Bryden Thomson

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
For en tid tilbake kom jeg over en boks med Vaughan Williams-symfonier med LSO og Bryden Thomsen. "Jøss," tenkte jeg, vant som jeg var med å tenke Vernon Handley i VW. Så jeg skaffet meg boksen av ren nysgjerrighet.
Thomsons liv og levnet kan man enkelt finne på internett, men jeg lurte på om noen her har noen tips om andre innspillinger med ham som kunne være av interesse.

Og i samme slengen: Kan noen anbefale en innspilling av Herbert Howells Hymnus Paradisi?
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.528
Antall liker
9.685
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Det sies at han har den beste Bax-syklusen, men dessverre virker det som om Chandos har latt den gå ut av katalogen (selv om enkeltplater fortsatt fåes på amazon bla) til fordel for Handleys svakere syklus. Hummelplatene hans på Chandos kan anbefales.
 

achri-d

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.10.2005
Innlegg
655
Antall liker
83
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
3
Bryden Thomson og RVW er av det beste, spesielt 5. og 9. symfoni. Bax derimot er en annen skål, men kan lastes ned fra "The Classical Shop" - stikkord er loudness war, kanskje med unntak av nr. 4, samt noe uengasjert fremføring - igjen kanskje med unntak av nr. 4. Handleys Bax kan også lastes ned fra the classical shop og er etter mitt skjønn bedre enn Thomsons. Imidlertid - skal man ha Bax er det Lloyd-Jones på Naxos og Myer Fredman/Raymond Leppard på Lyrita som gjelder. Lloyd-Jones kan lastes ned fra the classical shop. Jeg er mao ikke enig med erato og Thomsons Bax. Ref f eks "The Sir Arnold Bax Website —" (evt "Sir Arnold Bax" som er den gamle Bax-siden - jeg vet ikke om alt er flyttet over til den nye siden ennå).
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Takker for innlegg.

Det gode mennesket fra Danmark, Mogens Wenzel Andreassen, skrev i sin tid i danske high fidelity at Thomson døde alt for tidlig. Jeg slo opp, og fant ut at han ble 63 år gammel. Nå er jeg selv 63, og følgelig tilbøyelig til å være enig.

Og sannelig fant jeg en innspilling av Howells Hymnus Paradisi, som jeg hadde glemt å rippe. Den er bl.a. med Anthony Rolfe Johnson, BBC SO dirigert at Richard Hickox. Han daua forresten enda tidligere, 60 år gammel.
 
Topp Bunn