Test BONA /Kimber signalkabler

Geir_O

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
716
Antall liker
19
Dette er mitt første dykk i kabel-havet. Her kommer rapporten :p :-/ :'(


TESTING AV BONA OG KIMBER TIMBRE SIGNALKABLER



Kilde/Pre: Linn Unidisc SC
Effekt: Parasound HCA 2205-A
Høyttalere: B&W 803 (Kjøpt nye 2000)

Fikk disse kablene produsert av BONA i Kina i hendene av Robert på Resonans. Han ville jeg skulle teste dem ut og gi tilbakemelding. Må innrømme at jeg aldri har hatt noe tro på den store betydningen kabler skal ha på lyden, men tenkte jeg fikk sjekke det ut likevel.

Skifta først HT kablene fra Tara Labs Prism bi-wire kabler til BONA SP-500 MKII. Disse koster 1680,- på Resonans. Fikk også to sett til med ht-kabler, men disse testes ved en senere anledning.

Fikk jo hakeslepp Lyden strammet seg kraftig opp og ble luftigere. Satte på All for you med Janet Jackson. Denne er fælt overstyrt i bass og spesielt diskant, og vil avsløre grundig om du har problemer med glasskjærer diskant. Skiftet så interconnect kabler fra Linn Analogue Interconnect (Fulgte med Linn spilleren min) til BONA PS-085 MKII (1085,-). Fikk nytt hakeslipp. Satte på JJ igjen. Bassen strammet seg ytterligere. Mellomtone og diskant ble noe luftigere. Diskanten begyndte å bli plagsom, men ingen glasskjærer. Satte på Al di Meola’s Consequence of Chaos. En herlig plate med stjernegalleri (Chick Corea, Steve Gadd, John Patitucci m. flere). Her var det mye fin stram bass. Hele frekvensområdet opp til diskant var luftig og åpent. Strengene på den klassiske gitaren lød tørt og fint. Det var god separasjon mellom instrumentene. Fin klang i klaveret på spor 2. Satte så på Soul Bop Band – Live (Bill Evans/Randy Brecker). Spor 2 (Big Fun): God separasjon av instrumenter, tørr og fin bass. Spor 4 (Let’s pretend): Symbalene er sprøe og luftige. Lyden er oppløst fra bunn til topp. Her er det mye klaver og visper pluss Victor Baileys bass. Utrolig flott klang også på de høyeste piano notene. Satte så på John McLaughlin – Live in Paris Spor 2 (Mother Tongues): Denne er rask og preget av at alle instrumentene spiller full guffe oppå hverandre. Det er brukbar separasjon her, men muligheter til forbedring. Spor 5 (Tony): El piano med mye etterklang. Oppløst trommesolo. God ”klang” i basstrommer. Sprø kontante skarptrommer og symbaler. Så var det klassisk og tid for Mozart – Requiem (Wiener Philharmoniker med Karl Böhm, DG). Spor 1, kor og orkester pluss solister. Luftig. Stor kraft spesielt i kontrabasser. Klarer ikke helt ta overtonene på vokalen i koret på de høyeste tonene. Har en tendens til å ”grøte” seg sammen litt der. Spor 3: tuba pluss sang solo. Fin messingklang. Så var det Wagner – Der Fliegende Holländer med Daniel Barenboim på Teldec. Stor og mektig musikk. Oppløst mye luft. Anne Sophie Mutter – Carmen-Fantasie En av mine favoritt CD’er. Her er det stor klang. Hun bruker hele fela fra mørkeste klangfulle til sprøeste luftige diskant. Her er det mye resonans. Nils Lofgren – Acoustic Live Her er det mye power fra bronze strengene på kasse gitaren. Spor 5 (Keith don’t go) er kongesporet om du elsker kassegitarer. Volumet i konsertsalen spiller med. Fyldig og fin tone. Til slutt Rachmaninov – Piano konsert #3 med Leif Ove Andsnes. Flott live opptak. Luftige og dynamisk. Tangentanslagene presise. Flott klang i klaveret. Så bytter vi til

BONA BR-208S (1500). Jeg begynner å tro på kabelpåstander. Her ble det mer luft og ikke minst større. Hele orkesteret - hvert instrument ble tydeligere. Hver tone fra klaveret står frem. NL Samme her. Rett før Nils står i stua. Carmen Samme her. Både orkester og fele. Mozart Dette hadde mye å bety for koret. Etterklangen på stemmene ble nå mye bedre og la mer luft i overtonene. Fortsatt et lite forbedringspotensial. På spor 3 blir klangen større på alle vokalsolistene. Mer dynamisk. JM Nå roer bildet seg. De forskjellige instrumentene står bedre frem. Lettere å få med seg fraseringer fra resten av gruppa rundt sax soloen. Spor 5 har større klang og mer luft. SBB Samme. Mer luft /dynamikk/separasjon/oppløst AdM Samme JJ Samme. Myyyye diskant. Vi bytter til:

BONA TN-008 (1950,-) Det samme skjer igjen. Har Parasounden fått enda flere watt? JJ har like mye diskant, men luftigere (Ikke bra, men det er plata) AdM Samme. Enda mer luft, dynamikk og atakk. SBB Samme JM Samme. Oppdager perkusjonsbjeller som jeg ikke har hørt før. Mozart Her åpner det seg enda mer, men forskjellen var ikke like stor som ved forrige kabelbytte. Likevel, klart bedre oppløsning og åpnere i toppen. Denne gang så og si uten tendenser til grøting i toppen. Wagner og resten går det samme igjen. Skifter til

KIMBER TIMBRE Denne er ikke like fyldig i bassen. Har mindre nivå der. Fortsatt oppløst og fin. Ikke like bra atakk. Synes denne kabelen er ganske lik lydsignatur som mellomste bukkene BONA HR-208S. Bortsett fra den har litt mindre bass enn BONA da.

Konklusjon: Det største spranget er mellom billigste BONA og mellom mest billigste BONA/Kimber. Forutsatt at du har elektronikk og høyttalere til det, er likevel den dyreste BONA’en verdt pengene. (Den beholdt jeg, og det var sikkert Roberts plan. Kommer nok til å beholde et sett HT kabler også). Men selv de billigste kablene er flere klasser bedre enn Linns gratiskabel som de gir vekk til en spiller til 41K! Så kablene, også Kimber Timbre (rundt 1500.-?) er verdt å sjekke ut. Du får sikkert låne kablene slik at du kan sjekke ut selv


Geir
 
O

om.s

Gjest
Flott at noen sjekker selv slik du her har gjort, og våger erkjenne for seg selv at det kan være forskjeller, er det placebo, så ønsk den velkommen, så lenge den er med å øke musikk gleden, noe du tydelig er iferd med å "oppdage" ;) ;D ....

mvh
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.804
Antall liker
563
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Placebo er det def, ikke! Har hørt på et utall kabler og det er til dels store forskjeller. Har selv Bona kabler og de er mye mere detaljerte/luftigere og strammere i bassen enn de forrige s.kablene jeg hadde.

Et godt valg Geir!
 
O

om.s

Gjest
Placebo er det def, ikke! Har hørt på et utall kabler og det er til dels store forskjeller. Har selv Bona kabler og de er mye mere detaljerte/luftigere og strammere i bassen enn de forrige s.kablene jeg hadde.

Et godt valg Geir!
Det var ikke min mening å påstå at det er placebo som er årsaken til den oppdagede forskjellen, tvert om, men ett oppriktig kompliment fra min side til en som har giddet å ta seg tiden til å teste selv, imotsetning til mange som mener mye om lite de selv har erfart, stå på Geir O .....

mvh
 

ivar

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2004
Innlegg
1.343
Antall liker
0
godt jobba, fin test! :)
Mitt neste steg er SR på signalfronten, mulig etter at jeg har testet med ny pre.

MEN, dette blir ikke før jeg flytter inn i nytt hus, med eget lytterom :) :)

Forøvrig ser jeg bare ett minus med eget lytterom (og tildels med røramper).
Den spontane musikkspillingen, mens man spiller monopol med kona, eller mekker mat er borte, dårlig med kjøkken på lytterom, og rørtimene går fort, må liksom ha valuta der i gården!

Blir nok til at jeg kjøper en cambridge og en amp til å drive mine gamle dynaudio audience 52.
 

Geir_O

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
716
Antall liker
19
Takk gutter. Skal ogsaa sjekke hoeitaler kabler fra BONA, men det blir en stund til

Mvh
 

TAF

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.06.2006
Innlegg
1.330
Antall liker
368
Torget vurderinger
14
Hva er nett adressa til Resonans??

Mvh
 

Sharpeye

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.10.2005
Innlegg
289
Antall liker
3
Fin test. Flott måte å gjøre det på.
Skal prøve ut BONA jeg også.

Importøren er DuetAudio www.duet.no så vidt jeg skjønner.

Takk skal du ha Geir 8)
 

JanOlav

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2005
Innlegg
7.412
Antall liker
1.114
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
14
Dette er mitt første dykk i kabel-havet. Her kommer rapporten :p :-/ :'(


TESTING AV BONA OG KIMBER TIMBRE SIGNALKABLER

BONA BR-208S (1500). Jeg begynner å tro på kabelpåstander. Her ble det mer luft og ikke minst større. Hele orkesteret - hvert instrument ble tydeligere. Hver tone fra klaveret står frem. NL Samme her. Rett før Nils står i stua. Carmen Samme her. Både orkester og fele. Mozart Dette hadde mye å bety for koret. Etterklangen på stemmene ble nå mye bedre og la mer luft i overtonene. Fortsatt et lite forbedringspotensial. På spor 3 blir klangen større på alle vokalsolistene. Mer dynamisk. JM Nå roer bildet seg. De forskjellige instrumentene står bedre frem. Lettere å få med seg fraseringer fra resten av gruppa rundt sax soloen. Spor 5 har større klang og mer luft. SBB Samme. Mer luft /dynamikk/separasjon/oppløst AdM Samme JJ Samme. Myyyye diskant.

Geir
Ja, dette hørtes lovende ut :D
Kan virke som jeg valgte en bra kabel da ;)
Hvor mange timer må man regne til innspilling?
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.804
Antall liker
563
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Hvis ikke kablene låter bedre enn de du hadde i utgangspunktet er det ingen vits i å bytte! Innspillingstid er kanskje mer tilvenningstid.
 
Topp Bunn