Retning av strømkabel

TGB

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2013
Innlegg
3.166
Antall liker
2.100
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Jeg vet dette har blitt diskutert før, men uansett - opplevde noe spennende her i det siste. Min strømforsyning i hodetelefonforsterkeren døde, kunne ikke helt skjønne hvorfor (den ble fikset innenfor 10års fabrikk-garanti av produsent). Så kom jeg over flere artikler på nett relatert ingen spenning mellom L og G kunne medføre at strømforsyningen døde. Interessant nok så sjekket jeg mot kontaktpunktet i veggen; og her var L og N byttet om (kan enkelt løses ved å snu kontakten koblet til). Testet også om jeg kunne høre noe forskjell (før jeg gjorde noen målinger) - med L og N byttet om var s'ene i vokal ikke bra; det ble kvass diskant og manglende bass.

Flere som følger med på retningen av stikk-kontakten for anlegget? Det er faktisk bare den europeiske pluggen som kan settes inn feil vei; alle andre er idiotsikker rundt retning. Vi snakker da selvsagt om kontakt med jording.

Edit:
Kanskje noe villedende tittel; vi snakker ikke om retning på selve kabelen; men støpselet som stikkes inn i kontaktpunktet i veggen.
 

WayAhead

Æresmedlem
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
14.625
Antall liker
3.439
Sted
Sky No Limit....
Torget vurderinger
0
En del av disse franskspråkelige land benytter varianter med styrepinne i tillegg slik at det er umulig å plugge feil. Det meste av utstyr som selges her med EURO style plugger har hull for denne styrepinnen. Hvis en bytter selve stikkontakten til "fransk" type (koblet riktig) og har "fransk" plugg på forbrukeren kan en unngå "feilplugging".

https://www.iec.ch/worldplugs/typeE.htm

E_3d_sock_l.png


E_3d_plug_l.png


 

TGB

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2013
Innlegg
3.166
Antall liker
2.100
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Alle mine plugger har dette hullet; jeg har som trend latt den peke oppover (siden jeg har tilbrakt en del tid i disse franskspråklige landene i min ville ungdom; naturligvis glemte jeg å sjekke i forkant på akkurat dette kontaktpunktet at den var koblet rett (som den ikke var).
 

grammofon

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.02.2011
Innlegg
5.646
Antall liker
2.853
Sted
Bærum
- og hvis jeg oppfatter trådene riktig, så unngår man problematikken ved å benytte ujordet krets....
 
Topp Bunn