Høyttalerkabler

  • Trådstarter krille_krokodille
  • Startdato
K

krille_krokodille

Gjest
Har noen spørsmål om litt forskjellige kabler, siden jeg skal kable opp surroundanlegget mitt for første gang og vil bruke lik kabel rundt hele. Hittil har jeg brukt Supra 3.4 i mange år, helt uten problemer. Men forandring fryder, og nå er det på tide å prøve noe nytt.

Siden det blir en del meter, og jeg er generellt skeptisk til dyre kabler ifht. pris/ytelse, vil jeg prøve å finne noe som spiller bra uten å koste det hvite ut av øya. De må gjerne være greie å jobbe med også, siden jeg har tenkt til å terminere de selv, og de skal strekkes både hit og dit.

Har sett man kan få kjøpt THX kabel med masse kordeller på rull fra Monster til en billig penge, og i motsatt ende har man ting som Audio Magic solidcorekabel med teflon isolasjon o.l. Kjenner noen som jobber på Nexans, så vanlig installasjonskabel er også et alternativ. Det viktigste er kanskje for en HT-kabel at den har nok tverrsnitt?

Noen som har noen gode innspill om hva man bør går for? Andre merker/kabeltyper jeg bør vurdere? :)

Edit: vil det forresten ha mye å si om jeg bruker forskjellig lengde på de tre høyttalerne foran seg i mellom, og det samme med bakhøyttalerne?

Mange spørsmål her, men jeg regner med at Hifisentralens særdeles kunnskapsrike og oppegående medlemmer tar disse utfordringene på strak arm. ;)
 

musicman

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2005
Innlegg
3.438
Antall liker
2.070
Sted
Ålesund
Torget vurderinger
1
Du får kjøpt 25 M med solid core 0,7 kv,mm på clas olsson.
Denne er enkel å jobbe med og den koster bare 89.- for hele rullen.
Forskjellen på denne og den flerkordellige fra monster, er at du får en lyd som kan virke slankere, men det er rett og slett fordi en del "grums" i lyden blir rensket bort.
Prøv selv , er du misfornøyd har du i hverste fall tapt 89 kroner.
 
K

krille_krokodille

Gjest
O,7 mm^2 høres litt i minste laget ut, syns jeg. Men det kan tenkes jeg prøver noe 2,5, 4, eller 6 kvadrat hvis jeg får tak i billig gjennom mine kontakter. Men tanken med kabler som låter litt stramt er god p.g.a. oppsettet mitt, så lenge de evner å være oppløste samtidig.
 

musicman

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2005
Innlegg
3.438
Antall liker
2.070
Sted
Ålesund
Torget vurderinger
1
Du kan jo bare dobble, så har du 1,4 kv.
Bruker denne kabelen i kombinasjon med en sølvkabel i ett oppsett til 200 k
 
K

krille_krokodille

Gjest
Da er det jo like greit å bare gå for en større dimensjon med en gang. :)
 
Topp Bunn