Min musikk-stue!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har hatt interresse for god lyd de siste 10 årene. Interressen er todelt, det aller viktigste er den gleden det gir å bli forført av god musikk,- gjengitt slik jeg vil ha det. Av musikk går det mest i Jazz, Blues, R&B, Klassisk, Rock, Funk. Techno og Black metal styrer jeg greit unna. Dette skal helst gjengies med masse detaljer, presis romplassering, homogenitet, lekent og fremfor alt låte musikalsk!
    Det andre som gjør hobbien så interressant er gleden av å omgåes spennende mekaniske og elektriske komponenter. Sett vekk fra det utstyret jeg har nå så har jeg siste årene hatt bekjentskap med utstyr fra Sony, Marantz, Nad, Nordost, TaraLabs, Teac, Sonus Faber, Doxa, Castle, Living Voice og Musical Fidelity.

    Dette er da mitt anlegg pr. idag og nedenfor er en kort oppsummering av hovedkomponentene:






    CD/DVD-spiller: Esoteric DV50s


    Universal multikanals SACD/CD/DVD-A/DVD-V spiller fra Esoteric. Spilleren har ett meget godt drivverk og den er virkelig solid bygd (ca. 22kg) med kraftive aluminiumsplater i bunn, topp og front. Den elegante fronten i børstet aluminium, kombinasjon av runde og rektangulære knapper i aluminium og små blå dioder gir spilleren ett flott utseende. Den tunge fjernkontrollen i aluminium gir også en god følelse av kvalitet. På video-delen sitter en 14 bit, 6-kanals DAC fra Analog Devices som oppskalerer DVD-bildet til 540 linjer. Mer relevant for oss audiofile er DAC`n på lydsiden som er en Burr-Brown PCM1738 24-bit/192kHz DAC med Refined Digital Output Technology (RDOT) and Finite Impulse Response (FIR) algorithms. Filtret er valgbart og har 3 settinger: RDOT/FIR/RDOT+FIR. Spilleren er fullbalansert og har helt adskilt uttak for 2-kanals lyd og til 6-kanals lyd. Jeg har hatt denne spilleren ett år nå og har vært kjempefornøyd med både lyd og bilde. Lydmessig er sannsynligvis Esoteric`n det svakeste leddet i mitt anlegg pr.idag (NB:Vurders solgt eller oppgraderes med en god DAC).


    Forforsterker: Aesthetix Calypso


    Denne er basert på den noe eldre og mer kostbare Jupiter Callisto linje steg. Dette linjesteget var en to-boks løsning og når Jim White, designeren hos Aesthetix, skulle utvikle Calypso forforsterkeren tok han med seg mange av de gode elementene fra Jupiter, reduserte antall komponenter og plasserte alt dette i ett stort og tungt kabinett (forforsterkeren veier i overkant av 17 kg). Calypso forforsterkeren er ett nydelig produkt med en pen børstet frontplate i anodisert aluminium. På fronten finner man 5 små triangel formede inngangsvelgere som med sine små blå dioder som viser aktiv inngang. I tillegg er det knapper for Mute, Tape, Bypass, Phase, Display (av/på) og Standby. Volumkontrollen er bygd inn i displayet og reguleres ved henholdsvis å trykke på høyre eller venstre side av displayet. Alle funksjoner, pluss balanse, kan kontrolleres fra fjernkontrollen.

    På baksiden finner man 5 innganger for både RCA og balanser XLR, en RCA tape loop og to sett med RCA og balansert XLR utganger til forsterker.

    Innsiden av forsterkeren er preget av ett meget ryddig design og korte signalbaner. Calypso er en symmetrisk dual-mono konstruksjon. Det sitter ett 12AX7WB rør og ett 6922 på hver kanal. Jeg har nå, med godt resultat, satt inn rør fra Mullard og Amperex, noe som ga utslag i mer detaljer i mellomtoneområdet samt mer informasjon nedover i oktavene. Ellers opplever jeg denne forforsterkeren som musikalsk og fullstendig transparent i mitt system.

    Annen teknisk data: Input impedance: 80k ohms, balanced, 40k ohms, single-ended. Output impedance: 600 ohms, balanced, 300 ohms, single-ended. Frequency response: 20Hz–20kHz, ±0.25dB. Power consumption: 20W standby, 100W active.





    Effektforsterker: Graaf GM 100


    Italiensk fullbalansert rasedyr med 100W i hver kanal! Produsert av Graaf i Modena, lakkert med lakk fra fabrikken rett over gata,- hos Ferrari. Her til lands er nok GM20 langt mer kjent og populær med sitt spesielle OTL-design. GM 100 har ett utgangstrinn som består av 6 PL-504 rør pr. kanal som er koblet til høyttalerene i en transmisjonlinje (TL) eller også av noen kalt en kvasi eller virtuell OTL-konfigurasjon. Dette gir en flat og fin frekvensgang og god evne til å drive tunge laster, men ikke helt den samme hurtigheten som oppnås med GM20. Dog har GM 100 adskillig mere krefter til rådighet når de store orkesterverkene skal gjengis. Forsterkeren er bygd opp i en dual-mono konfigurasjon. Vekten er 25,5 kg.

    Lydmessig opplever jeg forsterkeren som nøytral, hurtig, fenomenalt detaljert og åpen, god bredde/dybde i lydbildet og rikelige med kraftsreserve. Denne er som en italiensk sportsbil: En lydopplevelse ut av en annen verden når alt fungerer som det skal, men kan andre ganger være noe upraktisk i tillegg til at den blir glødende varm! Forsterkeren er satt opp med Philips NOS (1960-tallet) hele veien. 2 stk ECC88, 4 stk ECF8O, 12 stk PL 5O4.



    Høyttaler: Merlin VSM MXe


    Amerikansk 2-veis konstruksjon fra Merlin Music Systems. Skiller seg litt ut med sin Ruby Heart Red - dyp rød metallic farge med mange lag klarlakk på toppen.

    Diskant-elementet er den velkjente Dynaudio Esotar D330. Dette er en 1" tekstildome plassert i en 5" ramme som har en ekstremt flat frekvensgang: +/- 1.75dB fra 2150Hz til 20kHz, og den strekker seg helt til 30kHz med kun -2dB. Dette elementet regnes av mange høyttalerkonstruktører som en av de aller beste måtene å realistisk gjengi de høye frekvensene på.
    Basselementet er ett modifisert 6,5” ScanSpeak-element med inverted dome. Ikke veldig stort eller imponerende, men det rekker ned til godt under 30hz. Det den ikke har i dypbass, tar den igjen i kjapphet. Høyttaleren har ett eksternt aktivt filter (BAM) for å optimalisere gjengivelsene av de dypeste tonene ved å legger til 5.2dB sentrert rundt 35Hz. Denne boksen kan kjøres i ren batteridrift, på strømnettet eller i kombinasjon.
    Internt er høyttaleren kablet med snorer fra Cardas og delefilteret består stort sett av påkostede komponenter fra Hovland og Caddoc.

    Merlin VSM MXe har en fantastisk evne til lydmessig å forsvinne i rommet og man blir ”dratt” inn i musikk. Forførende og til nesten litt skremmede,- merk at VSM står for Very Scary Merlin (=skummel trollmann). Andre gode egenskaper er detaljeringsevnen, realistisk gjengivelse av alle typer instrument og evnen til å skape ett rom med god dybde bak høyttalerene.




    Kabler: Cardas Audio Golden Reference


    Akk ja, en kabel er ikke bare en kabel. Konstruktøren, Georg Cardas, er av den oppfatning av at det beste forholdet mellom to objekter alltid er det gylne snitt – i matematikken definert som ø (Phi)=1,618033… . Phi var kjent allerede så tidlig som i det gamle Egypt, og bla. pyramidenes konstruksjon og beliggenhet er basert på dette forholdstallet. I naturen kan man se dette forholde over alt, oppbygging av bikuber, formen på sneglehus osv… er alt basert på forholdet Phi. I kabelsammenheng har Cardas patentert dette (U.S. Patent Number 4,628,151: creating Golden Section Stranding Audio Cable) og oppbyggingen baserer seg på at avstanden mellom to ledere er bestemt av Phi. Interresant teori som tilsynelatende fungere i praksis. Cardas kabler kan enkelt beskrives som musikalske og nøytrale.


    Jeg vil oppdatere informasjonen fortløpende ved eventuelle forandringer!

    mvh
    Tom Erik
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.288
    Torget vurderinger
    4
    Dette ser veldig bra ut!
    Vil tro det låter fenomenalt.
    Merlin høytalerne er veldig lekre, spesielt i piano gloss finish!

    Har Aesthetix noen norsk forhandler?
     

    wotg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2005
    Innlegg
    2.376
    Antall liker
    4
    Flott anlegg! Aesthetix produktene ser fryktelig stilige ut.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Herlig anlegg og oppsett, har sett litt på disse Merlin hT selv men har aldri hørt dem.

    Har Audioart disse på demo mon tro....... :)

    MVH Johnny
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Takk for tilbakemeldinger! Alle komponentene, bortsett fra cd-spiller og noen kabler, er kjøpt hos Audio Art - www.audioart.no. De holder til på Rykene, rett i nærheten av Arendal. De har ett flott demo-rom med ett spennende og variert produktspekter. Mye rør-utstyr!
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    Bare å gratulere tomerik. Skikkelig vakkert.
     

    LydKarl

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.11.2004
    Innlegg
    981
    Antall liker
    115
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    1
    Smakfullt, tomerik! Rett og slett. Ser ut som eit trivelig rom å lytte til musikk i. Fin beskrivelse av komponentane. Her er det berre å hukke av på "varsling" og henge med, ja :)

    Mvh. Karl
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    23.695
    Antall liker
    37.933
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    meget pent og smakfullt oppsett tomerik :)
    må bare få gratulere.

    mvh
     

    StereoJoe

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    25.11.2004
    Innlegg
    651
    Antall liker
    2
    Flotte bilder og en interessant beskrivelse. Jeg vil anta at dette er komponenter som virkelig spiller godt sammen. Merlin (hørt hovedsakelig hos Fosse) er blandt de høyttalerkonstruksjoner som har imponert meg aller mest med sin engasjerende, men samtidig ærlige spillestil.

    Igjen, nydelig oppsett.
     

    thor_egil

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.09.2005
    Innlegg
    211
    Antall liker
    47
    Torget vurderinger
    2
    Et virkelig flott anlegg!

    Beskrivelsene dine, kombinert med bekjentes omtale av Merlinene får meg til å tro at dette låter meeeeget godt! Siden jeg stadig ser etter en evt. ny effektforsterke synes jeg Graafen så svært spennende ut... men som du sier... Det blir varmt! Hvor mye drar den i nettlast?
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Inner detail skrev:
    Et virkelig flott anlegg!

    Beskrivelsene dine, kombinert med bekjentes omtale av Merlinene får meg til å tro at dette låter meeeeget godt! Siden jeg stadig ser etter en evt. ny effektforsterke synes jeg Graafen så svært spennende ut... men som du sier... Det blir varmt! Hvor mye drar den i nettlast?
    www.graaf.it står det: "Power use: In riposo 370 W"
     

    thor_egil

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.09.2005
    Innlegg
    211
    Antall liker
    47
    Torget vurderinger
    2
    tomerik skrev:
    Inner detail skrev:
    Et virkelig flott anlegg!

    Beskrivelsene dine, kombinert med bekjentes omtale av Merlinene får meg til å tro at dette låter meeeeget godt! Siden jeg stadig ser etter en evt. ny effektforsterke synes jeg Graafen så svært spennende ut... men som du sier... Det blir varmt! Hvor mye drar den i nettlast?
    www.graaf.it står det: "Power use: In riposo 370 W"
    Legger merke til at det på GM 200 står "in riposo 800 W, alla massima potenza 1600 W". Så det betyr kanskje at GM 100 kan dra 800 W på full pes?! Det kan bli varmt av slikt!
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Etter en lydaften hjemme hos Audio-Art denne uka, der det ble spilt musikk fra CD og vinyl på Merlin-høyttalere som var koblet opp mot stor og tung rør-elektronikk, innså jeg raskt at det jeg mente var dyp bass hjemme hos meg ble en vits i forhold til det som opplevdes i lydrommet til Vidar. Noe frustrerende selvfølgelig, men også en nyttig erfaring da man vet at her er det mye mer å hente! Forskjellen i rommene skal ta mye av skylden, men også den relativt sett bedre cd-spilleren fra Musical Fidelity i forhold til min mulitispiller kan bidra til store forskjeller. Plasseringen av høyttalerene er også noe forskjellig, så i helgen har jeg prøvd ett utall varianter med hensyn på plassering, vinkling og avstand til lytteposisjon. Inntil nå har høyttalerene vært plassert på marmor-blokker med 20mm tykkelse og 3 originale spikes,- noe jeg har vært fornøyd med inntil lydopplevelsen hos Audio-Art. Marmorplata ble i dag erstattet med ett sett laminerte plater laget av ett eller annent eksotisk, og sikkert utryddingstruet, tresort fra Asia. Og, det var alt som skulle til! Fastere og dypere bass, mens mellomtone og diskant ble noe mer tilbakelent og forfinet.

    Tilslutt må jeg avslutte med å fortelle at jeg på sikt funderer på å investere i en vinyl-snurre. Kvelden hos Audio-Art ble avsluttet med musikk fra en Nottingham vinyl-rigg og det var lydmessig en helt annen divisjon enn det som ble prestert av cd-spilleren. Det var rett og slett hårreisende bra! Tar gjerne imot vurderinger rundt følgende:

    1) kjøpe en ekstern dac til Esoteric`n
    2) selge mulitispilleren og kjøpe en dedikert cd-spiller
    3) beholde multispilleren og kjøpe en vinyl-snurre (+ en LP samling. Den lille samlingen jeg har må definitivt utvides da den ble kjøpt mens jeg gikk på ungdomsskolen med Kiss, Judas Priest, Prins og Beatels som det hotteste...)


    Ha en god kveld, folkens!
     

    musicman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2005
    Innlegg
    3.436
    Antall liker
    2.069
    Sted
    Ålesund
    Torget vurderinger
    1
    Å bytte ut marmorplate under høyttalerene til treplater av diverse slag er ikke dumt. Har gjort det samme selv og fikk bedre dynamikk. Har forøvrig byttet ut alt av steinprodukter under mine komponenter. Min erfaring er at stein sender apparatenes egne små vibrasjoner i retur.
    Aldri mere stein hos meg.


    mvh
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    I inngangstrinnet på Graaf`n har jeg så langt hatt ett sett Philips SQ NOS-rør. Det har spilt hel utmerked, men det er gøy å prøve litt varianter så Motron ble kontaktet og ett sett NOS 6922 Telefunken Diamond (1959) og Amperex "Bugle Boy" (1961?) skiftet eier denne uka. Til nå har jeg bare så vidt prøvd noen få timer med hvert av rørene, og så langt kan jeg si at de spiller med to helt forskjellige stiler. I forhold til Philips er Telefunken adskillig mer analytisk og har en utrolig detaljering og romplassering. Musikalsk og luftig. Amperex-rørene er på sin side noe anderledes med sin varme, engasjerende og musikalske spillestil. Mellomtonen er mer fremhevet, det samme er dypbassen. Jeg lar Amperex-rørene stå i noen uker nå, for dette var morsomt!
     

    Vedlegg

    supersubb

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    10.01.2007
    Innlegg
    73
    Antall liker
    0
    Hei!
    Meget pent oppsett dette ja, spiller meget pent sammen kan jeg tenke meg, Esoteric spillerne virker som meget bunnsolide komponenter da, har ennå tilgode å få lyttet på disse.
    8)
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    De siste månedene har jeg prøvd noen forskjellige underlag til høyttalerene. Det har vært prøvd granitt-blokker, marmor, harde treblokker og nå <a href="http://www.ringmat.com/html/products/domes/ringdomes.html >Ringmat Domes</a>, laget av en blanding av kork og gummi. Med bytte til Ringmat-domene fikk jeg ytterligere en større fasthet i bassen samtidig som dybden i lydbildet kom tydeligere frem.
     

    Vedlegg

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    Har du forsøkt disse uten spikes? Snu dem på hodet med flate siden mot høyttaleren. Spennende. Tenkte ta en ny runde selv med diverse underlag under høyttalerne.
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Påsken kom tidlig i år. Og med påskeferie hjemme så er det en ypperlig sjanse for å prøve ut nye produkter. Den nye varen ble bestilt på torsdag fra TAA Import forrige uke og i dag sto postmannen på døra med stor pakke under armen. Altså en liten påskenøtt: Noen som ser hva det er?
     

    Vedlegg

    Fadamacka

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    343
    Antall liker
    1
    Torget vurderinger
    1
    Det kan da ikke være annet enn en Cary 306? Gratulerer!

    (PS, bildenavnet var en aldri så liten giveaway... ;D)

    *EDIT* Vi vil ha flere bilder!!! :)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Gratulrere med ny spiller..., ser virkelig bra ut den Caryen.
    Du får komme med lytteinntrykk etterhvert da.

    MVH Johnny
     

    Melges

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.12.2007
    Innlegg
    148
    Antall liker
    0
    Gratulerer Skip!

    Detta så ikke kleint ut... Jeg er klar for Cornelis-aften når du har spilt den varm.

    \Håkan
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Førsteinntrykket er så absolutt bra, men i forhold til Esoteric`n virker CD-skuffen litt "skranglete" og betjeningen litt treg. Men, så er jo Esoteric helt i toppklasse på disse områdene. Jeg har det relativt mørkt når jeg lytter og derfor setter jeg stor pris på å kunne dempe belysningen i displayet. Dette kan styres fra fjernkontrollen på Cary`n, men det er litt synd at lysdiodene ikke dimmes til samme nivå som display. Dette er bare bagateller, men i denne prisklassen må det være lov å forvente mye. Når dog skuffen med cd har funnet veien inn i spilleren og cd`n begynner å snurre rundt så er det ikke mulig å hverken høre eller kjenne noe form for mekanisk virbrasjon,- selv med øret klemt inntil den runde vinduet på toppen av spilleren. Lydmessig er Cary`n definitivt i en høyere divisjon. Nå ser jeg frem til en hjemme-alene-Påske :)
     

    StereoJoe

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    25.11.2004
    Innlegg
    651
    Antall liker
    2
    Ligger vel an til en fin hjemme-alene-Påske nå, ja. Gratulere!
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    StereoJoe skrev:
    Ligger vel an til en fin hjemme-alene-Påske nå, ja. Gratulere!
    Nå, helt alene ble ikke Tom Erik i påsken, sist lørdag fikk jeg anledning til å avlegge Tom Erik et besøk. Utrolig moro å få høre siste versjon av Merlin (har tidligere hørt Generasjon III/SE, MM, MX og nå Mxe). Fantastisk flott finish du har valgt Tom Erik. Gledelig gjensyn med GM100 som jeg har hatt på langvarig hjemlån selv og likte svært, svært godt. Calypso og Cary har vi også hørt før, men aldri sammen. Et knippe vakre og vellydende produkter du har skaffet deg Tom Erik, virkelig.

    Lyden stod absolutt til forventningene. Det låter åpent, luftig og med imponerende veldefinert og tight bass. Bare å gratulere, dette er flotte saker.

    Jeg kommer gjerne på besøk igjen. Gratulerer!
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Takk takk, Fosse, det var positivt! Du skal selv ha mange takk for å ha kommet med gode råd og innspill gjennom utvelgingsprosessen. Tenker da spesielt på valget av forsterker fra Graaf og høyttaler fra Merlin. Du er hjertelig velkommen igjen, og kanskje vi og Arendal Lydlaug kan ta en grillkveld ute på seilerhytta til sommeren?
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    Helt klart tomerik, det må vi få til.
    Det kom meg forresten for øret under lørdagens familiemiddag at du er en særdeles dyktig seiler.....
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Fosse skrev:
    Helt klart tomerik, det må vi få til.
    Det kom meg forresten for øret under lørdagens familiemiddag at du er en særdeles dyktig seiler.....
    Ja, jeg trives godt i seilbåt :)
    Andre, hvem spiste du egentlig middag med? En konkurrent?
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Hagto skrev:
    Skal du seile Flødeseilasen 31 mai?
    Ja, jeg regner med det. Vi jobber med å selge X-35`n og er den solgt så regner jeg med å stille til start i en Melges 24. Hva seiler du?
     

    Hagto

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    26.03.2005
    Innlegg
    3.621
    Antall liker
    517
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    33
    tomerik skrev:
    Hagto skrev:
    Skal du seile Flødeseilasen 31 mai?
    Ja, jeg regner med det. Vi jobber med å selge X-35`n og er den solgt så regner jeg med å stille til start i en Melges 24. Hva seiler du?
    Blir nok en litt annen klasse båt enn du holder på med. Vi seiler en eldre Bakke 26, norsk type. Navn Jade.

    Ble helt ør i hodet når jeg hørte hva slags båt du seiler.
    Er ikke de X-35 bare et år gamle ca? Danske?
    Utrolig flott båt, og dyr!

    Men Melges 24 er vel ren racer, nesten bare skallet. 24-25 knop flat lens eller? Steike tøfft!
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    I din barndom var du nabo med førstedamen, du har bedrevet modellfyving med min potensielle svigerfar og sender du førstedamen en pm får du sikkert vite hvem du har seilt med;D
    Huff, dette ble off-topic.
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Hagto skrev:
    tomerik skrev:
    Hagto skrev:
    Skal du seile Flødeseilasen 31 mai?
    Ja, jeg regner med det. Vi jobber med å selge X-35`n og er den solgt så regner jeg med å stille til start i en Melges 24. Hva seiler du?
    Blir nok en litt annen klasse båt enn du holder på med. Vi seiler en eldre Bakke 26, norsk type. Navn Jade.

    Ble helt ør i hodet når jeg hørte hva slags båt du seiler.
    Er ikke de X-35 bare et år gamle ca? Danske?
    Utrolig flott båt, og dyr!

    Men Melges 24 er vel ren racer, nesten bare skallet. 24-25 knop flat lens eller? Steike tøfft!
    Ja, X-35 er rått! Men, de trives best i lite vind. Vi seilte Hovdan-Skagen for ett år siden og når båten planer i 17-18 knop så er den helt umulig å ha med å gjøre! For å få litt mer trening på baneseilas så har vi valgt å seile ett par år i Melges. Det er knallgøy i medvind og slitsomt på kryss. 20 knop på en god slør er helt normalt :) Da sees vi på Flødeseilasen!

    Edit: Bakke 26, er de laget i Brevik på 80-tallet? Jeg minnes å ha sett noen slike. Ser litt ut som Alo Mikkel? Sistnevnte har jeg seil en god del og minnes at de trivdes godt på kryss i litt vind. Lystall?

     

    Hagto

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    26.03.2005
    Innlegg
    3.621
    Antall liker
    517
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    33
    tomerik skrev:
    Hagto skrev:
    tomerik skrev:
    Hagto skrev:
    Skal du seile Flødeseilasen 31 mai?
    Ja, jeg regner med det. Vi jobber med å selge X-35`n og er den solgt så regner jeg med å stille til start i en Melges 24. Hva seiler du?
    Blir nok en litt annen klasse båt enn du holder på med. Vi seiler en eldre Bakke 26, norsk type. Navn Jade.

    Ble helt ør i hodet når jeg hørte hva slags båt du seiler.
    Er ikke de X-35 bare et år gamle ca? Danske?
    Utrolig flott båt, og dyr!

    Men Melges 24 er vel ren racer, nesten bare skallet. 24-25 knop flat lens eller? Steike tøfft!
    Ja, X-35 er rått! Men, de trives best i lite vind. Vi seilte Hovdan-Skagen for ett år siden og når båten planer i 17-18 knop så er den helt umulig å ha med å gjøre! For å få litt mer trening på baneseilas så har vi valgt å seile ett par år i Melges. Det er knallgøy i medvind og slitsomt på kryss. 20 knop på en god slør er helt normalt :) Da sees vi på Flødeseilasen!

    Edit: Bakke 26, er de laget i Brevik på 80-tallet? Jeg minnes å ha sett noen slike. Ser litt ut som Alo Mikkel? Sistnevnte har jeg seil en god del og minnes at de trivdes godt på kryss i litt vind. Lystall?

    Skal bli spennende å se båten. Høres mektig gøy ut :)

    Stemmer, og Bakke er helt klart best på kryss i mye vind ja, det er da vi liker oss best. Lystall 105.

    Kan gjerne slå av en prat på Flødeseilasen!
     

    tomerik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2006
    Innlegg
    798
    Antall liker
    253
    Sted
    Arendal
    Torget vurderinger
    1
    Det ble en liten avsporing her, men selvfølgelig snakkes vi under Flødeseilasen, Hagto!

    Det var sikkert noen som fikk med seg at det lå en Graaf GM20 ute på bruktbørsen noen få timer denne uka? MerlinTheMagican skulle selge sin trofaste OTL forsterker og etter å ha tapt en budrunde på en tilsvarende forsterker tidligere i år så var jeg heldigere denne gangen! Graaf`n ankom i kveld og jeg har nå kost meg noen timer med flott musikk, glodvarme 6C33-rør og en flaske Dappio Passo (italiensk rødvin, anbefales!)

    De store melkeflaskene, med 3 stk vorter, er Russiske 6C33-rør som ble brukt i noen power-supply ombord på Russiske Mig-jagerere for sikker 30 år siden. Rørene ble først kjent for vesten da en russisk pilot klarte å rømme med en Mig 25, for så å lande i en upløyd kornåker i Japan i 1976. En liten digresjon: Mig 25 var den tidens raskeste jager og alle trodde dette var noe helt ekstremt, hi-end bygd i Titan og andre eksotiske greier. Etter å ha dissekert flyet fullstendig fant de ut at dette var langt fra hitec,- alt var i billig stål og enkle konstruksjoner. Ryktene sier også at det var med så grove dimensjoner og toleranser at den lokale smeden langt ute på landet kunne reparerer flyet om nødvendig. Japanerene fant selvfølgelig også disse 6C33-rørene og nå mange år senere er de puttet inn i enkelte effektforsterkere!

    Graaf GM20 er en OTL forsterker, altså er det ingen trafo, kondensatorer eller annet graps i utgangstrinnet som hemmer dynamikken. Musikken som avspilles fremstår som ekstremt åpen, detaljer og med en mellomtone jeg aldri har hørt flottere gjengitt! I forhold til GM100`n så mangler det litt trøkk i bassen, men til gjengjeld oppfattes alt mye mer lekent, dynamisk og raskt.

    Målene er relativt beskjedne med 350x 215 x 440 mm, 22kg og ytelse på 2x20w.
     

    Vedlegg

  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn