Coax eller optisk til AES/EBU - Finnes det kabel eller konverter?

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
5.710
Antall liker
7.816
Sted
Drammen
Torget vurderinger
13
Vurderer å kjøpe meg en ekstern DAC og denne har blant annet en AES/EBU inngang.
Har ingen komponenter med denne typen kobling, men finnes det en overgangskabel eller konverter som gjør at jeg kan koble til et produkt med coax eller optisk utgang?

Takker for tilbakemeldinger, og gi meg gjerne en link :)
 

evhvis

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.04.2009
Innlegg
780
Antall liker
641
Sted
Grimstad
Torget vurderinger
14
Er det ikke coax inngang på dac siden du trenger adapter til AES/EBU? Komponenter som har AES/EBU ut kjører normalt sett fullbalasnert internt (også på digital signalet). AES/EBU over XLR er balansert digitalsignal, er beregnet for 110 Ohm kabel (S/PDIF er beregnet for 75 OHM) og kan, slik jeg har forstått det, ha litt andre instillinger på control pakker i digitalsignalet. Så lenge du har mulighet til å kjøre S/PDIF til S/PDIF så vil det være den enkleste løsningen og gi mindre hodebry. Ser ingen fordeler med å forsøke å kjøre S/PDIF over i balansert med mindre DAC kun tar balansert.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har et par Electrocompaniet RCA->XLR-overganger liggende i roteskuffen, og har prøvd å koble en av disse på en koakskabel med henblikk på å kunne bruke den balanserte inngangen på Weiss-DACen min. Dessverre kommer det ikke den minste lyd når jeg gjør det på den måten.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
AES/EBU er optimalisert for lavere båndbredder over lengre avstander og benytter flertrådede ledere for å ha høy fleksibilitet og tåle mye bevegelse og ut/innkobling. Dersom det er snakk om en "ekte" implementasjon er standarden lignende S/PDIF men benytter 110 ohm og høyere signalstyrker.

Coax er det klart best egnede for overføring av høyfrekvente digitale signaler. AES/EBU er elektrisk sett det dårligste alternativet på alle måter i et statisk oppsett uten krav til bevegelsestoleranse. Ideellt sett er det BNC som er det eneste "rette" valget for terminering, men RCA fungerer jo helt fint i praksis.
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.575
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Topp Bunn