Sub kabel 5 meter

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Har i dag en monster kabel til min sub men denne er nok bare en 3 meter og ettersom jeg forsøker å flytte rundt på sub'en for å finne beste lyd må jeg over på en lenger kabel.

- Er det stor forskjell på kvalitet på sub'kabler (slik som det er med alle andre type kabler ?

- Så noen Bona SW-008, 5m kabel til ca 2000,- noen som har erfaring med denne ? Eller noen andre som kan anbefales ?

(Off topic : Når man bare har en sub i anlegget, hvor bruker den ultimate plassering å være av denne ? Er det i et hjørne ved siden av en fronthøyttaler eller er det mere i fronten sub'en gir best lyd ? Tenkte bare å høre siden det ikke er det letteste å flytte rundt på disse "beista".)
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Benytter du signal- eller høyttalerinngang på SUBen? Den er nok temmelig ukritisk på kabelvalg uansett vil jeg mene ;)

Plasseringen er normalt ganske ukritisk så lenge suben holder seg til frekvenser under 70Hz er nå min erfaring. Men det kommer an på rommet. I min håpløse stue har jeg plassert den noe til høyre mellom satelittene og kraftig skråvendt mot venstre.

Ved høyere frekvenser klarer en å lokalisere kilden og da bør den stå midt mellom satelittene.
 

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Jeg benytter meg av signal utgangen på sub'en. Men da tester jeg bare med en kabel i budsjettklassen og ser om jeg hører noen forskjell.
 

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Etter min mening er det viktigste at en subwooferkabel er skjermet. Den er lang, og sjansen for at den ellers plukker opp svak brum fra nærliggende strømkabler er til stede.
 
O

OldBoy

Gjest
Trenger du å kjøpe en ny kabel for å få testet sub'en? Det kunne jo tenkes at den står bra der den står, og da har du jo kjøpt en masse ekstra meter med kabel helt forgjeves.

Da jeg gjorde denne øvelsen hjemme hos meg for noen år siden, brukte jeg diverse kabler jeg hadde tilgjengelig hjemme, og koblet dem sammen med noen billige skjøtestykker som jeg fikk lånt av en kamerat. Først etter at jeg fant ut hvor sub'en skulle stå, løp jeg til hi-fi-butikken for å kjøpe akkurat lange nok kabler.
 

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Tenkte å kjøpe lenger kabel ta jeg tenkte teste sub'en i motsatt hjørne en hvor den står i dag. Med tiden skal jeg nok ha en identisk sub så da får jeg jo evnt bruk for den gamle monster kabelen også....
 
O

OldBoy

Gjest
Javel, men skal du ha to sub'er, bør du da ikke ha samme type kabel på begge? Jeg er ute på veldig tynn is her, men jeg bare spør. Sikkert andre som vet masse om dette her på HFS.
 
J

Jurassic

Gjest
Tidligere da jeg hadde aktiv sub ble jeg "lurt" av selgeren på Rolfs som det da het til å kjøpe en ganske dyr Ecosse sub kabel og jeg merket ingen forskjell med den kabelen kontra en rimelig monster sub kabel.
Håper jeg ikke har mange skrivefeil i innlegget mitt da forrige innlegg er skrevet av min tidligere norsklærer.
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Hva er forskjellen på en subkabel og en høytalerkabel ?
 

vannlater

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2006
Innlegg
166
Antall liker
2
Sted
BRYNE
Jeg slo meg til ro med Aragon kabel fra HIfi Klubben, 5 m til trehundreognoe penger. Funka bra det selv om jeg ikke hørte forskjell på denne og gamle 3 meteren fra Monster. Fordelen med den fra Aragon var at pluggene var av typen som har slags "skrujenge" sånn at den står fast i både sub og forsterker.
 
Topp Bunn