BBC Music Magazine vs Gramophon

kibsgard

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
818
Antall liker
1
Jeg vurderer å abonnere på et av disse bladene, men jeg skulle gjerne hatt noen innspill på hvilket jeg bør velge. Jeg vet at jeg kan kjøpe noen eksemplarer av hvert magasin i løssalg, men dette koster jo også noen kroner. Derfor vil jeg sette pris på noen ord om ulikheter i innfallsvinkel mellom disse. Hvilket blad har de anmeldelsene en kan stole mest på (sett opp i mot Penguin Guide f.eks.)? Hvilket blad har best lesbarhet (viktig)/de mest interessante artiklene?
 

Bach_Man

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
4.390
Antall liker
316
Torget vurderinger
3
Bladene har en god del til felles, men Gramophone er muligens en smule mer "highbrow" i stilen. Begge trykker høyst lesbare artikler. BBC kommer med en cd som inneholdeer komplette verk og i alle henseender er like bra som mange kommersielle cder. Gramophone sin cd er bare en promo med smakebiter fra månedens utvalgte cder.

Jeg synes begge bladene har nokså gode anmeldelser og et bra knippe anmeldere. Anmeldelsene er ofte holdt i en relativt upretensiøs stil, noen ganger krydret med en smule ultratørr britisk humor. Med Gramphone kan det noen ganger være vanskelig å oppfatte hovedkonklusjonene siden de mangler et karaktergivingssystem, noe BBC har. Gramophone har dog langt flere anmeldelser enn BBC.

Kritikerverdenen er liten, og det er en viss samrøre mellom forskjellige publikasjoner. Penguinguiden er f.eks. skrevet av Gramophone-folk, og mange av skribentene skriver gjerne også for aviser eller jobber i radio. Derfor er det lurt å fokuserer på person i stedet for blad og prøve å finne ut hvilke kritikere man ofte er enig med.
 
N

nb

Gjest
Det kreves litt trening for å lære preferansene til de som skriver i slike blader, nå begynner det å bli en stund siden jeg var jevn leser (da av Classic CD som jeg ikke tror finnes lengre), og etter noen nummer var det ganske tydelig at enkelte hadde ganske så sterke preferanser som kunne være noe atypiske.

Anmeldelse av klassisk musikk synes jeg for øvrig er en fin sjanger, det blir sjelden sagt noesomhelst om musikken, dens kvaliteter blir stort sett tatt for gitt. Det fokuseres kun på fremførelse, og da er det lettere å være konkret, samt at det finnes konkrete og greit identifiserbare forskjeller på ulike tolkninger.

Mitt tips: Kjøp begge en stund/abonner på begge en stund, det koster uansett ikke allverden, du får CD-er på kjøpet med musikk du kanskje ellers ikke ville ha oppdaget og får tid til å finne ut hvem av de du foretrekker.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Jeg abonnerer på BBC men ikke Gramophone; men det kunne like gjerne vært omvendt.. og har vært det tidligere. Det redaksjonelle stoffet er for meg like interessant i Gramophone, men dette varierer jo fra måned til måned..
Begge disse engelske bladene holder høyeste nivå av (typisk engelsk) journalistikk og språk.
For meg er den glimrende CD'en i BBC utslagsgivende må jeg innrømme, morsomt å høre samples i Gramophone, men det er kun bruddstykker og har ingen varig verdi i platesamlinga..

Mvh Vidar P
 

kibsgard

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
818
Antall liker
1
Kanskje disse samples som følger med Gramophone inspirerer til mer dypdykk blant ulike artister (spesielt når jeg er en nybegynner innen akkurat dette feltet)? Er de av god kvalitet og er det bruddstykker av interessante CD'er? Kunne vært interessant.
 

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Jeg kjøper Gramophon regelmessig hos Aktiv Klassisk (langt hyggeligere pris enn griske Narvesen/InterPress). Fordelen med sampleren, er at den inneholder kutt fra de beste utgivelsene etter redaksjonens mening og holder en høy kvalitet. De har inspirert meg til mangt et kjøp og også til å prøve helt nye ting ...
 

Antonsen

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2010
Innlegg
4.686
Antall liker
5.121
Sted
Hvittingfoss
Torget vurderinger
9
Gammel tråd dette, men problemstillingen er like aktuell i dag :) hva anbefales?
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Når det gjelder BBC har jeg bare vært borti et og annet løsaktig nummer, men jeg kan se poenget med CD'en med komplette verker. Jeg har holdt meg til Gramophone i årtier, og er fornøyd, selv uten CD'er.

Ellers ble jo amerikanske Fanfare anbefalt av Audio/Fidelity for en god del år siden, men jeg har aldri fått somlet meg til å skaffe meg et eksemplar. Kanskje det er noen her som kjenner magasinet?
 

awe

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
2.059
Antall liker
1.827
Sted
Kragerø
Torget vurderinger
2
Begge har artikler om komponister, verker og utøvere som kan være greie innføringer. Tallet på anmeldelser har gått markant ned siden denne tråden så dagens lys. Ofte kan en danne seg et bredere bilde gjennom omtaler på nett. Presto Classical - Buy classical CDs, opera CDs, & DVDs online gir i en del tilfeller rask oversikt over utmerkelser og klipp fra fagpressen.
 
Sist redigert:

jhh2

Fersking
Ble medlem
05.03.2010
Innlegg
4
Antall liker
3
Jeg henter min cd-info mest fra
MusicWeb International: Classical Music Reviews & Resources
- hver hverdag med flere nye (grundige og gode) omtaler av kjent og ukjent (jeg har fått mange tips om ukjente komponister og verk der). Kostnadsfritt, men de ber om støtte.

Der er også classicstoday.com, med færre omtaler (hvorav de fleste er avgiftsbelagt), færre (ca. 4) omtalere, bl.a. David Hurwitz med sitt noen ganger krasse språk når det er noe han ikke liker.
 

Sluket

Sivilaudiofil og Master Baiter
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
55.397
Antall liker
102.397
Torget vurderinger
23
Har hele samlingen med BBC Music Magazine klassiske CD'er - mengder med god musikk, mye av det er spesialopptak gjort av BBC og ikke tilgjengelig andre steder. Anbefales - ser av og til at hele samlinger selges til latterlige priser bl.a. i England.
 
Topp Bunn