Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Rudi's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Sted
  Syd for det nordre, øst for det vestre, så m.a.o midt ute i skauen der hvor ulvene vanker.
  Innlegg
  5,084
  Tagget i
  1 Innlegg

  Nettfilter kabler, et lite varsku her.

  Husk at såkallte nettfilter kabler utviklet for andre land enn Norge....... og Albania (er det vel ?) kan ha liten eller ingen function i Norge, hvorfor ?? ..... vel..... stjernekoblingen og at undertrykkelse av frekvenser er helt annerledes her til lands enn i de fleste andre land.
  En kjempegod svindyr testvinner kabel i USA kan ha absolutt 0 function i Norge......... ok den transporterer strømmen fra kontakten i veggen og til apparatet, men så slutter det også. Den kan være lagd for å filtrere bort ting som er så godt som ikke eksisterende her til lands og slippe gjennom allt vi egentlig vil ha bort......... og da er vi jo like langt foruten at vi sitter igjen med en adskillig tynnere lommebok da
  Hadde i går kveld besøk av en professor som faktisk har skrevet om dette i sin doktorgrad ved M.I.T......... altså om støyundertrykkning og filtrering ved forskjellige frekvenser, strømstyrker og strømsystemer.
  Jeg fortalte ham om at vi litt hifi gale nordmenn gjerne brenner av 10 tusener på slike kabler......... hans kommentar var: talk about getting ripped off with your eyes wide open......... hans neste kommentar var noe sånn som: man kan ikke se skogen for bare trær.
  Men det skal visst være håp alikevel for hvis du bare handler inn riktig måleutstyr så kan man måle eksakt hva slags ulumskheter som er i ditt strømnett og dermed hvilke nettfilter kabler som virker hjemme hos deg
  Jeg trodde at pickuper var en jungel........ men dette er langt værre og bli klok på .  Da jeg har observert at inlegg i denne kategorien mer som regel enn som unntaket ender opp i kranglig og skittkasting så er dette mitt eneste inlegg i tråden.
  Analog-testskribbler og hvistnok vinyl Guru for bla www.Audiophile.no Har drevet med platespiller hobbyen i over 40 år, så litt erfaring har jeg. Har testet 50 armer, 67 Riaa'er og 359 pickuper August 2018. 150 av pickupene har jeg publisert tester på. Når jeg er på HFS er det fordi analog lyd er min store interesse. Mine tester og pickuplista kan du lese under Rudi's vinylhjørne på Audiophile.no. Til info: Jeg får IKKE betalt for mine skriblerier/tester av noen.....desverre .

 2. #2
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Hamar
  Innlegg
  11,401
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det norske nettet er i hovedsak ikke stjerne-, men trekantkoblet (IT) med isolert/flytende jord. Nå er de fleste kurser for hifi enfaset. Forskjellen da er at den ene lederen i TN (null) er jordbundet og leder strøm, mens i IT går all kraft i fasene. Bare feilstrøm og lekkasjer pga kapasitive koblinger til jord som går i jordlederen. Ser vel at dette har betydning, men må gruble litt på å formulere dette (på noe annet enn eplofon)
  Siste redigert av Trondmeg; 02.11.2012 kl. 20:55.
  Feickert Blackbird platespiller / Kuzma 4 point arm med VdH Colibri XCP-HO og Kuzma 4 point 14" arm med Miyajima Madake
  Luxman EQ500 RIAA
  Marantz CD-7 og CD12 - Luxman DA06 DAC - Apple TV / iPhone X / iPad for trådløs streaming
  Luxman L509x forsterker
  Tannoy DC10A med Tannoy ST-100 diskanter og 2 stk JL Audio Fathom 113 subwoofere

 3. #3
  Hifi Freak Handsoer's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Sortland
  Innlegg
  2,360
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk Rudi.

  Takk for opplysningen. På den ene siden har ingen problemer med å ta ditt ord for at dette er riktig, men den andre delen av hjernen min ønsker en forklaring.
  Kanskje noen kan ta på seg å gi oss humanoriautdannede en forklaring på hva en strømrenser/filter skal gjøre og da selvsagt med vekt på hva den bør gjøre i forhold til det norske nettet.
  Det er sikkert flere enn meg som ville satt pris på en slik informasjon.

  mvh Hans
  ''Everyday I get up in the morning and go to work.
  Do my job - whatever....
  I need some sentimental hygiene.'' (W.Zevon.)
  (avataren er; Nurse With Wound:''Spiral Insana'' kan kjøpes her: nursewithwound.co.uk)

 4. #4
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,353
  Tagget i
  6 Innlegg
  Snakket med en fyr fra Høgskolen i Volda forleden. Han prediket at det avgjørende for omdømmet ikke er hva vi gjør, men hva vi forteller folk at vi gjør, og dermed hva folk tror at vi gjør. Oversatt til Hi-Fi vil det si at det avgjørende ikke er at det utstyret vi kjøper, er godt, men at vi tror at det er det.

  Har bestilt svindyre kabler. Spør ikke meg om de vil låte bedre enn de jeg allerede har, men hvis jeg tror de gjør det, er vel hensikten oppnådd - både for meg og selgeren. ....


  Neste innkjøpspost er nettfilter. ....

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed