Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 24
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak gut_man's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  5,047
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Jeg postet disse lytteinntrykkene av BM interconnect før serverkræsjet. Etter kræsjet forsvant innlegget mitt. Har blitt oppfordret til å legge dem ut på nytt:

  Black Magic A1 mkII = revelation med Rhodium XLR kontakter settes inn i anlegget 18/1 2007 erstatter mine Red Dawn rev II XLR signalkabler som jeg har brukt med stor glede i et par år nå. Plukket ut to plater som jeg har hørt i mange anlegg og som har lyd i referanseklasse. De representerer forskjellige musikkgenre i hver sin ende av det spekteret jeg lytter til. Klarer kablene å gjengi både rocka fuzz gitar basert rock og rolig jazz på en måte jeg liker, har de bestått prøven her hos meg!

  Anlegget jeg spiller på;
  Electrocompaniet EMC 1 up med alle oppgraderinger
  Krell KAV400XI integrert forsterker
  Ascolta Brennin mkII høyttalere
  Høyttalerkabler; for anledningen Audience AU24
  Anlegget og rommet mitt kan ses på http://avforum.no/minhifi/show.php/gut_man

  Første lytt på Joe Satriani, ”det røde albumet”. Der Bob Ludwig har bidratt med mastringen, og det har som regel en positiv effekt 
  - Kutt 2 og 3; Kabelen virker å skape et dypere og bredere lydbilde, cymbaler virker kanskje en anelse ”råere” i anslaget enn jeg er vant med. Stortrommen går dypere og gir mer ”slam” enn tidligere. Har vært plaget med ujevn frekvensgang i bassområdet som kan skyldes høyttalerplassering. Er spent på om kabler fikser noe på dette…. Har ved dette inntrykket spilt ca 4 minutter på kabelen som er kjøpt brukt og skal være innspilt.
  Patricia Barber, Verse
  - kutt 1 the moon; bassområdet når bassgitaren starter etter ca 1min. virker mer sammenhengende, s-er gjengis fremragende, trompeten på dette kuttet kan virke irriterende hard hvis noe ikke stemmer i mellomtoneområdet. Nå høres en trompet med en jevn tonegjengivelse uten områder som stikker seg fram, har ikke følt den så behagelig før!
  - Kutt 3 clues; litt mer fremtredende s’er, men dette kan like godt skyldes mikrofonføringen til fru Barber. Usedvanlig sammenhengende frekvensspekter i forhold til før, frekvensflankene virker å stå bedre fram i lydbildet uten at de virker dominerende. Kunne sverget på at anlegget spiller dypere enn før!
  - Kutt 4 Pieces; Et helt nytt slam i stortrommen! Legger for første gang merke til bakgrunnsstøy på dette kuttet. Barber’s stemme fremstår med tilsynelatende realistisk brystklang! Trompeten er igjen veldig mye mer behagelig gjengitt kontra min gamle signalkabel!
  Nå skal jeg la anlegget stå å spille et par timer før jeg tar en lytt på de samme sporene igjen…..
  Lytteseanse etter et par timers ”tilspilling” i anlegget. Starter i omvendt rekkefølge mer i tråd med gentlemansmanerer, damene først ;-)
  Patricia Barber;
  - Kutt 1. Nå fremheves de samme parameter som jeg hørte ved første lynlytt. Bare enda mer utpreget. Hele lyden presenteres mer ”organisk” og du hellige jul for en dynamisk kontrast. Trommene smeller i vei og bassen kommer mer til sin rett i lydbildet
  - Kutt 3: Vispene på skarptrommen gjengis bedre/varmere og med mer detaljer. Stemmen til Barber virker også varmere og mer realistisk. Lydbildet står frem som stort og dypt, har ikke hatt denne holografien i anlegget før. S’ene virker også mer dempet nå..
  - Kutt 4: Enda bedre dynamikk i trommesettet! Hører nå at det er forskjell i stemmegjengivelsen til Barber fra kutt til kutt. Mindre brystklang på dette opptaket, kanskje fordi hun står lenger vekke fra mikrofonen? Messingraspet i trompeten kommer herlig fram, ingen ubehagelige frekvensområder som stikker seg ut og lager hardhet. Mellomtonen virker generelt mye varmere samtidig som den er superoppløst og får frem de sterkeste sidene fra de nådeløst avslørende Thiel & Partner mellomtonene mine!

  Joe Satriani
  - Kutt 2 If; Denne platen ble spilt etter Patricia Barber i lytterunde nr.2. Her gjengis fuzzgitaren til Satriani en varm og fin måte, som jeg kjenner god fuzzlyd fra rørforsterkere (har ca 20års erfaring som hobbygitarist, og gitaren gjengis på en måte som jeg kan kjenne igjen fra mine egne Marshall rør stack’s (LM6100 og JCM 800 når jeg bruker den samme fuzzboksen som Satriani, en oransje Boss pedal, og min Ibanez USA custom gitar, Satriani bruker også Ibanez). Føler generelt at de enkelte instrumentene kommer bedre fram med Black Magic i signalveien. Ellers bekreftes inntrykkene fra Barber skiva..

  - Kutt 3 Down down down; en roligere Satriani låt. Gitaren står frem med mer ”luft” og rom rundt seg enn med Red Dawn. Basstrommen kommer inn med en tyngde nedover i frekvensområdet som ikke var der før! Sikkert ikke store forskjellen målemessig om noen i det hele tatt, men instrumentene som bærer vekten i musikken (stortromme og bass) gjengis på en annen måte, som jeg definitivt liker! Kabelen rocker den! Hører likegodt ferdig denne skiva, som for øvrig er min definitive Satriani favoritt!

  En formiddags seanse ”dagen derpå” med Fusion og John McLaughlin med sin siste skive Industrial Zen, bekrefter mine inntrykk fra i går kveld. Dynamikken og bassgjengivelsen fremstår som den sterkeste siden med disse kablene! Den ujevne frekvenskurven (målt med øret) i bassområdet synes å rette seg med kabelen i systemet, enda litt å gå på, men mye tyder på at den besynderlige bassgjengivelsen faktisk er relatert til kabelmatch. Dette stemmer i forhold til at problemet oppstod da jeg koblet AU24 i systemet. Virker som om denne fremhever bassområdet 50-100 Hz slik at bassen virker litt boomete. Problemet er uansett nesten eliminert med Black Magic signalkabelen.
  Disse inntrykkene gjør at jeg virkelig ser fram til å kunne putte Black Magic inn mellom høyttalerne og forsterkeren! Signalkabelen er ”here to stay” definitivt!

  Har invitert mine hi-fi kompiser til lyttekveld 9.februar. Da vil anlegget mitt fremstå med komplett kabling (innspilt) med Black Magic fra digitalkilden min. Vi vil da lytte med BM Giant, Revelation, AU24, Red Dawn og MIT høyttalerkabler. Planlegger også å teste ut forskjellige signalkabler hvis tiden tillater det; Silk og Red Dawn er kandidater som ligger i skuffen. Ikke de mest fryktingytende kablene, men vi synes slike treff og utprøvinger er gøy.
  Skal prøve å formidle inntrykkene fra denne kvelden til deg. Du får i hvertfall en tilbakemelding tilsvarende denne på Giant kablene som skal vurderes over tid mot AU24 kablene.
  Høytt; gut_horns active system m/Audiolense Digitalkilde; ROON Nucleus,, dCS Paganini, dCS Puccini U-clock. Analogkilde; Studer A80R, Aesthetix IO signature,Consen RIIA,VPI TNT, Lenco PTP4, Kuzma 4point, FR64fx, Airtangent 2b, FR64fx, Dynavector DRT XV-1s,Van den Hul Colibri XGP, VdH The Canary, VdH Grasshopper GLA, Audio Technica AT33 mono. Amper: Aesthetix Callisto, 8 kanaler Anaviiew.

 2. #2
  Hifi-entusiast thor_egil's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  205
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Hei Gut_man!

  Leste innlegget ditt i Fidelity. Jeg liker godt det du beskriver i møtet med BM. I det hele tatt har omtalene av BM gått i en retning av en kabel med mye dynamikk og en god oppløsning. Det er kvaliteter som jeg gjerne vil videreutvikle i mitt anlegg. Siden ormegården min er gammel og lite konsistent vurderer jeg sterkt å ta en lang prat med Paul på Horten messa.
  Alphason Sonata/Linn Ittok LVII eller Pioneer PL-L1000 - AudioTechnica AT33PTG/Naim Stageline S, NaimUniti, AudioQuest Crystal ,Gradient Revolution MkII

 3. #3
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  I Fidelity skriver du følgende:

  "Lydbildet er myye større, både bredere og dypere enn med AU24. Oppløsningen er mye bedre i hele frekvensområdet."

  Litt lengre fremme skriver et samstemt Fidelity at de ikke vet om en bedre kabel enn Au24 i prisklassen. De skryter veldig og sier den er nesten like god som Valhalla til 50k, som igjen de mener er kanskje den beste kabelen i prisklassen.

  Da skulle alså BM Giant være myye bedre enn Valhalla. Er det troverdig?


  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 4. #4
  Hifi-entusiast thor_egil's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  205
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Lyngen

  Det er i allefall interessant!
  Alphason Sonata/Linn Ittok LVII eller Pioneer PL-L1000 - AudioTechnica AT33PTG/Naim Stageline S, NaimUniti, AudioQuest Crystal ,Gradient Revolution MkII

 5. #5
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  I Fidelity skriver Kjetil Torgeirsen, AKA. gut_man som gjesteskribent. Han beskriver sine egne subjektive erfaringer med BM kablene, samt sammenligner med AU24, som han testet ut i en periode.
  Etter hva jeg vet, har han ikke testet Valhalla (da ville jeg vært svært skuffet om jeg ikke ble invitert )
  Han inngår ikke i Fidelitys egen stab av skribenter, og har nok ingen ting med kommentaren AU24`s fortreffelighet sammenlignet med Valhalla kablene.

  Jeg opplevde også forkjellen mellom AU24 og BM kablene som stor, og at AU24 IMO falt gjennom på flere parametere.
  Dette gjelder AU24 opp i mot både BM Revelation, og BM The Giant.

  Igjen subjektive erfaringer, og har antakelig mye med preferanser, og matching i anlegg å gjøre.
  Jeg vet i allefall at jeg selv endte opp med BM over hele linja, samt oppgraderte fra Revelation til Giant.

  Mulig jeg har misoppfattet kommentaren en smule, da må dere ha meg tilgitt. Men jeg må si at jeg er enig med erfaringene som gut_man så fortreffelig har rablet ned i lesbar form, og jeg vet at mye av det som er skrevet ned er temmelig lik mine egne kommentarer som jeg rablet ned på papir under felles testing av kablene.


 6. #6
  Hifi-entusiast thor_egil's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  205
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Fallen A

  Hvordan vil DU sammenfatte forskjellen på BM Revelation og BM The giant?
  Alphason Sonata/Linn Ittok LVII eller Pioneer PL-L1000 - AudioTechnica AT33PTG/Naim Stageline S, NaimUniti, AudioQuest Crystal ,Gradient Revolution MkII

 7. #7
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra Inner detail
  Fallen A

  Hvordan vil DU sammenfatte forskjellen på BM Revelation og BM The giant?
  Tja....
  Jeg er på langt nær så flink til å formulere meg skriftelig som gut_man, men dersom jeg skal definere de største forskjellene i en enkel setning vil det bli at Giant har mer av alt.
  Høres kanskje ut som en "floskel", men det er nok den enkle måten å si det på.
  Giant oppleves som om den spiller dypere, men allikevel strammere i bassen.
  Det er mer luft rundt instrumentene, og lydbildet virker mye større.
  Større oppløsning i hele frekvensspekteret .

  Igjen mange "floskler", som enkelte antakelig vil le av og avfeie uten selv å ha erfart de samme kablene, men det er egne erfaringer jeg skriver ned.

  EDIT:

  Jeg må legge til at Revelation er en super kabel, og jeg var meget godt fornøyd med den. Det bare ble til at jeg oppgraderte mye utstyr samtidig, og tok kablene i samme slengen
  IMO spillte også denne bedre enn AU24.


 8. #8
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra FallenA
  I Fidelity skriver Kjetil Torgeirsen, AKA. gut_man som gjesteskribent. Han beskriver sine egne subjektive erfaringer med BM kablene, samt sammenligner med AU24, som han testet ut i en perionde.
  Etter hva jeg vet, har han ikke testet Valhalla (da ville jeg vært svært skuffet om jeg ikke ble invitert )
  Han inngår ikke i Fidelitys egen stab av skribenter, og har nok ingen ting med kommentaren AU24`s fortreffelighet sammenlignet med Valhalla kablene.

  Jeg opplevde også forkjellen mellom AU24 og BM kablene som stor, og at AU24 IMO falt gjennom på flere parametere.
  Dette gjelder AU24 opp i mot både BM Revelation, og BM The Giant.

  Igjen subjektive erfaringer, og har antakelig mye med preferanser, og matching i anlegg å gjøre.
  Jeg vet i allefall at jeg selv endte opp med BM over hele linja, samt oppgraderte fra Revelation til Giant.

  Mulig jeg har misoppfattet kommentaren en smule, da må dere ha meg tilgitt. Men jeg må si at jeg er enig med erfaringene som gut_man så fortreffelig har rablet ned i lesbar form, og jeg vet at mye av det som er skrevet ned er temmelig lik mine egne kommentarer som jeg rablet ned på papir under felles testing av kablene.

  Men det er pussig at det spriker såpass mye, er det ikke?
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 9. #9
  Hifi Freak HoJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  5,092
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Voldsom så mye du har imot Fidelity'a Lyngen.. Har du aldri opplevd at du har en annen oppfattning av lyd en andre
  Talk Electronics Tornado 3.1; Musical Innovation MI15 Light; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox; i5/Gustard u12
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/M97xE/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500; Samsung ue55nu8005

 10. #10
  Hifi Freak JORFIN's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  1,761
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra HoJ
  Voldsom så mye du har imot Fidelity'a Lyngen.. Har du aldri opplevd at du har en annen oppfattning av lyd en andre
  kan se ut som det er blitt populært å sutre på fidelity gitt.

 11. #11
  Hifi Freak HoJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  5,092
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Jepp ser ut som klagesyken har blitt smittet fra avforum.. ikke bra.. slett ikke bra..
  Talk Electronics Tornado 3.1; Musical Innovation MI15 Light; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox; i5/Gustard u12
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/M97xE/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500; Samsung ue55nu8005

 12. #12
  Hifi Freak FallenA's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  4,266
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra Lyngen
  Men det er pussig at det spriker såpass mye, er det ikke?
  Synes ikke det er pussig i det hele tatt.
  Du kan jo bare skaffe deg BM og teste opp mot andre kabler selv.
  Koster deg ikke engang returporto om du ikke er fornøyd

  Den eneste måten å teste på, er å gjøre deg opp en mening selv, og da er eneste muligheten å teste hjemme i eget anlegg. Ikke å lese om andres erfaringer, eller å lese om intetsigende måleresultater.

 13. #13
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,729
  Tagget i
  1 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra FallenA
  Sitat Sitat fra Lyngen
  Men det er pussig at det spriker såpass mye, er det ikke?
  Synes ikke det er pussig i det hele tatt.
  Du kan jo bare skaffe deg BM og teste opp mot andre kabler selv.
  Koster deg ikke engang returporto om du ikke er fornøyd

  Den eneste måten å teste på, er å gjøre deg opp en mening selv, og da er eneste muligheten å teste hjemme i eget anlegg. Ikke å lese om andres erfaringer, eller å lese om intetsigende måleresultater.
  Amen
  Prøv selv og hold snavla frem til da, pokker så enkelt det er om man tenker seg om
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 14. #14
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra FallenA
  Sitat Sitat fra Lyngen
  Men det er pussig at det spriker såpass mye, er det ikke?
  Synes ikke det er pussig i det hele tatt.
  Du kan jo bare skaffe deg BM og teste opp mot andre kabler selv.
  Koster deg ikke engang returporto om du ikke er fornøyd

  Den eneste måten å teste på, er å gjøre deg opp en mening selv, og da er eneste muligheten å teste hjemme i eget anlegg. Ikke å lese om andres erfaringer, eller å lese om intetsigende måleresultater.
  Det har jeg lyst til, men pussig du ikke ser poenget mitt. Jeg kritiserer ikke BM!
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 15. #15
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra HoJ
  Voldsom så mye du har imot Fidelity'a Lyngen.. Har du aldri opplevd at du har en annen oppfattning av lyd en andre
  Hva for en kommentar er dette? Har jeg volsomt mye i mot Fidelity? Hvor har du det fra? Hvis du leser nøyere så finner du ut at det ikke stemmer i det hele tatt. Prøv å finne poenget mitt, det skulle ikke være vanskelig.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 16. #16
  Hifi Freak HoJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  5,092
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sitat Sitat fra Lyngen
  Sitat Sitat fra FallenA
  Sitat Sitat fra Lyngen
  Men det er pussig at det spriker såpass mye, er det ikke?
  Synes ikke det er pussig i det hele tatt.
  Du kan jo bare skaffe deg BM og teste opp mot andre kabler selv.
  Koster deg ikke engang returporto om du ikke er fornøyd

  Den eneste måten å teste på, er å gjøre deg opp en mening selv, og da er eneste muligheten å teste hjemme i eget anlegg. Ikke å lese om andres erfaringer, eller å lese om intetsigende måleresultater.
  Det har jeg lyst til, men pussig du ikke ser poenget mitt. Jeg kritiserer ikke BM!
  Nei.. Du kritiserer Fidelity.. Hvis du ikke liker bladet.. slutt å les det da vell.. Jeg koser meg hvertfall med det.. Synes det er et godt hifi-blad..
  Talk Electronics Tornado 3.1; Musical Innovation MI15 Light; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox; i5/Gustard u12
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/M97xE/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500; Samsung ue55nu8005

 17. #17
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Uff... dette blir tåpelig! Kan vi alle sammen slette innleggene våre? Fullt av missforståeler jo. Jeg mener det seriøst, det er ikke viktig for meg i det hele tatt.

  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 18. #18
  Hifi Freak HoJ's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  5,092
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Sletter ikke, men kan sette strek..

  Det vil si.. Jeg beklager hvis jeg på noen måter ha tråkket over streken å såret noen her. Det jeg mener er at nettopp hvordan gut_man oppfatter kablene vs hvordan redaksjonen i Fidelity, er nettopp det som gjør dette spennede..

  Det jeg også vil dele er hvor lei jeg er av folk som skal angripe en persons lykke med nyoppdagelse av forbedret lyd ved kabler. Kan ikke de som lever i troen om at kabler spiller en rolle i lydforbedringer\forverringer leve med det, uten om at andre skal angripe med "lover og regler"
  Hvis de blir så grettene så får de heller holde seg vekk fra disse trådene..

  Det er det jeg mener
  Talk Electronics Tornado 3.1; Musical Innovation MI15 Light; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox; i5/Gustard u12
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/M97xE/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500; Samsung ue55nu8005

 19. #19
  Hifi Freak gut_man's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  5,047
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Huff og huff, det var da voldsomt til bråk dette...
  Får vel gi Lyngen et svar på det han lurer på. Jeg er ikke hårsår, og jeg tror jeg ser poenget ditt Du finner det pussig at på den ene siden får AU24 kabelen som du tydeligvis eier skryt og man mener den er svært nær "verdensreferansen" Valhalla. Greit nok det. Jeg sammenliknet AU24 og BM Giant over tid. Jeg hadde tilbud om å kjøpe AU24 kablene for rundt 4000, BM Giant kostet 9000 mener jeg hå huske. Dette burde i seg selv gi AU24 et fortrinn da den egentlig er en dyrere kabel enn Giant, som jeg altså kunne gjøre et aldri så lite kupp på! Jeg likte klangsignaturen til AU24 med en gang jeg satte dem inn i anlegget. Det skjedde noe med lyden. Jeg hadde også i forkant lest masse skryt om kabelen. Etter som jeg fikk hørt en del musikk med AU24 i anlegget viste det seg imidlertid at noe skjedde som sagt; spesielt i bassområdet som ble puklete rundt ca 50Hz. Nå husker jeg ikke etter såpass lang tid alle forskjellene som jeg la merke til, men det med bassen husker jeg spesielt, for det var det som skilte seg mest ut på en negativ måte . At Fidelity sine faste skribenter opplever kabelen som meget god og ikke beskriver problemet jeg opplevde, har jeg ingen problemer med å godta. I mitt anlegg, i forhold til mine preferanser var kabelen god, men altså langt fra så god som BM Giant. Det kan ha med mange ting å gjøre, men alle som deltok i kabeltesten vi foretok her hjemme, var enige i rangeringen av kablene. Der havnet AU24 etter både BM Revelation og Giant. Det kan godt være at i et annet oppsett, ville rangeringen sett anderledes ut.

  Ditt neste resonement ang. lydforbedringen jeg opplevde med Giant kontra AU, sett i lys av sammenlikningene gjort med Valhalla, er vel kanskje ikke heller så vanskelig å forstå. Men se da litt etter på hva tilbakemeldinger andre gir, som faktisk har sammenliknet Giant med både Valhalla og Transparent ref kabler. De har i flere tilfeller endt opp med å selge sine svindyre referansekabler. Dette forteller meg at det ikke nødvendigvis bare er pris som angir hva en kabel kan gjøre. Og at PM Audio kanskje har fått til noe oppsiktsvekkende. Jeg registrerer at det er et faktum at folk som faktisk har betalt i dyre dommer for referansekabler, selger dem og foretrekker Giant. Det i seg selv burde gjøre folk nyskjerrige på hva Giant kan gjøre i deres anlegg. Som andre her har kommentert, er det helt risikofritt, da man har full returrett og pengene tilbake garanti hos PM Audio. Jeg hadde faktisk et håp om at AU24 kablene skulle være så gode at jeg ikke kunne forsvare et over dobbelt så stort utlegg for BM kabelen. For meg var forskjellene så store at jeg ikke hadde noen som helst problemer med å legge prisforlangende på bordet for BM kabelen. Og igjen, dette er mine subjektive meninger og opplevelser som formidles.

  Du skriver i Fidelity 28 tråden: "Gjesteskribentens beskrivelser av BM virker litt for voldsomt? Jeg blir veldig speptisk i allefall når han beskriver den så mye bedre enn AU24 som i begynnelsen i bladet hevdes å nesten tangere Valhalla som igjen hevdes å være noe av det beste som er til salgs"

  Husk da at mitt utgangspunkt for å i det hele tatt henvende meg til Fidelity, var nettopp den oppsiktsvekkende opplevelsen møtet med BM kablene var. Jeg syntes det var såpass oppsiktsvekkende at flere burde få oppleve dette. Så at jeg høres litt "frelst" ut, det var jeg absolutt på det tidspunkt. Og som jeg har nevnt lenger oppe, at Giant kabelen av enkelte foretrekkes fremfor dyre referansekabler deriblant Valhalla, det hadde jeg hørt før jeg skrev artikkelen. Jeg synes at det burde telle i retning i å pirre nyskjerrigheten i stedet for å gjøre folk skeptiske, for jeg syntes også det var oppsiktsvekkende når jeg hørte om det. Det var en av de tingene som gjorde at jeg prøvde Giant kabelen. Mitt resonement var da; Valhalla og andre dyre referansekabler er utenfor min økonomiske rekkevidde. Hvis Giant til ca 9000 kan være bedre hos folk som har testet kabelen opp mot Valhalla, kan jeg kanskje skaffe meg "referanse" kabler på billigsalg... Nå har jeg foretatt heftige oppgraderinger i anlegget siden jeg skrev artikkelen. Bare kabler og høyttalere står igjen. Jeg har ingen planer om å skifte ut Black Magic kablene som nå har inntatt hele anlegget mitt. Hvis anledningen til å sammenlikne Giant med Valhalla skulle by seg, takker jeg ja uten betenkningstid. Og hvis Valhalla er bedre vil jeg ikke miste nattesøvnen over det...

  Håper dette var oppklarende Lyngen

  Høytt; gut_horns active system m/Audiolense Digitalkilde; ROON Nucleus,, dCS Paganini, dCS Puccini U-clock. Analogkilde; Studer A80R, Aesthetix IO signature,Consen RIIA,VPI TNT, Lenco PTP4, Kuzma 4point, FR64fx, Airtangent 2b, FR64fx, Dynavector DRT XV-1s,Van den Hul Colibri XGP, VdH The Canary, VdH Grasshopper GLA, Audio Technica AT33 mono. Amper: Aesthetix Callisto, 8 kanaler Anaviiew.

 20. #20
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Test av Black Magic A1mkII/revelation signalkabel

  Ja, det var meget oppklarende! Veldig godt skrevet og det var en lettelse at du så poenget mitt uten å legge til noe annet .

  Det høres ut som det også kan ha noe med matching å gjøre. Jeg kan godt tenke meg å prøve BM Giant en dag, men det er jo ikke sikkert resultatet blir det samme som ditt. Jeg kjøpte Au24 brukt av Paul, PM audio. Så den tidligere eieren er da en som opplevde BM bedre.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed