Resultater 1 til 14 av 14
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast Mala's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  1,031
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  På utkikk etter nye høgtalerkabler, fra Nordost Flatline Gold til...?

  Systemet består av en H/K 3490 og ett sett JBL Studio 190. Flatline kablene er jo på ingen måte dyre kabler, men er litt nysgjerrig på å prøve noe nytt i samme prisklasse +- da. Og hvor vidt det er vits å gå opp noen klasser med nåverende system. Denne kabeldebatten har jeg latt være å legge meg opp i, da jeg aldri har hatt muligheten til å sammenligne kabler på noe vis. Kan spørre om signalkabler i samme slengern også, bruker ett sett Nordost Wyrewizard Dreamcaster i fra RIIA-trinn til forsterker i dag.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Horten
  Innlegg
  5,415
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hvorfor ønsker du å bytte?
  Hva savner du eventuelt i dagens system?

 3. #3
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,099
  Tagget i
  21 Innlegg
  Mitt oppriktige råd: Blås i det. Legg de pengene i høyttalere og elektronikk i stedet.

  Jeg ville lagt til en subwoofer eller to først. Det er grenser for hvor god bass et par 6,5"-elementer kan levere. Du gjør integrasjonen med sub enklere hvis du stapper noen raggsokker eller skumgummibiter i bassrefleksportene på hovedhøyttalerne. Da går de ikke så dypt (det er det du har en sub til), men de ruller av slakkere og får mindre membranutsving i bassen. Det reduserer forvrengning og reduserer risikoen for å bånne elementene hvis det går en kule varmt. Det blir ikke bare "mer bass", men også renere lyd med mer ro oppover når hovedhøyttalerne avlastes litt. Det er dessuten lettere å integrere to sub'er enn én, ettersom du står friere til å plassere dem der det trengs for å redusere stående bølger i rommet. Med to sub'er unngår du også at sub'en vrir stereoperspektivet hvis du må dele den litt høyt.

  Edit: Et par sånne, kanskje?
  http://www.soundgarden.no/hoyttaler/...ofer-sort.html
  Siste redigert av Asbjørn; 02.01.2013 kl. 10:35.

 4. #4
  Hifi Freak ou812rh's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,539
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hadde holdt et øye på bruktbørsen og sett om det dukket noe interessant opp der til en gunstig pris. Så spørs det jo litt på hva du ønsker å tilføre?

  OU812
  Densen DenDac 50/B-330+, Musical Innovation MI 14SE, Michell GyroDec, SME 309, Lyra Kleos, Bluesound Vault 2, Piega Coax 511, Isotek EVO3 Sigmas, Whistler Coanda, Audience AU24 SE, Nordost, Oyaide, Audioquest, Vibrapods, HiFi Tuning...

 5. #5
  Overivrig entusiast Mala's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  1,031
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sånn sett liker jeg lydsignaturen i dag, kan kanskje i noen tilfeller oppfattes litt spinkelt her og der. Men det virker for meg ganske nøytralt, og det er det jeg liker! Brukten er en god idè, skal ta meg en kikk der også

  @ Asbjørn: Har sett på den subben tidligere, og vurdert den. Bør jo passe greit opp mott systemet jeg har i dag den Har bevisst avventet kjøp av sub en stund, men skal ha det på plass en vakker dag.

  Takk for svar folkens!

 6. #6
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,099
  Tagget i
  21 Innlegg
  Kabler kan gjøre en forskjell, men ganske liten. Spesielt på høyttalerkabler er det litt forskjellige lydsignaturer. Nordost oppleves ofte som litt mer "detaljert" enn mange andre merker. Det er nok ikke den beste matchen hvis du synes det låter litt spinkelt. Et eksempel på en annen "house sound" er Kimber. De mangler den lille toppen ved 8-10 kHz, så noen mener at de mangler litt "luft" og "detaljer" sammenlignet med f eks Nordost. Kimber har en del alternativer i omtrent samme prisleie. Generelt ville jeg gått for høyttalerkabler med tilstrekkelig tverrsnitt. Minst 2,5 mm2, gjerne både 4 og 6. Alminnelig 2,5 mm2 skjøteledning er faktisk en helt grei høyttalerkabel. Jeg vet at høyttalerprodusenter har brukt det på messer...

  Men dette er veldig små forskjeller, så jeg kan garantere at et par sub'er gjør mye mer for fylde og kropp i lyden enn hvilket kabelbytte som helst. Finjustering med kabelbytter er nok helst noe man gjør når alt er nesten på plass. Selv da er en digital equalizer en mye mer effektiv måte å finjustere lyden på.
  Siste redigert av Asbjørn; 02.01.2013 kl. 21:24.

 7. #7
  Hifi-entusiast maxmekker's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  481
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  prøv den nye serien fra Nordost. Fantastisk detaljdering som tidligere, men mer fylde i lyden. Har testet tilsvarende oppsett som trådstarter. De nye Nordost fungerte veldig bra. Snakk med Soundgarden om hjemlån. Det har jeg bestandig opplevet problemfritt og med god service. Da får du hørt i eget oppsett før kjøp.
  Lykke til.
  Auralic Aries streamer, Lyngdorf tdai 3400, Sonous Faber olympia 2 høyttaler, Lyngdorf BW 2 sub, 2 stk. Pluss diverse Nordost kabler.

 8. #8
  Overivrig entusiast Mala's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  1,031
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har faktisk en Soundgarden i byen her, så det kan bli aktuelt

 9. #9
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,350
  Tagget i
  6 Innlegg
  Skal du først begyne å oppgradere kablene, så start med signalkablene først. Dersom signalkablene ligger "som en propp", hjelper det lite å ha gode høyttalerkabler. Helt enig med de som foreslår at du må prøve hjemme og høre om det hjelper.

 10. #10
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,099
  Tagget i
  21 Innlegg
  Min erfaring er at selv om jeg prøver så hardt jeg kan, greier jeg bare såvidt å lage noen signalkabler som er så dårlige at de blir hørbart litt forskjellige fra alle andre signalkabler. Og selv da må jeg sitte med ørene på stilk og konsentrere meg for i det hele tatt å kunne høre den forskjellen.

  For all del, bare prøv, men det er viktig å ha et realistisk forhold til hva som er store forskjeller og hva som er små forskjeller. Personlig vil jeg bruke mest penger på de store.

 11. #11
  Hifi Freak VilhelmW's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Alltid lofotværing
  Innlegg
  3,959
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hos meg er det stooore forskjeller på kabler, så jeg er milevis fra det du hevder, Asbjørn. Kan det ha noe med forskjellige forsterkere å gjøre?? Her er det forskjeller hele veien, men den mest påtakelige forskjellen, har vært på høyttalerkabler og på signalkabel fra vinylspiller til RIAA. Jeg har ikke prøvd veldig mange forskjellige, og trodde jeg hadde funnet "min" kabel da Black Magic Revelation kom i hus. Så prøvde jeg NordOst Frey signalkabel fra cd-spiller til forsterker. Det endte opp med at også kablene fra vinylspiller til RIAA og fra RIAA til forsterker ble byttet, og deretter høyttalekablene. Det var som å tørke duggen fra vinduet - lydbildet klarnet skikkelig opp, og det ble et driv og en dynamikk som jeg ikke hadde hørt her hos meg tidligere. Og så alle mikrodetaljene som fikk fritt spillerom, da...

  Jeg skjønner meg ikke på dette med sub'er, heller. Hvorfor ønsker dere inn i helsike mye bass? Jeg har noen beskjedne Audiovector signature høyttalere, relativt små såkalte "apekister", men jeg har bass så det holder!! Hvis jeg setter på f.eks. Mark Knopfler's "Golden hart", kommer bassen krypende langs gulvet å det dirrer skikkelig. For ikke å snakke om på mange jazz-innspillinger. Hør på lyden på "live" konserter. Er det bassen som dominerer der? Nei, hiv inn en skikkelig forsterker med litt kapasitet, så får du meir enn nok bass. Sub'er er for flerkanalskino, ikke for hifi i to kanaler. Med mindre man kun lytter til metallica og denslags - da er det ikke så nøye, uansett. Men det er nå min meining...
  Mvh. VilhelmW
  "Life is too short for boring hifi..."

  Densen B-150+ / DNRG, Densen B420XS, Vpi Scout m. Ortofon 70 Anniversary og Dynavector Karat 17d3 pu'er, Dynavector RIAA, Mini sub GII, Audiovector Mi3 Signature høytt, NordOst Frey kabler gjennomgående. Head-Fi: Lehmannaudio BCL, Beyerdynamic T1, AKG K-701

 12. #12
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,727
  Tagget i
  4 Innlegg
  Hvorfor skulle ikke de som hører på Metallica ønske seg god lyd like mye som andre?

 13. #13
  Hifi Freak Geir Kristiansen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  2,696
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dazed Se Innlegg
  Hvorfor skulle ikke de som hører på Metallica ønske seg god lyd like mye som andre?
  Hvis Metallica skal være et bilde på Hard Rock / Metal så blir uttalelsen skikkelig kunnskapsløs, men gjelder den bare Metallica så er den ikke helt uten relevans da det begynner å bli lenge siden Metallica hadde noe som lignet lyd på sine utgivelser.
  EC 4.9, EC AW250-R, EC EMP2, EC ECG 1 Platespiller, EC ECP 2 RIIA, Lynx Hilo Dac, BlueSound Node, NAD T785 HD, Dali Euphonia MS5, Dali P-10 DSS Sub, Ikon Vokal 2 Mk2, Ikon On-Wall Mk2, Head FI: Lynx Hilo + Beyerdynamic T5p, Sennheiser HD800S + Sennheiser HDVD 800

 14. #14
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,727
  Tagget i
  4 Innlegg
  Det vet jeg, men tipper førstnevnte alternativ var intensjonen.

  Metallica var for meg et thrash metal-band som ga ut fire dritbra plater, en EP og noen tøffe maxisingler på åttitallet, og en litt kommers Bob Rock-ifisert hardrockplate i 1991, og de går det an å få tak i temmelig godt lydende versjoner av. Hva de måtte ha gjort senere, prøver jeg så godt jeg kan å fortrenge.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed