Da vil jeg gjerne poste litt lytte erfaring ved bruk av Nordost Quantum Qb8.

Testen er gjennomført hos en kammerat som har kjøpt denne strømfordeleren.

Utstyret som ble benyttet, består av Jeff Rowland Amp, Hegel Cd spiller, kabler fra Cardas, Wire world, og Shunyata, høytalere fra Tanoy,
dette hviler på et Symposium Isis rack med tilhørende avkoblings utstyr for å erstatte komponentenes føtter, rommet er akustisk behandlet med absorbenter og diffusorer alle strategiske steder, anlegget har egen 16A strømkurs.

Litt teknisk om strømnettet som kan / vill være av interesse er følgende, Nett type er 230V IT nett, på grund av fjell skråning og diverse terreng relaterte ting er stort sett alle boliger koblet til nett leverandørens felles jord, da eget jord spyd eller ring jord ikke vi nå ned til grunnvann. Det viser seg at denne aktuelle tomten har et område som alltid er fuktig pga en vann åre og der det nå slått ned et jord spyd som vil bli brukt ifb Qb8 fordeleren.


Lytte erfaring med litt tweaks.
Ved å koble Qb8 til med vanlig jordet strømkabel og de aktuelle komponentene inn i Qb8 ble det et noe større og mer gjennomsiktig lydbilde med mer ro i lyden. Ved itillegg koble til det eksterne jord spydet ble denne effekten forsterket enda litt, det store skjedde da vi isolerte bort husets egen jord og bare brukte jord spydet, da ble ting strammet opp og lyden bedre timet, det skjedde også noe positivt med klangen i innspillingene.
Jeg hadde liggende 3 stk Nordost Sort kons type AS som er den rimeligste utgaven, ved å plassere disse 2 stk ved intakskabel og en i motsatt ende ble lyden veldig stram og kontant, liten tendens til kjølighet samt lydbilde ble litt smalere men dypere, dette var ikke en ønsket effekt så 3 stk Sort kons type BC ble prøvet, disse gav tilbake bredden på lydbilde men flyttet fokus på innspillingene til instrumentene slik at stemmene havnet litt lenger bak i miksen, dette var heller ikke ønskelig, Testen med Sort Kons ble men jeg var der gjort mens Strømfordeleren stod på gulvet, så det ble ryddet plass slik at Qb8 fikk plass i Symposium Isis racket, dette ga mye av det beste fra sort kons ifb timing og atakk men klangfargene føltes nå mer riktige og ikke kjølige lenger. Det er mulig at han bestiller Symposiums egne avkoblingføtter til Qb8 for å ha samme avkobling på alt utstyr.
Det kan nevnes at Symposium Isis racket har jording punkt på hver hylle så disse ble også benyttet og koblet til jordspydet.

Oppsummering, lyden er nå kjapp og kontant, trommelyden er veldig rytmisk tight, lydbilde er naturlig stort med god / naturlig høyde, brede og dybde,
Stemmer og instrumenter har en fin balanse i klangfargene som kler live musikk veldig godt.

Har nå begynt å legge tilside penger for å få skikk på egen strømtilførsel.

Bilde av Qb4 og Qb8
Navn:      qrt.jpg
Visninger: 1290
Størrelse: 123.0 Kb