Handel - hva da?

K

kbwh

Gjest
Jeg har ikke noe av GF Handel.
Tror at jeg vil like en barokk framføring, siden jeg har stor glede av Biondi i Vivaldi f.eks.

Er det riktig å begynne med vannmusikken og fyrverkerimusikken? Andre forslag? Opera? Hvem bør spille?

Kom igjen folkens!
 
N

nb

Gjest
Om du skal gjøre unna orkerstermusikken "en gang for alle", så finnes det en boks med The English Concert dirigert av Trevor Pinnock på Archiv (DG), denne er på 6 CD-er, og dekker Water Music, Music for the royal Fireworks og alle Concerti Grossi.

Personlig foretrekker jeg vokalmusikken til Handel, og her er det mye å ta fatt i. Messias er jo det mest kjente, og her finnes det et utall innspillinger, den som er dirigert av John Elliot Gardiner på Philips er bra,men det finnes mange alternativer. Prøv også operaen Julius Cecar, her er det en gnistrende god innspilling dirigert av Rene Jacobs på Fransk Harmonia Mundi, en av mine absolutte favoritter.
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.472
Antall liker
9.606
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Orkestermusikken med Pillock kan man slutte seg til. Prøv også triosonatene op 2 i en  billig Harmonia Mundi innspilling (musique d'abord serien). Mer melodiøs barokkmusikk får du ikke. Men det er det vokale der Handel virkelig skinner, og primært det italienske etter min mening.  

Prøv:

1. HANDEL Arcadian Duets Dessay Gens Petibon Lascarro Mingardo Mijanovic Panzarella Asawa Le Concert d’Astree/ Emmanuelle Haim Virgin

2. HANDEL German Arias TELEMANN: Tafelmusik Dorothea R'schmann, Akademie fr Alte Musik Berlin Harmonia Mundi

3. Acis & Galatea på Erato (Warner) med Christie

4. HANDEL Ombra mai fu, Arias from Giulio Cesare, Admeto, Radamisto, Rodelinda, Alcina, Andreas Scholl, Akademie fur Alte Musik Berlin Harmonia Mundi

Du trår sjeldent feil med Handel innspillinger fra Harmonia Mundi eller fra Naives ulike selskaper. Begge disse er pt på tilbud på mdt.co.uk. Du får to fullprisplater inn under 200-grensa.  

Hvis du kan få tak i Il Trionfo del Tempoe del Disinganno på Opus 111 så er det en av tidenes innspillinger av Handel i italiensk stil. Muligens out of print fra Opus 111, men bør kunne finnes hos enkelte butikker (aktivklassisk el?) og sikkert klar for relrelease snart. Men det finnes så mye bra.....
 

awe

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
2.059
Antall liker
1.827
Sted
Kragerø
Torget vurderinger
2
Støtter alt pent som er sagt om Harmonia Mundi. Hvis en er glad i flott pianospill i slikt repertoar, må jeg bare få anbefale komplette suiter for "klaver" med S. Richter og Gavrilov på EMI.
 

BigSwifty

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2004
Innlegg
3.620
Antall liker
3.733
Orgelkonsertene er også framifrå. Ellers er jeg enig med de som anbefaler vokalmusikken til gfh. En annen opera, som er litt munter ( i motsetning til mye han har skrevet) er Alexanders feast, or the power of music. Svinger skikkelig, ikke helt ulik Dido & Aeneas.

Ellers har Lorraine Hunt Lieberson en fenomenal cd (sacd) med Handel arier. Lydkvalitet og musikalitet på aller øverste hylle.
 
N

nb

Gjest
Hørte på "Solomon" i går kveld, innspilling på Philips dirigert av John Eliot Gardiner med hans sedvanlige English Baroque Soloists og Monteverdi Choir. De leverer som normalt varene i denne typen reportoar
 

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
10.940
Antall liker
32.927
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
17
Har en veldig bra Messiah med Paul McCreesh / Gabrieli Consort & Players (Utgitt på Archiv 1997).
Utrolig bra vokal og originalinstrumenter.
 

KH

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.11.2003
Innlegg
226
Antall liker
0
Ta en tur ned til Bøyum på Aktiv klassisk: http://www.aktivklassisk.no/
Han har også tilbud på noen meget gode innspillinger nå, spesielt Theodora med Christie (se linken på siden til Erato-tilbud, her er det også en del andre godsaker - løp og kjøp). Jeg kjøpte også Orlando meget billig, mulig han er utsolgt nå siden den ikke lenger er nevnt under Erato-tilbiudene.
Ellers er Handels opera Julius Cæsar nevnt; sjekk også ut Alcina samt Acis and Galatea. Lykke til - du har mye bra i vente.
Knut
 
Topp Bunn