Van Damme kabler.

ChrisAndre

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.09.2013
Innlegg
2.811
Antall liker
1.555
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
15
Dette er mer ment som et tips til gode rimelige kabler, enn noen ny kabelkrig8)

Mange lurer på hvilke kabler man skal velge og kabler innen hifi er som kjent belemret med mye bling-bling og høye priser. Eller på godt norsk mye "lureri". Selvsagt koser jeg meg like mye som alle andre på messer med dyre og eksotiske kabler. Og for all del, det er bra de finnes. Slik skal det være.

At det er forskjell på kabler og lydsignaturer er det liten tvil om. Men det betyr ikke at kabler må koste 2-3000 kr meteren fra å låte bra...

Etter 20 år med hifi og mye lytting, så begynte jeg å søke litt etter rimelige kabler. Rimelig, men samtidig god lydkvalitet. Jeg tenkte som så; dersom de på konserter måtte rigge en scene med hifi-kabler, så hadde kabelprisen overgått kostnaden på PA-høyttalerne! Tenk å rigge en konsert med Transparent Audio Reference, Nordost Valhalla, Synergistic Research eller kanskje Zensati kabler8) Slik er det selvsagt ikke.

Det var da jeg fant kablene Van Damme. Disse brukes visst nok både på konserter og i forskjellige innspillingsstudio. Det sies at Van Damme benyttes både av BBC og av Abbey Road Studios (og Abbey Road har vel de siste 20 årene brukt de aller dyreste B&W høyttalerne). Derfor tenkte jeg at om Van Damme kabler holder for Abbey Road, så holder de for meg også:)

Van Damme lager mange forskjellige kabler til forskjelige bruksområder, men jeg har landet på at det er to kabler som egner seg best til hjemmebruk:

Van Damme Studio Blue.
&
Van Damme UP-LC OFC Hifi.

Sjøl har jeg testet Van Damme Studio Blue sammen med Van Damme interconnect kabler. Utrolig nøytralt og masse godlyd. Ingenting som stikker seg ut og overskygger noe annet. Bare veldig god lyd. Nå kjøpte jeg kun 1,5 meter (tabbe å ikke måle først) så jeg må ha nye. Men denne gangen går jeg for UP-LC OFC kabelen ferdig terminert fra Purit� North

Om det er flere brukere av Van Damme her på forumet, så skriv litt erfaringer.

Jeg regner med at de fleste kjenner til JinWei, som lager kabler til mange av de aller mest eksklusive kabelmerkene. Prisene ganges gjerne med 100-1000 kroner meteren etter at de forlater Jinwei og får på et annet navn. Og noen drar sikkert kjensel på noen av kablene de produserer også:rolleyes:JINWEI WIRE&CABLE CO. LOONG RU INDUSTRY CO.,LTD

Så derfor Van Damme på meg. Har du erfaringer med Van Damme kabler, så kom med de :)
 

Vedlegg

Sist redigert:

Stein Ivar

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2008
Innlegg
538
Antall liker
414
Torget vurderinger
6
Hei.

jeg bruker Van Damme Blue Series og er veldig førnøyd med de. Jeg har aldri brukt spesielt mye penger på kabler og syns disse gjør jobben bra.

-Stein Ivar
 
Sist redigert:

rosi83

Medlem
Ble medlem
25.01.2014
Innlegg
18
Antall liker
0
Hvor får en kjøpt dem?
Å hva er prisen?
mvh
rosi83
 
Topp Bunn