MerlinTheMagician

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Jeg har vært besatt av Hi-Fi de siste 15 årene. Og det gir seg ikke med alderen, det blir faktisk verre. Det er noe veldig spesielt med Hi-Fi. Man blir på et eller annet vis aldri lei. Så da fortsetter man med å være Hi-Fi idiot. Som de fleste Hi-Fi idioter vet, så er det ikke den første og beste veien som leder til sonisk nirvana. Det kan hvertfall jeg skrive under på. Det har vært en lang vei å gå og jeg har eid mye forskjellig for å komme dit hvor jeg er nå. Disse produktene har vært innom døra de siste 15 årene: NAD, Micromega, Densen, Wadia, Threshold, Adyton, Celestion, Monitor Audio, AudioVector, Audio Physic, Rel, Wireworld og Nordost.




Etter at jeg kjøpte Merlin VSM MX i fjor, så har lyden virkelig tatt en positiv retning. Jeg har nå et anlegg som jeg mener klarer å spille det meste av musikk og det låter alt i fra bra til veldig bra. Jeg må ha et anlegg som er bra på mer eller mindre alt av musikk. Jeg kan ikke fordra anlegg som bare spiller godt innspilte plater bra. Slike anlegg har jeg hatt, og de er en grunn til at jeg ikke har det mer. Det er tross alt musikk vi skal spille, ikke bare spesielle CD er som låter bra.

Som sagt, det at anlegget kan spille mye forskjellig musikk er viktig for meg. Disse kategorien av musikk har jeg på hardisken: Alternative, Black metal, Blues, Club, Country, Disco, Elektronisk, Folk, Funk, Jazz, Klassisk, Metal, Pop, Progressiv Rock, R&B, Rap, Rock, Sountrack, Techno, World. Det er en god del kategorier. Noen av kategoriene er mer foretrukket av kona enn meg, og motsatt. For tiden så går det mye i Jazz, Elektronisk, Rap R&B og Black Metal. Men skal jeg velge en kategori så er det Jazzen som står meg nærmest.

Av Hi-Fi kriterier så prioriterer jeg: hurtighet, dynamikk, åpenhet, stort lydbilde og ikke minst homogenitet. Evne til å spille høyt uten at det låter anstrengt.(Dog 20 watt rister ikke ned huset, men det er spiller faktisk ganske høyt) Det må ikke låte tynt og pistrete,- da blir jeg gæren. Har hatt et par av de stereoanleggene før, som låter veldig detaljert in your face. Man blir veldig imponert av dette med en gang, men sinnsykt lei etter kort tid. Der er Merlin VSM MX det helt motsatte. De er fulle av detaljer uten å kaste dem rett i fjeset ditt. De er veldig homogene, åpne og alt annet enn kjedelige å lytte til. Det er helt vilt at de klarer å forsvinne så mye i lydbildet som de gjør. (Hvis musikken støter det). Med Merlin lytter man til musikk og ikke til HiFi. Det er vel det jeg liker best med dem. De er behagelige å lytte til samtidig som det er flust av detaljer og varme.

Lytterommet har ingen slags form for Hi-Fi demping, men har en relativ fin klang. Demping hadde sikkert gjort en god del med lyden, men jeg har bare ikke hatt mulighet til å teste slike ting, og har prioritert pengene inn i anlegget i stedet for rommet.

Racket mitt har jeg fått en møbelsnekker på NRK til å lage, og er langt fra et standard Hi-Fi Rack. Det kan godt være at Hi-Fi rack låter bedre, men jeg orker ikke å ha et slikt rack i stuen. Jeg liker bedre utseendet på Eike-racket mitt.




Closeup av herligheten :

Hele anlegget:
Merlin VSM MX med Super Bam - Høytalere
Graaf GM 20 - Effektforsterker
Aesthetix Calypso - Forforsterker
Burmester 001 - CD spiller
Slim Devices Transporter - Trådløs hardisk/fil avspilling (alle filer er .flac lossless)
Cardas Golden Reference - Høytaler, interconnect og power kabler




Graaf Gm 20.
En meget spesiell forsterker. Litt håpløst satt sammen, da den blir forferdelig varm, hvilket sliter veldig på den orginale konstruksjonen. Graaf er vel litt kjent for å havne på servicebenken... Det er i utgangspunktet veldig dumt, men jeg finner meg i det siden det låter så bra som det den gjør. Den ser ut som en "bittteliten tass", men den spiller som en kjempe!

Dette er mitt første møte med rør. Har tidligere hatt transistorforsterkere som kostet 3 ganger så mye, som ikke kan måle seg med lydkvaliteten i denne. Den er oppgitt til 20 rør watt, men tro meg,- det føles som 100! Den spiller høyere enn man i utgangspunktet skulle tro at en 20 watter skulle klare. Skulle jeg ha behov for mer guffe, så går det an og kjøpe to stykk og brokoble dem og få 65 watt per kanal i stedet. Foreløpig så klarer jeg meg godt med en. Forsterkeren er spesiell i type rørforsterker, en OTL (Output Transformer Less). Det vil si at det ikke er transformatorer på utgangene som minsker på båndbredden. Det som blir resultatet med en slik løsning er en kjapp oppløst og detaljert lyd. Men man trenger en høytaler som har en jevn impedanskurve og som bør ligge tett inntil 8 Ohm. Heldigvis så har Merlin VSM MX en slik impedanskurve.




Rør i all sin prakt.
Det ser ut som Reodor Felgen. Men det låter alt annet enn sidrompa. :) Rør har en kvalitet over seg som jeg aldri har hørt i en transistor forsterker. Det låter bare mer naturlig på et vis som ikke er så enkelt å forklare, det må høres.




Aesthetix Calypso
Hjertet i systemet. Nylig anskaffet og holder fremdeles på å spilles inn. En sinnsyk forforsterker som gjør det beste ut av enhver kilde. Kan ikke annet enn å si at den er mye bedre enn den innebygde preampen i Burmester CD spilleren min som jeg har brukt frem til nå. MYE bedre til alt. Bedre bass, bedre mellom tone, bedre diskant, bedre detaljeringsevne, større lydbilde. You name it. Det virker nærmest paradoksalt at jeg får bedre lyd av å sette inn et ekstra komponent. Det blir bedre lyd. Hvorfor? Ikke spør. Funker det? Vær du sikker, det funker! Trodde vel aldri at Preampen hadde så mye å si for lyden, men det har den.




Burmester CD 001.
Grom CD spiller fra Tyske Burmester. En spiller som har fått mye hederlig omtale. Har ikke fullt så mye å si om denne da jeg har hatt den i over 4 år. Det er derfor litt vanskelig og beskrive hva den gjør og ikke gjør. Men den er jo hovedkilden min da jeg bruker den som CD spiller og DA konverter.Jeg bruker den som DA konverter for Slim Devices Transporter og Pioneer DVD spilleren min. Så all godlyd kommer herifra.




Slim Devices Transporter.
Den ble kjøpt av nysgjerrighet og med et håp om å kunne få en Hi End versjon av iTunes i stua. Jeg var veldig spent på om den kom til å innfri. Og tro meg,- alle håp er innfridd! Denne dingsen er mildt sagt genial, og jeg er veldig glad i den. All musikk er superlett tilgjengelig, og brukervennligheten er veldig bra. Hele opplevelsen med å bruke den er summert i ett ord: digg! Med et stort display, får man presentert all musikken man har på hardisken. Det er kategorisert på følgende måter: Albums, Artist, Sjanger og Årstall. Det blir derfor veldig lett å finne frem i den musikken man har, og resultatet blir at man spiller mer musikk, og også mer variert. Tiden med å rote rundt i godt over 1500 CD`er er nå over.

Jeg har koblet Transporteren opp slik at jeg mottar musikken trådløst via hardisker på kontoret mitt. Alle musikkfiler er i .flac (Lossless format) Jeg bruker ikke den innebygde DA konverteren i Transporteren, men fører signalet digitalt til Burmester CD spilleren som har 4 digitale innganger. Denne kombinasjonen låter like bra, om ikke hakket bedre, enn Burmester CD spilleren.





Nok et bilde av Merlin VSM MX. Det er vilt hva denne usle 6 tommeren klarer å diske opp av bass og stort lydbilde.




Jeg bruker Cardas Golden Reference på alt. Dvs høytaler, interconnect og powerkabler. Cardas låter som Merlin. Masse detaljer, men ikke slengt i fjeset på deg. Fin fylde.


Når det kommer til Tweaks så er det dårlig stillt. Jeg har villet fått anlegget "på plass" før jeg setter igang med tweaks. Etter hvert så skal jeg teste hvilke føtter, underlag, nettfilter, rør os,v som kan ha en positiv innvirkning på lyden. Tweaks kommer etterhvert.

Summa summarum så må jeg si meg meget fornøyd med hvordan det låter.Andre har kanskje andre lydprefereranser og vil synes at det er viktigere med helt andre ting enn det jeg har prioritert. Jeg kan kanskje ikke rive ned hus med dette oppsettet. Det kan ikke spille sinnsykt høyt, og har heller ikke en dypbass som setter grunnmuren i bevegelse, men det spiller musikk slik jeg liker det. Jeg bruker det hver dag og det er like moro hver gang. Og det er nettopp det jeg synes at Hi-Fi skal handle om,- å spille musikk og kose seg villt når man gjør det.

Nå må jeg spille litt musikk. :)
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Ja, dette var da et usannsynlig smakfullt oppsett MerlintheMagician.
Tipper dette låter aldeles herlig. Virker være et velgjennomtenkt anlegg med riktige prioriteringer ;D

Må innrømme at jeg gjerne skulle sett mine egne Merlin i den finishen du har dine i, utrolig flotte.

Vi snakkes allerede ikveld vi, gleder meg til å låne ører og øyne til kombinasjonen din.
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.444
Antall liker
784
Torget vurderinger
5
Fint oppsett og ikke minst en særdeles fin presentasjon av anlegget. Gode bilder, god beskrivelse av dine preferanser og en kort innføring komponent for komponent. En presentasjon til etterfølgelse.
 
M

MPT

Gjest
Meget flott oppsett, høyttalerne er rålekker! Har dessverre aldri hørt Merlin før :-X
 

Nightpuma

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.01.2005
Innlegg
2.432
Antall liker
496
Sted
Agder
Torget vurderinger
2
Hei

Utrolig lekkert oppsett du har. Det må da rett og slett spille kanonbra :D
Men du, altså, GM-20 - Reodor Felgen ::) Kan vi ikke heller si Ferrari ;)

Mvh Asbjørn
 

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.918
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Nydelig. Masse gromutstyr her, like måten du sparer kjeder på ved å bruke Burmester spilleren til DAC for dvd og transporter.
Det er stilrent og flott. Spiller nok deretter også
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Ja, jeg og McLaren fikk jo anledning til å høre og se dette oppsettet igår. Utrolig flott. Det er ingen tvil om at det er en god pre og god cd spiller du har MerlintheMagician (Merlin og Graaf trenger jeg vel ikke kommentere?)

Tror MtheM fikk seg en liten overraskelse igår, jeg hadde med meg et lite utvalg rør fra lageret. Hvordan er erfaringene når du har fått litt mer tid på deg MtheM?
 

Audio Art

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
618
Antall liker
190
Torget vurderinger
2
Fosse skrev:
Ja, jeg og McLaren fikk jo anledning til å høre og se dette oppsettet igår. Utrolig flott. Det er ingen tvil om at det er en god pre og god cd spiller du har MerlintheMagician (Merlin og Graaf trenger jeg vel ikke kommentere?)

Tror MtheM fikk seg en liten overraskelse igår, jeg hadde med meg et lite utvalg rør fra lageret. Hvordan er erfaringene når du har fått litt mer tid på deg MtheM?
Var det bytte av 6922?
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Det var bytte av 6922. :) Og hvilket bytte det var! Lyden ble mer åpen, varmere, mer kropp,mer trøkk i bassen og man kan nå spille høyere enn tidligere, pga det ble mindre forvrengninv. Det låt simpelthen knallbra etter det rørbytte. Det var en veldig positiv og stor overaskelse! Hadde ikke trod det var så stor forskjell på rør. Men det er det. Låner nå et sett av Fosse inntil jeg får kjøpt mitt eget sett, det blir ikke mange dagene til. Dette var knallmoro! :)
 

Nightpuma

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.01.2005
Innlegg
2.432
Antall liker
496
Sted
Agder
Torget vurderinger
2
MerlinTheMagician skrev:
Det var bytte av 6922. :) Og hvilket bytte det var! Lyden ble mer åpen, varmere, mer kropp,mer trøkk i bassen og man kan nå spille høyere enn tidligere, pga det ble mindre forvrengninv. Det låt simpelthen knallbra etter det rørbytte. Det var en veldig positiv og stor overaskelse! Hadde ikke trod det var så stor forskjell på rør. Men det er det. Låner nå et sett av Fosse inntil jeg får kjøpt mitt eget sett, det blir ikke mange dagene til. Dette var knallmoro! :)
Kan jeg spørre hva du byttet fra og til?

Asbjørn
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Det ble byttet frsa electro harmonica til Philips (Holland) E88CC rør (NOS). Og det funka veldig mye bedre. :)
 

Nightpuma

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.01.2005
Innlegg
2.432
Antall liker
496
Sted
Agder
Torget vurderinger
2
MerlinTheMagician skrev:
Det ble byttet frsa electro harmonica til Philips (Holland) E88CC rør (NOS). Og det funka veldig mye bedre. :)
Kjører med de selv i GM-20. Veldig godt fornøyd :)

Asbjørn
 

tomerik

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.12.2006
Innlegg
798
Antall liker
253
Sted
Arendal
Torget vurderinger
1
Flott oppsett du har, MerlinTheMagician!
Jeg ser du benytter bi-wire kabler til høytallerene, er det mye å hente på dette kontra å benytte de originale jumperene til Merlin? Vi har også samme Aesthetix forforsterker,- som du skriver så støtter jeg deg fullt ut: den ett fantastisk komponent med ett hav av muligheter. Hvor mye regner du med at den må spilles inn før den er helt innspilt?

Ellers stor takk til deg og Fosse for raske og gode svar på PM jeg har sendt dere tidligere i år,- det har vært god veileding ved valg av både Graaf forsterker og Merlin høytaller.

Kos deg med musikken!

mvh
Tom Erik
 

Audio Art

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
618
Antall liker
190
Torget vurderinger
2
tomerik skrev:
Flott oppsett du har, MerlinTheMagician!
Jeg ser du benytter bi-wire kabler til høytallerene, er det mye å hente på dette kontra å benytte de originale jumperene til Merlin? Vi har også samme Aesthetix forforsterker,- som du skriver så støtter jeg deg fullt ut: den ett fantastisk komponent med ett hav av muligheter. Hvor mye regner du med at den må spille den inn før den er helt innspilt?

Ellers stor takk til deg og Fosse for raske og gode svar på PM jeg har sendt dere tidligere i år,- det har vært god veileding ved valg av både Graaf forsterker og Merlin høytaller.

Kos deg med musikken!

mvh
Tom Erik
Ikke mye å hente med bi-wire kontra orginale jumpers. Hva ang innspilling av din Aesthetix må du nok reine med 100-200 timer.
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Takker og bukker Tom Erik! :D
Jeg prøver og svare på alle PM så fort jeg overhode kan.

Jeg kjøpte biwiring for jeg har en følelse at det er litt mer og hente på den konfigurasjonen enn singelwiring. Men det kan jeg ikke påvise i noen form for grad, da jeg aldri har testet singelwireversjonen i mitt oppsett. Men Bobby, som designer Merlin mener på at forskjellene er veldig små. Beklager at jeg ikke har et mer konkret svar på det spørsmålet.

Aesthetix´en trenger en 100 til 200 timer med innspilling. De timene er heldigvis ferdige. Det litt "gråe" rufset som var i mellomtonen og diskanten er nå helt borte, bassen er mye mer potent og "full". Det spiller som ei kule. Glatt, dynamisk og veldig oppløst. Moro

Jeg ser virkelig frem til mandagen, da venter det et sett med Mullard og Philips rør i posten. Begge er Nos rør. Den eksakte betegnelsen husker jeg ikke i hodet da det gikk litt fort unna da bestillingen ble gjort hos Motron i sist uke. Philips rørene skal byttes med de Philips rørene jeg låner av Fosse. Så da kan han få igjen dem. (Philips rørene skal inni Graaf´en) Og Mullard rørene skal erstatte Sovtek 12AX7 rørene som står orginalt i Aesthetix´en. Gleder meg til og få det på plass. Det var så stor forskjell sist vi byttet rør, at jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente meg. Men la det være sagt; forventningene er høye.

Hvis det skulle vise seg og ha stor effekt og bytte det ene settet med Sovtek 12AX7 rør i Aesthetix´en. Så skal jeg bytte det andre settet med Sovtek 6922 rør med de samme Philips rørene som står i Graaf´en.

Jeg skal holde dere oppdatert så fort jeg får innstallert rørene og latt dem spillt X antall timer. :D
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei MtheM!
Dette så utrolig lekkert ut og den forforsterkeren var jeg også svært interessert i (teste/kjøpe) da den kom.
Det ble aldri noe av, men jeg kan kanskje komme å høre den hos deg ved en passende anledning :)

Mvh.KW
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Takker og bukker KW.

Du er hjertelig velkommen når tid som helst . :D
Det som kanskje er enda bedre, er om jeg tar med meg Aesthetix´en til deg en kveld? Så kan du få et enda bedre inntrykk hva forforsterkeren vil gjøre sammen med Karan og Sonus faber. Hva sier herren til det?

"Kinaputtene" er Merlins RC filter. Det stopper div høyfrekvente ulyder godt over 20.000 HZ. Hvor mye over 20.000 Hz og hvilke frekvenser eksakt de tar vet jeg ikke. Men det funker. Lyden blir bedre. Filteret gjør vistnok at forsterkeren skal se en mer stabil last.

Det er mandag og jeg gleder meg som en unge og komme avsted til posten. I kveld blir det montering av nye rør. Jippi! :D
 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Hei!
Du får montere røra og spille de inn, og når det er på plass, kan jeg ta meg en tur.
Du kan da i neste omgang ta den med til meg etter sommern, har fortsatt ikke aircondition ;D
Bare tuller litt med dere rørete folka ;D
Har du ikke hatt noe tull med den, det var nemlig noe jeg leste om dette da den var ny (tror jeg leste det på AA) som gjorde at jeg vel skjøv det hele unna, var veldig nære å spørre Vidar om et prøvelån.
Men jeg ble veldig opglødd av de første skribleriene i TAS da den var helt ny.
Mvh.KW
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Jeg har ikke hatt noe tull med den. Nå er den bare 2 måneder gammel, så det gjenstår jo og se. Men, alle barnesykdommer skal være luket vekk. Det var litt krøll det første året da den kom ut på markedet. Det var i 2004. Problemene lå i rørene som ble kjøpt av underleverandør som ikke levde opp til forventningene. Rørene var plaget av støy. Men som sagt, det var 2004, nå er det 2007. Preampen funkre glimrende. Ikke noe krøll.

Jeg spiller inn Philips og Mullard rørene nå. Det låter en god del hakk bedre med de Mullard rørene. Enda mer oppløst og et enda mer 3 dimensjonalt lydbilde. Det er ikke mangler litt av det ekstra kruttet i bassen, foreløpig... Det er sikkert relatert til innspilling. Men foreløpig så er det hakket bedre og verdt hver eneste krone i oppgradering. De to resterende rørene i Preampen skal også byttes ut. Men først så må de andre spilles inn. ;D

Det kommer en oppdatering av hvordan det låter etterhvert som rørene spilles inn.
 

RaZeR

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.06.2007
Innlegg
66
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
det var noen utrolige høytallere du har der:) veldig stilfullt annlegg du har! hvor mye kostet ht?
 
O

om.s

Gjest
Nydelig anlegg og oppsett, de pianosvarte Merlinéne dine er noen riktige smykker, meget meget smakfulle og musikalske, bare tilfeldigheter gjorde at jeg ikke satt igjen med ett par Merlin VSM for noen år siden, så her vet man godt hva de kan prestere av musikalsk forførelse, og med riktig kabling, "say no more"!! ;) ;D sammen med Graafén må jo dette være blandt det ypperste, (dessverre har jeg ikke hørt Merlin/Graaf men antar nmeget sterkt at dette er match made in heaven)....

mvh
 
Topp Bunn