3 som driver XTZ 99.36 MKII. Jeg bruker den interne DAC'en i forsterkeren og er i grunnen ganske fornøyd med dette. Nå lurer veldig på din erfaring med å oppgradere med en ekstern DAC. Regner med det er store forskjeller når en kommer opp i kaliberet til HD20. Hvordan er kombinasjonen Hegel og XTZ?
Jeg streamer musikk via Squeezebox som er koblet optisk til forsterkeren. Og tenker først og fremst på en DAC magic plus eller en HD11.


 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Beklager sent svar, så ikke at du hadde postet før nå.. Jeg testet å kjøre coax rett i class a100 d3, og sammenlignet med å kjøre det via hd20 så ble lyden litt flat og kjedelig. Å oppgradere til en bedre dac er verdt pengene etter hva mine ører kan høre. HD20 farger lyden og er behagelig å lytte på. "Musikalsk" er vel ordet man bruker. Er du ute etter hver minste detalj fra lyden så finnes det bedre (dyrere) alternativer. Når det kommer til forsterker fra hegel så har jeg bare hørt H300, og den var så lik i lyden til class a100 d3 at jeg fant den ikke var verdt pengene for min del. HD11 skal vel stort sett være like bra som HD20, bare med litt mindre bass. Legger du litt mer penger i dac så finner du HD20 brukt til 5-6000kr, og det er ett knall kjøp. Har vurdert å selge min egen for å gå over til HD25, men forskjellen mellom HD20 og 25 er ganske liten så har ikke gjort noe med det enda..

Har byttet ut class a100 d3 med en NAD M3, og den er ekstremt behagelig å høre på. Sammenlignet med XTZ'n så er det som om noen har lagt ett lag med fløyel over lyden. VELDIG behagelig sammen med divine høyttalerene (som biter fra seg litt). Jeg syns lyden var ganske myk og oppløst med 99.26MKII, så misstenker at M3 + 99.26MKII kan resultere i litt for "snill" lyd.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
På tide å oppdatere forumets dårligst oppdaterte tråd (?) Etter divine så gikk jeg tilbake til 99.26mkII sammen med xtz subbene, og en rekke HEED komponenter ble kjøpt inn. Grunnen til salget av divine var at de var FOR high end, de var for avslørende. Gode opptak ble utrolig gode å høre på, og dårlige opptak ble skikkelig dårlig å høre på. Jeg syns det blir for slitsomt når kvaliteten på opptaket blir den avgjørende faktoren, og ikke musikken selv..





HEED sakene har en veldig behagelig lyd, god fokus på mellomtonen og de som har hørt rør beskriver det som litt "rør lyd". Rimelig pent også...







 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
99.26mkii ble så flyttet over til pc'n, som ett lite anlegg nr.2
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Var såpass fornøyd med lyden i studio 590 at jeg tok ett hopp oppover i JBL kjeden og handler inn noen 4319, noe jeg absolutt ikke angret på.

 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Og så kom "du skal ikke prøve noe nytt da?" trollet og tok meg for n'te gang, og b&w cm10 ble kjøpt sammen med 2stk nad c275bee effektforsterkere...



Det er nesten status quo. Jeg har kjøpt en nad c165bee preamp, og samtidig så måtte ene C275 på verksted for "standby power" på den dro til de evige jaktmarker. Forhåpentligvis så er den hjemme igjen snart, så får ta ett nytt bilde av alt sammen da.

Kjøpte også inn noen van den hul "the name" for å bruke mellom pre og effekt, samt bestilte noen e-bay kina høyttalerkabler som jeg er kjempefornøyd med:



 

ErosLoveking

Æresmedlem
Ble medlem
03.02.2004
Innlegg
15.747
Antall liker
3.916
Sted
Oslo
Rafft rack mister, ikke mye tradisjonelt forstokka gubbhifi- stuk over det.


Mangler bare Barbarella i rommet nå.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Selv om id-kort peker mot at jeg er nærmere 40 enn 30 så gjetter hønene fortsatt sånn ca 29-30år, så forsøker å holde look'en litt ungdommelig hjemme også ;)
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
På tide å oppdatere norges minst oppdaterte tråd igjen :) Gått litt lei hifi - det meste skal selges - så her i fra og utover så blir vel denne tråden bare elendighet. B&W CM10 ble hentet av ny eier i dag, og stua ble litt tom...



...da var det jævelig greit å ha litt hotness stående i boden som jeg kunne koble opp igjen :cool:



Når 4319 blir solgt så markerer det slutten for hifi eventyret for denne gang for min del. De blir i tilfelle erstattet med noen høyttalere til max 5000kr, og all NAD + HEED skal også selges og blir erstattet av noe billig saker det også. Og det er ingen dramatikk bak det hele (for dere som liker drama, og det er jo noen av dere her inne ;)), bare lei - som jeg så ofte blir av hobby'er jeg driver med. Kanskje det blir HIFI igjen senere, men målet nå er noe low-fi.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Det går opp og ned her i verden. Helt normalt, det - så da setter vi oss bare rolig ned og venter på at du kommer tilbake.

Men du skriver kan hende litt om dine low-fi-erfaringer også? Nyttig å ha innspill fra den andre enden av hifi-skalaen når man - som jeg - skal være rådgiver for unge musikkglade, men akk så pengelense, slektninger som skal flytte på hybel for å studere, eller er i ferd med å etablere seg i sin første lille leilighet.
 
T

Tittentei

Gjest
Det er tristern at du gir deg, mariusaa. Har jo prøvd å overtale deg noen ganger uten resultat, hehe. Hadde jo litt samme greia med head-fi et par ganger, da jeg solgte unna det meste. Det kan være greit med en renselse fra tid til annen. Da jeg drev med headfi var det jævlig stressende på det verste. Man var aldri 100 % fornøyd og man jaktet alltid på det som manglet, og det innebar ofte bytte til ny amp og nytt sett med hodetelefoner, men da mistet man noe man hadde i det forrige oppsettet, og så var man ikke helt fornøyd da heller. Enden på visa ble at man satt på diverse utstyr som totalt beløp seg til over 100k.

Så kikket man rundt seg, så x antall hodetelefoner, amper og DA'er, og lurte på "hva om jeg solgte alt dette og konsentrerte inn pengene på et bra og fornuftig sammensatt stereoanlegg?" Headfi går jo for å gi mye lydkvalitet for pengene, men det gjelder bare til et visst punkt og man kan aldri oppnå det samme som med stereo. Det er rett og slett en annen måte å lytte på (som jeg også liker svært godt). Men jeg solgte det dyreste og kjøpte stereo, og har ikke angret siden.

For å tale det glade budskap, så vil jeg si at jeg sverger mer og mer til DSP, fordi dette gir en fleksibilitet som gjør at man kan korrigere for små feil man tidligere irriterte seg over. Hadde det ikke vært for DSP, så hadde jeg sikkert vært på byttekarusellen enda. Halleluja, dere.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
@ULF-B Skal forsøke legge ut litt om low-fi'en når det kommer så langt også, selv om det selvsagt ikke er like gøy å vise frem ;) Mulig HEED anlegget blir beholdt, så det kan eventuelt drive noen billig høyttalere. Har satt grensa på 5000kr for høyttalere og stort sett alt jeg har kjøpt fra surround.no har gitt meg mye for penga, så vurderingen er muligens noen xtz 95.44 eller dynavoice m85 v3 / definition df-8. Billige saker har sin sjarm det også.

Det har uansett vært gøy å teste diverse utstyr. JBL studio 590 spredde lyden helt rått rundt i rommet, b&w cm10 spilte dritpent (krever en del strøm dog...) og JBL 4319 er skikkelig gøy høyttalere: de er high end, men med kjente JBL punchen i bassen.

@TITTENTEI skulle ønske jeg hadde gløden fortsatt, men de siste måndene så har jeg stort sett ikke giddi' å skrudd på anlegget engang. Når nye eieren av CM10 sa han skulle komme å hente de så satte jeg med ned å hørte på de for å få "siste dosa", og det var imponerende nok til at jeg lurte litt på om det var en god ide å selge de. Samme får jeg når jeg hører på 4319 nå... Det er ikke akkurat høyttalere du kommer over hver dag, og penga trenger jeg ikke.... Men... Litt penger i hånda, eller ha noen pene høyttalere stående som blir spilt kanskje 1-2 gang pr mnd? Mulig jeg får gløden igjen en dag, men da er det greit å ha solgt unna alle fancy sakene så har jeg en unskyldning for å prøve noe nytt igjen hahaha
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Har vært overraskende gøy å få frem JBL'ene igjen, så får oppdatere med ett stemningsbilde ala resten her..

 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Etter litt frem & tilbake så fant jeg meg litt nyforelsket i kombinasjonen jbl 4319 + nad, og jeg trengte generelt litt mer plass til komponenter, så etter en tur til ikea i dag..



Mer plass!! Digg.
 
Topp Bunn