Side 13 av 14 FørsteFørste ... 311121314 SisteSiste
Resultater 241 til 260 av 271
Abonnér på denne tråden
 1. #241
  Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2013
  Sted
  Helsingborg Sverige
  Innlegg
  927
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Syncrolux Se Innlegg
  Det mest interessante med min test er dog at det hele tiden ble streamet via WIFI (trådløst), og andre enden av testkablene endte opp i ingenting.
  Hur bra hade det blivit MED kabel? :-)

 2. #242
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,384
  Tagget i
  27 Innlegg
  Min egen erfaring fra sånne tester er at det fort dukker opp tilfeldige inntrykk av forskjeller. De kan skyldes noe så enkelt som at man ikke starter og stopper testsporet på eksakt samme sted. De musikalske detaljene man hører først og sist fester seg lettere i minnet enn de som er i midten. Visuelle inntrykk kan også påvirke. Deretter er det veldig lett å lytte etter enslags bekreftelse på det førsteinntrykket. Man prøver jo å høre forskjeller, og hvis det først begynner å danne seg et inntrykk av at "den låter slik og den låter sånn" vil det fort bli selvforsterkende. Og etter noen minutter har man overbevist seg selv om at "ja, sånn er det."

  Vanntette blindtester er altfor mye jobb for mine egne lyttetester, men noen enkle mottiltak går det an å gjøre. For meg er første trinn å ha en viss forståelse av hvilke forskjeller som kan tenkes å finnes. For eksempel, forskjeller mellom S/PDIF digitalkabler kan tenkes å skape forvrengning pga båndbreddebegrensning. Lossy codecer for musikkfiler vil kutte utklingning og stereoperspektiv når signalet går under et visst nivå. Eller, analoge signalkabler kan gi en avrulling helt øverst. Og det går det an å lytte spesielt etter. Er det en "hardhet" i øvre mellomtone/nedre diskant? Er det tegn til at stereoperspektivet drar inn mot midten når en tone klinger ut? Er det litt mer eller mindre "luft"?

  Annet trinn er å gjøre raskest mulig A/B-bytter slik at det er mulig å høre ting ved siden av hverandre. Analogien er fargeprøver: For meg er det kul umulig å se om to fargeprøver er like hvis jeg ser den ene på jobb i dag og den andre hjemne på kjøkkenet i morgen. Men hvis jeg legger dem kant i kant foran meg har jeg en sjanse. Om det er vanskelig å bytte direkte mellom testobjektene, er det kanskje mulig å sammenligne med en felles referanse. For eksempel å sammenligne forskjellige ethernetkabler med wifi. Hvis kabel og wifi låter likt hver gang, kan man gå ut fra at kablene også låter likt med hverandre.

  Et tredje mottiltak er å prøve flere ganger, med testobjektene i forskjellig rekkefølge. Det vil være en tendens til at man selv faller litt til ro underveis, slik at andre eller tredje testobjekt låter "bedre" enn første, før man senere blir mindre konsentrert og synes det åttende og niende testobjektet låter ganske likt og at det er på tide å avslutte testen. Det kan også være lurt å la det gå en dag eller to mellom forsøkene, slik at de tilfeldige inntrykkene rekker å svekkes.

  Forskjellene det fortelles om fra blindtester på forrige side ligner mye på de tilfeldige inntrykkene man som regel får under lyttetester. De handler ofte om udefinerte klangforskjeller og et generelt inntrykk av "bedre" eller "dårligere". Det er avslørende at de oppstår selv når kablene ikke er i bruk...
  Siste redigert av Asbjørn; 21.11.2013 kl. 08:58.

 3. #243
  vredensgnag
  Guest
  Det er jo også mulig å akseptere hva en datapakke er for noe?

  Se på den som jernmalm på vei gjennom et smelteverk -- det du lytter til har like stor relevans til datapakken som en ferdig Jøtul-ovn har til den opprinnelige jernmalmen. Hvor viktig er det at jernmalmen ligger rett på transportbåndet, når hele opplegget følger faste former?

  Råmaterialet:

  Navn:   357170-iron-ore.147180819_std.jpg
Visninger: 337
Størrelse: 29.9 Kb

  Din DAC:

  Navn:   Skjermbilde 2013-11-21 kl. 09.00.55.jpg
Visninger: 352
Størrelse: 76.7 Kb

  Resultatet:

  Navn:   810831.jpg
Visninger: 339
Størrelse: 207.1 Kb

 4. #244
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Testen blir jo mye bedre (men selvsagt ikke vitenskapelig signifikant) om man legger opp til f.eks 15 forsøk med kontrolltester innlagt. Det vil si at man av og til og gjerne flere ganger på rad ikke bytter noen som helst kabel. Dersom man er ute etter å teste om det er forskjell må man også legge inn kontrolltester på hva som skjer når det ikke er forskjell også. Hvis man hører forskjell også når ingen endringer er gjort invalideres resten av resultatene automatisk og man må finne en annen testmetodikk.

 5. #245
  Hifi Freak Syncrolux's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  4,337
  Tagget i
  0 Innlegg
  I dette tilfellet så er det faktisk ingen endringer, idet kablene aldri transporterte noen datapakker.

 6. #246
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  3,044
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Syncrolux Se Innlegg
  Det mest interessante med min test er dog at det hele tiden ble streamet via WIFI (trådløst), og andre enden av testkablene endte opp i ingenting.

  Beste beviset på dette er at testeren faktisk står frem, og ikke du som er skeptiker . Jeg er dog VELDIG skeptiker til dette med "gull LAN kabel" . Men jeg har blitt overrasket så mange ganger..

 7. #247
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  2,110
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra vredensgnag Se Innlegg
  Det er jo også mulig å akseptere hva en datapakke er for noe?
  Det samme poenget gjorde jeg når jeg første gang høre at noen mente det var forskjeller på strømledningene. Audiofile strømkabler liksom? Det er ikke en sjanse i havet til å påvirke spenningen og strømmen i en meter lang kabel av normalt tverrsnitt. Ikke en sjanse.... Og datapakker er jo enda mer tydelig eksempel på hva en kabel faktisk ikke kan gjøre noe med. Men....

  Jeg vet at det er forskjell på strømkabler. Det går på noe så overraskende som jordingen. Og - som vi har vært inne på her tidligere i tråden - kan noe lignende også teoretisk skje også på ethernetkabler. Men det største problemet er nok likevel at folk hører så mye rart, for skjemet/jordet ethernetkabler tror jeg ikke er særlig vanlige å bruke.
  The Greeks discovered they had to do interesting things with the human form, such as distorting it in lawful ways.

 8. #248
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Syncrolux Se Innlegg
  I dette tilfellet så er det faktisk ingen endringer, idet kablene aldri transporterte noen datapakker.
  Dette er strengt tatt ingen forutsetning i følge de lyttemessige observasjonene jeg har sett i denne tråden. Siden det rapporteres om kontinuerlige lydforbedringer, til og med ved full minnebufring, og med tanke på at det i tillegg ikke er teknisk mulig at dette har noe med datapakkene å gjøre så kan vi faktisk ekskludere selve dataflyten som en faktor.

  Det er altså bare det å koble til kabelen som trengs for å samsvare med observasjonene som er gjort. Spørsmålet er om kabelen må lede strøm eller ei for å gi sin effekt, det vil si om den må være tilkoblet i begge ender. Dine resultater understøtter teorien om at dette kanskje ikke er nødvendig. Det kan i følge den samlede summen av faktiske observasjoner i denne tråden faktisk være tilstrekkelig å plugge kabelen inn i avspiller-enden, uavhengig av hvor musikken i seg selv hentes fra. Dette i seg selv strider f.eks ikke mot Mans erfaringer tidligere i tråden.

  Jeg ser for meg en test hvor man anskaffer et fireports gigabitkort og undersøker om man får en akkumulert positiv effekt ved å koble fire audiofile nettverkskabler til PCen og eksperimentere med ulike utleggsmønstre for å finne den beste lyden.

 9. #249
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Man får selvsagt bedre lyd jo flere porter man tar i bruk på switchen også. 24x 15700,-. Hvilke avspillere har 24 (eller fler) porter?
  Så, 24 TP kabler mellom NAS og avspiller. De må ikke krysse hverandre for pakkene liker knuffing dårlig. De må også støttes opp individuelt med balsa eller lignende.
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 10. #250
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,384
  Tagget i
  27 Innlegg
  Ved sensorisk testing av matvarer bruker man noen ganger en testprotokoll med to av fem hvis man i utgangspunktet forventer små forskjeller. Det stilles frem fem prøver, to av dem er testobjektet. Da er selvsagt prøvene blindet for alt uvesentlig, f eks ved at de stilles frem i identiske skåler hvis det er parametrene farge, konsistens, lukt, smak man vil teste for. Det er et positivt resultat hvis testeren greier å identifisere hvilke to av de fem som er annerledes enn de andre. Sjansen for å finne begge to ved ren gjetting er ganske lav. Dessuten gjør man flere forsøk med forskjellige testpersoner og randomisert rekkefølge på testobjektene. Til slutt summerer man resultatene for å beregne signifikans og trekke konklusjoner.

  Skulle noen finne på å gjøre en seriøs test på audiofile nettverkskabler, burde det blindtestes som enten en A/B/X (hvor man forsøker å finne ut om X er lik A eller B) eller en slik 2/5-test (hvor man prøver å finne de to Audioquest-kablene blant tre noname-kabler), helst dobbelblindt. Det tror jeg ingen gidder å gjøre, og de som tror på konseptet ville uansett ikke tro på testresultatet. Det har vi jo diskutert noen ganger tidligere.

  Selv ser jeg ikke noe poeng i å teste seende, fordi jeg ikke har noen idé om hva jeg i så fall skulle lytte etter, og da blir det vanskelig å skille ut eventuelle reelle effekter fra alle de tilfeldige lytteinntrykkene som jeg erfaringsmessig vet dukker opp i en slik test. I utgangspunktet vil man som regel høre en eller annen forskjell på alt, selv der det ikke er noen reell forskjell å høre. Her er det ingen klar hypotese å teste. ("Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.)
  Siste redigert av Asbjørn; 21.11.2013 kl. 15:00.

 11. #251
  Hifi Freak Syncrolux's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  4,337
  Tagget i
  0 Innlegg
  I min lille luretest ble resultatet bedre jo mer tiltro testpersonen hadde til kabelen, med andre ord han hadde egentlig bestemt seg på forhånd utfra hvordan jeg hadde beskrevet kablene for han rent teknisk. Ganske interessant, ikke sant?

 12. #252
  Medlem Cobalt's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2004
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  36
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Syncrolux Se Innlegg
  I min lille luretest ble resultatet bedre jo mer tiltro testpersonen hadde til kabelen, med andre ord han hadde egentlig bestemt seg på forhånd utfra hvordan jeg hadde beskrevet kablene for han rent teknisk. Ganske interessant, ikke sant?
  Det er fascinerende hvilke utslag forventninger kan gi.
  Densen B150+ & Sonus Faber Liuto

 13. #253
  Hifi Freak Kule-Trygve's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,506
  Tagget i
  0 Innlegg
  "Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.
  Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg vil foretrekke en verden hvor det er en best mulig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke minst av hensyn til forbrukerne.
  Så hvorfor ikke teste etter denne hypotesen?
  Sonus Faber Elipsa
  Accuphase C-3800
  Edge nl 10.1
  Ayre C-5xe MP
  2 x Renaissance Audio Master Signature RCA
  Høyttalerkabler: Renaissance Audio Master m/Signature- sølv
  Strømkabler: Svarte lakriskabler rett fra pappeskene

 14. #254
  Hifi Freak Crusty's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Horten
  Innlegg
  2,950
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  "Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.
  Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg vil foretrekke en verden hvor det er en best mulig sammenheng mellom pris og kvalitet.
  Ja, det er jo lov å håpe...
  Let us make our sound between the silence of the waves.

 15. #255
  Hifi Freak Kule-Trygve's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,506
  Tagget i
  0 Innlegg
  Her har man noe som man vet med 100% sikkerhet at ikke kan påvirke lyden og likevel beskriver man lydmessige forskjeller.
  Enkelte produsenter av virkelig dyre cd- spillere bruker jo mye ressurser på å lage solide drev. Dette må jo være for å få lest av dataene best mulig. Dvs dersom de ikke leses optimalt, så trer "feilkorreksjon" i kraft, som i seg selv ikke er optimal? Sikker på at det ikke er noe lignende med disse kablene, dvs at digitale pulser går tapt på veien et sted i de dårlige kablene?
  Hva vet vi egentlig om sjansen for at en digital strømpuls i en kabel skal mislykkes? Kan ikke den være til stede?
  Sonus Faber Elipsa
  Accuphase C-3800
  Edge nl 10.1
  Ayre C-5xe MP
  2 x Renaissance Audio Master Signature RCA
  Høyttalerkabler: Renaissance Audio Master m/Signature- sølv
  Strømkabler: Svarte lakriskabler rett fra pappeskene

 16. #256
  Banned
  Ble medlem
  Apr 2013
  Sted
  Danmark
  Innlegg
  2,237
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Syncrolux Se Innlegg
  I min lille luretest ble resultatet bedre jo mer tiltro testpersonen hadde til kabelen, med andre ord han hadde egentlig bestemt seg på forhånd utfra hvordan jeg hadde beskrevet kablene for han rent teknisk. Ganske interessant, ikke sant?
  Det samme nummer kan du lave med madvarer vin osv, det for dig vil ikke til at sige at der ingen forskel er på mad og vin.

  Jeg så en af disse udsendelse hvor de viser hvordan reklamebranchen fucker med din hjerne. Test personerne havde fået at vide at der var tale om tre forskellige mærker af den samme fødevarer hvor de skulle vælge og beskrive den de synes bedst om.

  Tre ens fødevarer var linet op med hver sin baggrund af forskellige farver og mønstre, baggrunden blev flyttet rundt af flere omgange og forskellige testhold smagte på de tre varer.
  Der var en klar sammenhæng mellem hvordan test personerne vurderede varen og baggrundsfarven og mønstret, på trods af at varerne var helt identiske/ens.

  En anden udsendelse viste en madekspert og en kok som testede ænder for smag og kvalitet, ænderne blev simpelthen bedre og bedre jo dyrere de blev, og da de nåede til den økologiske and til et svimlende beløb som jeg ikke huske nøjagtigt så var der ingen grænser for hvor god den and var i smagen, strukturen osv.

  Man indkaldte derefter et smagspanel af unge kokke som blindtestede ænderne, de valgte med et klart flertal den and som prismæssigt lå i midten, den dyrere økologiske and fik stort samme stemmeantal som den biligste, hvorimod de seende madeksperter nærmest skulle ud og kaste op da de smagte på den billige and.

  Så jo det er sindssygt vigtigt at være bevidst om hvordan vores hjerne eventuelt kan snyde os. Men det betyder altså ikke at alt ens af den grund.
  Forventninger kan få identiske/ens ting til at blive forskellige , forvirring og usikkerhed kombineret med statistik kan få alt til at blive ens.
  Siste redigert av kortvarig; 21.11.2013 kl. 18:37.

 17. #257
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Siggerud
  Innlegg
  1,576
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  "Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.
  Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg vil foretrekke en verden hvor det er en best mulig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke minst av hensyn til forbrukerne.
  Så hvorfor ikke teste etter denne hypotesen?
  Verden som den fremstår, og verden som jeg ville foretekke den... er to vidt forskjellige verdener! Bokstavelig talt.

 18. #258
  Hifi Freak Kule-Trygve's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,506
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Petre Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  "Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.
  Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg vil foretrekke en verden hvor det er en best mulig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke minst av hensyn til forbrukerne.
  Så hvorfor ikke teste etter denne hypotesen?
  Verden som den fremstår, og verden som jeg ville foretekke den... er to vidt forskjellige verdener! Bokstavelig talt.
  Slik den fremstår for deg, er nødvendigvis ikke slik den fremstår for andre. Det er vel heller de som hevder vanlige økonomiske mekanismer ikke gjelder for hifi, som har bevisbyrden.
  Sonus Faber Elipsa
  Accuphase C-3800
  Edge nl 10.1
  Ayre C-5xe MP
  2 x Renaissance Audio Master Signature RCA
  Høyttalerkabler: Renaissance Audio Master m/Signature- sølv
  Strømkabler: Svarte lakriskabler rett fra pappeskene

 19. #259
  Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Sted
  Hvalstad, Asker
  Innlegg
  7,813
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Petre Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  "Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.
  Vet ikke hvordan det er med deg, men jeg vil foretrekke en verden hvor det er en best mulig sammenheng mellom pris og kvalitet. Ikke minst av hensyn til forbrukerne.
  Så hvorfor ikke teste etter denne hypotesen?
  Verden som den fremstår, og verden som jeg ville foretekke den... er to vidt forskjellige verdener! Bokstavelig talt.
  Slik den fremstår for deg, er nødvendigvis ikke slik den fremstår for andre. Det er vel heller de som hevder vanlige økonomiske mekanismer ikke gjelder for hifi, som har bevisbyrden.
  Det går vel begge veier.
  PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

  Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

 20. #260
  Banned
  Ble medlem
  Apr 2013
  Sted
  Danmark
  Innlegg
  2,237
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
  ("Dyrere er alltid bedre" er litt for diffust for meg.)
  Synes ikke det behøver at være diffust for dig, ved kabler er gode isoleringsmateriale simpelthen bare dyrere, der kan nævnes teflon, renere metaller lyder bedre og er dyrere, sølv lyder bedre end kobber, og jo rene sølvet er jo bedre lyder det, men er også dyrere, det samme gør sig gældende med stik bøsninger og elektronik.

  Store strømforsyninger som er uafhængig af belastning er dyrere at lave, bedre komponenter stabile kabinetter osv lavet af renere og mere ideale materialer er dyrere, elektronik der er uafhængig af belastning fra en højtaler er dyrere at fremstille.


  Et højtalerkabinet uden vibrationer er dyrere at lave end et med vibrationer, højttalerenheder som er tætter på at kunne gengive indput lig output og har tilstrækkelig magnetkraft er dyrere at lave end svage højtalerenheder, membraner der bryder minimalt op er dyrere at lave end membraner som ringer og resonerer , og man kunne blive ved ved ved og ved..............

  Tror du jeg er stolt af at være Dansk når jeg ser sådan en video, jeg var sikker på at det var en parodi på branchen, indtil det gik op for mig at det var det ikke , men det har altså ikke en dyt med om der forskel på kabler eller ej, det handler udelukkende om en sælges moral, og han er helt sikkert ikke den eneste af den slags sælgerer/plattenslagerer.

  .
  Siste redigert av kortvarig; 21.11.2013 kl. 22:06.

Side 13 av 14 FørsteFørste ... 311121314 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed