Hvordan finne riktig polaritet på strøm-kabler.

Membran

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.03.2011
Innlegg
229
Antall liker
122
Sted
Østfold
Torget vurderinger
10
Denne metoden har jeg brukt med hørbart resultat, men den krever at du er forsiktig, har et måleinstrument som kan måle vekselstrøm og at anlegget står i jordet støpsel: Koble fra alle signalkabler. Start med forsterker/effekttrinn og koble fra jordledningen på ledningen til apparatet. Slå på forsterker og mål mellom kabinettet og jord. Snu stikket og mål igjen. La støpslet stå den veien du får lavest spenning. Koble til jord igjen på kabelen. La forsterker/effekttrinn stå på og slå på neste komponent nedover i kjeden (forforsterker etc.) og mål på samme måte UTEN å koble til signalkabler. Der hvor du måler lavest spenning står støpslet rett vei. Nå kobler du til signalkabler og måler neste komponent. Forhåpentligvis vil du høre mindre støy fra anlegget når du er ferdig.

Mvh
 

PowerQuality

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.11.2012
Innlegg
94
Antall liker
18
Sted
Oslo
Torget vurderinger
4
Hvis du har IT nett måler man ca 136V fase-jord, 230V fase-fase, hvis det ikke er jordfeil på din trafokrets vel og merke.

Hvis du har TN nett måler man 230V fase-jord, 230V fase-nøytral, og ca 0V nøytral-jord. Nøytral er den blå lederen. Denne er i prinsippet det samme som jord da disse
er mekanisk sammenkoblet på trafoens sekundærside.

I et friskt IT nett vil det ikke ha noen hensikt å matche "polaritet" på komponentene, nettopp fordi det ikke er noen "polaritet". I et TN nett så kanskje det kan ha en hensikt hvis du har noen komponenter med dårlig regulerte SMPS og usymetriske filtre. F.eks hvis du har direkteimportert noe fra Kina kan dette være tilfelle.
 

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.994
Torget vurderinger
2
Har IT nett,og dersom støpsel er snudd "feil vei" blir lyden hard,mager og lyttetretthet kommer raskt.
Lydbilde kan også bli dradd litt skeivt,senter blir flyttet til en side.
Støpsel snudd rett vei,lyden blir varm og behagelig,med senter der det skal være.
 

LESSisdox@

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
706
Antall liker
242
Sted
Åkrehamn,karmøy
Torget vurderinger
1
Noen her på forumet som har noen gode tips om dette uten å lytte seg igjel?

Hei kjøpte denne på nett, amazon.de ca 800kr levert ,bruker ett 9v batteri .
plugg i hifikomponent , Trykk på hifikomponent ,og trykke på testknapp på denne og der blir lys på vilken side som er rett fase til vegg ,Også må det måles som det sies i innleggene her inne, på vegg /jord for lavest volt .
Merke dette på veggstøpsel med tusj ,,,,,eg merker også pinnen på støpsel fra box/eff/CD.
Men som det sies ørene er det beste ,men tar noe lengre tid ,,en får jo satt opp alt i ett slags system nå ,men merker att eg sitter å lytter /snur støpsler likevel ved bytte av bokser på anlegget .
ligger også link inne på you tube ,,,en svensk link om denne boxen.
Mvh Roy

[h=3]Oehlbach Phaser fasekomparatoren sølv[/h][h=1]
[/h]
 

registrert

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.05.2011
Innlegg
64
Antall liker
12
Noen her på forumet som har noen gode tips om dette uten å lytte seg igjel?
Mitt tips er å se etter eksisterende tråder om temaet før ny tråd etableres.

Tråden Snuing av støpsel gir svar på det meste.
Se spesielt på innlegg #118,Usynlige fiender og Hi-Fi demoner! | senorc.no, og bla ned til Ernstsens nivåprosedyre. (Etter figur 4)

Elektrostathøytalere har jeg ikke sett målemetode for. Disse prøver jeg etter øret. Utgå fra at produsentene har kontroll på produksjonen, men bli ikke overrasket om det viser seg at de ikke har det. Det er kun fire ulike koblingsmuligheter for et stereosett. (En havner neppe i trange fjellkløfter med så begrenset lytting.)

Jeg må bare si at jeg har vært borti annet utstyr enn elektrostathøytalere, som ikke gir entydig måleresultat. Noen målinger kan gi stadig fallende verdier. Prøv da å bytte om på målepinnene, eller prøv å avlese maksverdien idet målepinnene gir kontakt. Målinger med stadig stigende verdier avbrytes, og målepinnene byttes om.
 
Topp Bunn