Side 2 av 114 FørsteFørste 12341252102 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 2269

Tråd: OMF's anlegg!

Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,770
  Tagget i
  1 Innlegg

  OMF's anlegg!

  Når starter pallesalget av kompononter?
  Det skal bli spennende å se fortsettelsen.
  Glem ikke musikken

 2. #22
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Ja….forrige innlegg gav status for høsten 2006, men det har jo skjedd mye etter det!

  Den første nyanskaffelsen var en Audio Research Reference 3 forforsterker. Det var jo enkelte som hadde hevdet at det var litt transistorlyd hos meg, og jeg kunne også tenke meg litt mer magi på stemmer og litt mer dybde i lydbildet. Jeg fant fort ut at det var Audio Research det måtte bli, men hadde først tenkt å kjøpe Ref 2.2 (Dette på bakgrunn av en anmeldelse som Jonathan Valing skrev i TAS)….., men så ble det en Ref 3 i stedet.

  [img width=650 height=487]http://mediatech.no/berg/hf/bilder3/small_DSCN1520.JPG[/img]

  Utrolig gøy å få denne saken i hus. Den er gedigen, solid bygget, oser kvalitet og displayet er ikke så skjemmende i virkeligheten som det kan synes på enkelte produktbilder. Sammenlignet med min DP C1b var det en forbedring, om enn ikke så stor som mange kanskje skulle trodd. Bassen var faktisk en del strammere på DPen og holografien noe mer presis, mens Ref 3 tilførte større rom, mer kropp og ekte stemmer og en ”magi/diffus” effekt på holografien som gjorde at følelsen av tilstedeværelse ble bedre.

  Litt senere kjøpte jeg en Rel Stadium III subwoofer. Denne skulle være en habil sak, som skulle levere potent bass til under 20Hz. Denne jobbet jeg ganske mye med (riktignok uten noen form for måleinstrumenter eller andre ”tekniske” hjelpemidler), men syntes aldri at jeg fikk denne til å ”sitte” skikkelig. Enten ble det for lite bass, eller så ble det alt for mye – unntatt på den CDen jeg brukte når jeg stilte inn.

  [img width=650 height=487]http://mediatech.no/berg/hf/bilder3/small_DSCN1525.JPG[/img]

  Årsaken til at jeg hadde store problemer med å få god bass fant jeg ut av når jeg fikk Tact 2.2X i hus. Jeg har alltid hatt tro på romkorreksjon, men har også irritert meg litt over at ingen av de som har testet dette utstyret, har gjort det på den optimale måte. Å gjøre romkorreksjonen digitalt – i det digital domenet. På denne måten unngår man den ekstra AD/DA konverteringen som uansett må innebære en forringelse av signalet!
  Tacten kom på plass før jul, og jeg fant ut at jeg hadde en enorm ”suck-out” i området 50-80Hz.
  Jeg besluttet meg for å bygge to HFS subber…eller rettere sagt, jeg fikk noen til å bygge de for meg. Og kjøpte meg også en Crown K2 PA forsterker (Uten vifte) til å drive de.  I omtrent samme periode kom jeg i skade for å kjøpe meg en Meitner Lab Cd kombo også – liksom for å toppe hele opplegget.

  [img width=650 height=432]http://mediatech.no/berg/hf/bilder3/small_IMG_2132.jpg[/img]


  Har skrevet en del om prossess andre steder på nettet…så skal komme med konklusjonen. Først og fremst ble det jo tydelig at jeg hadde litt for mye utstyr i stua .  Først og fremst var romkorreksjon noe jeg måtte forstsette med. Det betydde mer enn noen av de andre endringene. Videre viste det seg at aktiv deling var langt overlegen de andre løsningene.
  Kort sagt – Emm-labs, Ref 3, 2x DP A1 og Avantiene spilte ikke på langt nær så bra som
  BASe drivverk- Tact 2.2X, 2xDP A1, Avantier + subber

  På denne tiden jobbet jeg mye og hadde relkativt liten lyttetid, samtidig som jeg hadde så mange variabler at jeg rotet meg litt bort, og var vel ganske frustrert fordi jeg følte at jeg ikke fikk ut potensialet tl utstyret! Men….en helg kom jeg i mål….

  Prosjektet toppet seg egentlig med en helg hvor jeg hadde theStig på besøk for å hjelpe meg med måle akustikken, samtidig som Snickers Is tilfeldigvis var i byen. Med trente ører og lang lytteerfaringen var nok SnickersIs sin justering av korreksjonskurven min denne søndagen min nest største oppgradering noen gang. Jeg sier det en gang til – det ble ikke byttet noen elektronikk, kabler, eller noen komponenter, det ble ikke brukt noen andre moder eller noe – alt var likt (med unntak av at høytalerne ble vinklet litt utover) og lydforbedringen var stor. Og etter dette er jeg mer og mer overbevist om at egenskaper som frempå/layback, dynamisk, oppløst, varm/kald, osv…er egneskaper som ligger i klangbalansen…..

  Så, den beste lyden jeg hadde med det oppsettet var med BASE drivverket – digitalt til Tacrt 2.2 – digital romkorreksjon og deling – videre digitalt til EMM LABS dac 6 – og 2 x DP A1 (Biamping av Avanti) og Crown K2 til mine 2 DIY HFS subber.

  Dette oppsettet spilte utrolig godt….

  Men det har jo skjedd mye siden den gang…..

  Mvh
  OMF

 3. #23
  FMG
  Guest

  OMF's anlegg!

  Veldig mye interesant lesning her, OMF, flott skrevet! Flott at du deler dine erfaringer med oss andre mindre erfarne.

  Jeg hadde i mange år samme problemer som deg med manglende nivå i området 50-80Hz. I tillegg hadde jeg problemer med diskantgjengivelsen grunnet store vindusflater. Løsningen for meg ble å flytte anlegget til andre siden av stua, det løste faktisk begge problemene samtidig.

  Greit også å få vite grunnen til at du sendte ARC Ref. 3 til Ålesund.... Gleder meg som en unge til å få prøve en ut!

  Må også nevne at jeg fikk skikkelig vann i munnen av bildene av EMM Labs'en... DET hadde vært noe å få testet i eget anlegg! Men forresten: å prøve noe man ikke har råd til er vel noe av det dummeste man kan gjøre...

  Kunnne forresten vært interessant å høre hvilke erfaringer du har med å skifte fra Transparent Ref. XL høyttalerkabler til jumpere. Greit nok at du sparte masse penger som kunne brukes andre steder, men... hva med lyden? Bruker selv ARC monoblokker med 1 meter Au24. De nye høyttalerne krever at jeg går over til biwiring. Er av samme mening som deg at det er viktig å holde høyttalerkablene så korte som mulig, men har liten lyst til å slepe blokkene frem på gulvet. Noen tips/råd?

  mvh
  fmg

 4. #24
  Doxa..
  Guest

  OMF's anlegg!

  Hei veldig spennende dette, har ikke fulgt med så mye i det siste
  men vet at du har en del nye ting, og det kunne vert okei og hørt om hvordan det er blitt.

  Ser at du har en del ting for salg, blant annet Tact, er litt interessert i dette med romkorreksjon i det digitale domene, og lurer på om du kan fortelle litt rundt dette,
  og hva du bruker nå.

  Ellers en flott tråd med mangen fine bilder.

 5. #25
  Roysen
  Guest

  OMF's anlegg!

  OMF,

  Hva slags føtter er det du har satt under racket ditt. Det er et Aavik rack ikke sant? Jeg vet at OHFC benytter Pulsar Points under bena på rackene de benytter fra Aavik, men dine føtter så ikke ut som Pulsar Points.

  Mvh
  Roysen

 6. #26
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Hei!
  Overgangen fra Transparent Ref XL SS til jumpere, kom i sammenheng med at jeg kjøpte en ekstra DP A1 og biampet. Dette var et relativt betydelig løft for lyden – det spilte mer uanstrengt og åpnet seg en del opp. Jeg hadde de stående på BASE rett bak høytalerne som muliggjorde at jeg kunne bruke så korte høytalerkabler/jumpere.

  Leif Erntsen (DP) anbefalte meg tvert i mot å sette begge A1 ved siden av hverandre, og bruke så korte nettkabler som mulig – på bekostning av lange høytalerkabler. Det er det jeg kommer til å gjøre med oppsettet nå….

  Racket stod på sine originale føtter, men med Rubloc trisolator i mellom racket og gulvet. Kan ikke si jeg merket noen stor forskjell, men så stod jo alt utstyr på BASE plattform i tillegg!

  Før brukte jeg Tact 2,2X med alle analoge tilleggskort, noe som betyr at den både har analoge innganger og analoge utganger til hovedhøytalere og subwoofere. Slik jeg brukte den, så tok jeg signalet digitalt inn fra drivverket. Tacten gjorde da romkorreksjon, og jeg delte også aktivt mellom Avantiene og subbene. Jeg prøvde den både med analoge utganger (altså brukte de interne Da konverterne) og med digital ut inn på Meitner DACen.

  I Tacten har man altså romkorreksjon, forforsterker og DA konverter.

  Siden jeg var så utrolig fornøyd med resultatet av aktiv deling….samtidig som jeg hadde lyst til å beholde Audio Research Ref 3 – så var planene min å benytte et eksternt aktivt delefilter, og forbikoble delefilteret til Avanti bassen. Altså bruke driverk (BASE eller EMM Labs), til romkorreksjon (TACT), så til DAC (DP eller EMM LABS), til preamp (ARC Ref 3) så til 3 veis aktivt delefilter (Marhand) med diskant/mellomtone til DP A1, mellombass til DP A1 (Avanti bass-seksjon med forbikoblet passivt filter) og subbass til Crown forsterkeren og 2 x HFS DIY Subber!. På denne måten skulle jeg få fullt utbytte av digital romkorreksjon i det digitale domenet, aktiv deling og rørforsterkerens glød…..

  Dette hadde sikkert spilt bra…det spilte utrolig bra før jeg kom så langt, men heldigvis valgte jeg min radikale løsning som spiller mye mye bedre….og innebære penere utstyr og mye færre bokser….

  Mvh
  OMF

 7. #27
  Doxa..
  Guest

  OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra OMF
  Hei!
  Overgangen fra Transparent Ref XL SS til jumpere, kom i sammenheng med at jeg kjøpte en ekstra DP A1 og biampet. Dette var et relativt betydelig løft for lyden – det spilte mer uanstrengt og åpnet seg en del opp. Jeg hadde de stående på BASE rett bak høytalerne som muliggjorde at jeg kunne bruke så korte høytalerkabler/jumpere.

  Leif Erntsen (DP) anbefalte meg tvert i mot å sette begge A1 ved siden av hverandre, og bruke så korte nettkabler som mulig – på bekostning av lange høytalerkabler. Det er det jeg kommer til å gjøre med oppsettet nå….

  Racket stod på sine originale føtter, men med Rubloc trisolator i mellom racket og gulvet. Kan ikke si jeg merket noen stor forskjell, men så stod jo alt utstyr på BASE plattform i tillegg!

  Før brukte jeg Tact 2,2X med alle analoge tilleggskort, noe som betyr at den både har analoge innganger og analoge utganger til hovedhøytalere og subwoofere. Slik jeg brukte den, så tok jeg signalet digitalt inn fra drivverket. Tacten gjorde da romkorreksjon, og jeg delte også aktivt mellom Avantiene og subbene. Jeg prøvde den både med analoge utganger (altså brukte de interne Da konverterne) og med digital ut inn på Meitner DACen.

  I Tacten har man altså romkorreksjon, forforsterker og DA konverter.

  Siden jeg var så utrolig fornøyd med resultatet av aktiv deling….samtidig som jeg hadde lyst til å beholde Audio Research Ref 3 – så var planene min å benytte et eksternt aktivt delefilter, og forbikoble delefilteret til Avanti bassen. Altså bruke driverk (BASE eller EMM Labs), til romkorreksjon (TACT), så til DAC (DP eller EMM LABS), til preamp (ARC Ref 3) så til 3 veis aktivt delefilter (Marhand) med diskant/mellomtone til DP A1, mellombass til DP A1 (Avanti bass-seksjon med forbikoblet passivt filter) og subbass til Crown forsterkeren og 2 x HFS DIY Subber!. På denne måten skulle jeg få fullt utbytte av digital romkorreksjon i det digitale domenet, aktiv deling og rørforsterkerens glød…..

  Dette hadde sikkert spilt bra…det spilte utrolig bra før jeg kom så langt, men heldigvis valgte jeg min radikale løsning som spiller mye mye bedre….og innebære penere utstyr og mye færre bokser….

  Mvh
  OMF


  jeg kjennder ikke til DEQX eller de nye høytalerene dine
  men kombinasjonen DREV - TACT - DAC (pre) er spennende, og da spør jeg, i dette tilfelle er det ikke da bedre og bruke EMM LABS og kjøre digitalt (192Khz) gjennom TACT til DAC?
  Framfor og bruke BASE/DP kombinasjonen som brukker 44,1 Khz, ?

  Har tengt litt på dette selv, når den nye preen til Lyngdorf kommer,
  eller har DEQX ett ess i ermet, som ikke Lyngdorf har

 8. #28
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Hmm....litt usikker på de ulike formatene her - med BASE drivverket har jeg kun 44,1kHz....jeg har derfor anskaffet meg en ekstern uppsampler! Den kan gi 96kHz ut...noe mange hevder er bedre en 192kHz.

  Det var 96kHx jeg brukte i tact...husker ikke om den takler 192kHz....med 96kHz 24 bit så har man uansett så mye mer informasjon tilgjengelig at digital prosessering/volum kontroll ikke skal skade!

  DEQX takler ikke 96kHz....men det gjør den med den oppgraderte beta softwaren....

  På et grunnleggende plan så har jeg mer tro på DEQX.
  I Tacten legger man inn en target kurve - mao absolutt alle frekvenser blir korrigert digitalt. I DEQX legger man inn korreksjonspunkter - som da vil ha en høyde og bredde - altså ingenting blir korrigert utenom de punktene man legger inn..det skulle også være enklere prosessering med en standard kurve (gauss?) som korreksjon....

  I tillegg har DEQX noe mer fleksibilitet enn TACT med konfigurering av utganger....

  Oppsummert så er nok TACT enklere å få til som kun romkorreksjon evt med et par subber til (2.2 henspeiler jo på 2 hovedhøytalere + 2 subber). TACT har også bedre chassis, brukervennlighet, fysiske tilkoblinger, penere kabinett, display osv...

  DEQX er nok et bedre utgangspunkt for helt aktive løsninger!

  Mvh
  OMF

 9. #29
  Doxa..
  Guest

  OMF's anlegg!

  Okey, Takk for svar

  Det er RoomPerfect delen i den nye Lyngdorf preen som frister meg.
  Hvordan klarte Tact seg som rein forforsterker ?


 10. #30
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra bwd
  Hvordan klarte Tact seg som rein forforsterker ?
  Det har jeg ikke testet..., men vil tro den greierseg godt...uansett så er mulighetene for romkorreksjon og aktiv deling så betydningsfulle at å ha denne stående og kun bruke den som preamp ville vært idiotisk!

  Mvh
  OMF

 11. #31
  Doxa..
  Guest

  OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra OMF
  Sitat Sitat fra bwd
  Hvordan klarte Tact seg som rein forforsterker ?
  Det har jeg ikke testet..., men vil tro den greierseg godt...uansett så er mulighetene for romkorreksjon og aktiv deling så betydningsfulle at å ha denne stående og kun bruke den som preamp ville vært idiotisk!

  Mvh
  OMF
  Det var ikke meningen og bruke den som rein preamp, men er den god, slipper jeg og koble
  til en egen pre,.
  Lyngorf har jo også kommet med en rein RP enhet (uten pre) da MÅ jeg bruke men egen pre,
  men må gjennom noen ekstra AD /DA konverteringer, det vil jeg helst ikke.

 12. #32
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Hei!
  Min klare anbefaling her er at har man Tact 2.2X så bruker man ikke en ekstern preamp.

  Hvis man også får benyttet muligheten for aktiv deling, så har man jo også 4 utsignaler noe som ikke gjør det mulig med ekstern preamp!

  Mvh
  OMF

 13. #33
  Overivrig entusiast O.J.B's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  837
  Tagget i
  0 Innlegg

  OMF's anlegg!

  Meget flott og informativ tråd med fine bilder og utfyllende info.. Lekkert å se på.

 14. #34
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Etter en lang høst og vinter med vanvittig mye utstyr inn i stua fant jeg noe på nettet som fanget min interesse. Det var et produkt som virket utrolig gjennomtenkt, designet var bra, jeg kunne kvitte meg med masse bokser – og viktigst var at det var designet i tråd med alle de erfaringene jeg hadde gjort meg!

  Skrev en del om dette i denne tråden:
  http://www.hifisentralen.no/forum/in...563.0/all.html


  Produktet var Overkill Audio Encore
  En toveis høyttaler med et Manger element i toppen og en 12 tommers bass.
  Systemet er aktivt delt med en medfølgende DEQX – som også gir mulighet for romkorreksjon.


  Et bilde av høytalerne (Mitt par faktisk!):
  [img width=650 height=487]http://www.overkillaudio.com/reviews_1.jpg[/img]


  Her er hjemmesiden til produsenten!
  http://www.overkillaudio.com/index.html

  En test her!
  http://www.6moons.com/audioreviews/overkill/encore.html

  Litt om høytalerne:

  Egget 18 kg
  From the outside, the stylish egg-shaped, high-gloss lacquered top enclosure of the Encore thus doesn't begin to transmit the story of what went into creating it. It's built up in hand-applied and slowly cured layers from a fiberglass mold that itself was taken off a wooden master fashioned by a true furniture craftsman. We're now talking wavy 2" - 3" wall thicknesses. They are asymmetrically offset such that no internal surface point faces an opposing one of equal thickness. We're talking 18 different constrained layers. They stack polymer resin/cotton-filler/unobtainium triple sandwiches atop one another in succession. The secret "unobtainium" ingredient differs from tri-layer to tri-layer for a total of 6 undisclosed materials. The name of the game here is extreme self-damping. It effectively absorbs all of the Manger's rear wave to prevent time-delayed out-of-phase reflections through the flat diaphragm with its concentric rings.


  Basskassen ca 125 kg
  Similarly extreme measures are applied to the separate bass enclosure. That's a horizontally stacked affair of 33 laminated Birch Ply layers, each 24 mm thick and routed out to precisely create 3-dimensionally contoured internal spaces and tunnels when stacked and bonded. The insides are lined with a bitumen/foam layer. A first downward angling, then horizontally proceeding line finally vents through a lateral narrow slot at the rear. This line is variably filled with acrylic foam and lamb's wool. Its geometry and lining first increase, then decrease air resistance/pressure behind the woofer to deliberately accelerate its settling times. Asked about the bass chassis' substantial heft, Derek volunteered a standard loudspeaker design recipe. To properly absorb a woofer's rear wave, it calls for cabinet mass 1000 times higher than the moving mass of its driver. Overkill Audio outsources construction of the Encore bass cabinet from an English firm that builds 200 lbs precision roulette wheels for the swankiest of Las Vegas casinos. External finishing is handled by another firm which also provides Bowers & Wilkes with their Nautilus-Series Tiger's Eye finish. It's the only UK company authorized to repair the legendary German Steinway piano-black lacquers. When good enough isn't good enough, enter overkill into the equation.


  Når jeg fikk høytalerne i hus, hadde jeg fremdeles ikke fått den medfølgende DEQX – så jeg koblet det hele sammen med min Tact 2.2X.
  Plassert rett på gulvet, uten store oppmålinger eller annet spilte dette utrolig bra.

  Skal skrive litt mer om hva som har skjedd etter at jeg fikk Overkillene i hus!

  Mvh
  OMF

 15. #35
  Bransjeaktør Hagto's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  3,555
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  2

  OMF's anlegg!

  Må bare få si at det du holder på med virker utrolig spennende. Tøfft at du tør gå såpass nye og egne veier, også med tanke på så mye penger som du investerer. Har en sterk følelse av at du er inne på noe riktig. Har tro på at romkorreksjon gjort på riktig måte kan være meget, meget viktig. Har hørt nå skikkelig hva et rom gjør, og må bare si at anleggene er ikke helt det samme lenger etter den opplevelsen! Skikkelig tøffe de høyttalere dine! Virkelig spennende å følge med på dette!
  Kjempetråd
  Jeg representerer Hagto Audio

  Min tråd: http://www.hifisentralen.no/forumet/...ed-bilder.html

 16. #36
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  861
  Tagget i
  0 Innlegg

  OMF's anlegg!

  Langt utenom det vanlige spinnvilt utstyr du har, tør jeg spørre om du har koneproblemer? Ser for meg deg som enslig eller at du ofte har litt av ett styr med den bedre halvdel, har du kone så skulle du vært politiker som har klart å overtale henne til å ta din interesse så langt som du har gjort. Har kostet dette her skjønner jeg, men smaker sikkert desto kan jeg tenke meg...

  Misunner deg stort mye av det du har...
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Marantz NA-6005 & Squeezebox Touch

 17. #37
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra made4u
  Langt utenom det vanlige spinnvilt utstyr du har, tør jeg spørre om du har koneproblemer? Ser for meg deg som enslig eller at du ofte har litt av ett styr med den bedre halvdel, har du kone så skulle du vært politiker som har klart å overtale henne til å ta din interesse så langt som du har gjort. Har kostet dette her skjønner jeg, men smaker sikkert desto kan jeg tenke meg...

  Misunner deg stort mye av det du har...
  Nei, har ikke koneproblemer, har derimot en kjæreste som storkoser seg med god musikk og god lyd. Ellers synes jeg vel at du kan holde dine vurderinger av meg som person for deg selv - ihvertfall ikke legge de ut i denne tråden - som omhandler mitt stereoanlegg!

  Ut over det - så er du selvsagt invitert til å ta deg en lytt!

  Mvh
  OMF

 18. #38
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,359
  Tagget i
  0 Innlegg

  OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra made4u
  Langt utenom det vanlige spinnvilt utstyr du har, tør jeg spørre om du har koneproblemer? Ser for meg deg som enslig eller at du ofte har litt av ett styr med den bedre halvdel, har du kone så skulle du vært politiker som har klart å overtale henne til å ta din interesse så langt som du har gjort. Har kostet dette her skjønner jeg, men smaker sikkert desto kan jeg tenke meg...

  Misunner deg stort mye av det du har...
  Kluet er å få kona til å forstå at når du er i kjelleren og pusler med musikk og HiFi, så driver du med harmløse aktiviteter i forhold til hva du ellers kunne ha drevet med.....

  Har lyktes bra der selv.
  Masse utstyr - men mest musikk!

 19. #39
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,765
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  OMF's anlegg!

  Hei igjen!

  Jeg avsluttet forrige innlegg med at Overkill Høytalerne kom i hus!

  Jeg koblet de straks opp og benyttet da TACTen til aktiv deling. Jeg kjørte romkorreksjon og brukte samme kurve som for Avantiene – og fant også ut at bassdippen min var den samme (Den skyldes rom og plassering!)!

  Førsteinntrykket var at allerede da spilte det bedre enn mine gamle høytalere…eller…..det er vel kanskje mer riktig å si at jeg allerede da hørte potensialet. Det manglet litt basspresisjon, romfølelse og dynamikk, men oppløsningen, stemmegjengivelsen og den organiske klangen var der…og det var akkurat det jeg hadde vært på jakt etter!


  Det ble etter hvert avtalt når Derek Wilson fra overkill skulle komme og sette opp høytalerne, og jeg ville jo være best mulig forberedt til da! Så begge mine DP A1 ble sendt til oppgradering – for å oppgradere til S-versjon (Med extended bandwidth – 400kHz)!
  Jeg hadde som vanlig mange baller i luften når jeg oppgraderte, så det er litt vanskelig å gi veldig klare beskrivelser av hva som skjedde – det gikk jo også en del dager uten anlegg! Men mine inntrykk er at forsterkerne ble mye mer dynamiske, oppløste, nakne og presise – jeg bruker klisjeen…som et slør ble borte. Summer av dette var at lydbildet ble mer realistisk!

  Jeg brukte også et par dager på å flytte stereoanlegget (eller rettere sagt høytalerne) rundt i stuen for å finne et oppsett som gav jevnest mulig bassrespons samtidig med en plassering som var akseptabel mtp refleksjoner, avstander til sidevegg og ikke minst WAF – jeg hadde et ønske om å få sofaen ut i karnappen!

  Resultatet ble et diagonaloppsett vridd 135 grader i forholdt til mitt gamle oppsett!

  Så kom Derek!
  Vi begynte med å lytte litt i den posisjonen jeg hadde plassert høytalerne. Foreløpig på filtputer på gulvet! Derek mente vi hadde et godt utgangspunkt – høytalerne ble flyttet ca en halvmeter utover og noen små justeringen som jeg ikke helt husker – før vi løftet høytalerne opp på de medfølgende Sistrum plattformene!

  Litt om Sistrum.
  Jeg har tidligere sverget til BASE plattformer. Det disse gjør er at de kobler apparatet fritt fra underlaget ved hjelp av et motfasesystem – mao bevegelser i underlaget skal ikke kunne forplante seg til komponenten. Sistrum gjør det motsatt – den skal skape en best mulig forbindelse til underlaget, slik at alle vibrasjoner skal ”dreneres” til underlaget. Personlig tror jeg at vibrasjonsbekjempelse gjør det lille marginale som gjør at du tyner det siste lille ut av anlegget. Jeg har vært veldig godt fornøyd med BASE (Og er det fremdeles), men siden Derek på det sterkeste anbefaler Sistrum (Basert på lytteforsøk) og det er det høytalerne blir levert med – så bytter jeg ut BASE plattformene. En av de viktigste grunnene for dette er også at jeg får et penere rack – jeg har også noen andre planer om oppgraderinger/omstruktureringer for å øke WAF på anlegget!

  Når høytalerne var kommet opp på Sistrum plattformen og sorbotanklossen med Mangerelementet var plassert oppå basskabinettet med et kjøkkenhåndkle imellom (Mye lettere å endre vinkling og slikt) var det klar for finjusteringen. Vi spilte nå med bare CrystalCable/Overkill Audio sine kabler.

  Den første seansen var jeg ikke så involvert i. Derek kjørte en rommåling, og begynte deretter med ulike testspor og justerte inn korreksjonspunktene. (Egentlig ganske kjedelig…..men det viste seg jo at det var vel anvendt tid!).
  Når justeringen nærmet seg slutten, fikk jeg også lytte litt og ble da best om å velge mellom 2 ulike profiler han hadde laget og si hva jeg likte. På denne måten fikk jeg et litt personlig preg på lyden – men dette var kun små detaljer (mao ikke et 6db løft over 4000Hz fordi jeg liker detaljert lyd eller 20dB heving i bassen fordi jeg er en bassfreak..).
  Til slutt fikk jeg et valg jeg egentlig ikke greide å høre forskjell på – noe han var veldig godt fornøyd med da det var like profiler men med ulik delefrekvens. Den ene delte på 250Hz –og skulle vel egentlig låte best, mens den andre profilen delte på 300Hz og kunne brukes hvis det skulle spilles høyt!

  Så hvordan spilte det når alt var innstilt….(Dette er jo det samme oppsettet som ble lyttet til på første lyttekvelden hos meg med Overkill høytalerne)
  I forhold til hvordan høytalerne spilte når jeg bare hadde satt de opp på gulvet med TACTen så er vel det først jeg må si at det spilte helhetlig….,

  Lyden er bare så utrolig naturlig og organisk og helt uten imponatorfaktorer som stikker seg frem. Eller – det er egentlig ikke riktig – det er helheten som er imponerende, og man merker ikke at anlegget er superoppløst, superdynamisk, at bassen er kjellerdyp og presisjonen er på millimeternivå før man faktisk spiller en Cd som innehar disse kvalitetene…..og da kommer det ikke som en ”her er jeg”, men som en naturlig del av lydbildet……

  Ellers vil jeg vel si at det er et utpreget allround anlegg. Jeg har ikke funnet musikk som det kneler på- tvert imot har jeg begynt å høre på langt mer forskjellig musikk – nettopp fordi det spiller så mye mer engasjerende på all slags musikk. Jeg synes heller ikke anlegget er avslørende mot dårlige innspillinger, selvsagt er det gode innspillinger som låter best, men jeg synes ikke at dårlige innspillinger spiller spesielt dårlig!

  Til slutt vil jeg også komme med en liten bemerkning om at anlegget imponerer aller mest på akustiske instrumenter, stemmer og perkusjon – dette tror jeg rett og slett skyldes at dette er noe vi vet hvordan låter i virkeligheten og det er lettere å høre den fraværende fargingen og forvrengingen – også er det sikkert ingen ulempe med impulsegenskapene til Manger elementet da!

  Så alt i alt er jeg utrolig godt fornøyd!

  Mvh
  OMF

 20. #40
  Ludo
  Guest

  OMF's anlegg!

  Dette høres meget spennende ut - flott at du virkelig har fått det til
  Og det ser jo helt rått ut - HiFi-porno på sitt aller beste

  Men er du i mål? Hva oppgraderer man til etter dette?

  God helg

Side 2 av 114 FørsteFørste 12341252102 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed