Rca-xlr...erfaringer?

T

Thomas1

Gjest
Har solgt min balanserte forsterker og kjøpt meg en ny, uten balanserte utganger. Er en liten svoren tilhenger av å kjøre balansert, da jeg synes lydbildet blir av ett annet kaliber.

Greien er: Er det noe å hente v å koble balansert xlr ut fra cd spilleren og ubalansert rca inn i forsterkeren, eller er det bare gunstig med balansert fra forsterker og inn i ubalansert cd spiller? ...puhhh

Kabelen jeg skal bruke er viablue med El-comp xlr skjøt.

mvh
Thomas
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Generelt, mitt synspunkt: jeg liker ikke de overgangene. Prøvde disse hos en kompis or et år siden og det spilte mye dårligere enn om kablene var koblet direkte i preampen som balansert. Han brukte disse i en mellomperiode hvor preampen ikke var fullt utbygd til XLR. Åpnet også en og kikket og pluggen i seg selv var ren messing.

Dette var fra preamp til forsterker.

Har ikke hørt på om det er forskjeller med XLR eller RCA fra CD-spiller til evt. preamp selv. Vet ikke, men hvis utstyret er ekte balansert vil amn normalt høre en lydforbedring med XLR kontra RCA.
 
T

Thomas1

Gjest
El-comp har gode overganger til en gunstig pris.1 for 150 og 2 for 200 kr. Ikke den største utgiften med andre ord.

Forsterkeren det gjelder er Primare i21. Det er en stor sjanse for at jeg kjøper cd21 som matcher, men synes den spilleren jeg har nå er for god til å selge til spott pris. Greien er at den ikke har den samme 3dimensjonale gjengivelsen som cd21 har.

Synes kansje at lydbilde nå, er en del smalere enn når jeg kjørte balansert med den forrige forsterkeren...
 
Topp Bunn