Resultater 1 til 4 av 4

Tråd: Maijazz 2013

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  rico
  Guest

  Maijazz 2013

  Nye navn til årets jubileumsfestival er klare, det begynner å ligne noe nå....

  Mai Jazz  Maceo Parker, Bobo Stenson Trio, Sidsel Endresen & Stian Westerhus, Moskus og Kari Bremnes & Ketil Bjørnstad kommer til MaiJazz!

  MaiJazz presenterer i dag nye artister til årets jubileumsfestival fra 6.-11. mai. Det blir nyskapende triojazz med ung norsk trio ved Moskus og veteraner fra Sverige ved Bobo Stenson trio. Videre blir det to sterke duoer med veldig forskjellige musikalske uttrykk; Sidsel Endresen & Stian Westerhus i Folken og Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad i Stavangeren, og i tillegg blir det soul/funkfest med den legendariske saksofonisten Maceo Parker med stort band i Zetlitz salen i Stavanger Konserthus.

  Jan Garbarek Group, Jaga Jazzist & Stavanger Symfoniorkester, Salif Keita, Bo Kaspers Orkester, Cornelis vs Riedel, ”Salmer fra Kjøkkenet”, Pat Martino Organ Trio og Kurt Elling er allerede klare for MaiJazz 2013!

  Maceo Parker
  Jazz/funk/soul i James Browns ånd

  Stavanger Konserthus – Zetlitz
  Onsdag 8. mai kl. 22.00  En gang på 60-tallet ropte James Brown ut "Maceo, blow your horn!". Siden den gang har Maceo Parker satt sin signatur på uttallige saxsoloer. Og skulle du mot formodning ikke ha hørt om ham, har du helt sikkert hørt ham. Enten med nevnte James Brown, George Clinton, Stevie Wonder eller Prince for den saks skyld.

  Nå 70 år gammel, leverer han fremdeles like intens og svettende funk og soul. Når Maceo og hans band står på scenen starter de i 100 og tar det videre derfra. her spares det verken på kruttet eller spillegleden, noe som garantert smitter over på publikum.

  Enhver groovende saksofonist eller annen funkglad musiker, har Maceo på listen sin over inspirasjonskilder. I løpet av Maijazz 2013 vil du lett finne ut hvorfor når Maceo Parker spiller i Stavanger for første gang.

  Besetning: Maceo Parker - altsax, vokal, Dennis Rollins - trombone, Will Boulware - keyboards, Bruno Speight - gitar, Rodney "Skeet" Curtis - bass, Marcus Parker -trommer, Martha High -vokal, Darliene Parker – vokal.

  --------------------------

  Moskus
  Unge, men allerede Spellemannprisnominerte!
  Stills Scene
  Tirsdag 7. mai kl. 20.00

  Moskus fremstår som et av landets mest spennende band i norsk jazz i dag. Til tross for sin unge alder har trioens medlemmer bred musikalsk erfaring fra forskjellige sjangere.
  Som første jazzband vant Moskus Grappa sin årlige debutantpris i 2011, som resulterte i det ferske debutalbumet «Samlesykkel», som også er en av fem nominerte jazzutgivelser til Spellemannprisen som deles ut i Stavanger.
  Ifølge trioen selv har de sine musikalske røtter trygt plassert på den fruktbare kammerjazz-jorda, men de har funnet næring i alt fra salmetradisjon til Ivo Caprino sine filmer, frå Paul og Carla Bley til skiturer i fjellheimen i seine kveldstimer, og frå post-rock via franske crêpes til gospel.
  Moskus var også en av fire finalister i siste års Jazzintro, og representerte nylig Norge under den store nordiske jazzmønstringa Young Nordic Jazz Comets i København.

  Besetning; Hans Hulbækmo – trommer, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Anja Lauvdal - flygel

  ------------------------------------------------------------

  Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad
  - blåser liv i Edward Munchs tekster

  Stavangeren
  Fredag 10. mai kl. 21.00
  )

  Norge kan vise til et imponerende tall musikere og forfattere, men det er ikke mange sjangeroverskridende samarbeidsprosjekt som har gjort seg så bemerket som det til Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad.

  I år feirer vi 150-årsdagen til maleren og poeten Edward Munch. Det har vært Ketil Bjørnstads utgangspunkt når han har verbalisert Munchs malerier, ikke ved å skrive OM dem, men ved å skrive SOM dem.
  Nervøst, glidende, repetitivt, og ved å bruke mange av Munchs egne tekster, forsterker Bjørnstad vår opplevelse av å være tilstede i maleprosessen.

  Disse sangene ble spilt inn på plate sammen med Kari Bremnes på Kirkelig Kulturverksted og ble en stor suksess, ikke bare her til lands, men også i Tyskland og Japan.
  Sammen gir Ketil og Kari oss en beretning om kampen mot en uforstående samtid, om styrke og sårbarhet og om et heftig bohemliv og kvinnene i hans liv.

  Besetning: Kari Bremnes – vokal, Ketil Bjørnstad – flygel

  --------------------------------------------------------

  Stian Westerhus & Sidsel Endresen
  Magisk, annerledes og fascinerende

  Folken
  Onsdag 8. mai kl. 22.00

  To enestående musikere på hver sin side, har slått seg sammen og utgitt albumet Didimoy Dreams til strålende kritikker og en fersk Spellemannprisnominasjon. Sammen tar Sidsel Endresens særegne vokal og Stian Westerhus dristige elgitarspill oss med på en fascinerende reise blant nye lydlandskap og grensesprengende vokaler.
  Westerhus' gitar låter sjelden som en gitar, han behandler den mer som et strykeinstrument, og gir lytterne en unik lytteopplevelse. Til tross for hans unge alder (33) har han allerede rukket å medvirke på et tiltalls plater, under eget navn så vel som andre prosjekter som Mononlithic, Puma, Jaga Jazzist og Nils Petter Molvær.
  Sidsel Endresen har vært banebrytende innenfor vokalimprovisasjon, og anses som en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor såkalte utvidete vokalteknikker. Ved siden av sin musikk karriere, har Endresen som musikkpedagog ved Norges Musikkhøyskole, undervist og inspirert en rekke artister. Sidsel Endresen har samarbeidet med jazzartister, som Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft og Jan Bang.
  Westerhus & Endresen er noe av norsk jazz mest spennende eksportvare, noe blant annet en stor interesse i Tyskland viser.

  Besetning: Sidsel Endresen – vokal, Stian Westerhus – gitar/effekter

  -----------------------------------------------------------------------------

  Bobo Stenson trio

  Mesterjazz fra Sverige

  Stavangeren Kultuscene
  Onsdag 8. mai kl. 21.00

  Grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert. Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene på den europeiske jazzscenen i 40 år. Han har satt sterke spor etter seg i samarbeid med blant annet Jan Garbarek, Charles Lloyd og Thomasz Stanko. De siste 20 årene har Stenson hatt sin egen trio der han har prøvd ut sine ideer både som komponist og formidler av andres komposisjoner. Bassist Anders Jormin har vært støttespiller i årevis, og i dagens trio er selveste Jon Fält bak trommene. I fjor leverte de en fantastisk plate ”Indicium” som har begeistret både publikum og kritikere stort. All grunn til å glede seg til en stor jazzkveld i Stavangeren med mesteren Bobo Stenson i førersetet.

  -the greatest living jazz pianist born outside the United States. He is a poet of the first order. Stenson's spontaneous melodic and harmonic discoveries, his trajectories and distant departures, arrive at a breakthrough to lyricism that, once found, sounds like it has always been there “Thomas Conrad, JazzTimes

  Besetning: Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält - trommer


  Billetter: www.maijazz.no

 2. #2
  Hifi Freak Pesquera's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  1,381
  Tagget i
  0 Innlegg

  GRATISKONSERTER

  Synes årets program er veldig sterkt med en skjønn blanding av stjerner og ungdom. Ellers er det verdt å merke seg gratiskonserter i Galleri Sult med bl.a. Paal Nilssen Love (onsdag 08.) og Frode Gjerstad (torsdag 09.). Be there or be square!
  Garrard 401 - Aphelion Behrens - SAEC WE 407/23 - Decca London Super Gold - Audio Research SP-8: It's one louder...

 3. #3
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  6,171
  Tagget i
  3 Innlegg
  Lenge siden jeg har sett et såpass interessant Maijazz program.

  På tirsdag var jeg på dobbeltkonsert på Stills scene: Først ut var den unge trioen Moskus.
  De gjennomførte en veldig flott konsert. Forfriskende å se et kvinnelig medlem av en jazz gruppe som ikke er vokalist!
  Cd/Lp nylig utgitt på plateselskapet Hubro.

  Navn:   moskusweb1.jpg
Visninger: 176
Størrelse: 48.8 Kb
  Minutten anbefaler Jazzplater fra perioden 1955-1965:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post517940
  Minutten anbefaler jazzplater:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post562007

 4. #4
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  6,171
  Tagget i
  3 Innlegg
  I pausen på Stills fikk jeg med meg 3 låter fra Cornelis vs Riedel konserten på Stavangeren, men dette ble for striglet og pent for meg så jeg gikk tilbake til Stills for å få meg meg Chapter 8. Chapter 8 er den lokale trompetisten Didrik Ingvaldsen sammen med 3 unge lokale musikere. Hadde ikke den helt store forventningen til denne konserten men ble meget positivt overasket. Det er tydeligvis en ny generasjon med unge dyktige jazzmusikere på fremmars i Norge.

  Navn:   chapter 8.PNG
Visninger: 156
Størrelse: 220.1 Kb
  Minutten anbefaler Jazzplater fra perioden 1955-1965:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post517940
  Minutten anbefaler jazzplater:
  https://www.hifisentralen.no/forumet...tml#post562007

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed