Den dagen jeg ble "vekket" og så lyset...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    Hvorfor jeg har sett lyset? Jo, det skal jeg fortelle dere... Alt endret seg for min del, da jeg besøkte en annen HiFi.interessert. I møte med hans anlegg så måtte jeg revurdere veldig mye, besøket gav meg mange og aktuelle tankevekkere.

    Det første jeg vil si er at han hadde et par fantastiske høyttalere, skal ikke skrive så mye om dem, annet enn at dem gjorde dypt inntrykk på meg. Nok ikke bare dem alene, men helheten i hvordan anlegget hans spilte, det hele låt helt himmelsk spør dere meg... Han hadde forresten et par Quad ELS-63 høyttalere, for dem av dere som ikke har hørt dem så har dere gått glipp av noe kan jeg si med en gang.

    Som dere nok fatter gjorde lyden hos han inntrykk, og det satte spor på alle måter. Det som dog slo meg, var at han ikke eide interesse for og hadde lagt mye penger i kabling... Snarere tvert imot så kjørte han helt enkelt i så måte, med ganske så standard kabling (og jeg snakker da ikke om lakrissnærer til kr. 39,90 for tre meter), helt billige kabler hadde han...

    Men Gud hjelpe meg som det låt... Jeg var helt satt ut og så positivt overasket!!

    Det er noe av det beste jeg har hørt noen gang, på noen områder også det aller beste jeg har hørt, han hadde virkelig lykkes slik få andre er forunt.

    Selv hadde jeg kabler til 3000 kroner mellom kilde og forsterker den gang, og hadde hørt anlegg med langt stivere kabelbudsjett enn som så. Men der satt jeg dog hos han, opplevde den beste lydgjenngivelse jeg til da hadde hørt noen gang (det var det beste jeg hadde hørt den gangen), og så låt det så himmelsk.

    Det var da jeg spurte meg selv, hva fader høyt kabelbudsjett skulle være godt for? Anlegget hans med de enkleste kabler spilte jo fletta av alt jeg hadde hørt tidligere, og jeg som hadde hørt anlegg med heller stive kabelbudsjetter uten at det på noen måte låt like bra...

    Det i seg selv var en kraftig vekker for meg, og siden den gang har jeg vært kabelskeptiker og kjører selv med enkle og greie kabler til en koselig pris sammenlignet med hva det kunne ha vært.

    Selv synes jeg at jeg har rimelig god lyd, bedre enn de aller fleste, kan takke (etter mine preferanser) et utrolig høyttalermerke for det. Ikke alle jeg har besøkt (og som har besøkt meg) har like god lyd, også ofte fått tilbakemeldinger fra andre om det også, at dem finner lyden fra IMF-høyttalerne jeg har hatt vellydende. Dog har de fleste HiFi-interesserte større kabelbudsjett enn meg, jeg gav ca. 250 kroner for både signalkabelen og høyttalerkabelen (sistnevnte brukt fra en kamerat til nesten ingenting, så det meste av de 250 kronene ligger i signalkabelen).

    Ja, jeg finner det merkelig, når bladet Lyd&Bilde (selgere ved HiFi-utsalg for den saks skyld) eller vanlige brukere anbefaler folk kabelkjøp. Sett mang en person handle HiFi i HiFi-butikker, f.eks. kan dem handle med seg kabler for mer enn 2000 kroner til et anlegg som uansett ikke vil låte like bra som mitt hos han med Quad høyttalerne, eller mitt eget for den saks skyld. IMF'ene jeg eier gjør nemlig mer inntrykk (på flere enn meg) enn det meste som selges der ute, trenger ikke å være beskjeden og ikke si det...

    Dem blir lurt, rett og slett!!

    Få produkter, om noen HiFi-relaterte, er like stor fortjeneste på som kabler. Ikke rart dem vil selge dem på oss heller. Men ofte er hele kjøpet en forbannet dårlig vits, intet mindre enn kynisk og utspekulert lureri da mange ville kommet lenger med andre prioriteringer.

    Jeg forbanner blader som Lyd&Bilde hver gang jeg ser blekka, makan til drittblekke og gjennomført bullshit som dem kommer med skal man lete lenge etter... Er dem kjøpt og betalt der dem kommer med "gode" og vellmente råd? Jeg undres da for meg fremstår blekka mer som en reklame for produsentene heller enn en seriøs og kritisk røst som faktisk kan veilede og ikke villede enn som dem gjør. Ikke lytt til de journalistene i den blekka der, for skal man i følge dem oppnå god lyd så er kabling viktig...

    Jeg har rett og slett hørt annet, og det var en alvorlig tankevekker som fremkaller kvalme følelser overfor selgere og HiFi-blekker som skal lede oss til å tro annet - nemlig at kabler skal man legge mye i.

    Ikke faen, for det kan låte vilt bra med lavt kabelbudsjett - dessuten er den innvendige kablingen i de fleste høyttalere slik at det blir meningsløst banalt i utgangspunktet å koble til kabler til fantasillioner pr. meter - det er rett og slett latterlig når noen bruker masse på kabling og likevel kan det høres bedre ut hos noen som nesten ikke har brukt noe.

    Bruk hodet er min oppfordring, ikke kaste penger i dass på noe som kanskje ser bra ut og i beste fall gir en placebo-effekt av en god følelse... Bare dropp hele galskapen!!
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Er det mulig å samle alle disse innleggene om samme sak i en tråd, eller er det maktpåliggende for deg å starte en ny hver gang du får et innfall?
     

    Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    Jeg prøver bare å vekke folk her... Som du sikkert alt har fattet så er jeg glad i å skrive, har aldri skremt meg. Dessuten liker jeg en diskusjon, gjerne litt satt på spissen og med sterke meninger.

    Akkurat det med kabler er et hårsårt og følsomt tema for mange, noe som virkelig viser at dem som har lagt alt for mye i dette må forsvare feilkjøpet og feilprioriteringen - ikke så artig for dem og lese slikt som dette og da er debatten i gang.

    Hadde selv ikke følt meg vell om jeg hadde brukt alt for mye på kabling og måtte rasjonalisert og forsvart feilfokuset overfor meg selv og andre.
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Enig med innlegg #2 her. Ta alt i en tråd, de går jo i samme tralten alle.

    Greit, du synes ikke dyre kabler har noe for seg - ikkeno problem, men tydeligvis har noen opplevd forskjeller som har gjort at de fant det verdt å bruke penger på. Har du mer rett enn de? Kan du ikke heller sette på litt god musikk og kose deg?
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Jeg skal ikke påstå at jeg husker det, men jeg er temmelig sikker på at jeg så Lyset nokså umiddelbart etter at jeg ble født.... :D Jeg må da skynde meg å tilføye at på 1950-tallet, var det å bli født, en nokså heftig sak! Det fantes ikke epidural. "Du skal føde ditt barn med smerte", var datidens slagord for jordmødre. Det var ikke mye dempet belysning - arbeidslampa på føden, minnet mer om arbeidsbelysningen til nåtidens håndverkere, men det var snakk om heftige glødelamper - ikke halogen. Når barnet var vel ute av mammas kropp, fikk man en solid arbeidsneve i baken, sånn at luftveiene ble sjokkåpnet. Så jeg tipper at jeg så Lyset, der og da. Det var litt O.T. om det å bli vekket og se lyset...

    Jeg begynte å lese tråden med påtakelig interresse, men oppdaget til min skuffelse at det bare er en ny "nei-til-dyre-kabler" eller "dere blir lurt" tråd. Jeg er enig med Vreden; saml alle sånne syte-på-kabel-tråder i en tråd. Så kan vi som hører det vi hører, glatt slippe å blande oss inn der. Eller bruke tid på å lese den tråden.

    Prøv pinsemenigheten. Eller Jehovas vitner. De har bruk for visjonære misjonærer.

    mvh. VilhelmW

    PS: Jeg har prøvd å overbevise alle her på Sentralen om Densen's fortreffeligheter. Det nytter ikke. Leserne her er alt for hardkokte... ;D
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.012
    Antall liker
    2.078
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Er det mulig å samle alle disse innleggene om samme sak i en tråd, eller er det maktpåliggende for deg å starte en ny hver gang du får et innfall?
    +100

    Håvard
     

    Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    Nå har jeg ingen misjon om å være noen Jesus II heller.
     
    J

    J.J

    Gjest
    Skal en predike i hifi miljøet så nytter det ikke og prøve å si at det er sånn.......
    En må komme med noe håndfast, gjerne at relatert til hardware.. sånn er det ..

    Jeg gir rett og slett F*** i om noen har sett lyset... Og er det noen som vil at jeg skal lyse opp - så har jeg flere arbeidslamper.. nuff said.
     
    C

    Cyber

    Gjest
    made4u skrev:
    Nå har jeg ingen misjon om å være noen Jesus II heller.
    Var ikke meningen å være krass, men poenget er at du kan jo ikke komme her med egen subjektiv opplevelse og si at penger lagt i kabler ikke er velbrukte penger til en gjeng som jeg tror har prøvd ut og noen har kommer til andre svar.

    Har du tenkt på om kanskje dette vellydende anlegget kunne vært ENDA BEDRE med bedre kabler? Testet du det?

    Jeg er selv nokså down to earth når det gjelder kabler, men jeg forfekter ikke at andre har fått godt utbytte av kabelbytter og har langt mer peil og erfaring enn meg.

    Ønsker deg en god lørdag! :)
     

    Petterone

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.02.2010
    Innlegg
    1.392
    Antall liker
    721
    Sted
    Rogaland
    Torget vurderinger
    4
    Kan ikke de som foretrekker lampeledning ha en egen tråd hvor de kan misjonere hverandre ,så kan de som mener lampeledning er styggedom ha sin tråd og diskutere der ?

    Tullette det der med og ikke respektere andres hørsel og meninger og ikke kunne diskutere en sak ofte på OP sine premisser,siden denne har startet en debatt ;)
     

    eddie1

    Banned
    Ble medlem
    02.10.2006
    Innlegg
    3.361
    Antall liker
    726
    Torget vurderinger
    8
    made4u skrev:
    Nå har jeg ingen misjon om å være noen Jesus II heller.
    +1 bortsett fra at jeg ikke har hørt dine høytalere så er jeg enig i det andre du skriver,med digitale kabler så har det gått opp for folk flest men vil nok ta noe lenger tid med analoge kabler,testen i fidelity viste jo at de absolut "billigste" kablene er best etter skribentenes mening hehe
     

    Rhesus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2006
    Innlegg
    2.466
    Antall liker
    11
    cybervision_ skrev:
    Var ikke meningen å være krass, men poenget er at du kan jo ikke komme her med egen subjektiv opplevelse og si at penger lagt i kabler ikke er velbrukte penger til en gjeng som jeg tror har prøvd ut og noen har kommer til andre svar.
    Hans subjektive opplevelse er vel like mye (lite) verdt som andres, eller hva?
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Rhesus skrev:
    cybervision_ skrev:
    Var ikke meningen å være krass, men poenget er at du kan jo ikke komme her med egen subjektiv opplevelse og si at penger lagt i kabler ikke er velbrukte penger til en gjeng som jeg tror har prøvd ut og noen har kommer til andre svar.
    Hans subjektive opplevelse er vel like mye (lite) verdt som andres, eller hva?
    Joda, men det handler jo om å være obs på at det er ens egen subjektive opplevelser og ikke tro at det en oppfatter en kveld foran et oppsett skal presenteres som en allmenngyldig sannhet alle må være enige i.
     

    Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    Det med at det finnes ulike HiFi-typer har jeg definitivt tro på.

    Men synes ikke noen av "typene" er bedre eller dårligere enn andre, bare så det er sagt...

    Dessuten anser jeg en debatt som nyttig, for alle parter. Synes også det interessant og ta del i hva dem driver med, dem som prioriterer annerledes enn meg.
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Når en skal utbasunere sin meninger bør man kanskje hete LMC ;D. Det kan viker som noen har størrer rettigheter til sånt ;)
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.361
    Antall liker
    6.540
    Torget vurderinger
    2
    Hallelujah. Jeg har sett lyset.

    Hvilket lys?

    Aner ikke, men jeg tror det er der.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.084
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Hehe - jeg tror at alle ser lyset på hver sin måte. Det er mange veier som fører til Rom - i vår "bransje", som i alle bransjer.

    Kan vi ikke la folk bruke pengene sine som de vil? Man trenger ikke å gå ut fra at noen blir lurt hver gang de legger litt mer penger på bordet enn det vi selv ville ha gjort. Jeg har f.eks. gode venner som gjerne bruker en 4-500 kroner på en flaske vin som de nyter i fulle drag hver lørdag - helt hinsides mitt vinbudsjett - men gir det meg noen rett til å gå ut fra at vennene mine er blitt lurt? Eller rett til å kritiseres deres prioriteringer? Man kan selvfølgelig argumentere med at råstoffene til disse dyre vinene i prinsippet koster det samme - sånn sett burde ikke disse vinene koste mer enn druesaft - men det er ikke slik det fungerer.

    M.h.t. hifi trenger man ikke å gå ut fra at målet er det samme for alle. Vi er forskjellige. God lyd er viktig for ganske mange av oss - men ikke nødvendigvis alle. Eierglede kan være vel så viktig. Gleden av å se på et fett anlegg. Eller å se på en fet kabel. For noen: gleden av å vite at det man eier, er ganske dyrt og eksklusivt. For andre: gleden av å vite at det man har satt sammen, er latterlig billig i forhold til ytelsen. Her er alt lov..... La oss få gjøre våre egne valg. Det er ingenting som slår det å lære av egne erfaringer og egne feil.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.849
    Antall liker
    19.680
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Enda en som skal fortelle oss at vi er lurt ???
    Jeg gir faktisk fulstendig blaffen, da jeg omsider har innsett at de vet ikke hva de prater om, da de aldri har hørt på anlegg med dyre kabler.
     

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.119
    Antall liker
    3.889
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    Petterone skrev:
    Kan ikke de som foretrekker lampeledning ha en egen tråd hvor de kan misjonere hverandre ,så kan de som mener lampeledning er styggedom ha sin tråd og diskutere der ?
    Skal, skal ikke....

    "Lampeledningens venner"
     

    Vedlegg

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    VilhelmW skrev:
    Prøv pinsemenigheten. Eller Jehovas vitner. De har bruk for visjonære misjonærer.

    mvh. VilhelmW

    PS: Jeg har prøvd å overbevise alle her på Sentralen om Densen's fortreffeligheter. Det nytter ikke. Leserne her er alt for hardkokte... ;D
    Det var då litt av ei generalisering. Skal ein prioritere pinse framfor jehova eller...?
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    Pass på så det ikke blir mobbing.

    Til tross for mange nye tråder med sterke meninger og rotete skriftspråk er det en uting om en person mobbes.
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    lars_erik skrev:
    Enda en som skal fortelle oss at vi er lurt ???
    Jeg gir faktisk fulstendig blaffen, da jeg omsider har innsett at de vet ikke hva de prater om, da de aldri har hørt på anlegg med dyre kabler.
    Jasså det sier du. Har hørt enkelte påstå kabler kan gjøre underverk med lyden, men å få noe som hels troverdig og virkelighetsnært i de tre nederste oktaver, med en 7".....det kan ingen kabel klare ;D
     

    olav_larsen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    26.01.2004
    Innlegg
    538
    Antall liker
    84
    Dyre kabler gir eierglede, eierglede gir glede, glede gir bedre musikk. Og musikk er alt! Derfor er kabler viktig!
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Nå har du vel laget mange nok emner snart? Sier meg enig med hele hopen før meg, lag en samletråd eventuelt en egen del på forumet forbeholdt deg.
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.012
    Antall liker
    2.078
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    8x12_TOM skrev:
    Når en skal utbasunere sin meninger bør man kanskje hete LMC ;D. Det kan viker som noen har størrer rettigheter til sånt ;)
    Ja, og i motsetning til trådstarter, som stort sett synser og selvforherligeher egne erfaringer, så har LMC kunnskap, erfaring og innsikt.

    Håvard
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.508
    Antall liker
    2.690
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Det kan kanskje være både morsomt og overveldende å oppleve så stor forskjell som trådstarter tydeligvis har gjort, i sammenlikningen av eget og måten oppsettet Quad`ene gjengir musikk på - selv med "billige" kabler.

    Det er derimot et stykke fra DEN opplevelsen til å påstå at kabler ikke betyr noe som helst, og at alle som investerer noen kroner i kabler, faktisk blir lurt!

    Det skulle vært interessant å høre hvilken lyd pipen fikk, dersom Quad-oppsettet (og for den saks skyld trådstarters oppsett) ble forsynt med "dyre" kabler... Sier IKKE at ting ville blitt bedre, men ville blitt overrasket hvis det ikke ble det...

    @Wilhelmw: Det er greit å fronte Densen som gode produkter, slik du gjør! ;D Og du klarer jo å holde balansen, for du unngår å si at Densen er "best!", selv om de utvilsomt gir VFM.

    mvh
    Proffen
     

    Karma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.05.2009
    Innlegg
    2.036
    Antall liker
    160
    Debatt er fint.
    Misjonering en uting.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.539
    Antall liker
    27.477
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Jeg ble vekket i morges, jeg, av kaffelukt....madammen hadde stått opp før meg og satt på en kanne....og mens jeg satt der med kaffekoppen og leste DN, så jeg jammen lyset...Det demret for meg. Sola gikk opp bak noen grå skyer....det går mot lysere tider!

    mvh
     

    Just4Fun

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.11.2005
    Innlegg
    1.469
    Antall liker
    29
    Sted
    Sauda
    Torget vurderinger
    1
    La nå mannen få ha sine meninger og oppfattninger, dette er et åpent forum hvor folk må få skrive hva de synes.
    La vær å lese hvis derer ikke er interesert og la være å komenter så forsvinner tråden langt bak i rekken om kun kort tid.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Som sagt før, en eller annen HFS-utgave vil få en "ignore"-funksjon... Tråder som inneholder sakelige fakta er fint, subjektive beskrivelser er og fint, når en innser at de ikke er almenngyldige...Men "misjonering" er noe herk. Enten det er den ene eller andre ytterlighet som kommer med sin "sannhet".. :p


    For dyre kamrarer, for dyre kabler, for dyre kabler ...Joa, ser tegninga... "Andre skal ikke bruke penger som jeg ikke har" ...Elller noe i den duren... 8)
     
    L

    Lars.N

    Gjest
    stejorge skrev:
    La nå mannen få ha sine meninger og oppfattninger, dette er et åpent forum hvor folk må få skrive hva de synes.
    La vær å lese hvis derer ikke er interesert og la være å komenter så forsvinner tråden langt bak i rekken om kun kort tid.
    Stiller meg bak denne, synes folk skal få skrive hva de mener når de føler selv de har noe på hjerte å komme med.

    Blir iallfall rimelig forbannet her iallfall når bedre visere blander seg inn og tar gnisten av en som føler han har noe å melde.

    Mvh

    Laban
     

    Rune.U

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.10.2006
    Innlegg
    1.054
    Antall liker
    15
    ;D Det aller viktigste med en kabel er at den er lang nok,og at den innehar en akseptabel skjerming ,så ikke så alt for mye av nærmiljøet kommer inn....
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Proffen skrev:
    @Wilhelmw: Det er greit å fronte Densen som gode produkter, slik du gjør! ;D Og du klarer jo å holde balansen, for du unngår å si at Densen er "best!", selv om de utvilsomt gir VFM.

    mvh
    Proffen
    Densen har ikke balanse...de er heilt naturlig velbalanserte! ;D Med skikkelig gode kabler, blir de enda bedre - men "best"...det er et schwært ord, som Odd Børretzen pleier å si.

    Joda, jeg trives med mine Densen'er....men det veit jo "alle"!

    For øvrig skal vi ikke mobbe trådstarter. Men vi må kunne si fra i klar tekst at all denne "dere har blitt lurt"-messinga, med fordel kan samles i en egen tråd - som vi andre kan styre unna. Ikke verre enn som så. Alle og enhver må få meine og tro hva de vil, og gjerne forfekte synet sitt også - jeg sier stopp ved nazisme, klart rasistiske ytringer, pedofile og barnepornografiske ytringer, kvinnemishandling, tortur. Ellers er jeg nokså tolerant og kan diskutere det meste.

    Men mobbe gjør jeg ikke.

    Nå er det straks klart for elgsteik med godt følge og god drikke hos nabo'n, så jeg sier takk for meg og god fortsettelse ut over kvelden!

    Mvh. VilhelmW
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.460
    Antall liker
    2.119
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12
    Selv så jeg lyset når jeg fikk eget lytterom med demping her og der, da skjønte jeg hva jeg og mange andre har gått glipp av tidligere.
    Så jeg slo av lyset å opplevde musikken ;D
    Kabler, det må vi ha. Prisen på de er uvesentlig, bare de funker bra ;)
     

    Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    HCS skrev:
    Som sagt før, en eller annen HFS-utgave vil få en "ignore"-funksjon... Tråder som inneholder sakelige fakta er fint, subjektive beskrivelser er og fint, når en innser at de ikke er almenngyldige...Men "misjonering" er noe herk. Enten det er den ene eller andre ytterlighet som kommer med sin "sannhet".. :p


    For dyre kamrarer, for dyre kabler, for dyre kabler ...Joa, ser tegninga... "Andre skal ikke bruke penger som jeg ikke har" ...Elller noe i den duren... 8)
    Jeg har ALDRI ment at det er ille å bruke mye penger på både kamerautstyr og/eller HiFi, faktisk skjønner jeg dem veldig godt, de som bruker mye på den ene eller begge delene - er en som godt kan gjøre det jeg også... Det er ikke der poenget mitt ligger...

    Kritikken går mer i retning av hva folk prioriterer, og der mener jeg mange prioriterer feil og får ikke maksimalt igjen for pengene dem legger i hobbyene... Bruk gjerne 1 million for min del, jeg kan skjønne valget og sågar synes det er gode prioriteringer... Dog mener jeg bestemt flere begår feilkjøp grunnet feil fokus og det at dem ikke har klargjort sine behov godt nok... Hvor mange er det ikke som sitter med dyre kabler som heller burde brukt pengene på noe annet?

    Mangler du argumenter for å møte mine påstander, siden du tar dem helt ut av sin sammenheng og må vri og vende det jeg sier til andre vinklinger enn hva det burde leses som - jeg bare spør...

    Når det er sakt, så handler musikk mer om inntrykk og følelser enn om teknikk og subjektive følelser som du etterlyser. Ergo blir det i mine, og mange andres øyne også, mer nærliggende å snakke om de inntrykk og følelsene anlegg gir enn - enn å snakke om teknikken og de subjektive beskrivelsene... I et ideelt forum for dem som ser det annerledes finnes ingen uenighet grunnet utsagn basert på de følelser og inntrykk forskjellige anlegg gir, slike personer ønsker enighet og tekniske forklaringer heller enn følelsesberetningene... I så fall ønsker dere å bevege dere bort fra hva det hele handler om, nemlig følelsene anlegg gir oss, på godt og vondt.

    Hva er så farlig med et kritisk syn mot det hele, jeg bare spør - for min del er alt annet enn det utenkelig. Man skal altså bedømme anleggene og sette ord på de inntrykk og tanker man sitter igjen med, noe annet blir bare et uktitisk forum der alle skal si seg enige...

    Audiofili handler om følelser, ikke om teknikk - det er musikken som står i sentrum - ikke glem og bevege deg bort fra det du....
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.468
    Antall liker
    31.824
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Jeg så også lyset første gangen da jeg fikk eget lytterom, og de mulighetene som lå der ;)
    Neste gang var da det sto Audionet på all elektronikken min ;D ;D

    gismo
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn