Enkeltleder signalkabel

S

Simplistic

Gjest
Er det noen som har noen formening om hva tykkelsen på en signalkabel bør være?

Jeg er den heldige eier av en stump med Stripline råkabel, forsølvet enkeltleder med teflonisolasjon. Denne er veldig tynn, og brukes som intern kabling i cd-spillere o.l. Hvor langt kan jeg strekke en sånn signalkabel før det merkes på lyden?
 
S

Simplistic

Gjest
Jaja, i tilfelle noen lurer så funker det fett med 0,4kv enkeltleder som signalkabel. Trakk direkte mellom volumkontrollen og cd-spilleren, ca 20 cm. Spiller som f@#¤!
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Velkommen som nytt medlem :)

Er kablen uskjermet og veldig lang har jeg merket at den fanger opp en del brumm og støy fra apparater og nettet for øvrig. Forskjellen på en 5m europris signalkabel og en 10m godt skjermet signalkabel er et signal støyforhold på hhv. 60dB og 100dB.
60dB under maksnivå er likevel lite hørbart, men nok til at man hører det hvis det er helt stille.

NB! Dette er resultater fra en helt uoffisiell måling jeg har eksperimentert med privat, og er nok ingen fasit.

Vidar
 
S

Simplistic

Gjest
Jo takk...

Jeg fikk inn litt støy i førsten, fordi jeg trakk kablene for nærme en spole inne i forsterkeren. Nå hører ikke jeg noe brumm i alle fall. Det er i værste fall ikke sjenerende for lyden.
 

GAK

Medlem
Ble medlem
16.07.2006
Innlegg
6
Antall liker
0
Bruker 90 cm. hjemmeflettet kabel (4 ledere 'Stripline' pr. kanal) med 'Bulletplug' fra CD til STAX hodetelefonforsterker med bra resultat. Passer på at de ikke er i nærheten av andre kabler da de jo ikke er skjermet. Merker ingen støy. Billig og bra.
 
Topp Bunn