New York, tips om jazzklubber, intimkonserter etc

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.847
Antall liker
10.671
Torget vurderinger
10
Er i N.Y. 4-8 mai. Liker blåjazz, jazzrock, funk og electronica. Ikke dixie, swing eller avantgarde.

Noen som har tips her? Junior er 17 så det må være mulig for ham å komme inn.

Det er også interressant med restauranter med musikk.

En hifisjappe hadde heller ikke vært dumt. Eller andre gode tips :)
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.958
Antall liker
13.283
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.480
Antall liker
15.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Har vært på Village Vanguard og Smalls. På VV bør man bestille bill, men man kan være heldig å komme inn på slump. Smalls ligger kun et par kvartaler fra VV (hvis jeg ikke husker helt feil) og er en hærlig liten uformell club. Ellers bør vel Birdland også nevnes (ikke vært på der selv).

OU812
 
N

nb

Gjest
Var her
Smoke Jazz & Supper Club-Lounge New York City—Live music 7 days a week

God stil, fantastisk konsert med gitaristen til Diana Krall, visstnok et sted jazzmusikere som er fra NYC gjerne stikker innom når de er i byen.

Det er ganske vanlig at det er flere sett samme kveld med inngang til hvert sett. De er potensielt ekstremt strenge på aldersgrenser i USA, det kan være ganske alvorlige greier å ha folk i lokalet som ikke er gamle nok, så ring på forhånd for å sjekke.

Det er _veldig_ mange steder som har middag og musikk. Et generelt tips om du skal til NYC er å kjøpe TimeOut boken, samt bladet når du er der. De er svært oppdaterte på hva som skjer, og det ukentlige bladet inneholder mye info om hva som skjer den kommende uken. Bladet får du muligens endatil på svært velassorterte Narvesen-kiosker før avreise.
 
N

nb

Gjest
Da jeg var på Smoke betalte jeg for to sett (fyren i døra sa at de uansett ikke spillte det samme to sett etterhverandre) - da fikk jeg være på 3. sett gratis så en hyggelig mann i døra. Det er noen år siden jeg var der nå, og jeg dro dit på god generell omtale samt at det var en konsert som så meget interessant ut den dagen, men ser ut som de er still going strong.

Her er hva TimeOut sier om stedet:

Owners Paul Stache and Frank Christopher have created a jewel of a jazz joint. On weekends, folks line up around the block to hear a set by one of jazz’s remaining big names, and they are well rewarded: Low-lit chandeliers, comfy sofas, plush carpeting and unobstructed sight lines make it seem like the greats are playing in your living room. Early in the week, evenings are themed: On Sunday, it’s Latin jazz; Tuesday, organ jazz; Wednesday, funk. On weekends, internationally renowned jazz locals (George Coleman, Eddie Henderson, Cedar Walton) hit the stage, relishing opportunities to play informal gigs in their own backyard.
 
Sist redigert:
N

nb

Gjest
Det er også ganske vanlig å ha "minimum consumption" i form av mat eller drikke, det kan gjerne være at inngangsprisen inkluderer noe mat/drikke eller at det må kjøpes separat. Husk på at dette ofte er små lokaler og husleien på Manhatten er nok svindyr, så de er avhengig av en viss omsetning fra alle som kommer inn, så ikke bli sur eller furten om dette fenomenet dukker opp på din ferd rundt i byen.

Her er for øvrig en oversikt fra TimeOut
Search | Time Out New York
 
Topp Bunn