Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 84
Abonnér på denne artikkelen
 1. Hifisentralen 4 og veien videre

  83 Kommentarer Av Høvdingen - 09.11.2019 17:19
  Hifisentralen i dagens utgave har nå vært på lufta siden 2012, og nå er det på tide med en oppgradering. I den anledning ønskes litt feedback fra våre brukere, og jeg vil i denne artikkelen referere til dagens utgave som HFS3, og neste utgave som HFS4.

  Historikk:
  Hifisentralen ble startet i 2000 som en enkel nyhetsside og utviklet seg raskt som en aktiv forumside. Historien kan leses her: OM HFS

  Dagens versjon:
  Vi gikk over til vBulletin 4 forummotor i 2012, og siden har med unntak av en designmessig endring i 2014, vært nokså uendret siden den tid. Plattformen har fungert veldig bra, men tidene endrer seg, og i dag så går flere over til mobil som primær nettleser, og dette er noe vi må ta mer hensyn til. Vi har en mobilversjon av sidene, men det optimale vil være å ha en responsiv side og en side som ikke består av to parallelle seksjoner som begge må oppdateres separat.

  Veien videre:
  Neste versjon av Hifisentralen vil få en ny forummotor, og det betyr at mange endringer må på plass. Når vi satte sammen HFS3 så ble vi nødt til å utvikle vårt egen bruktbørs, galleri og forside. Det hadde vært ønskelig å oppdatere dagens versjon slik at sidene ble mer mobilvennlig, men vBulletin stoppet med videreutvikling av VB4 for flere år siden, og deres nye vBulletin 5 er en plattform som mildt sagt er en håpløs utgave, og det blir ikke aktuelt å hoppe over på denne oppgraderingen.

  Det finnes mange forum-løsninger som kan kjøpes på markedet, men vi startet utvikling av vår egen "motor", og på den måten kunne vi skreddersy et forum som tilfredsstiller de behov vi har. Dette innebar også en hastighet på sidene som ingen ferdigløsning kan matche, men etterhvert så innså vi at en egenutviklet forummotor vil kreve altfor mye arbeid med tanke på alle de funksjonene som HFS krever, og vil forbli en løsning som passer bedre til andre prosjekt.

  I 2010 var det to karer som sluttet i vBulletin og startet sitt eget firma ved navn Xenforo Ltd. De har utviklet en forumløsning som er blant det beste som finnes på markedet, og som har mange likhetstrekk med vBulletin. De har også sørget for at det er mulig å utvikle egne tilleggsløsninger som f.eks. bruktbørs, nyhetsside osv., men systemet (framework) er mer komplisert enn hva det var med vBulletin 4, og også årsaken til at mange sider som benytter Xenforo har nokså simple tilleggsløsninger.

  AVforum, AudioScienceReview, Whatsbestforum og mange andre nettsider har gått over til Xenforo, og som en muligens vil se på alle disse sidene, så er tilleggløsningene nokså halvhjertet satt sammen, og mange websider har derfor valgt å legge forumet som egen side, mens de f.eks. benytter Wordpress eller andre løsninger for nyheter m.m.

  For min del så er det ikke aktuelt å sette sammen flere ulike "sider" med en felles innlogging, og skal et samfunn som HFS virkelig fungere, så må vi integrere alle løsninger slik at det for brukerens del føles ut som en sammensatt side med ulike muligheter. Det har gått med mye tid for å finne ut hvordan vi kunne få til dette, men etter mye programmering og prøving/feiling, så kan det se ut som vi begynner å nærme oss et ferdig resultat.

  Internett og utvikling
  I de senere år har mange forum begynt å slite, og mange skylder på sosiale medier og at diskusjonene flytter seg dithen. Det er nok noe sant, men personlig tror jeg at sosiale medier stjeler tiden til brukerne og ikke nødvendigvis diskusjonene. Det som er negativt med f.eks. FB er at innleggene er veldig "her og nå", og det fungerer ikke like bra som et arkiv hvor en enkelt kan komme tilbake til en interessant tråd. Her er det mange ulike meninger, og poenget er vel om det er et behov for videre utvikling av HFS. I en stund var jeg selv i tvil, men når jeg ser hvordan mange brukere støtter oppunder siden, og det faktum at vi faktisk har hatt en økning i antall brukere høsten 2019, så tror jeg det fortsatt er liv laga for en side som HFS, men plattformen må oppgraderes hvis vi skal overleve på sikt.


  Vedlegg 559600

  Nytt kapittel
  Vi står ovenfor et nytt kapittel, og mange av oss har vært på siden i snart 20 år, og jeg er faktisk litt rørt over at veldig mange brukere fortsatt finner glede i en side som HFS, og det gjør også motivasjonen for videreutvikling langt større. HFS3 er fortsatt en god plattform rent teknisk, men HFS4 skal bli ennå bedre, og her gjelder det å finne ut av alt som irriterer brukerne med dagens versjon og sørge for at vi ikke ender opp med en ny løsning som vil sette oss bakover i tid. Ingen liker forandring, men dessverre så må en nok innfinne seg med at enkelte forandringer vil måtte finne sted, og det gjelder å finne en balansegang som gjør at HFS4 totalt sett blir en bedre plattform for oss alle.

  Jeg vet at mange ønsker seg et forum hvor en ikke vil oppleve personangrep, og hvor en kan diskutere enkelte emner uten å bli møtt med "motstand", og kabeldiskusjoner har vel siden første dag vært et tema som har skapt mye splid. Det er nok ikke til å unngå at dette vil fortsette i fremtiden, og det mange løsninger som kan bedre situasjonen, men det å tro at vi skal bli kvitt dette fenomenet er nok ren ønsketenking. En må også huske på at HFS er en diskusjonsarena, og en må nesten tåle at folk har ulike meninger, og det er også litt av poenget med en slik side. Hvis alle er enige med hverandre, så har vi til slutt ikke mye å diskurere. Det er mange sider som har "klubber" og lukkede sider for enkelte temaer, men hvis vi begynner å splitte opp brukerne i ulike seksjoner, så kan vi like gjerne pakke sammen hele greia. Det kan tenkes at vi vil sette opp et par områder for betalende medlemmer, og dette kan sørge for at medlemmene vil oppføre seg i større grad, men i all hovedsak så tror jeg forumet må være en åpen plass for alle.

  Vi har i lang tid ønsket en sterkere moderering av regelbrudd, og en ting som skal bli bedre på de nye sidene er verktøy for moderatorene. Det skal som alltid være lov til å komme med sine meninger uansett hvor dumme enkelte måtte mene de måtte være, men personangrep og ufine karakteristikker skal slås hardere ned på, og hvis en ikke klarer å holde seg på matta uten å fornærme andre, så må en også tåle konsekvensene av dette. Istedenfor å true med utestengelse eller tilsvarende, så vil vi kort og greit gi karantetid i ulike kategorier, og når noen drar strikken for langt, så vil de bli satt under mod-kontroll i en viss periode. Dette er en løsning som vi allerede har, men problemet har vært at innlegg som må godkjennes ligger for bortgjemt, og det kan gå litt tid før moderator ser disse innleggene. På de nye sidene får vi opp varsel hver gang et innlegg må godkjennes, blir rapportert etc, og dette vil gjøre at moderatorene får en mye bedre oversikt. Noen ganger kan enkle tekniske løsninger gjøre livet mye lettere, og dette vil også medføre at det blir enklere for moderatorene og faktisk gå til tiltak når noen bryter med reglene.

  Jeg skrev at vi ønsker innspill med tanke på de nye sidene, og det jeg først og fremst tenker på er tekniske funksjoner. Vi ønsker alle det optimale forum, men det finnes ingen teknisk funksjon som kan styre folks meninger, og et forum vil alltid bestå av ulike mennesker. Det vi derimot har mulighet til er å tilrettelegge de nye sidene med de funksjonene vi ønsker, og jeg kan først nevne de tingene vi har tatt tak i, og hvordan vi så langt ser for oss de nye sidene, og deretter kan du som bruker komme med dine innspill.

  Funksjoner og oppsett
  De nye sidene vil i all hovedsak bestå av tre elementer: Forside, Forum og Torget. Vi har i dag en side med galleri og butikker, men disse vil forsvinne da de er altfor statiske, og det er lite aktivitet. Vi vil heller implementere butikker på en annen måte, og den nye forsiden vil avsløre hvordan vi har gjort dette. Galleriet er noe jeg er veldig usikker på, og en av årsakene til at dette har vært lite brukt er en tungvinn løsning for å opprette album. Jeg tror vi heller skal fokusere på "mitt anlegg" og "mitt kinorom" på selve forumet, og evnt. ha en egen side som viser disse trådene med en bildeillustrasjon. Litt vanskelig å forklare, men tror vi har en snedig løsning på hvordan vi kan få denne biten mer interessant og mer aktiv.

  1. Forsiden
  Denne vil som før vise bransjenyheter, men også andre ting som skjer i bransjen. Her har vi laget en veldig fleksibel løsning som gir rom for mange muligheter, og det som er viktig er at denne siden er dynamisk, og at det vil vises nye artikler og nyheter hver gang en kommer inn på siden. I dagens verden så må det være aktivitet for at en side skal være interessant, og det er her sosiale medier brilljerer med nytt innhold hele tiden.
  Det er mange ting som vil bli bedre for bransjeaktører med tanke på de nye sidene, og en viktig funksjon er at de heretter vil kunne skifte hovedbilde som vises på forsiden uten at de må laste opp alle bilder på nytt. Bransjeaktører som leser dette skjønner hva jeg mener.

  2. Forumet
  Forumet skal være nokså likt dagens, men vi har satt opp en ny forumoversikt øverst som gir deg oversikt over alt som skjer hele tiden. Det er mange forum som ikke har dette, men det er viktig at en ser hva som skjer og hvor det skjer. Denne har vi alle blitt vant til, og den nye versjonen vil være ennå bedre. Denne vil også fungere helt suverent på mobil, og der hvor mange sider fjerner mye innhold på mobil, så ønsker vi at alt innhold skal være tilstede på mobilen, og det tror jeg vi har fått til. Det vil naturligvis være veldig enkelt å laste opp bilder fra mobil til både forum og torget.

  3. Torget
  Finn har overtatt det meste av bruktannonser på nett, og selv om HFS3 har en teknisk løsning som var nokså unik i 2012, så er vi utsatt for hard konkurranse, men en av problemene med dagens verden er at enkelte sider har blitt så store, og av den grunn også litt uoversiktlig. Der hvor Finn har 30.000 annonser, så kan annonser for litt mer seriøs hi-fi bli litt bortgjemt, og jeg tror vi kan holde liv i Torget ved å gi det en teknisk og designmessig overhaling med bedre bildefremvisning. Vår nye løsning vil på mange måter fungere som idag, og det vil bli Ajax sortering (klikk og se), liste og galleri visning + enkelte nye funksjoner, og denne gangen vil vi flytte søkedelen over på venstre side som er litt mer logisk. Vi beholder arkivet vårt, men flytter det over på en ny løsning, og de fleste av dagens funksjoner vil bli ivaretatt, men enkelte irritasjonsmomenter som at browseren ikke husker hvor du var når du klikker på "tilbake" knappen vil bli rettet på. I dag må du klikke på en egen knapp: "Tilbake til lagret søkeresultat", og vi hadde ikke mulighet til å gjennomføre alle funksjoner som ønsket i 2012 pga. enkelte restriksjoner i vBulletin 4, men i dag kan vi mer eller mindre gjøre som vi vil.

  Bildeopplasting, gallerifunksjon m.m. i Torget vil bli langt bedre, og nå kan vi bruke Xenforo Editor til å lage bruktannonser, og det gjør også at du som bruker kan laste opp bilder i selve annonseteksten, og det kan du faktisk ikke gjøre hos f.eks. Finn. Dette betyr at du kan sette opp en ganske lekker annonse hvis du bruker litt tid, og skal du selge høyttalere til f.eks. kr. 100, så kan det jo være greit å ha muligheten til å lage en flott annonse.

  Vi kommer til å kutte ut "Kjøp Nå", "Gi bud" og "Auksjoner" på Torget, og vi erstatter de førstnevnte med "kontakt selger", og selgere kan selv oppgi om de vil kun kontaktes pr. PM, eller også pr. telefon og/eller email. Alt er satt opp slik at roboter ikke kan fange opp informasjonen.

  Karaktersystemet opprettholdes, men med noen endringer.

  Torget blir integrert i varslingssystemet og oversikten til "Hva er nytt", og på de nye sidene kan en velge å følge enkelte brukere, kategorier osv (vil gjelde både Forum og Torget samlet), og øverst på siden vil en via en varslingslampe enkelt se om det dukker opp noe nytt via en rød liten sirkel som indikerer om noe er nytt fra den eller det en måtte følge. I dag ser du en orange liten sirkel som viser om du har fått en ny melding, og på de nye sidene vil det være et tilsvarende system rett ved siden av som indikerer at f.eks. "Høvdingen har lagt ut en ny annonse", "Du har fått svar i din tråd", "Høvdingen har startet en ny tråd" osv. Sidene blir kort og greit veldig integrert, og det blir enklere å følge med på hva du ønsker å følge med på. Du vil også kunne se "uleste bruktannonser" slik at du alltid er oppdatert på Torgets aktivitet.

  Sosiale medier
  De nye sidene får mulighet til å logge inn via Facebook, Google eller logge inn som normalt. Vi vurderer også integrasjon mot Spotify, og hvis vi implementerer sistnevnte, så kan brukerne enkelt se hva andre medlemmer hører på hos Spotify under avataren deres, dele spillelister m.m. Det hadde vært mer ønskelig å ha en tilsvarende løsning mot Tidal, men ikke sikker på om det er mulig ennå. Tanken er at det skal bli enklere å vise hverandre sanger som kan være av interesse m.m. Vi har vel alle musikk som en interesse også

  Hifisentralen vil være flinkere til å legge ut nyheter, aktuelle tråder m.m. på FB, Instagram og Twitter, og skal vi rekruttere nye medlemmer, så må vi ha en sterkere integrasjon mot alle sosiale medier, og det er delvis på plass, og noe som jeg må komme litt nærmere tilbake til.

  Mobil app / Tapatalk
  Vi jobber med ulike løsninger for hvordan vi kan få laget oss en APP, og ettersom Xenforo ikke har noen løsning for dette, så er dette noe vi må ordne på egen hånd. Det er jo genialt om vi kan få "push-meldinger" på mobilen over ting som en ønsker varsling på, men dette skal være noe brukeren selv velger å aktivere, og ikke noe som vi skal dytte på brukerne. Alternativt så kan vi vurdere Tapatalk, men jeg ønsker da å få integrert Torget også. Vi skal finne en løsning, og det vil uansett være mulig å lagre HFS4 som et app-bilde på mobilen som umiddelbart vil åpne sidene uten at du trenger å åpne en browser for så å velge siden blant favoritter.

  Andre funksjoner og støttemedlemskap
  De nye sidene gir brukerne mulighet til å dele bilder og videoer via Private meldinger, men lurer litt på om dette skal være forbeholdt støttemedlemmer. Vi er avhengig av litt støtte, og det vil være flere fordeler for støttemedlemmer på de nye sidene. Vi vil også ha "featured ads" på Torget, og istedenfor å plage brukerne med og alltid vise "uthevede annonser" på toppen av forumlistene, så vil nok disse vises i sidefeltet på forsiden og forumet, mens de som har "vanlige" annonser kun blir vist på selve Torget. Uthevede annonser kan også spres ut på sosiale medier, og de som ønsker god eksponering av sin annonse må nok regne med å betale en liten sum for det, eller at vi lanserer et utvidet støttemedlemskap.

  Hva ønsker du ut av nye HFS?
  Så kommer vi til det som artikkelen her er ment for, og det er hva du som bruker ønsker deg fra nye HFS. Vi er i siste fase av vårt arbeid, men det kan jo tenkes at det er noe vi ikke har tenkt på, og at det er en eller annen løsning eller idè som vi kan implementere.

  Jeg setter pris på om vi kan forholde oss saklig i denne tråden, og det vil ikke være mye hjelp hvis tråden sklir ut, og jeg vil derfor moderere bort ting som blir off-topic slik at vi kan fokusere på hva vi ønsker oss med HFS når det gjelder funksjoner eller ting som irritererer dere med dagens side.

  Dette ble et langt innlegg og sikkert mye jeg har glemt å nevne og ting som ble litt uklart pga. korte forklaringer, men jeg kaster ballen over til "dere", også kan jeg heller svare litt mer detaljert på evnt. spørsmål eller forslag.

  Mvh
  Høvdingen

 2. Antall kommentarer 83

  Kommentarer

 3. #41
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.

 4. #42
  Hifi-entusiast ROS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Trond_B Se Innlegg
  Håper det blir mulighet for å vise større bilder på torget.
  Jeg ønsker meg også muligheten til å ha flere enn 6 bilder i annonsen

 5. #43
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,696
  Tagget i
  28 Innlegg
  Mine $0.02: Enig i at mobilfunksjonaliteten bør bli bedre. Jeg går oftest inn på HFS via listen av abonnerte tråder, og det fungerer bare ikke på mobil. Dessuten har jeg ofte for (u)vane å redigere innleggene mine kort etter at de er postet, og det fungerer heller dårlig fra mobil, det også. Det gir bare feilmeldinger. Søkefunksjonen er allerede nevnt. Please fix.

  Moderatormessig er det et poeng å forsøke å holde signal/støyforholdet sånn noenlunde i kontroll. Hvis det blir for mange sleivspark og slengbemerkninger går man jo lei etterhvert, og det er døden for et diskusjonsforum. Det må likevel ikke være så høy terskel for å poste noe at man ikke tør, heller. Den balansegangen finnes det nok ingen patentoppskrift på, men bedre moderatorverktøy kan umulig skade.

  Ellers må jeg bare slutte meg til applausen for at du opprettholder og vedlikeholder forumet. Dypt takknemlig, og ikke så lite imponert. Et HFS4 kan ta dette enda lenger.

 6. #44
  Hifi Freak oyvjorge's Avatar
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Akershus,Vestby
  Innlegg
  2,378
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Mitt bruk er enkelt. Lese og av og til kommentere i tråder. Legger ut noen annonser i blant. I begynnelsen måtte bildene nedskaleres før man fikk lagt dem ut, nå virker det som bildene går igjennom uansett. Bruker mobilen svært lite, men IPad og data mest. på IPad er det noen utfordringer med tekst og redigering, men det skyldes kanskje valg av nettleser? På mobilen blir det for smått med en vanlig liten mobil, det går også litt for tregt. Så lenge jeg holder meg til en datamaskin trenger jeg ingen forandringer. Mobilen blir såpass lite brukt for min del at det fungerer greit. Veldig fornøyd med jobben som blir gjort av Høvdingen.

 7. #45
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  4,069
  Tagget i
  0 Innlegg
  Moderering i egne tråder er vel kanskje en fin greie for de som ikke har den tykkeste huden. Men redd den også vil fjerne mye sammenheng og saklige innlegg.

 8. #46
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Vi hadde moderering i egne anlegg tråder tidligere, og jeg synes det var en grei løsning. Folk burde kunne styre sin egen tråd, men det var enkelte som kanskje var litt vel harde på "slett-knappen", og jeg lurer på om det var derfor vi fjernet denne muligheten.

  Vi får føle oss litt frem

 9. #47
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  501
  Tagget i
  2 Innlegg
  Synes HFS3 fungerer veldig bra som det gjør. Forside, forum og torget gir mening slik det er (bilder på torget blir adressert, ser jeg). Funker bedre enn AVForum selv om også den fungerer bra etter siste oppgradering (men fortsatt mye mindre aktivitet der enn her på hfs, og aktivitet er viktigere enn tekniske løsninger så lenge brukervennligheten er god nok)

  Jeg leser stort sett fra mobil, og det fungerer fint fra iphone 7, selv om jeg alltid benytter fullversjonen - tekst tilpasses jo til skjermbredden. Mobilversjonen kan gjerne skrotes for min del - liker den ikke.
  @Høvdingen forslag: Galleri bruker jeg i liten grad. Foreslår at man i min bildetråd (og andre for den del: som vennetråd, akustikk m.fl.) kan klikke/huke av for «vis bare bilder» (evt bare innlegg med bilder) og evt «vis kun bilder/bildeinnlegg fra trådstarter».

  Søk er en svakhet, men det løser seg ved å søke fra utenfor forumet via duckduckgo eller google ala: «hifisentralen brukernavn vennetråd merke tema» så kommer man inn på riktig side/innlegg

  Lykke til med migrering!

 10. #48
  Hifi Freak 2xJ's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2017
  Sted
  VestBredden
  Innlegg
  1,720
  Tagget i
  2 Innlegg
  "Album for mitt anleggstråd"
  Det er en god ide!! At man på for eksempel forsiden av tråden eller som en meny/verktøylinje øverst kan klikke på "album" for og se alle bilder som er i den gjeldende tråd.. Jeg har lett mange ganger etter et bilde som jeg vet at er i den tråden ett eller annet sted. Men når tråder er på flere hundre sider er det ikke alltid like lett og huske på hvilken side det er ....

 11. #49
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Vi skal finne en løsning for bilder og Mitt anlegg/min hjemmekino tråder, og som allerede nevnt så kutter vi ut galleri-siden.

 12. #50
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,672
  Tagget i
  0 Innlegg
  Alle annonser må ha en realistisk pris som selger er forpliktet til å selge for. Få bort fjolleriet med folk som gjør seg vrange, kostbare, ikke aner hva de vil, slurver etc. Ville gjort torget mye bedre og, tror jeg, generert flere salg. Skal du selge noe så har du en pris, verre enn det er det faktisk ikke.

 13. #51
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  501
  Tagget i
  2 Innlegg
  Du adresserer en ønsket kultur (som jeg ikke tror løses med tekniske finurligheter). Har vært debattert på forumet. Tror man kan oppfordre til det, men ikke alltid folk vet hva ting er verdt - og folk må nesten få lov til å forhandle seg i mellom

  Sitat Sitat fra Polka Se Innlegg
  Alle annonser må ha en realistisk pris som selger er forpliktet til å selge for. Få bort fjolleriet med folk som gjør seg vrange, kostbare, ikke aner hva de vil, slurver etc. Ville gjort torget mye bedre og, tror jeg, generert flere salg. Skal du selge noe så har du en pris, verre enn det er det faktisk ikke.

 14. #52
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Her er jeg enig med Polka, og "ta kontakt" er noe ordentlig tullball. Til tross for det så er det ikke så enkelt å tvinge folk til å sette en pris, men på de nye sidene er det kun et felt med pris som må fylles ut, og ikke noe annet alternativ. Jeg har selvfølgelig muligheten til å legge til alternativ, men når en selger noe så bør en sette en pris.

  Edit: her må jeg rette på meg selv, for vi har satt det opp slik at hvis "ingen pris blir oppgitt" så vil det stå "ta kontakt". Dette gjorde vi pga. annonser som enten gis bort eller ønskes kjøpt, og vi ønsker ikke å ha ulike linker til "Legg ut selges annonse", "Legg ut ønskes kjøpt" osv., da dette betyr unødvendig ekstra koding, og nå blir det kun en "Legg ut annonse" link, og en velger med kryss hva slags annonse det er.

  Det er ikke så godt å få til alle mulige løsninger, men jeg kommer til å oppfordre at pris settes hvis det er en salgsannonse.

 15. #53
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,499
  Tagget i
  11 Innlegg
  Album
  1
  Flott initiativ

  Mitt ankepunkt (som jeg håper blir fikset) er at selv om man trykker på utvid felt symbol og avansert modus så vises fremdeles kun et avgrenset felt med redigerbar tekst på min iPad Pro. Feltet blir ikke større i portrait view. Når man bruker pinch eller scroller i vindu med swipe så er det hele HFS viewet (full screen) man scroller og ikke den teksten man ønsker å redigere. Hvis jeg bruker tastatur og piltaster fungerer dette helt greit inne i redigeringsvindu.
  Jeg har ikke funnet et lokalt oppsett for dette på min iPad. Har jo lurt siden andre ikke nevner problemet. Dette er veldig tidkrevende (og vanskelig å forklare antar jeg).
  Jeg bruker ikke mobile versjonen på min iPad.

  Ellers støtter jeg dark mode modusvalg.

 16. #54
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Sitat Sitat fra Distinctive Se Innlegg
  Flott initiativ

  Mitt ankepunkt (som jeg håper blir fikset) er at selv om man trykker på utvid felt symbol og avansert modus så vises fremdeles kun et avgrenset felt med redigerbar tekst på min iPad Pro. Feltet blir ikke større i portrait view. Når man bruker pinch eller scroller i vindu med swipe så er det hele HFS viewet (full screen) man scroller og ikke den teksten man ønsker å redigere. Hvis jeg bruker tastatur og piltaster fungerer dette helt greit inne i redigeringsvindu.
  Jeg har ikke funnet et lokalt oppsett for dette på min iPad. Har jo lurt siden andre ikke nevner problemet. Dette er veldig tidkrevende (og vanskelig å forklare antar jeg).
  Jeg bruker ikke mobile versjonen på min iPad.

  Ellers støtter jeg dark mode modusvalg.
  Tenker du på "utvid editoren" når du skal skrive innlegg? Hvis ja, så fungerer den nye editoren litt annerledes, og den utvider seg så fort du legger til mer info.

 17. #55
  Hifi Freak 2xJ's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2017
  Sted
  VestBredden
  Innlegg
  1,720
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg betaler for You Tube, og der kan jeg velge og ha Dark Mode, noe jeg gjør. En meget nyttig ting og ha.. kanskje ha slikt for BETALENDE medlemmer ??
  JA til forskjellsbehandling !!
  Betalende bør kunne få fler options.. noe som kan føre til at flere vil betale.. for dem ser det er reel forskjell i brukervennlighet.

 18. #56
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,576
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bare ikke la mobil/nettbrettfunksjonaliteten gå utover brukeropplevelsen fra pc. Det er mange nettsteder som har blitt slik.

  Ellers så er da HFS 3 veldig bra, bortsett fra søkemotoren som tidligere nevnt. Det er jo mulig å bruke google men da får man ikke søkt i trådtittel alene.

 19. #57
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  20,022
  Tagget i
  21 Innlegg
  Torget
  1
  Hva med å abbonere på ulike kategorier på Torget? I perioder spammes det pr idag ned av rør ifra en viss selger i Oslo. Sikkert noen som har bruk for de, men fint om en kan bestemme selv hva en ønsker å se etter.
  Siste redigert av HCS; 10.11.2019 kl. 16:54.

 20. #58
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,838
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  Alt dere spør om vil være mulig, og hvis dere f.eks. ignorerer en viss bruker, så vil også vedkommendes annonser bli borte. En kan også abonnere på kategorier både på forumet og Torget, og jeg tror det meste er tenkt på.

  Og nei, mobilopplevelsen vil ikke ødelegge for pc-opplevelsen. Sidene pakker seg nydelig sammen, og alt innhold er tilstede på mobil, samtidig som det folder seg pent ut på pc-skjermen.

 21. #59
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,672
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra oes Se Innlegg
  Du adresserer en ønsket kultur (som jeg ikke tror løses med tekniske finurligheter). Har vært debattert på forumet. Tror man kan oppfordre til det, men ikke alltid folk vet hva ting er verdt - og folk må nesten få lov til å forhandle seg i mellom

  Sitat Sitat fra Polka Se Innlegg
  Alle annonser må ha en realistisk pris som selger er forpliktet til å selge for. Få bort fjolleriet med folk som gjør seg vrange, kostbare, ikke aner hva de vil, slurver etc. Ville gjort torget mye bedre og, tror jeg, generert flere salg. Skal du selge noe så har du en pris, verre enn det er det faktisk ikke.
  Man venter selvsagt med å legge ut annonsen til man vet hva man vil ha. Eller så lar man være. Så enkelt er det. Å gjøre seg vanskelig er gjennomskuelig, og disse annonsene ville torget vært tjent med å få vekk. Det er heller ingentig i veien for å forhandle selv om en satt minimumspris står i annonsen.

 22. #60
  Hifi Freak Dr Dong's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Innlegg
  7,450
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Høvdingen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 2xJ Se Innlegg
  HFS 2, så hadde brukerne mulighet til og redigere selv i "Mitt anleggs tråder" En funksjon jeg savner...
  Det er nok en funksjon vi kan få tilbake. Skal notere det på listen min.
  fy!!!!!!!

Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed