Sme kabel!

Classichifi

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.10.2010
Innlegg
138
Antall liker
47
Torget vurderinger
2
Har en SME V synes kabelen har slappe kontakter mot forforsterker! Noen forslag om oppgradering, bedre kabel/kontakter?
 

FZ

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.04.2002
Innlegg
3.795
Antall liker
349
Torget vurderinger
3
Har du kjøpt den ny? Hvis den er brukt kan forrige eier ha en preamp med andre mål (større) på RCA-pluggene. Dessverre ikke alltid de er like store.
 

Grumpy

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
5.618
Antall liker
15.404
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
...og det er heller ikke de låsbare WBT-pluggene ettersom disse ikke er uvanlige å finne på diverse phono-kabler levert med SME:

 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Hmmm... Min ser sånn ut, bortsett fra at phonopluggene er svartelokserte.

vdhcable.jpg


Det er ikke en customvariant over temaet du har, Grumps? Din er vel levert via akrylfabrikken (Transrotor)?
 

Grumpy

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
5.618
Antall liker
15.404
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Bra du tok poenget Zomber'n :)

Forøvrig er det vel en kjennsgjerning at pluggene som du har avbildet Zomby aldri har vært spesielt tighte i utgangspunktet, (men mer enn bra nok, så forstå meg rett). Er det din erfaring også?

Ellers har jeg hørt om SME V-eiere som har gode erfaringer med phono-kabling fra a) High Fidelity Cables, b) Midas (customiserte) - det var vel egentlig det trådstarter spurte om.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Vet egentlig ikke så mye, altså. Jeg fikk da i det minste kontakt med SME sine egne. Nå har jeg et par vesentlig kortere varianter, hjemmeheklet av Silk Mk. II, billigvarianten av 'DIN'* fra Cardas, og Eichmann bullet plug. Litt usikker på om det er noe forskjell å snakke om. Har også hatt en Oyaidekabel på lån, usikker der også. Kanskje Oyaide var en tann eller to snillere i lyden? Kanskje Silk er hakket rausere nedover? Men, dette ble 'testet' rett etter at spilleren kom i hus, så det ville muligens vært lettere å detektere forskjeller nå som jeg har blitt bedre kjent med spilleren?

Et lite helvette å lodde fem tettsittende loddepunkter i 'DIN'*-pluggen forresten. Det ble ikke noe lettere av at Silk er drøyt stiv og uhåndterbar. Loddingene mine er mildt sagt uelegante. Tipper jeg ville fått det vesentlig bedre til på kabel med tynnere og mykere isolasjon. Mye mulig jeg prøver meg på en lengde av denne: Cardas Tone Arm Cable 33AWG x4 Shielded Litz per 300mm | eBay og en sånn: Cardas s DIN Straight 5pin Turntable Tonearm Connector | eBay Jeg har et par Eichmannplugger liggende, og de er riktig fine.

Ser strengt tatt ikke så himla mørkt på originalkabelen til SME, bortsett fra at jeg regelrett hater kabler som er lengre enn de trenger å være. Av prinsipp...

PS: DIN er strengt tatt ikke det samme som vi platespillerfolk kaller 'DIN'*. Akkurat hvor dette uttrykket stammer fra vet jeg ikke, men DIN er sånne som NAIMfolket kjenner så godt. Den på tonearmskabelen er en annen variant.

DIN:

naim3.jpg


*'DIN' (tonearmskontakt):
1247394473_SMECC2_w450_h400.jpeg


Som dere ser er kontaktene orientert helt annerledes, og pluggene går ikke om hverandre. Det sitter dessuten han på armen og hun på ledningen i platespillersammenheng. Omvendt på linjesignal mellom NAIM-tingene, vel...
 
Sist redigert av en moderator:
Topp Bunn