Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Noen som har erfaring med bruk av optisk switch?

  Jeg går og lurer på å investere i en dac. Har hatt Parasound zdac på hjemlån og var veldig fornøyd med denne. Men problemet er antall innganger. Jeg får ikke brukt USB. Ser at tilsvarende dac'er i prisklassen normalt har 3 innganger, der USB er en av dem. Vil bruk av en optisk switch være løsningen? Kan dette potensielt ha noen negativ effekt på lyden? Noen som har meninger eller erfaringer her?

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,787
  Tagget i
  0 Innlegg
  De optiske switchene jeg har vært borti, har fungert helt utmerket - dog: enkle, manuelle saker. Men hvis det skulle slumpe seg slik at koaks-inngangen din er ledig, kan du konvertere fra optisk til koaks med en slik boks: HQ Converter: Optical to Coaxial - Omvandler Optisk til Koaxial. Jeg har brukt den motsatte varianten - fra koaks til optisk - og dette har fungert helt problemfritt.

  Eldstemann kjøpte en Inday-switch for noen år siden - fjernkontrollerbar: SPDIF 4x1 Digital Audio Switcher. En noe dyrere løsning, men den også fungerer helt fint.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Hifi-entusiast DagS's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Karlstad, Sverige
  Innlegg
  244
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Jeg var også lenge på jakt etter en brukbar optisk switch. Etter å ha prøvd den billige, mekaniske varianten med et heller dårlig resultat, fant jeg til slutt denne som har fungert bra:
  New 4x2 Remote Control Digital Optical Toslink Audio Selector Switch Switcher | eBay
  Den har fjernkontroll og dersom du bruker f.eks. en Logitech Harmony Remote fjernkontroll, ligger kodene allerede klare i produsentens database.
  Nvidia Shield TV v2 m/Plex Mediaplayer - Hegel Röst - Martin Logan Summit X - Thorens TD 320/Audioquest arm/Lyra Delos - Trichord Dino Mk3 - Pioneer PD-S707 - Beyerdynamic DT990 600 Ohm - Sony WH-1000XM2 - Philips X2 Fidelio - Marantz SR6011 - Anti-Mode 8033 Cinema - HECO´s Music Style 200 - Arendal 1723 Subwoofer 1

 4. #4
  Helt fersk
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker for svar. Hvis jeg går for denne løsningen så blir det nok å kjøpe en solid switch ja, og fjernkontroll gjør jo ting litt enklere. Ellers så kan man alltids vente til det dukker opp en betalbar dac med nok innganger.

 5. #5
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Den Inday boksen har fristet en stund. Det hadde vært greit med flere innganger foran MiniDSP-en.
  Det finnes automatiske switcher også men de jeg har sett på 'senser' ikke forskjell på en tilkoblet boks som er slått på og en som faktisk sender data.
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed