Bi-wire høyttalere med en kombinasjon av 2 kabelprodusenter- et alternativ?

Mman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
148
Antall liker
39
Torget vurderinger
11
Hei! Er det noen som har erfaring med dette? Jeg opplever at jeg savner / mister enkelte egenskaper / nyanser når jeg bytter ut kabler og at den perfekte kabel for meg ville være en kombinasjon av 2 ulike produsenter, dvs at jeg benytter det ene (singelwire) paret til bass og det andre paret til mellomtone/diskant. Det enkleste ville selvfølgelig bare være å teste det - men sitter idag bare med 1 type kabel i bi-wire konfigurasjon - derfor spør jeg heller dere andre før eventuelle innkjøp. Jeg antar dette i utgangspunktet ikke er så lurt pga ulik motstand i kablene og ulik konstruksjon generelt og har derfor forkastet tanken tidligere. Det er kun interessant dersom man på denne måten får det beste fra begge kablene og det kan ikke gå på bekostning av noe annet, da det kun er det det bitte-lille ekstra som savnes med dagens kabler. Setter pris på tilbakemeldinger KUN fra de som faktisk har testet dette, ikke synsere, - er det en vei å gå? Begge kabeltypene ville i tilfelle være kobberkabler, hvorav den ene forsølvet kobber. All kabling vil gå fra et og samme stereo effekt-trinn.

Mman :)

PS. Nevner med vilje ingen merker/produsenter - jeg vil ikke ha noen kabeldebatt basert på merke ut av dette. Er kun ute etter å få vite om dette er noe som kan fungere og bør testes - eller ikke.
 
M

Medlem 1792

Gjest
Det er kanskje lurt å holde seg til kabler med samme ”geometri”. Har på tidligere anlegg med hell brukt Kimber 4TC på diskant/mellomtone og 8TC på bass.
Det er vel ingen fasit i ”kabel verdenen” så du må nok bare teste ut selv.
 

Gammeln

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.09.2007
Innlegg
742
Antall liker
43
Jeg har gjennom flere år brukt kabler fra forskjellige produsenter fordi det fungerte best. I mitt tilfelle sparte jeg også penger ved å kunne bruke en vesentlig billigere kabel til bass.
Jeg ser absolutt ikke noe feil ved en slik kombinasjon.
 

Mman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
148
Antall liker
39
Torget vurderinger
11
Takker for svarene - tror jeg rett og slett bør teste dette og se, dvs. høre...

Mman :)
 
Topp Bunn