Høyttalerkabel for trekk i vegg (lavpris)

Per_Olsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.01.2006
Innlegg
252
Antall liker
3
Torget vurderinger
3
Skal installere noe kringlyd for gamlefar. Dette er rimelige greier (QLN til ca 15k for pakken og en eldre kraftig Pioneer AV receiver).
Vi snakker om inntil 12 meter strekk til bakkanaler per kanal (det er disse som er saken).
Er lite lysten på å svi av flere tusen på dette her (denne typen anlegg).

Biltema/Clas Olson flerkordet kabel er det som umiddelbart fremstår som rimelig og håndterbart, men disse mener jeg er ubrukelig lydmessig. Selv korte trekk ødelegger fullstendig og lager en grøtete bass som minner om feilplassering av høyttalere (fase problem).

Jeg har liggende flere ruller med vanlig EL- installasjonskabel til bruk på 16A kurs, kjøpt på Onninen (ifbm rehab. av leilighet).
Noen som har prøvd slik kabel, og da gjerne sammenlignet med nevnte flerkordet (etter min mening ubrukelig) kabel fra Biltema etc..?

Takker for svar fra de som erkjenner at kabler har betydning, og har oppfattet mine forutsetninger mht pris/kompromiss og håndterbarhet :) .
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
Biltemakabler ødelegger lyden fullstendig som du sier. Dynamikken blir kvalt og detaljene i toppen blir dempet vekk.
Skal du få vekk denne lyden, må du bruke enten en flerkordellet leder hvor hver av lederne ligger isolert fra hverandre eller en enkelt solidcore leder. Ved bruk av begge type kabler, så er isolasjonsmaterialet ganske avgjørende for hvordan lyden blir, så her bør du gå for noe som er teflonisolert. Sett gjerne sammen en kabel selv bestående av flere 0,5mm ledere m/teflon, men dette vil jo koste litt, f.eks. jupiterledning fra partsconnexion:

JUPITER-70881
20 awg,(5N), Solid-core COPPER, 99.999% pure
$1.20 USD Price

Alternativt kan du bruke PR installasjonskabel, men det er et par ulemper med disse. De vil dempe diskant/mellomtone p.g.a. tykkelsen og PVC isolasjonen rundt vil lage litt ulyder.
 
Topp Bunn