Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  1,305
  Tagget i
  3 Innlegg

  Clarus Crimson - en stor lydmessig oppgradering!

  Jeg solgte unna all elektronikk i vinter, og lot alle kabler følge med ut. Selvsagt brukte jeg mer penger enn planlagt på ny elektronikk, og det ble da lite igjen til kabler på kort sikt. Hadde hørt mye bra om BJC, og kjøpte både digital- og analogkabler defra, samt strømkabler fra Supra.

  Det nye anlegget spiller annerledes enn det forrige, det skulle bare mangle. Jeg liker det klart bedre, men erfaring fra tidligere gjorde at jeg håpet på ytterligere oppgradering ved å bruke noen kroner på kabler. Tidligere har jeg vært svært glad i Transparent, etter min smak har disse alltid gitt meg bedre opplevelser. Imidlertid synes jeg de er i overkant kostbare, ialle fall de seriene jeg har brukt (MWU/MLU). I tillegg synes jeg prisforskjellen i Norge vs USA er meningsløs vedr Transparent.

  Jeg har fått låne litt forskjellige kabler det siste halvåret, bla.a. BM Giant, BM Revelation, Kimber Monocle XL uten at noen av disse har gitt meg nok forbedring til at bytte har vært aktuelt. Jeg var også i kontakt med Whistler, men da han foreløpig kun har analoge signalkabler, slo jeg det fra meg selv om jeg har stor tro på at dette er bra saker. Hadde han bare laget ht-kabler også...

  Etterhvert tenkte jeg det måtte bli Transparent igjen, og startet tråling av bruktmarkeder uten å gjøre noen kjøp. Det er tross alt disse kablene jeg alltid har likt best, dvs frem til for ca tre måneder siden.

  Ved en tilfeldighet kom jeg over navnet Clarus Cables Clarus Audophile Collection Introduction

  Jeg leste litt om det og registrerte at kablene hadde fått svært gode omtaler, bla Editors Choice i TAS relativt nylig. En del faktorer vedrørende kabeldesign, personene bak merket, omtaler både i magasiner og forum gjorde meg svært nysgjerrig på å få prøve dem. De hadde dessuten nettopp fått distributør i Norge, Intrepid AV Clarus - Intrepid AV, og jeg kontaktet dem. Jeg sjekket prisene på disse kablene i USA mot prisene i Norge, Intrepid AV hadde på dette tidspunktet en god introduksjonspris. Jeg bestilte noen kabler og betalte omlag det samme som de koster i butikk i USA.

  Man betaler (foreløpig) ingenting for merkevaren her, det er knapt noen i Norge (mitt inntrykk) som har hørt om dette kabelmerket. Mannen bak, Jay Victor er imidlertid en kjent person innen kabeldesign, og står bak vel 40 patenter vedr bla.a. kabelgeometri, og har designet kabler for bla.a. Audioquest, XLO, PS Audio, Fender. Han er også en del av teamet til Constellation Audio (wire designer) Jay Victor / Wire Designer Det betyr vel at mannen kan sine saker skulle jeg tro.

  Jeg er nå eier av digitalkabler, analoge signalkabler og høyttalerkabler. Forruten subwooferkabelen, som er en Clarus Aqua, er alle kablene mine fra toppserien Clarus Crimson.

  Jeg vurderte om jeg skulle bytte dem ut en etter en, for å gi en tbm pr enkeltkabel, men slo dette fra meg pga tidsbruk og mangel på tålmodighet. Jeg fjernet alle BJC-kablene, og erstattet dem med Clarus rund baut. Jeg vet altså foreløpig ikke hvilken kabel som gir den største forbedringen, men forandringen til det bedre er total, og er større enn jeg hadde forventet selv av et forsterkerbytte. Når jeg får tid, vurderer jeg å finne ut av dette, altså hvilken kabel som gir størst forbedring, men dette har foreløpig ingen prioritet fra min side.

  Det første jeg merker er en voldsom forbedring i bassen, artikulasjon på et helt annet nivå enn tidligere. Deretter merker jeg at detaljnivået er langt høyere, jeg hører ting på plater jeg ikke har registrert tidligere. Rommet virker bredere enn før, og artister står rett foran meg. Jeg opplever å sitte midt i orkesteret.

  Til tross for dette klart økte detaljnivået, opplever jeg en total ro og avslappethet med disse kablene. De finnes ikke harde i kantene til tross for svært høy oppløsning. Mykt og deilig samtidig som at det er luftig og dypt, beksort bakgrunn. Totalt fravær av støy, er det det som er årsaken til at dette låter så uforskammet bra(?)

  Jeg tillegger at jeg selvsagt hadde forventninger om forbedring, jeg betalte jo noen kroner sammenlignet med BJC. Jo mer jeg spiller jo mer fornøyd er jeg likevel med investeringen, kablene er verdt hver krone. For meg, vel og merke. BJC-kablene fremstår nå som de er verdt nøyaktig det jeg betalte for dem, de også.

  Dette er selvsagt helt subjektivt, i mitt rom og i mitt anlegg. Likevel må jeg anbefale alle som har erfart at kabler kan utgjøre en betydelig forskjell, å teste disse Clarus i eget anlegg. Signalkablene er relativt stive, pluggene er veldig skikkelige og sitter godt. Høyttalerkablene er de tyngste jeg har vært borti og utstyrt med kraftige spader.

  I tillegg til audio-kablene kjøpte jeg noen HDMI-kabler fra Tributaries, som er det samme firmaet som Clarus. Forbedringen ved å bytte ut 12m Supra med 12m Tributaries-8, er som å vaske vinduene.

  Clarus kommer med EU-strømkabler, muligens i høst. Kablene er voldsomt kraftige og man har visstnok slitt med å finne en god løsning med Schucko-plugg, men har en løsning på dette nå. Disse må nok også prøves etterhvert.
  Siste redigert av larkrla; 09.08.2013 kl. 13:11.
  Piega Classic 80.2, Moon 390D, Kinki Studio B7, Oppo 95EU, Clarus Crimson kabler, Furutech strømfordelere med og uten filter.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed