Maijazz 2015

  • Trådstarter Jim.I.Hendriksen
  • Startdato
J

Jim.I.Hendriksen

Gjest
Flere artister er klare.


PRESSEMELDING:

MaiJazz - programslipp!

Dave Holland PRISM, Karin Krogh & Scott Hamilton Group, Emilie Nicholas, Marilyn Mazur, Mathias Eick Group, Ellen Andrea Wang, Vidar Schanche er blant artistene som nå er klare for MaiJazz som arrangerer sin 27. festival fra 5. til 10. mai.

Årets MaiJazz vil ha en spennende skandinavisk profil og det vil bli presentert nye og sterke konserter med utspring i Stavangers eget musikkmiljø.
I tillegg kan publikum blant annet glede seg til den britiske jazzlegenden, bassisten Dave Holland som gjester Stavanger med sitt amerikanske band PRISM. Scott Hamilton er en annen jazzlegende, som kommer med sitt skandinaviske prosjekt som involverer blant annet vår egen høyst levende jazzstjerne Karin Krog. Konserten deres er en hyllest til Billie Holiday som i år ville fylt 100 år.
En annen jubilant på årets MaiJazz er perkusjonisten Marilyn Mazur som i år runder 60 år. Hun har med seg sitt superband Celestial Circle. Fra Danmark kommer også endelig den energiske orgeltrioen Ibrahim Electricpå sitt første besøk til Stavanger.

Norsk jazz har en sterk posisjon internasjonalt, hvorfor kan publikum få høre gjennom konserter med blant annet Mathias Eick Group, Nils Økland band, Ellen Andrea Wang, Jacob Young Group som alle presenterer musikk fra nye utgivelser.
Emilie Nicholas er en av norsk musikkliv største nye stjerner, hun stakk senest i januar av med to Spellemannpriser og hun er i ferd med å lage seg en stor internasjonal karriere, nå er hun klar for MaiJazz, og vi tipper publikum i Stavanger er klare for Nicholas…

En annen konsert det knytter seg store forventninger til er gitarist og komponist Vidar Schanche sitt prosjekt «Awakening» som er en kvitteringskonsert ifm. at Schanche ble tildelt Mølsterprisen i 2014. Han har satt sammen et nytt spennende band og laget ny musikk som vil få sin premiere på årets festival.
Stavanger sitt Kitchen Orchestra markerer i år sitt 10-års jubileum. I forbindelse med MaiJazz vil de presentere et flunkende nytt samarbeid med den spennende danskbaserte estiske musikeren Maria Faust.
Trommeslager og bandleder Paal Nilssen-Love er en av Stavanger mest aktive og anerkjente musikere, til MaiJazz skal han presentere sitt drømmeband/prosjekt 11 manns bandet Large Unit.
En av Stavangers store vokalister er Randi Tytingvaag, hun er også aktuell med ny utgivelse; «Three» og med nytt band. Tytingvaag vil få æren av å avslutte årets MaiJazz.

Den amerikanske musikeren, produsenten, arrangøren, komponisten Jim Beard kjent bl.a. fra Steely Dan, Wayne Shorter, Pat Metheny kommer til Stavanger for å gjøre en eksklusiv konsert med norsk band satt sammen for anledningen.
Bjørn Alterhaug er også blant årets jubilanter (70-år) er en nestor i norsk jazzliv, og hans kvintett er intet mindre omtalt som et av landets fineste band av Jazznytt, til MaiJazz kommer de på Spor 5.


MaiJazz har tidligere annonsert Lars Danielsson group (åpningskonsert 5. mai), Come Shine med Jan Erik Vold og Knut Reiersrud (5. mai), Snarky Puppy med Stavanger symfoniorkester (6. mai), Lisa Ekdahl (6. mai),Kari Bremnes (7. mai), Georg & Sara Riedel med Bjergsted Jazzensemble – barne & familiekonsert (10. mai)

Billetter selges via www.maijazz.no, www.billettportalen.no, www.folken.no, www.stavangeren.no

www.maijazz.no
 
Sist redigert:

Minutten

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
8.299
Antall liker
3.090
Torget vurderinger
4
Holland/Wang/Nilsen-Love er obligatoriske for meg, må nok på noen flere også.
 
J

Jim.I.Hendriksen

Gjest
En kjapp kikk på kalenderen viser at jeg ikke er hjemme den uka, det var som f....
 
Topp Bunn