Van Den Hul

Kanki

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.08.2014
Innlegg
219
Antall liker
63
Hei!

Disclaimer: Er ingen kabelfanatiker og har ikke troen på det å skulle legger alt for mange lapper i kabler. :)

..men så har det seg sånn at jeg fortsatt tror at jeg kan hente litt på å oppgradere signalkabel mellom 'platespiller -> RIAA -> forsterker', i forhold til min nåværende setup.
Har i skrivende stund den medfølgende lakrislissen mellom platespiller og RIAA, og RCA av rimeligste sort man får på Soundgarden mellom RIAA og forsterker.

Har blitt anbefalt VDH-kabler av en meget hjelpsom kar her inne. Spørsmålet er i grunnen hvilken utgave man må satse på for å oppnå et løft. Med løft mener jeg å videreformidle "vinylmagien" fra pickup til forsterker på en bedre/"varmere"(?) måte. Frister selvsagt mest å gå for The Name av økonomiske grunner. Må ha to sett med kabler for å komme i mål her. Tenker det kan være greit med litt flere synspunkt.

Oppsettet mitt ellers:
- Hegel H80
- Dynaudio X14
- Project Debut Carbon Espirit m/ 2M Red pickup. (Har også en Shure M75 pickup som jeg skal prøve ut så snart jeg får tak i riktige skruer.)
- Musical Fidelity V90 LPS RIAA-trinn
..og Nordost White Lightening HT-kabler.

Er det noe vits? Noe å hente på kabeloppgradering? Tenker jo i mitt stille sinn at 2* VDH-ledninger blir nesten samme pris som RIAA-trinnet i seg selv, så det skurrer jo kanskje litt, men dette kan jeg svært lite om! :rolleyes:

Vennlig hilsen
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
446
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Hei!
Brukte VDH MC Gold tidligere som phonokabel.Denne kabel hadde en pris på ca.4k.
Det blei et brukbart resultat men sto seg ikke i forhold til pris.
Jeg tenker at du bør leite på Torget etter kabel.Om du skal kjøpe nye kan jeg anbefale Van Damme som burde havne godt
innenfor ditt prissjikt.
Mvh Kenneth
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.506
Antall liker
35.405
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Kanskje forutsigbart fra min side, men jeg synes også det virker dyrt.

Vær oppmerksom på at signalkabelen mellom en MM-pickup og et RIAA-trinn lett kan gi hørbar påvirkning på lyden. Induktansen i pickup-spolene og kapasitansen i signalkabelen (pluss kapasitansen i inngangen på RIAA-trinnet) vil danne en "eq-profil" med et løft et sted i diskanten og andreordens avrulling over det punktet. Det kan (vil!) gjøre en hørbar forskjell. Dette handler ikke om eksotiske materialegenskaper og prislapper, men bare om kapasitansen i kabelen. Du kan en viss grad tune lyden fra en bestemt MM-pickup til smak og behag ved å bruke mer eller mindre kapasitive signalkabler. Men det er ingen garanti for at den kabelen som låter best med en pickup vil låte best med en annen pickup.

Jeg regnet litt på det her, ikke med eksakt dine to pickup-modeller, men en Ortofon 2M Black (630 mH), Ortofon OM30 (550 mH) og en Shure M97 (770 mH):
http://www.hifisentralen.no/forumet...-forskjeller-mellom-kabler-6.html#post1396614

RIAA'en din er forøvrig oppgitt til 50 pF inngangsimpedans og pickupen 700 mH induktans:
Musical Fidelity M1LPS MM/MC Phono Preamp at Music Direct
http://ortofon.com/hifi/products/cartridges/2m-series/2m-red

Drit i prislapp, varemerke og voodoohistorier om signalkabler, men ikke kjøp en som ikke oppgir tall for kapasitans. Edit: Jeg ville nok kjøpt inn en to-tre rimelige alternativer med ulik kapasitans (eventuelt ulik lengde, som også gir ulik kapasitans) for å kunne teste litt frem og tilbake hvis jeg var i ditt sted.

Pickup'ene på en el-gitar virker på samme måte som en MM-pickup, forresten, så det er samme historie der: BuildYourGuitar.com :: The Secrets of Electric Guitar Pickups

En MC-pickup har mye lavere induktans og reagerer ikke på samme måte, så jeg har brukt et kort strekk datakabel med lav kapasitans og en DIN-plugg i hver ende mellom mitt RIAA-trinn og armbasen med MC-pickup.
 
Sist redigert:
Topp Bunn