The Giant - fantastisk HT-kabel fra PM Audio!

J.Haugen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.07.2006
Innlegg
182
Antall liker
0
The Giant - en fantastisk høyttalerkabel fra PM Audio!

Å forsøke å skrive en kabeltest her på Hifisentralen, er som å stikke hode rett inn i et større vepsebol; Du må regne med å bli stukket opptil flere ganger, slik at du i hvert fall ikke gjør den samme tabben igjen.
Etter å ha fått en del pepper (men også go`ord) for en større kabeltest i Hi-Fi-magasinet Fidelity i 2003, burde jeg kanskje ha lært. Men av og til kommer du over produkter som er så overraskende gode at du ikke kan la være å formidle opplevelsen av dem. Den nyeste høyttalerkabelen - «The Giant»- fra PM Audio, er et slikt produkt.

(De som mener at det ikke finnes lydmessige forskjeller på kabler, bør av hensyn til blodtrykket, hoppe over resten av denne omtalen ;D).

PM Audio

Entusiastbutikken PM Audio til Paul Mortensen og Marion Brænden ligger i Nodeland like utenfor Kristiansand i Vest-Agder. I butikken finner du produkter fra anerkjente Audio Analogue, Blue Note, Coda, Metaxas, BCD, Gradient, Krix og Solid Tech (for å nevne noen). Men PM Audio har også vært den viktigste distributøren i Norge for den såkalte «Silk»-kabelen, som har solgt i «bøtter og spann» gjennom flere år, samt Audio Synthesis.
For noen år siden begynte Paul og Marion utviklingsarbeidet med det som skulle bli deres egen signal- og høyttalerkabel, «Black Magic». De har etter hvert høstet mange lovord for dette produktet blant sine kunder, men få Hi-Fi-magasiner har virkelig våget å gjennomføre en skikkelig test (norske Fidelity er et hederlig unntak!).
Selv har jeg eid et par tidligere varianter av «Black Magic» og har vært ganske fornøyd. Likevel har de langt dyrere Transparent Reference (den gamle modellen med noe avrundet topp) og Nordost Valhalla, samt noen studiokabler fra Tara Labs fått dominere i mine stadige skiftende anlegg hjemme på Sørlandet de siste tre-fire årene.

«The Giant»

Men det var altså før jeg hadde hørt den nyeste høyttalerkabelen i «Black Magic»-serien, «The Giant», nå i julen. Denne «hageslangen» av en høyttalerkabel bærer navnet sitt med rette. Den er diger! Den er faktisk blant de største og tyngste HT-kablene jeg har prøvd de siste 10-15-årene. Heldigvis vil noe si, kan denne beskrivelsen også overføres direkte på lydbildet; En gigantisk holografi - som strekker seg uvanlig dypt, bredt og høyt i rommet.
På mange måter kan man bli lurt til å tro at noen har sneket seg bort og justert opp volumhjulet flere hakk når du kobler til denne kabelen, men den gang ei.
Og så bassen da! Dette er antakelig den mektigste bassgjengivelsen på denne siden av Transparent Audio Reference til 60 000. Her er kjempedynamikk, en ekstra oktav nedover, og en usedvanlig «gøy»-faktor, som jeg aldri tidligere har hørt fra et produkt fra PM Audio. Symptomatisk for dette utsagnet, var et spørsmål fra en besøkende i jula, som så en film på hjemmekinoanlegget mitt: «Hvor har du plassert subwooferen?, undret den besøkende seg mens han kikket bort på mine små stativhøyttalere, B&W Nautilus 805S. Jeg kunne bare smilende svare at «nei, jeg har ingen subwoofer!
Om du dermed tror at denne HT-kabelen har spesielle imponator-egenskaper i bassområdet, så blir det feil. Men den går dypere, er fyldige og har betydelig mer dynamisk kontrast enn de aller fleste kabler på markedet - midt i blinken etter min smak.
Dersom vi beveger oss videre oppover i frekvensområdet, så har mellomtonen en klar parallell til den gamle toppmodellen, «Revelation». En klangbalanse på den mørke og ørlite på den varme siden av nøytral (hvor nå enn det måtte være), men ikke så mellomtonefokusert som for eksempel MIT og Transparent. Jeg var riktignok en stund bekymret over om den nye «gigantens» fyldige gjengivelse og bass hadde gått utover detaljeringen i mellomtonen. Men etter flere sammenlikninger med «Revelation» måtte jeg etter hvert bare konstatere, at «nei alt er på plass og kanskje vel så det» (enkelte detaljer kom fram som jeg tidligere ikke hadde lagt merke til).
Diskantgjengivelsen på «Giant» er i mine ører et viktig steg i riktig retning. Den er silkeglatt, oppløst, men mer avrundet enn «Revelation». Den drar også med seg mindre støy enn den forrige toppmodellen, noe som gjør lydbildet «sortere», stillere og mindre påtrengende, selv om detaljene også her er på plass. Hvordan dette henger sammen, er vanskelig å forklare. Kanskje er det den fyldige klangbalansen og den mektige bassen som kaster lydmessige skygger oppover, og «lurer» ørene til å tro at den er mer avrundet?
Uansett, her er detaljene godt integrert i den lydmessige helheten, og det er lite som «stikker av».
En vesentlig følge av kabelens egenskaper, er at den gjør mange lydmessig ufullkomne CD og DVD-plater spillbare. Hvorvidt dette er et utviklingsmessig lykketreff fra PM Audio eller et bevisst valg i retning av at « kabler må kompensere for den lydmessige variasjonen som finnes på all verdens software», er mindre viktig. Kabelens klare «allround»-egenskaper er derimot en klar fordel, fordi kravet til «matching» med forskjellig utstyr blir mindre og lettere.
Det kan selvsagt tenkes at også denne kabelen blir «feil» i enkelte oppsett. Tradisjonelt rør-utstyr med en varm og fyldig klangbalanse, som allerede låter mørkt, kan vel kanskje bli i meste laget. Men i de forskjellige oppsettene som er brukt her (se nedenfor), har det vært en betydelig oppgradering med «Giant», uavhengig av den opprinnelige klangbalansen.
Og glemte jeg å nevne at transientgjengivelsen er til dels glimrende? Vel skal det mye til å matche kongen på haugen, Nordost Valhalla, på akkurat dette området, men retningsendring fra venstre til høyre høyttaler, og kontrasten mellom lydmessige høye og lave nivåer skjer med uhyggelig presisjon og hurtighet på både musikk og film. Med andre ord: «Giant» fungerer fint både i hjemmekinoanlegget og i et tradisjonelt stereooppsett.

Konklusjon:
Min konklusjon etter å ha levd en kort tid med denne kabelen, er at den neppe kan kalles nøytral i ordets rette forstand. Likevel er den PM Audios klart beste kabel fram til nå. Her har de fått fram gode «allround»-egenskaper som gjør lydmessige ufullkomne CD og DVD-plater spillbare, og som gir en spilleglede som får «rockefoten» i gang. «The Giant» overgår også «Revelation» med klar margin på de fleste områder, og har en «magi» som bare hører til i de høyeste prisklassene.
Jeg er faktisk ikke like sikker på om du får tilsvarende eller bedre lyd om du velger å bruke samme beløp på å oppgradere forsterkeren, cd-spilleren eller høyttalerne dine, men det kan du vel prøve selv?
«The Giant» går uansett rett inn på min topp-tre liste over de beste HT-kablene jeg har hørt, uavhengig av pris. På mange måter har den en del lydmessige fellestrekk med gamle Transparent Reference, men både den og Nordost Valhalla er prismessig utilgjengelig for det store flertall.
Det gledelige faktum er at denne kabelen koster nesten 10 ganger mindre, selv om «Giant» med en pris på 8000-9000 kroner for 2 X 2,5m, også begynner å bli vel kostbar for «folk flest». Men med returretten på PM Audios kabler, tar du neppe noen stor sjanse. Går det galt, returnerer du bare kablene, og fortsetter jakten på godlyden. For oss andre derimot.., ja du skjønner hvor det bærer?

«The Giant» - superkabelen fra PM Audio - ANBEFALES HERVED!

Epilog:
«The Giant» - har vært utlånt av privatpersoner på Sørlandet og ikke fra PM Audio. De er i skrivende stund uvitne om denne omtalen for å holde integriteten i orden. Kablene har vært innspilt i over en måned på fire forskjellige anlegg*, og vil neppe endre seg mye klangmessig med ytterligere innspilling. Det er likevel ikke gitt på forhånd at de vil oppleves på samme måte i alle andre oppsett og varianter. Det ville derfor vært flott om hifisentralen.no med sine mange brukere kunne bidra ytterligere med sine «Gigant»-erfaringer under denne tråden. Kanskje vil det avsløre at julens mange fridager, med tilhørende god mat og drikke har «sløret» den kritiske hørselen?

Med ønske om fortsatt godt nytt år!

Synspunkter på denne omtalen kan sendes på mail til: jhaugen@evje.com

Vennlig hilsen
Johnny Haugen

* Oppsett 1: Meridian 861/557 kombo, drivverk: høymodifisert Denon 3800, høyttalere: B & W 805S, digitalkabel: Tara Labs Studio Extreme Reference (ikke i salg i Norge), Signalkabler: Tara Labs Studio Extreme Reference, Tara Labs Air 2, høyttalerkabler Kimber Monocle X og det øvrige som er nevnt i teksten.

* Oppsett 2: Krell KAV-300iL, Primare CD30.2 LE, Patos Symphonic 3 AMT, Black Magic Revelation høyttaler- og signalkabler.

* Oppsett 3: Arcam A32, Sony CD/SACD SCD-XB940, Tara Labs Gen.2 høyttalerkabler og diverse DIY-signalkabler og Claus Ohlsson-signalkabel.

Oppsett 4: Doxa 140W, BlueNote CD-spiller, Black Magic Revelation høyttaler- og signalkabler og diverse DIY.

For opplysninger om tekniske detaljer omkring kabelens utforming, valg av materiale og tilgjengelige endestykker/kontakter, henvises det til PM audios egne nettsider: pmaudio.no
 

spurv

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.09.2004
Innlegg
700
Antall liker
1
Spennende, og god test. Selv er jeg veldig imponert over black magic serien. Sitter desverre kun med SILK MK2 signalkabler og Kimber høyttaler kabler. De er ikke dårlige, men Black Magic ga meg mer.
 

gpjonas

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.12.2006
Innlegg
188
Antall liker
1
Gleder meg til å prøve de en gang sitter med bm signal og intro ht kabler på gradient mk1 høyt. kan være det blir litt mørkt men prøves skal det.
 

Raist

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.09.2004
Innlegg
784
Antall liker
29
Sted
Setesdal
Spennende test Johnny! Tror jeg må stikke innom deg en tur i morra (hvis du har kabelen ennå da)! ;D
 

General8

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.07.2005
Innlegg
644
Antall liker
0
Denne tråden hører vel hjemme i kabel hjørnet... ;)
 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.594
Antall liker
3.130
Torget vurderinger
0
......... en ekstra oktav nedover,
Jeg venter spent på å se dine kurver som dokumenterer denne variasjonen i frekvensresponsen :)
 

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
11.051
Antall liker
33.671
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
19
Høres ut som en spennende kabel. Har selv Black Magic Rhodium XLR i anlegget, og må si at denne er noe av det mest nøytrale jeg har hørt. Det vil si at andre kabler i sammenlikning farger lyden i en eller annen retning, og da snakker jeg om kabler til to-tre ganger prisen av BM. Er egentlig fornøyd med oppsettet jeg har nå, men det hadde vert gøy å teste en Giant.
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
Fantastisk bra Johnny. Det som var litt gøy er at dine erfaringer er så å si identiske med mitt inntrykk av denne kabelen. Mitt møte med den var faktisk litt gøy. Han som eier kabelen som du har lånt hadde lyric 302 og bladelius elektronikk på den tiden, og jeg kunne ikke skjønne hva han hadde gjort. Jeg visste ikke, og la ikke merke til at revelation var byttet ut med giant, men lyden la jeg merke til. Han hadde ikke nevnt noe som helst om at noe i anlegget var byttet ut siden sist jeg hørte det.
Jeg fikk litt sjokk jeg. Plutselig var mellomtonen langt mer organisk og snill (selv om snill ikke akkurat er ordet når det kommer til bladelius - patos kombo). Fyldigere og mer definert bass ble også nevnt, men det var helst mellomtonen som var kraftig forbedret i det oppsettet.
Godt å se en god kabeltråd igjen, selv om man skal ikke langt ned på siden før en eller annen helvetes kranglefant ;) begynner å kritisere.
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
Jeg venter spent på å se dine kurver som dokumenterer denne variasjonen i frekvensresponsen  :)

hmmm... hvorfor er det så viktig for deg?

Jeg har testet og byttet div utstyr i årevis uten å ha noe dokumentasjon på noen lydmessige forandringer... om jeg får et bedre 3d-perspektiv ved bytte av en komponent, så trenger jeg ingen matematikere til å bevise dette for meg for at jeg skal være fornøyd med anlegget!
 
P

Parelius

Gjest
hmmm... hvorfor er det så viktig for deg?

Jeg har testet og byttet div utstyr i årevis uten å ha noe dokumentasjon på noen lydmessige forandringer... om jeg får et bedre 3d-perspektiv ved bytte av en komponent, så trenger jeg ingen matematikere til å bevise dette for meg for at jeg skal være fornøyd med anlegget!
Men en ekstra oktav nedover skulle vel være målbart?
 
O

om.s

Gjest
Godt å se en god kabeltråd igjen, selv om man skal ikke langt ned på siden før en eller annen helvetes kranglefant ;) begynner å kritisere.  
Jeg skal ikke kritisere jeg, bare holde med, godt å lese om folk som våger å fortelle om sine positive kabel opplevelser ;) ...

mvh
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Er i utgangspunktet skeptisk til kabler.
Skal ikke ytre min mening for mye her, men "en oktav nedover" er det dummeste utrykket jeg vet om! For å gå opp eller ned en oktav dobbles eller halveres frekvensen! vis du i utgangspunktet har et anlegg som går flatt ned til 30 Hz, plutselig får en frekvensgang flatt ned til 15, så hadde det overrasket meg nok til at jeg hadde sluttet å kjøpe hifi. men du kan kansje oppleve en strammere bass (som kansje kan være mulig). Men uansett, er det en velskrevet test.

PK
 
O

om.s

Gjest
Er i utgangspunktet skeptisk til kabler.
Skal ikke ytre min mening for mye her, men "en oktav nedover" er det dummeste utrykket jeg vet om! For å gå opp eller ned en oktav dobbles eller halveres frekvensen! vis du i utgangspunktet har et anlegg som går flatt ned til 30 Hz, plutselig får en frekvensgang flatt ned til 15, så hadde det overrasket meg nok til at jeg hadde sluttet å kjøpe hifi. men du kan kansje oppleve en strammere bass (som kansje kan være mulig). Men uansett, er det en velskrevet test.

PK
pks: Audionetén din trives bedre med noen kabler enn andre, men det kan man komme tilbake til senere ;) .....

mvh
 
P

Parelius

Gjest
Personlig så må jeg si - på tross av at det er godt skrevet - at slike saker gjør at jeg mister mer og mer av tiltro til hele kabelviktigheten. Men pareliverdien er imponerende.

Tillegg: Kanskje skulle jeg heller si: Jeg forstår ikke slikt språk, da jeg ikke evner å relatere det til mine egne erfaringer.
 
O

om.s

Gjest
Personlig så må jeg si - på tross av at det er godt skrevet - at slike saker gjør at jeg mister mer og mer av tiltro til hele kabelviktigheten. Men pareliverdien er imponerende.

Tillegg: Kanskje skulle jeg heller si: Jeg forstår ikke slikt språk, da jeg ikke evner å relatere det til mine egne erfaringer.
Du tenker for mye og lytter for lite Parelius, la deg ikke influere for mye av tidens strøm på hfs, du er velkommen å høre vinyl på SME og med "riktige" kabler.,her sør "any time" ;) ...

mvh
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
pks: Audionetén din trives bedre med noen kabler enn andre, men det kan man komme tilbake til senere ;) .....

mvh
Det kan vi selvsagt.
Jeg er jo åpen for at det kan være forskjell.

pk
 

J.Haugen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.07.2006
Innlegg
182
Antall liker
0
"Er i utgangspunktet skeptisk til kabler.
Skal ikke ytre min mening for mye her, men "en oktav nedover" er det dummeste utrykket jeg vet om! For å gå opp eller ned en oktav dobbles eller halveres frekvensen! vis du i utgangspunktet har et anlegg som går flatt ned til 30 Hz, plutselig får en frekvensgang flatt ned til 15, så hadde det overrasket meg nok til at jeg hadde sluttet å kjøpe hifi. men du kan kansje oppleve en strammere bass (som kansje kan være mulig). Men uansett, er det en velskrevet test."

Du har helt rett. Her har det kommet inn en feil: Det stod følgende i min siste rettede versjon (men som på uforklarlig vis ikke kom med): "Her er kjempedynamikk, samtidig som det føles som om bassen går en ekstra oktav nedover, og med en usedvanlig «gøy»-faktor, som jeg aldri tidligere har hørt fra et produkt fra PM Audio....

Utover dette har jeg ingen kommentarer, men setter pris på både ris og ros... ;)
 
P

Parelius

Gjest
Du tenker for mye og lytter for lite Parelius, la deg ikke influere for mye av tidens strøm på hfs, du er velkommen å høre vinyl på SME og med "riktige" kabler.,her sør "any time" ;) ...

mvh
Takker for innbydelsen. Men jeg kan ikke unngå å tenke når jeg leser. Når jeg lytter gjør jeg av og til det ene, av og til det andre, og av og til begge deler. Men ikke når jeg leser om ting jeg aldri har erfart. Og jeg har da litt erfaring i å lytte.
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
ja, men hva så? Må det være målbare forandringer for at du skal slå deg til ro med at et komponentbytte er fornuftig?
Om du syntes bassen låter bedre, så låter den bedre for deg uansett om du måler det eller ei!

Men en ekstra oktav nedover skulle vel være målbart?
 
P

Parelius

Gjest
ja, men hva så? Må det være målbare forandringer for at du skal slå deg til ro med at et komponentbytte er fornuftig?
Om du syntes bassen låter bedre, så låter den bedre for deg uansett om du måler det eller ei!
Hva er det som sies? Nå blir det sagt at det var en trykkfeil, men det er da for dumt å snakke om hva det låter som hos deg, når beskrivelsen angår noe som vel er målbart. Eller er det hele lyrikk for spesielt interesserte? Jeg stopper aldri over å forundres over at språket selv skal bli meningsløst når en snakker om beskrivelser, om aldri så subjektivt.
 

thomand

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.03.2006
Innlegg
4.634
Antall liker
1.148
Torget vurderinger
7
pks: Audionetén din trives bedre med noen kabler enn andre, men det kan man komme tilbake til senere ;) .....

mvh
Gode kabler til audionote sier du. Ut med språket ;)
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
Hva er det som sies? Nå blir det sagt at det var en trykkfeil, men det er da for dumt å snakke om hva det låter som hos deg, når beskrivelsen angår noe som vel er målbart. Eller er det hele lyrikk for spesielt interesserte? Jeg stopper aldri over å forundres over at språket selv skal bli meningsløst når en snakker om beskrivelser, om aldri så subjektivt.
Ja det er vel dumt å snakke om hvordan det låter hos meg da jeg er delvis uten anlegg :p

Det jeg funderte over var viktigheten av å alltid få bekreftet lydmessige forskjeller med målinger... når man lytter til musikk vel og merke, ikke ved f.eks høyttalerkonstruksjon
 
P

Parelius

Gjest
Ja det er vel dumt å snakke om hvordan det låter hos meg da jeg er delvis uten anlegg :p

Det jeg funderte over var viktigheten av å alltid få bekreftet lydmessige forskjeller med målinger... når man lytter til musikk vel og merke, ikke ved f.eks høyttalerkonstruksjon
Kos deg med det du hører, og bruk 9.000 på lyrikk.

Hva betyr egentlig dette utsagnet: For noen år siden begynte Paul og Marion utviklingsarbeidet med det som skulle bli deres egen signal- og høyttalerkabel, «Black Magic».

Gutta gjør altså annet enn å drikke og lytte. De har en mening med det hele, de har visse ting de går etter i sine tekniske konstruksjoner som de da vil få materialisert i "lyd". Eller er det hele bare en "hit and miss"? Slike utsagn tilsier at det ligger noe bak. Hva ligger bak? Det sies det intet om! En innleder med vitenskap, og du ber meg bruke øra fordi jeg lurer på hva som foregår? Ja hva er det som foregår? Alkemie?
 

Snickers-is

Bransjeaktør
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
18.291
Antall liker
16.341
Sted
Østfold
Som sikkert de fleste vet så finnes det pro-kabel-folk på den ene siden av meg, og anti-kabel-folk på den andre siden av meg.

Jeg vil definitivt hevde at om en av de sier: "du burde lytte mer og bry deg mindre om målinger", eller den andre sier: "du burde lytte mer og tro litt mindre" så vil jeg si:

Begge trenger å lytte mer og tro litt mindre på sin egen fortreffelighet.



Det er for lenge siden dokumentert både at kabler har klart målbare forskjeller, det er dokumentert hvorfor, og det er videre fyldig dokumentert at de fleste målbare forskjellene er av en sånn art at de ferreste evner å høre dem, og videre at noen av forskjellene er store nok til at de er relativt godt hørbare. Sist men ikke minst er det dokumentert at ulike typer utstyr reagerer forskjellig på ulike typer kabler, og det er videre et antall ganger forklart hvorfor dette skjer.

Vel, ja, jeg er enig i at det taes for store ord i bruk i en del sammenhenger (ikke bare kabler), og jeg er videre enig i at mange av en eller annen grunn systematisk skal drepe en hver diskusjon som innvolverer kabler...

Men når ting er så godt kartlagt som de er, hva er det da å diskutere?

Hvorfor bruker ingen samme kabler som signalkabler og som høyttalerkabler dersom det er samme dritten?

Hvorfor er blindtester en trussel?

Hvorfor kan ikke noen snart kalle en spade for en spade i stedet for å sitte i hver sin skyttergrav og krangle om hvorvidt det er en teskje eller en gravemaskin?
 
P

Parelius

Gjest
Isen; hva meg selv angår, så går jeg overhodet ikke i en skyttergrav. Jeg vil vite hva som foregår. Jeg vil vite hva det er som gjør "billige" kabler til 9.000 verdt å lytte til. Berusede beskrivelser greier jeg å ta meg av selv, uten at jeg offentliggjør dem.

Jeg ler litt hver gang jeg hører om folk som har hatt visse typer kabler som nå er "out" (Nordost kommer som flygende forbi), samtidig som de samme kabler 1) en gang fikk så flott omtale og 2) de som nå kritiserer i vilden sky en gang måtte mene at de var toppers, siden de jo kjøpte dem.

Kabler er som kvinnemoter!
 

SAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.10.2006
Innlegg
3.467
Antall liker
4.262
Torget vurderinger
10
Å høre forskjeller på kabler krever lytte-trening og ører! Det hjelper ikke bare med interesse, ikke alle blir best i alt, det er stor forskjell på mennesker........... Ett åpent sinn, konsentrasjon på musikk og mindre kverulering på nettet vil kanskje hjelpe litt?
 

gut_man

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
5.449
Antall liker
3.163
Torget vurderinger
6
Så flott at noen tør å stikke nesa inn i "kabelbolet". Synes du skrev en bra kabeltest jeg Johnny. Kanskje fordi det var noe slikt jeg håpet på å høre  ;) Uansett hvilke hi-fi produkter vi snakker om, er nøkkelordet for et vellykket resultat; matching! Gode komponenter kan gå på trynet i feil konstillasjon, det har vel de fleste av oss opplevd. Når så et hi-fi produkt fra uavhengig hold (legger ikke allverden i utsagnene på PM-audio's egne sider) viser seg å kunne konkurrere med produkter til 3ganger prisen og vel så det, er det vel en gavepakke til alle oss som er diagnostisert med audiophilia neurosia. Hvis vi antar at hr. Haugen har brukt sine sparepenger på så dyre kabler som Valhalla og Transparent ref. er det vel ikke bare en fryd å oppleve at en kabel til under 10k kommer så tett og nært opp imot de dyrekjøpte referansene. Slike opplevelser frembringer kaldsvette og rykninger hos meg i hvertfall, og jeg husker med gru kampen for å overbevise og rettferdiggjøre investeringene mine overfor meg selv og min familie :-/ Alle fremtidige diskusjoner er tapt hvis dette kommer ut :eek:

Nå har jeg heldigvis ikke investert så mye på kabelfronten, og takk for det. Jeg har derimot (før jeg leste J.Haugens test) ringt og bestilt et sett Black Magic The Giant. For min del er det som søt musikk i ørene å høre at kabelen jeg har bestilt for evaluering presterer på et så høyt nivå. Jeg har ikke og vil nok ikke i nærmeste fremtid få muligheten til å sammenlikne Giant kabelen med de dyreste referansene og derfor er testen av stor verdi for meg! Den sier selvfølgelig ingenting om hvordan kabelen fungerer i mitt anlegg, det er det opp til ørene mine å bedømme. Hvis den fungerer for meg, vet jeg derimot at det vil være svært lite å hente på kabler på en stund fremover, og det hjelper for nevrosene mine  ;D Takk for en fin test Johnny!

PS. skal se om jeg tør å dele mine lytteinntrykk (les stikke nesa frem) etter at jeg har motatt kablene mine om et par uker, og etter at (gud forby) de er innspilte ::)
 

Cobra2

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2003
Innlegg
4.980
Antall liker
1.055
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
75
For å tirre vepsene litt mer ;-)
- Hvis du hører stor forskjell på høyttalerkablene, burde du heller bytte forsterker; den arbeider da på grensen av stabilitet...og konstruktøren burde revurdere sitt arbeid...

Arne K
 

Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
1.525
Antall liker
94
Kos deg med det du hører, og bruk 9.000 på lyrikk.

Hva betyr egentlig dette utsagnet: For noen år siden begynte Paul og Marion utviklingsarbeidet med det som skulle bli deres egen signal- og høyttalerkabel, «Black Magic».

Gutta gjør altså annet enn å drikke og lytte. De har en mening med det hele, de har visse ting de går etter i sine tekniske konstruksjoner som de da vil få materialisert i "lyd". Eller er det hele bare en "hit and miss"? Slike utsagn tilsier at det ligger noe bak. Hva ligger bak? Det sies det intet om! En innleder med vitenskap, og  du ber meg bruke øra fordi jeg lurer på hva som foregår? Ja hva er det som foregår? Alkemie?

Selvfølgelig koser jeg meg med det jeg hører :) Det er vel det som er hele vitsen med denne hobbyen er det ikke?
Jeg tror jeg heller vil bruke 9000,- på ny høyttalerkonstruksjon, enn lyrikk... men hver sin lyst... lyrikk er vel spennende for noen

"Gutta" Paul og Marion gjør sikkert et bra arbeide med kabelproduksjon, men det er vel ikke opp til trådstarter å informere om vitenskapen som ligger bak. Hvilke lydmessige resultater han får kan være av interesse for noen til tross for manglende dokumentasjon på lydforandringer
 

gut_man

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
5.449
Antall liker
3.163
Torget vurderinger
6
For å tirre vepsene litt mer ;-)  
- Hvis du hører stor forskjell på høyttalerkablene, burde du heller bytte forsterker; den arbeider da på grensen av stabilitet...og konstruktøren burde revurdere sitt arbeid...

Arne K
Skal nevne det for Dan D'Agostino neste gang jeg snakker med ham ;) Han har helt sikkert ikke tenkt på d...
 

Silversurfer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.03.2004
Innlegg
413
Antall liker
7
Torget vurderinger
1
Er de stive og vanskelige å bøye disse Giant kablene?
 

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
11.051
Antall liker
33.671
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
19
For å tirre vepsene litt mer ;-)  
- Hvis du hører stor forskjell på høyttalerkablene, burde du heller bytte forsterker; den arbeider da på grensen av stabilitet...og konstruktøren burde revurdere sitt arbeid...

Arne K

Synes de mest agressive her er de som påstår at det ikke er forskjeller ;)
Jeg forstår egentlig ikke at man gidder å følge disse kabeldiskusjonene hvis man finner de meningsløse.
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Fattige er de uten hørsel, lite penger har de som regel også, dobbelt opp av fattigdom med andre ord.

De uten hørsel " refereres til de som ikke hører forskjell på kabler", fra nå av kalt fattigmann med mindreverdighetskomplekser.
 

Silversurfer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.03.2004
Innlegg
413
Antall liker
7
Torget vurderinger
1
Fikk forresten tak i en brukt Fat kabel som du vel har laget Janhella.. den var fin med Furutech Gold, gir power til min TDA2200. ;D
 

janhella

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.09.2004
Innlegg
1.410
Antall liker
0
Fikk forresten tak i en brukt Fat kabel som du vel har laget Janhella.. den var fin med Furutech Gold, gir power til min TDA2200. ;D
Høres fint ut ;), med eller uten stømpe?
 
Topp Bunn