Skurring i høyttalere ved bruk av minijack-RCA kabel

Guleböj

Fersking
Ble medlem
30.08.2013
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg gikk for et par dager siden til innkjøp av en minijack til RCA-kabel som visstnok hadde en verdi på rundt 1500kr, men som jeg betalte 500 for. Denne var så vidt jeg forsto det av merket Doxa som var laget i deres butikk i Kristiansand. Denne fungerer vel og bra (selv om jeg må innrømme at jeg ikke hører noen forskjell fra billigere kabler), men problemet kommer når jeg kobler i laderen på min bærbare PC. Da skurrer det voldsomt i høyttalerne. Dette har jeg forstått kan ha noe med jording å gjøre?

Jeg trodde derfor det ikke hadde noe å gjøre med kabelen, men dersom jeg heller bruker den gamle kabelen som er av type noname til ~150kr så går det fint.

Hva gjør at min billige kabel fungerer uten støy og skurring, mens den fancy kabelen ikke gjør det? Vurderer nå å levere tilbake kabelen og heller prøve noe annet dersom det ikke finnes noen løsning.
 

teddyh

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.07.2009
Innlegg
826
Antall liker
219
Du opplever nok en del interferens på minijack-rca kabel når du kobler til strømkabel, ja (et kjent problem med bærbare pc-er).
Dersom du opplever dette kun/extra mye på din nye kabel, så er mitt råd at du leverer den tilbake, da den tydeligvis fanger opp denne interferens mye mer enn din tidligere kabel.
Ser ikke noen grunn til at en minijack til rca overgang skal koste kr 500,- ettersom det er noe av det enkleste å konstruere og produsere.
Kjøp heller noe som denne USB-DAC :HiFi 24bit USB DAC Digital Sound Card CM108AH 192kHz Digital to Analog Converter | eBay

Der benytter du en rimelig og fornuftig konstruert USB-Kabel mellom PC og USB-Dac,
og du vil få ett mye bedre resultat enn fra lydkort i pc via minijack og via overgang til rca
 
Sist redigert:
Topp Bunn