"ødelegge" bi wire kabel

Taskeladdn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2006
Innlegg
75
Antall liker
2
Jeg banner sikkert i kirka nå =) hehe... Men jeg lurer på en ting.. Når jeg kjøpte mine høytalere så fikk jeg med 2 alpha quad Speaker Wire by synergistic research kabler. En kabel har 4 ledere ( Er vel ment for bi wire da ? )

Siden jeg har et 7.1 system og dårligt med høytaler kabler.. Så er jo da mitt spm følgende. Hvor dumt vil det være å snitte opp skjermingen på kabelen.. Og ta vekk to ledere for å bruke dem på en annen høytaler ? Hvis jeg gjør dette på begge kablene mine.. Så vil jeg få nok til alle høytalerene..

Er dette noe som får folk til å riste på hodet og himle med øynene ? Kanskje det er best å prøve å selge kablene ? Eller er det en okey tankegang ? Jeg har ikke peiling siden jeg er newbee =) Forhåpentlig kommer det noen og belærer meg snart =)
 
K

kbwh

Gjest
Ikke "ødelegg" dem. Gakk hen til Clas Ohlson og kjøp metervare til side- eller bakhøyttalerne. Tviler sterkt på at du ville opplevd noen reell forskjell, men det er jo greitt å ikke ødelegge saker folk er villige til å betale litt for?
 

Taskeladdn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2006
Innlegg
75
Antall liker
2
40 mil til nærmeste chlas da =) hehe..

Grunnen til at jeg i det hele tatt vurderer dette, er at jeg skal ha monoblokkene oppå hvær høytaler, så jeg trenger ikke lange høytalerkabel biten. Får kanskje nok med å dele opp di jeg har.. Så jeg tenkte bare tanken at selv om jeg ødela disse, så var det et bedre alternativ en chlas sine =) hehe..
 
A

Akle

Gjest
Nei, kan ikke ødelegge dyre kabelen på den måten... Selg dem og kjøp noe i metervare. Synergistic og Kimber har fine alternativer. Bruk lampettledning enn så lenge heller enn å masakrere kabelen. Det vil se stygt ut og de vil miste sin verdi...

Ai
 

Billyray

Hi-Fi interessert
Ble medlem
03.12.2005
Innlegg
94
Antall liker
0
kan du ikke bare bestille metervare fra Eltek eller noe da.
 

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
40 mil til nærmeste chlas da =) hehe..

Grunnen til at jeg i det hele tatt vurderer dette, er at jeg skal ha monoblokkene oppå hver høytaler, så jeg trenger ikke lange høytalerkabel biten. Får kanskje nok med å dele opp di jeg har.. Så jeg tenkte bare tanken at selv om jeg ødela disse, så var det et bedre alternativ en chlas sine =) hehe..
Jeg er enig med de andre: Ikke ødelegg dem.  Det er bedre å finne ut hva de er verdt nye og selge dem til rundt halv pris til noen som har bruk for dem.  Mulig du tjener på det, faktisk, siden du bare trenger korte stubber til hver høyttaler. ;)

Jeg for min del synes Biltema-kabler og Clas Ohlson-kabler fungerer omtrent like bra, så hvis du har en Biltema-butikk i nærheten, så ville jeg gått for 2x2,5mm² kabel derfra.  Koster under hundrelappen for 10 meter, og er et greit utgangspunkt, så kan du oppgradere senere om du hører forskjell.

Støtter også forslaget om å bestille noe fra et eller annet sted på nettet (f.eks. Eltek).  Skal du ha monoblokker til alle høyttalerne, så trenger du jo ikke så mye heller, så da ville jeg satset på noe skikkelig.  Jeg for min del gikk for skjermet Supra Ply 3.4S (90,- kr meteren) mellom monoblokker og høyttalere i front. Har litt sansen for å støyskjerme all kabling best mulig, men det er jo min prioritering, mens din kan være annerledes.  

Ellers er WAF dessverre en faktor hjemme i min stue, så jeg har flate, hvite Monster Superflat Navajo-kabler til bakhøyttalerne. De går stort sett i ett med mine off-white vegger og hvite gulvlister.  De kan til og med males over ved behov.  Disse får du i velassorterte elektrokjedebutikker. Husker ikke i farten hva de koster, men tipper rundt 25-30kr meteren. Greit om du ikke har monoblokker og små bakhøyttalere som likevel skal kjøres som SMALL i surroundprosessoren.

Ser også at fidelity faktisk anbefalte Kimber installasjonskabel for et budsjettanlegg for en tid tilbake.  Den heter KIMBER KWIK-12 høyttalerkabel, er fleksibel, har hvit ytterkappe og koster ikke all verden (62,- per meter hos Eltek).

Ellers har vel Clas Ohlson nettbutikk. Dermed kan du jo bestille, selv om du bor langt unna.

Til slutt: Hvis du har monoblokker i alle kanaler, og plasserer disse nær høyttalerne, så MÅ du tenke skjerming og kvalitet på signalkablingen.  Her overføres små signaler som forsterkes opp, og all støy som kommer inn her vil forsterkes opp sammen med signalet.
 

Taskeladdn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2006
Innlegg
75
Antall liker
2
Hehe =) Måtte bare få bekreftet at det var en dum ide =)

Jeg trur jeg heller deler kablene i to ( altså i lengden ) Og bruker biwire på 4 høytalere heller..
Så får jeg kjøpe en meter til når pengeboka tillater det, bruker vanlig kabel på resten inntil vidre..

Tusen takk for svarene folkens =) =)

( biltema er vel like langt unna =) Ulempen med å bo i ødemarka )
 

Taskeladdn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2006
Innlegg
75
Antall liker
2
Forandring i planene =) Har handlet inn billig kabel og koblet opp nå...
Så Alpha Quadden er ikke i bruk lengre.. (hadde ikke hjerte til å dele dem opp)Hva er grei bruktpris på dem ?
det er 2 styk på ca 2 meter..
 
A

Akle

Gjest
Forandring i planene =)  Har handlet inn billig kabel og koblet opp nå...
Så Alpha Quadden er ikke i bruk lengre.. (hadde ikke hjerte til å dele dem opp)Hva er grei bruktpris på dem ?
det er 2 styk på ca 2 meter..
1000-1500 paret tror jeg du skal kunne klare, gode kabler.
 

Taskeladdn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2006
Innlegg
75
Antall liker
2
Da legger jeg dem ut for salg over nyåret.. Reiser vekk imorgen. Hvis det er noen som er intriserte i å handle før jul så er det bare å sende pm her innen imorgen ettermiddag.
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Nei, ikke ødelegge dem. Det blir som å kjøpe en ming-vase til dyre dommer for så å kakke av toppen fordi du ikke trenger mer enn bunn. Billigere vaser fungerer minst like godt som - ja, vase. Her snakker vi i metafor (eller hva det nå heter) gitt ;D, men du skjønner poenget.

Vidar
 
Topp Bunn