Strøm inn i tv skab.

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Har et stort skab hvor alt er, plasma, forsterker, alt.
I bunden av dette antikke skabet er der et lite hul hvor jeg har klart å mase antenneledning til plasma og radio, 2 små biwire ledninger til ML´erne og almindelig forlengerledning til en forgrening inne i skabet.
Jeg har en Noise Harvester i sidste støpsel før skabet.
(Vil bare sige at dette er fuldstendig "unødvendigt" for mig, saken er at jeg ikke bruker anlegget til mere enn bakgrundsmusikk, både på grunn av naboer, men også elendige lytteforhold generelt, derfor innkjøb av hodetelefoner ! Saken er bare den at hifi basillen stadig bor i mig, og all prat om 2,5 kvadrat strømledning, lov og ikke lov osv. gjør mig ukomfortabel med dagens løsning.)
Er det lov å legge PR, altså 2,5 kvadrat strømledning inn i skabet, bruke denne som forlengerledning, denne skulle da ende opp i en fordeler, f.eks. en Supra type, eller lignende ikke alt for dyr sak. kanskje en fordeler med ekstra lang nettkabel kunne gjøre susen ?
Jeg har ikke jord i uttaket jo, men denne ligger sikkert bak dekslet, kan man skifte uttak til et med jord og sette fast denne jordledningen ? Eller trenger man ikke jord ?
Jeg har laget strømkabler av PR skjermet 2,5 kvadrat til høyttalerne mine, men de får jo strøm utenfor skabet selvfølgelig, men der er vel liten vits i å skifte strømkabler inne i skabet til komponenterne sålenge strømmen inn kommer fra en vanlig forlengerledning ....
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Litt usikker på problemet. Men....

Skaffe deg en fordeler med 4/5/6 uttak. Legg denne inn i skapet. Klipp av støpselet, tre kabelen gjennom hullet til utsiden. Skru på nytt støpsel på utsiden. (Hvis dette hørtes komplisert ut - ikke gjør det. Da kan du ikke nok om strøm).

Selg Harvestern til meg, så tar den ikke opp plass.
Bruk pengene på en god flaske vin, og et par Cder - og kos deg med musikk og kabelfrie omgivelser.

Mvh
OMF
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Ga-Ga, Noise dingsen blir hos mig.
Ja, dette med fordeleren er fint, har tenkt på det, er jo bare å skrue av støpslet, stikke gjennom hullet og skrue støpslet på igjen. Dette har jeg også gjort nå med en vanlig forlengerledning.
Det jeg luret på var om man må montere f.eks. PR 2,5 kvadrat ledning igjennom hullet der og inn i skabet. Denne ledning er jo ment for fast montasje osv. og er ikke videre fleksibel.
Så er der det med jord da....?
Blir uansett litt en jobb å renovere skabet der, må ha 26 kgs plasma ut, men hva, jeg fik den jo inn så den kan vel gå ut også !
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.824
Antall liker
8.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!
Du har ikke lov til å bruke PR til utstyr som ikke er fast monter. Mao - så har du lov til å bruke det, hvis du bolter skapet fast i veggen. Men fast installasjon har du ikke lov til å gjøre selv - så da må en elektriker legge det opp for deg hvis det skal bli lovlig.

Hvorfor ønsker du dette da...?

Mvh
OMF
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.939
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Nah, ja, det kan bli en diskusjon for de der interesserer sig veldig for groft kaliber strømkabel, noen mener jo at minimum er 2,5 kvadrat. Og der er vel ingen vits i å bruke fancy nettkabler til komponenterne når de fødes av en spinkel forlengerledning, bare derfor.
Jeg skal løse dette med en anden god kabel, takker for svarene.
 
Topp Bunn