Bi wire

Phatbob

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.01.2011
Innlegg
117
Antall liker
16
Sted
Skien
Torget vurderinger
7
Hallo

Har det noe og si hvor man kobler inn single-wire kabler på en bi-wire høttaler?
Altså om jeg kobler dem i bunn (bass) eller i topp (diskant)?
Det skal vel ikke ha noe å si, men uten og tenke over det har jeg plugget mine i topp.
Har hatt problemer med ødelagte diskanter (forsterkeren skal ikke være for liten), så jeg lurte på om det kan ha noe å si hvor jeg kobler kablene...
 
C

Cappuccino

Gjest
Jo, det har noe, dvs litt å si. Du vil favorisere det området du kjører kabelen fra forsterkeren inn på. Mener at de fleste synes ar det er best å kjøre de inn på bassen først, pga all energien som går dit, men her er det delte meninger så du må forsøke selv hva du synes låter best. Ikke noe er sånn sett galt eller rett her. Forskjellene blir også mindre om du har gode jumpers, som helst bør være av samme merke som høyttalerkablene. Styr for all del unna de skinnene som fulgte med høyttalerne!
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Tviler på om det har noe å si i forhold til risikoen for sprengte elementer, så lenge du (selvfølgelig) bruker jumpere mellom diskant/bass. Husker derimot at What HiFi i sin tid mente noen Mission høyttalere de testet låt bedre når man koblet singelwire til diskant istedenfor bass, så det kan jo tenkes at det rent lydmessig er en liten forskjell.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har alltid plugget mine kabler til diskanten. Pluss at jeg "naturligvis" - hehe - har brukt de medfølgende skinnene. Eller pinnene - som ProAc opererer med. Jeg har jo prøvd å koble til bassen også - uten at jeg noensinne har greid å høre den minste forskjell. Men har man gullører, kobler man selvsagt slik at det låter best.
 

Per_Olsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.01.2006
Innlegg
252
Antall liker
3
Torget vurderinger
3
Dersom kablene dine ikke har plugger, så avisolerer du bare litt ekstra slik at begge terminalene får kontakt med kabelen (og tar vekk skinnen mellom bass og diskant).
Når det gjelder belastning av diskant (sprengt element) har selve tilkoblingen ikke noe å si. Her der det nok andre forhold som spiller inn.
 

.Marcus

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2007
Innlegg
1.268
Antall liker
126
Godeste Kirchhoffs lover dikterer selvsagt at det ikke har noe å si hvilke to terminaler du skulle ønske å benytte for tilkoplingen av dine single-wire kabler.

Det legges sådan til grunn at motstanden i eventuelle lasker eller jumpers i likhet med motstanden i terminalene - er såpass liten at den er neglisjerbar, som jo er tilfelle for de aller fleste høyttalere.

Føler du for å koble diagonalt, er det fritt frem for å gjøre det også. Når man jobber i butikk er det gøy å variere ;D
 
Topp Bunn