Litt usikker her

Billyray

Hi-Fi interessert
Ble medlem
03.12.2005
Innlegg
94
Antall liker
0
Jeg har et snodig case.
Grunnen til at jeg spør her først er fordi det er langt til nærmeste hifisjappe og det er kjedelig og kjøre frem og tilbake for å prøve kabler o.l.
Saken er at jeg har en Dvd2900 og en Marantz SR8200. I mellom der har jeg to ulike signaloverganger. Digital Coax og RCA (5.1) kabler fra dvd.
Det jeg hører er vannvittig stor forskjell på lyden.
Når jeg bruker dvdspilleren kun som drivverk er lyden veldig åpen, luftig og bred.
Når jeg bruker RCA, dvs dac'en i dvdspilleren får jeg en relativt nedtonet lite dynamisk og kjedelig lyd. (bare for å ha nevnt det så er alt av kompresjon og lydmekk fra dvdspilleren slått av.)

Dette er meget tydelig. Hva i allverden skal dette bety??

Jeg må jo egentlig bruke DAC'en i dvdspilleren til avspilling av SACD og DVDaudio samt at jeg har lyst til å bruke den til vanlige cd'er av praktiske årsaker.

Kablene jeg bruker er QED Qunex 2 Kabel til 460kr paret fra hifiklubben til 5.1 signal ( lot meg overtale til at det ikke var sååå nøye med disse kablene.... :/ ) og til digital bruker jeg en NORDOST Optix Digital RCA til kr 1345,-

Jeg har det liksom i bakhodet at det kan være kablene som rett og slett tar livet av dynamikken i lyden, men har noen den samme erfaring??
 
N

nb

Gjest
Dårlige DACer/analogdel på spilleren eller lavt signal ut på de analoge utgangene. Dette har garantert ikke noe med kablene å gjøre. Husk på at man nesten alltid vil oppfatte høyere=bedre, har du sjekket på samme volum?
 

Billyray

Hi-Fi interessert
Ble medlem
03.12.2005
Innlegg
94
Antall liker
0
meget interessant det der... Jeg sitter på jobben og funderer på akkurat det samme. Det kan jo være at jeg faktisk oppfatter forskjellen i db som en reduksjon av dynamikk. Dette skal jeg jaggu teste når jeg kommer hjem. ..
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Eller at SR8200 rett og har bedre DAC'er enn DVDspilleren. (evt motsatt, nb nevnte, som er 2 sider av samme sak) I tilleg til at den har mye kortere signalvei fra DAC'en til forsterkerkretsene.
 
T

timc

Gjest
DVD2900 er en eldre Denon er det ikke. Jeg er overhodet ikke overrasket over din observasjon. Jeg har akkurat samme erfaring med ALT jeg har prøvd av DVD spillere til 3-7k og under. SR8200 er også en meget god forsterker imo, så for å matche denne på lyd vil jeg tro at man må ha en DVD spiller til rundt 12-15k

Mvh
 
O

OldBoy

Gjest
Jeg kjenner ikke Marantz'en, men jeg vet at enkelte surroundforsterkere er veldig nøye med hvordan inngangene konfigureres. Er du sikker på at du har valgt den innstillingen som gir best lyd når du bruker den analoge inngangen? For Primare, som en kamerat av meg har slitt litt med, skal man for eksempel bruke noe som heter "BYPASS" i stedet for "STEREO" for å få best stereolyd med analogt signal inn. Før kameraten min skjønte det, opplevde han akkurat det samme som du har beskrevet. Kanskje Marantz'en din har tilsvarende finesser?
 
T

timc

Gjest
På en SR8200, og andre Marantz for såvidt, har jeg opplevd liten forskjell på å bruke "direct" eller ikke.

Mvh
 

Billyray

Hi-Fi interessert
Ble medlem
03.12.2005
Innlegg
94
Antall liker
0
På en SR8200, og andre Marantz for såvidt, har jeg opplevd liten forskjell på å bruke "direct" eller ikke.
Der har jeg imidlertid en litt annen erfaring. Jeg har en merkbar forbedring mellom direct og "un"-direct. Jeg brukte nemlig kona som hjelp og fant ut av galskapen. Kjekt det der. Noen ganger kan man bli litt døv av å prøve å lytte seg til forbedringer i timesvis.
 
Topp Bunn