Kolschtats kontor HiFi - fra starten

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Kolschtats kontor HiFi - sjokk, klasse D og kjøpshjelp (i siste post)

    Etter lengre tid borte fra HiFi-scenen starter jeg en ny tråd her, i stedet for å gjenopplive min gamle på avf.

    I den forbindelse fant jeg det passende å starte, ja, fra starten:

    2007
    [her skulle det vært bilder, men jeg tar tydeligvis aldri backup]
    Det jeg kan avsløre er at det hele startet på mer eller mindre måfå. Jeg fikk opp øynene for litt mer lyd enn PC-høyttalere og en rekke tilfeldigheter førte til at jeg endte opp med:
    Rotel RC-1070
    rc1070_front.jpg

    paret med RB-1080
    rb1080_front.jpg

    og (av alle ting) Enery RC50

    61_2_large.jpg


    Jeg var 21år og forholdsvis fornøyd med min nye investering, i ca 14 dager. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å gå på demokvelder og oppdaget raskt at noe måtte gjøres. Først og fremst ble det anskaffet en anstendig kilde, i samme slengen ny pre og effekt. (jeg var på den tiden hellig overbevist om at det måtte være pre/effekt..)
    Aracam ble etter litt testing og iherdig lesning kjøpt inn, i form av CD36, C31 og P35:
    1(23).jpg


    Allerede før de var varme hadde jeg bestemt meg for at det måtte bli nye høyttalere! Lytting til Focals 1027be hadde frarøvet meg alle glede i hjemmet og noe nytt måtte inn! Denne gangen gjorde jeg alt rett, det ble ubønnhørlig testet, lånt, lyttet og lest gjennom nesten 6 måneder før jeg landet på det endelige valget - Kef Reference 203/2 Satin Sycamore. Det første paret i Norge (i den utførelsen) landet, etter nesten 4 måneders venting, sommeren 2007!
    7f57dcc29c568a9c2eefa5cd7652ed2a.JPG


    Jeg var strålende fornøyd! Endelig hadde jeg fått holografien, bredden og pinpointing'en jeg var ute etter. Dette varte en kort periode inntil jeg begynte å lure på hva jeg kunne oppnå med bedre effekt.. Etter en tur via rør
    21956d1186603916-velkommen-inn-cinema-anfield-copland-cta-505.jpg

    og Bryston, Vincent, Bladelius, Chapter, Marantz havnet jeg til slutt på en Hegel H4a mkII
    h4a2.jpg



    2008
    Jeg levde lenge lykkelig med denne kombinasjonen (jeg ikke har bilder av), men så flyttet jeg sammen med en kamerat (på et platonisk nivå før det blir humor ut av det). Det nye rommet hvor anlegget skulle stå var katastrofe og Kef-ene evnet ikke å puste liv i det. Da dette var før jeg brydde meg nevneverdig om akustikk (og hadde hatt snille rom tidligere). Solgte jeg Kef-ene (til en prominent bruker av HFS) og kjøpte:
    260813.jpg

    Pioneer (TAD!!) S3-EX QL

    Utrolig morsom høyttaler som jeg hadde i altfor kort tid. Bofellesskapet begynte å skralte og jeg flyttet til en liten leilighet, det ble min første nedgradering (dessverre ikke den siste). En nødvendighet med tanke på størrelse, overdreven festing og moro.

    Høsten 2008 bestod anlegget av Rega Saturn (fantastisk spiller til prisen), Hegel H200 og Kef Reference 201/2 i satin sycamore
    37672d1221155266-kolschtats-hifi-marantz-hegel-rega-kef-reference-kjaerlighet-refl.jpg
    37674d1221155302-kolschtats-hifi-marantz-hegel-rega-kef-reference-kjaerlighet-refh1.jpg

    37671d1221155252-kolschtats-hifi-marantz-hegel-rega-kef-reference-kjaerlighet-reftopp.jpg

    (endelig egne bilder)

    Med ny dame på trappene (min forlovede i dag) fungerte dette helt strålende i lang tid. Nesten et helt år! Så skle det ut skikkelig...

    Det startet med en "ny" H4a, lett modifisert av Holter.
    h4web.jpg


    Paret med Marantz SC11S1
    sc11_g08_dac15.jpg


    Testing av nye kilder
    side1.jpg


    Rega, Meridian og Marantz pre fikk bank av en rimelig DAC 1.5 fra Bel Canto. Solgte derfor pre og erstattet den med:
    bc35_vbs1_sidej.jpg

    bc35bw.jpg

    Bel Canto DAC 3.5 vb med VBS-1 PS. Fantastisk! (og jeg tilbake på Kef Reference etter en runde med Focal, Druid, Monitor Audio, Martin Logan og sikkert hundre til).

    Som transport ble en Marantz SA11-S1 (eller S2) benyttet:
    sa11s2.jpg


    Vel og bra - men noe nytt må jo kunne anskaffes..
    mcbox.jpg


    MC252
    75163d1296507125-kolschtats-stuevennlig-hifi-mc252.jpg


    Fikk også en Logitech Transporter hysterisk billig som jeg kjøpte. Den matet DAC 3.5vb via AES og jeg testet aldri DAC-en i den, idiot som jeg er - for den overbeviser den dag i dag.
    75164d1296507125-kolschtats-stuevennlig-hifi-mcside.jpg


    Så da så det slik ut (nå tror jeg at vi er i 2011):
    203_wb_off.jpg


    Alt var vell og jeg var storfornøyd! Aldri hatt bedre lyd, men lykke varer ikke evig og etter en turbulent periode valgte madammen og jeg å gå vært til vårt. Veldig trist da det ikke ble permanent, alt det førte med seg var et opphørssalg for å lande halvveis på bena økonomisk.

    Mer om fallet og en ny begynnelse i neste post.
     
    Sist redigert:

    Scrooge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.11.2008
    Innlegg
    3.009
    Antall liker
    1.127
    Huffda. :(
    Skal følge med her.....
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Vi plukker opp tråden videre.

    Etter at det var solgt prøvde jeg litt kringlyd med KEFs Q-serie og TXNR3008. TXNR3008 ble raskt solgt og byttet ut med RXA3010. Den løftet lyden betraktelig, men gikk på bruktbørsen etter et par uker. For pengene jeg fikk for surroundoppsettet kjøpte jeg en brukt H200 og Kef R500.

    Hegels H200 er en gammel traver hos meg og et sikkert valg når jeg skal ha en fornuftig priset forsterker. Sammen med R500 spilte begge langt over evne.

    KEF-R500-990x505.jpg


    Som referanse under denne perioden gikk jeg også til innkjøp av STAX SRS-4170 - her snakker vi kremlyd!

    118435d1335556443-har-stax-noen-venner-staxorama.jpg
    SRS-4170.jpg


    Lyden i disse var himmelsk, sammenhengende, usedvanlig detaljering, rom, nærhet og en mellomtone til å dø for! Dessverre kan aldri hodetelefoner erstatte et anlegg for min del. Samtidig må jeg innrømme at komforten i disse, med sine puter av syntetisk skinn og en matchvekt på 600gram + kabel, ikke fungerte for min del.
    De var for tunge og etter en time var jeg svett og fikk flashback til tiden i forsvare med hjelm på hele døgnet. Altså ikke godt nok for min del.

    Hadde de allikevel i godt over et år ved siden av anlegget, som vi snart kommer til, men de ble brukt mindre og mindre. Satt heller med den rimelige Audioengine D1 og Sennehiser HD598 pga komforten.

    Samtidig som Stax ble brukt mindre og mindre pga komfort flyttet jeg ut av leiligheten min og hjem for å vente på leiligheten som da ennå ikke var kjøpt. Grunnet mangel på passende lagringsplass røk R500 og kort tid etter fulgte Stax-settet.

    Alt som da var igjen var Transporter og H200.

    Leiligheten ble kjøpt og vi (rakk forsåvidt og forlove meg også, men det er ikke hovedpoenget her) og fredag 30. november overtok vi. I 4. etg, topp/ende-leilighet,ble valget av høyttalere valgt til dels for å passe inn i stuen og ikke plage naboene for meget. Kef Reference 201/2 på originale stativer ble valgt. Alltid likt disse svært godt, både dere evne til å forsvinne i lydbildet, enormt gode holografi, klang og utseende.

    Som en gave til madammen (og litt meg selv, men bare litt) plukket jeg også opp en Rega RP6 med Exact PU og en billig RIAA. Spilleren er riktig, både PU og RIAA er fornuftige og skal byttes ut, men her skal det testes litt.

    Leiligheten er i 4.etg og har en stue som jeg tenkte det skulle bli god lyd i igjen, en dog ikke på nivå med tidligere utskeielser.
    Anlegget ble satt opp og det ble mest bilder av platespilleren..
    DSC_6635.jpg


    DSC_6623.jpg

    DSC_6621.jpg



    Så kom problemene, som dere ser av bildet under står høyre høyttaler utrolig uheldig til i forhold til inngangen til stuen. Alt interiør som var kjøpt inn mens vi ventet på leiligheten (dvs alt Bolia hadde...) passer ikke så mange andre steder og anlegget måtte nesten stå slik.


    DSC_6572.jpg


    Litt nervøs for at uinnvidde venner og bekjente skulle gå på de, men ga det en sjanse. Dessverre var lyden i stuen et større problem enn plasseringen. Etter flere kvelder med rockwool plater i hele stuen, 30+ plasseringer av høyttalerne vedvarte problemet.

    Klangen fikk jeg grei kontroll på, men lydbildet manglet ro og vokalen flyttet seg avhengig av hvor i frekvensskalaen vokalisten la seg. For et petimeter som undertegnede var dette utrolig irriterende. Trommene var gjerne i samme høyde som koret og jeg ble mer og mer irritert. Den manglende roen i lydbildet skyldes nok i stor grad gulvet. Det er behandlet furugulv, 1963 style! Dvs. det er behandlet og ser bra ut,er varmt og mykt. Samtidig er det mer eller mindre 2" x 4" på høykant som svelget all bass og kastet den opp, bokstavelig talt, under bena mine igjen. Jeg forsøkt meg med Aurlex Gramma under høyttalerne og det hjalp en del. Spesielt i en posisjon midt på gulvet, foran døra til soverommet, slik at du ikke kunne gå ut av stuen uten å klatre over høyttalerledninger fungerte det greit. Dessverre mente noen her i hjemmet at det var uegnet.

    Heldigvis har vi et ekstra rom jeg har døpt til "gutterommet" mitt. Dette er ikke stort, ca 11kvm og nogenlunde kvadratisk. Anlegget ble flyttet inn og fra første tone var vi på god vei. Med 5 x 600mmx1200mmx50mm akustikkplater og Aurlex under var mye gjort og roen senket seg.

    Musikken ga meg endelig ro i sjelen igjen, ikke irritasjon, sinne og frustrasjon.


    Neste prosjekt nå er anlegg til stuen og jeg tror det blir Kef LS50 med en god forsterker jeg plukker opp brukt til en hyggelig pris på brukten. En rimelige Naim eller Arcam står per nå høyt på listen.


    Stay tuned for bilder av utstyr, den onde stuen og kontoret som har gitt sitt navn til tråden.
     

    hifiguru

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.07.2002
    Innlegg
    5.715
    Antall liker
    1.259
    Sted
    Porsgrunn
    Torget vurderinger
    1
    Been there, done that. Nedgraderte kraftig jeg og men fant mye moro på børsen som ga minst like mye spilleglede. Og det er det det dreier seg om i mitt hode ihvertfall! Lykke til videre :cool:
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Been there, done that. Nedgraderte kraftig jeg og men fant mye moro på børsen som ga minst like mye spilleglede. Og det er det det dreier seg om i mitt hode ihvertfall! Lykke til videre :cool:

    Bruktmarkedet byr på store muligheter, men like lett å bli fristet der. Ligger an til at det bli en nye forsterker om ikke altfor lang tid. Takket være bruktmarkedet... ;)

    Oida, her går det unna!
    Måtte komme meg opp til dags dato, eller forrige uke i det minste :)
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Huffda. :(
    Skal følge med her.....
    Går heldigvis mot lysere stunder ;) Skal allikevel innrømme at det er litt vemodig å grave i gamle bilder. Ikke alt jeg oppriktig savner, men DAC 3.5 irriterer det meg at ble solgt. Veldig.
     

    Spissoy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.01.2009
    Innlegg
    2.022
    Antall liker
    4.119
    Sted
    Fitjar
    Torget vurderinger
    14
    Intresann tråd! mye fin lesing og flotte bilder! du har vært gjennom mye fint! KEF er flotte høyttalere! Lykke til videre.

    følger med! :)
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.059
    Antall liker
    7.907
    Torget vurderinger
    12
    Jeg visste det gikk fort i svingene Kolschtat, men at merittlisten var så lang.......
    Har forøvrig hatt gleden av å høre nåværende Kef og Hegel og det spiller da fortreffelig. Regaen har jeg bare sett spille :)
     
    Sist redigert:
    C

    Cyber

    Gjest
    Enig med Roda. Kanonstilig den snurreren.

    Spennende å høre om LS50 også. Har forstått de skal være rimelig ramme til prisen.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.059
    Antall liker
    7.907
    Torget vurderinger
    12
    RP6 er dritstilig i oransj. Også blir den en flott kontrast i et ellers diskret rom. Vi gjorde noe lignende hjemme med 2 stk lamper med rød skjerm da rommet ble litt fargeløst uten.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Jeg visste det gikk fort i svingene Kolschtat, men at merittlisten var så lang.......
    Har forøvrig hatt gleden av å høre nåværende Kef og Hegel og det spiller da fortreffelig. Regaen har jeg bare sett spille :)
    Var en hektisk perioden hvor det konstant stod 1-2 produkter og ventet på test. Heldigvis/dessverre - litt roligere nå om dagen :)

    RP6 er dritstilig i oransj. Også blir den en flott kontrast i et ellers diskret rom. Vi gjorde noe lignende hjemme med 2 stk lamper med rød skjerm da rommet ble litt fargeløst uten.
    Ble ramaskrik når RP6-en forsvant ut av stua. Var ikke forventet :p
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.059
    Antall liker
    7.907
    Torget vurderinger
    12
    Hehe, da blir det en oransj til da...... Eller flytte den tilbake og ............ shoppe ny til gutterommet....
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Intresann tråd! mye fin lesing og flotte bilder! du har vært gjennom mye fint! KEF er flotte høyttalere! Lykke til videre.

    følger med! :)
    Takker. Mye gøy som har passert gjennom de siste årene, fant faktisk noen ekstra bilder også.

    Første viser et utdrag fra jakten på nytt effekttrinn i 2008:
    Presentation1.jpg


    og dette de første ref'ene og Pioneer.
    Presentation2.jpg
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.059
    Antall liker
    7.907
    Torget vurderinger
    12
    Det jobbes hardt i dag ser jeg ...... Våre arbeidsgivere elsker oss nå.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Hehe, da blir det en oransj til da...... Eller flytte den tilbake og ............ shoppe ny til gutterommet....

    Det var min idé også, men det må foregå i det stille...

    Bør vel investere i lyd til stuen før jeg shopper mer til gutterommet, det kjøper i det minste litt mer good will hos min motpart ;)
     
    Sist redigert:

    Rockefoten

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2003
    Innlegg
    721
    Antall liker
    31
    Torget vurderinger
    2
    Til stuen, gitt at du spiller en del fra PC, så kunne du vurdere audiolense eller dirac. Jeg har en vegg for nærme venstre høyyaler og en åpen dør bak høyre. Audiolense har rydda opp i mye av de problemene som fulgte av dette. Artig å leke med targetkurver også.
     

    Gwandarion

    Medlem
    Ble medlem
    09.12.2006
    Innlegg
    48
    Antall liker
    7
    Hei Eirik, du hvor tiden flyr. Jeg har gått i dvale en evighet og en halv selv og bare lest om andres eskapader og lurket i kulissene. Det er hyggelig å se at du er i gang igjen og holder på. Nå har vi jo flyttet rundt hverandre, frem og tilbake men er fortsatt ikke langt fra hverandre. Etter hva jeg skjønner er du på Lillestrøm og jeg på Jessheim, så kanskje vi får anledning til å catch up - for å si det på nynorsk.

    - Ola
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.865
    Antall liker
    26.613
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Morro att du starter opp en egen tråd her tråd Eirik,:) Det er på tider att vi får trumme sammen noe fremover nå, kommer gjerne over på en lytt.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Hei Eirik, du hvor tiden flyr. Jeg har gått i dvale en evighet og en halv selv og bare lest om andres eskapader og lurket i kulissene. Det er hyggelig å se at du er i gang igjen og holder på. Nå har vi jo flyttet rundt hverandre, frem og tilbake men er fortsatt ikke langt fra hverandre. Etter hva jeg skjønner er du på Lillestrøm og jeg på Jessheim, så kanskje vi får anledning til å catch up - for å si det på nynorsk.

    - Ola
    Ola!

    Dette er ett vennskap jeg har savnet. Mange gode timer foran anlegget og over et godt glass. Jeg bor nå midt i Lillestrøm, i tillegg er jeg hva de så fint kaller "gressenkemann" i fire uker da min forlovede er på opplæring i køben i disse dager. Du må ta kontakt så fort som mulig slik at vi kan ta opp kontakten igjen!

    Mulig du må ta med en forsterker om du kommer de neste dagene... Jeg har slitt med trafostøy i leiligheten og har derfor testet diverse kurser for å omgå dette. For ca 20 minutter siden endte dette med ett glass pepsi max inne i forsterkeren som egentlig var solgt.... Krysser nå fingre og ben for at dette dekkes av min ekstremt overpriset innboforsikring. :/ Ta uansett kontakt ved nærmeste anledning.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Morro att du starter opp en egen tråd her tråd Eirik,:) Det er på tider att vi får trumme sammen noe fremover nå, kommer gjerne over på en lytt.
    Tjena!

    Vi er langt på overtid hva angår en lytteseanse hos meg, du er alltid velkommen! Gjerne med en ASR Basis RIAA under armen ;) Se likevel svaret til Ola, jeg brant nettopp forsterkeren min og må tenke på noe nytt å håpe at forsikringen dekker det. Vedkommende som hadde kjøpt den var ikke like fornøyd....
     
    Sist redigert:

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    389
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Ufffda:(
    Håper det ordner seg

    Mvh. Den prominente ;)
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Ufffda:(
    Håper det ordner seg

    Mvh. Den prominente ;)
    Takker, i følge skadebehandleren jeg nettopp snakket med skal det ordne seg, men vi får se hva tiden bringer.

    Vedrørende "den prominente" finnes det få andre som fortjener den omtalen her på forumet i like stor grad. :)
     
    Sist redigert:

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Da var Hegel levert på Dalens, og lukten av en lyttebank som "eksploderte" har begynte å forsvinne. Enten blir det hele reparert eller så dekker forsikringen summen tilsvarende en ny H200. I mellomtiden er det bare å vente og angre på at jeg på død og liv måtte teste dette i natt.

    Skal nevnes at mannen på Dalens ikke virket videre entusiastisk ovenfor for jobben.

    Skulle virkelig ønske at jeg hadde en hodetelefonforsterker med analoginngang nå...
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.428
    Antall liker
    25.882
    Torget vurderinger
    24
    Flotte bilder og god lesning. Gleder meg til fortsettelsen.
     

    Gwandarion

    Medlem
    Ble medlem
    09.12.2006
    Innlegg
    48
    Antall liker
    7
    Ola!

    Dette er ett vennskap jeg har savnet. Mange gode timer foran anlegget og over et godt glass. Jeg bor nå midt i Lillestrøm, i tillegg er jeg hva de så fint kaller "gressenkemann" i fire uker da min forlovede er på opplæring i køben i disse dager. Du må ta kontakt så fort som mulig slik at vi kan ta opp kontakten igjen!

    Mulig du må ta med en forsterker om du kommer de neste dagene... Jeg har slitt med trafostøy i leiligheten og har derfor testet diverse kurser for å omgå dette. For ca 20 minutter siden endte dette med ett glass pepsi max inne i forsterkeren som egentlig var solgt.... Krysser nå fingre og ben for at dette dekkes av min ekstremt overpriset innboforsikring. :/ Ta uansett kontakt ved nærmeste anledning.
    Hola, Hest og Hore! Jeg slenger avgårde en PM med telefonnummer og slikt, så får du fatt i meg. Vi får ta sikte på å treffes, med eller uten min kjipe PM15 S1 under armen i nær fremtid. Dersom vi vil reise lett må du gjerne komme innom her på Jessheim også for en lytt på mitt ganske så kjedelige og ulydende oppsett. Det vi eventuelt taper i godlyd kan vi ta igjen i godt drikke og hyggelig selskap.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Sjokket

    Jeg solgte nylig ett sett HD598 jeg brukte pent lite, da jeg hadde investert i HD650 som jeg stort sett benytter.

    Dagen før vi skulle møtes ser jeg at han som skulle kjøpe de hadde en Nuforce ST8.5 V3 til salgs, og etter litt pruting kjøpte jeg den. Tanken var å ha den i stuen, ettersom den kan stå på til enhver tid og gjemmes i et skap. Hvilket, utifra omtalene den har fått, ville glede både meg og madammen. Mtp. en nyrpris i dag på ca €2300 kunne jeg ikke bomme for mye.

    Ser forsåvidt slik ut:
    stereo8_trans5.png


    Jeg måtte jo teste den og koblet den direkte på Transporter-en (som har volumkontroll, dog usikker på kvaliteten) og satte igang "Kari Bremnes - Over en by". Her ligger den en bjelle helt i bakgrunnen som ikke alle har gleden av å oppleve, den var tydeligere enn noensinne. Selv med BC DAC 3.5vb/VBS1 og McIntosh var det bare lyden av en bjelle, nå var det en tydelig definert bjelle som dukket opp. Hele omrisset av bjellen var tydelig og det var lett å forestille seg nøyaktig hvordan den var i både størrelse og plassering. Jeg ble satt ut.

    Videre til "Hans Zimmer - Aggresive Expansion" fra det smått legendariske lydsporet til "The Dark Knight". Første gangen jeg koblet opp DAC 3,5 oppdaget jeg hvor tydelig det ligger tre rader med trommer i opptaket og fikk opplevelse av både trommetype, -stikke og -størrelse. Ikke like rått nå, men vesentlig bedre enn tidligere. Neste på tapeten var "Blue Man Group", her igjen, trommer som ga meg gåsehud. Som Frode (som ble kalt inn for å vurdere dette heter) så fint uttalte - bergtatt av en router i hifi-sammenhengen. Trodde ikke det skulle skje..
    Henvisningen til router gjelder da Nuforce sin størrelse og ikke minst det blå lyset.

    (Volumkontrollen i Transporteren kan trekkes fra likningen, nuforce har såpass lavt gain at jeg kunne kjøre på 0dB/maks på de fleste låter med Transporteren).


    Når superlativene er brukt skal det nevnes at det er mye å gå på. Spesielt når det gjelder mangelen på "kjøtt". Elendig Hifi-eufemisme, men likefullt. Det manglet litt naturlighet, det var litt for kaldt i diskanten og gitarer mistet litt tyngde. Samtidig holdt stemmer seg innenfor, ekstremt avhengig av opptak.
    Alt dette er også ting jeg kjenner fra Transporter-en, men som balanseres fint ut (eller viskes ut??) av mindre gjennomsiktige forsterkere.

    Dette fikk meg like fullt til å tenke, hva om jeg bytter ut en tilårskommen Transporter (som er så ufattelig mye bedre enn hva enkelte på HFS tror), med en av følgende:

    Bel Canto DAC 2.5
    dac2_5.jpg

    Etter å ha eid både 1.5 og 3.5 med tilhørende VBS1 kjenner jeg klangen i disse produktene godt. 1.5 er varmere og mer romantisk enn 3.5, mens 3.5 på sin side er enestående når det kommer til helheten - detaljering, separasjon, dynamikk, holografi etc etc - den er det perfekte kompromiss. Dessverre er den også for dyr, men 2.5 er innen rekkevidde og kan kanskje bringe litt mer naturlighet tilbake i anlegget. Dessuten har den en analog inngang som er helt nødvendig grunnet vinyl.


    Eximus DP1
    eximus-dp1-front.jpg


    Denne har høstet mye positiv omtale i det siste. Samtlige tester har vært enige om at til prisen er den et svært godt kjøp og den har utrolig gode funksjoner til prisen. Denne vil endelig gi meg en skikkelig hodetelefonforsterker også, noe jeg har savnet. Som Bel Cantoen er den også analoge innganger, state of the art DAC og blir sidestilt med den langt dyrere Weiss 202 hva angår lydkvalitet, totalt. Det som har blitt trukket frem er mer varme og klang - midt i blinken for meg?


    Trafomatic Experience Line one
    01.jpg


    Ikke en DAC/pre, men en ren pre som kanskje kan tilføre den nødvendig varmen. Det jeg er redd for her er at den også skal tilsløre lyden som vil gå på bekostning av trommer og detaljering. Jeg er glad i tighte trommer... Denne ligger også uten til en svært hyggelig bruktpris og jeg skal låne den til uken.



    Jeg har vært i kontakt med samtlige distributører og det ser ut som lån går i orden hele veien - blir spennende! I tillegg så jeg at Burson har kommet med en ny oppgradert utgave av HA160D, Conductor. Svært positive omtale på 6moons og ikke minst, det ser skikkelig ut:

    open.png


    Skal høre med Moiz om jeg kan få låne den også. Etter kjøpet av BC DAC 3.5 har jeg hatt en forkjærlighet for DAC/pre-løsninger, og jeg tror det kommer til å være den beste løsningen om vi ser på "bang for the buck".

    Om noen har tips til andre produkter i samme gate - skrik ut :)
     
    Sist redigert:

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Plukket opp en Burson The Conductor i går.

    Selv om den ikke stod øverst på listen, var Moiz på lang vei den mest imøtekommende og som viste mest velvilje av de jeg kontaktet. Så langt har jeg ikke fått gjort så mye kritisk lytting. Koblet opp og latt den få varme seg. Koblet først med coax fra Transporter, det var ikke suksess. Den klippet og ved berøring "klippet" lyden, som om den skulle kortslutte. Signalet falt også ut. Koblet den så i Marantz SA7003 og problemet gjentok seg. Ikke en god start.

    Fisket frem en optisk og det løste problemet. Etter rotet i starten var jeg ikke svært mottakelig for god lyd. Utover kvelden måtte jeg likefullt erkjenne at den innehar noen svært attraktive kvaliteter - spesielt mtp. på prisen.

    Kommer med litt mer inntrykk og bilder. Skal bare høre ferdig et album her. LP via preamp-en i Conductor fungerer også bra.

    Forrsten - Trafomatic kommer forhåpentligvis snart også. Slik at jeg i det minste kan sammenlikne litt forskjellige kombinasjoner.
     
    Sist redigert:

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.059
    Antall liker
    7.907
    Torget vurderinger
    12
    Hjemme alene ......?

    Ellers en fin tråd.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Japp. hun kommer hjem en tur i helgen så drar hun bort i et par uker igjen.

    Edit: Hvordan klarte du å gjette det? ;)
     
    Sist redigert:

    Rockefoten

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2003
    Innlegg
    721
    Antall liker
    31
    Torget vurderinger
    2
    Så hyggelig at nuforcen falt i smak. Hd598ene er supre, så da er vi fornøyd begge to. Kan jo ødelegge litt for deg med å si at ncore nc400 er mye mer av det samme som nuforcene, men med en hel masse deilig slam i mellomtonen. Kanskje det er kjøttet du trenger? Ncore kan jo også bygges slik at du kan hjemme de i et skap...
    Min stereoforsterker er 7x20x17 cm tror jeg.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Så hyggelig at nuforcen falt i smak. Hd598ene er supre, så da er vi fornøyd begge to. Kan jo ødelegge litt for deg med å si at ncore nc400 er mye mer av det samme som nuforcene, men med en hel masse deilig slam i mellomtonen. Kanskje det er kjøttet du trenger? Ncore kan jo også bygges slik at du kan hjemme de i et skap...
    Min stereoforsterker er 7x20x17 cm tror jeg.
    Leste hele Ncore tråden her i går, lav pris og positive omtale gjør det interessant. Har vært negativ til Klasse D siden jeg hørte Midgard og de mindre Bel Canto-forsterkerne, virkelig negativ. Derav sjokket med NuForce. Spent på hva rør-pre kan gjøre med oppsettet, håper å få denne i dag. Om det gjør det litt mer "menneskelig" igjen skal vi ikke se bort i fra at det går en bestilling på Ncore.


    Og jeg venter fortsatt på Dalens dom over Hegel-en min.
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6

    ou812rh

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2006
    Innlegg
    5.474
    Antall liker
    15.032
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    10
    Fint tråd du har her Kolschtat! Må si du har hatt mye bra utstyr på forholdsvis kort tid. Godt dokumentert er det også:)

    OU812
     

    Kolschtat

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.05.2007
    Innlegg
    134
    Antall liker
    43
    Sted
    Torshov
    Torget vurderinger
    6
    Har du fått testet LS50?
    Nei. Satt det litt på vent i forbindelse med den tidligere nevnte Hegel som badet. Leverte den hos Dalens 24/1 for et kostnadsoverslag til forsikringsselskapet, de hadde ikke sett på den i går...

    Så fort jeg får svar fra de regner jeg med å plukke opp LS50.

    Fint tråd du har her Kolschtat! Må si du har hatt mye bra utstyr på forholdsvis kort tid. Godt dokumentert er det også:)

    OU812
    Takker! Blir fort engasjert når noe er gøy, og har byttet og handlet mye de siste årene. Dessverre(?) synes jeg denne jakten på bedre lyd er morsom, men nå på et litt annet budsjett enn tidligere.

    Så ved min side står en Trafomatic Experience Line One som skal testes senere i dag, håper den spiler på lag med Klasse D. En demomodell så skal gi den en liten vask før jeg legger ut noen bilder. Per nå står den uten lokk på, måtte jo se om det var skikkelig ;)
     
    Sist redigert:

    RBN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.05.2007
    Innlegg
    2.436
    Antall liker
    1.600
    Heisan og takk for sist (tror jeg)
    Har nettopp lest gjennom tråden og tar jeg ikke helt feil var du og Trond en tur innom her i sommer?
    Flott tråd og skal følge med på denne.

    RBN
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn