Lytteinntrykk av markedets kanskje mest spennende signalkabel!

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Hei sveis!
Føler for å dele den beste opplevelse av en kabel jeg noensinne har prøvd med andre kabel-tilhengere der ute. Kabel-motstandere er dog ikke velkomne i denne tråden.

I går fikk jeg altså besøk av en veldig god kamerat som også er bruker her på sentralen. Episteme.
Med seg hadde han en nyinnkjøpt signalkabel fra danske Dual Connect (også kallt DACT, Danish Audio Connect).
Dette er ikke mindre enn en uvanlig spesiell gull kabel med lovord om meget god lyd.
På den fine hjemmesiden deres så står det masse bra informasjon om filosofien bak denne kabelen og her er det ingen skjulte patenter eller annen typisk fancy utseende. Det vil si, kabelen ser jo dog noe uvanlig ut, da den er uhyre tynn med to solid core gullledere bekledd med tynn teflon og flettet. De som kjenner til dette isolosjonsmaterialet vet at det er noe av det bedre å bruke til dette formålet.
Selve kontaktene er noen sølv Eichmann kontakter som er modifisert og belagt med gull. (Kan forsåvidt være rent gull her også (usikker), da kontakten er meget spesiell og kun har en bitteliten kontaktflate i ytterkappen på rca kontaken.

Vel, nok snakk om det tekniske.
Etter en god wok middag så koblet vi opp kabelen til hegel dac'en min og videre til hegel h200. Samtidig hadde jeg tilkoblet min egen Soundstring XLR kabel, så her fikk man mulighet til å bytte kabel direkte via fjernkontrollen.
Først lyttet vi litt til soundstring kabelen. Veldig kjent lyd som jeg kjenner ut og inn, men kameraten min kjenner ikke så godt til anlegget. Han vel heller ikke hatt kabelen særlig lenge, og da han er uten en velfungerende forsterker for tiden så har han heller ikke sammenlignet kabelen med noe. (greit, den fungerer, men det er også det ;) )

Så bytter vi kilde fra balansert inngang og over til vanlig ubalansert. Hadde forventet at volumet ville være 6db. høyere via xlr kontra rca, men hva skjer?
Lyden oppleves faktisk som noen hakk høyere via gullkabelen. Merkelig, har da aldri opplevd dette før. Men hva med lyden?
- Vi setter på noen klassikere vi kjenner godt begge to bla. Wish you were here av Pink Floyd. Spiller også noen Bob Dylan, Katie Melua og Black Sabbath låter.
Men bortsett fra volum forskjellen hører vi lite forskjell. Begge kablene koster omtrent det samme, så tilsynelatende skulle man tro at de var gjevnbyrdige. Dog pris har aldri vært en god måte å sammenligne produkter på.

Etterhvert glemmer vi å switche frem og tilbake og kilden blir stående på gull kabelen. Vi begynner å diskutere vårt favoritt emne; musikk og koser oss med å spille gamle fete klassikere. Etter en stund kommenterer jeg dog at bakgrunnen virker en del sortere enn den pleier å være. Musikken står mere ut fra stillheten og Episteme svarer kjapt at akkurat dette hadde han lest at en fyr hadde påpekt i en anmeldelse av kabelen. Etter enda litt flere spor så merker vi at det også er flere detaljer i musikken. Cymbaler og transienter trer frem med en meget bra dynamikk og hurtighet. Det er også mye bedre separasjon av instrumenter. (Sorry for alle kabel-flosklene!, er vanskelig å unngå dem,- samt det er jo slik det oppleves)
Både kvinnelige og spesielt mannlige vokaler låter mer naturtro, mannevokaler blir lysere og jeg hører med en gang at de har en litt for massiv/mørk/fyldig klang på soundstringkabelen. Det artigste av alt er dog den uvanlige lineære homogene lyden som kommer ut. Alt låter så fantastisk naturtro og ingen lyder hverken høyt oppe eller nede i frekvens skiller seg ut. Der hvor jeg tidligere hadde trodd at soundstring kabelen tilførte en fin og fyldig klang med god bass føles det nå som at kabelen låter mere innesluttet, slørete og den går heller ikke dypere i bassen.
Så myten om at sølvkabler låter spisst og flatt stemmer absolutt ikke her, men så er jo også dette en gullkabel, bling bling ;D

Stereoperspektivet øker også en del og lyden slipper mere taket i høytalerene, og musikken bare "er"
Tiden flyr kjapt i godt lag, så kameraten min må etterhvert dra hjem. Heldig som jeg er så får jeg låne kabelen for å høre videre. Pga. en naboklage pga. lydnivå litt tidligere på dagen så tenkte jeg at det kunne være artig å prøve denne kabelen på hodetelefonriggen min. Tok signalet fra hegel dac'en og kjørte det videre til min morsomme Little Dot MK IV SE rørforsterker, foret med strøm av Fat LMC. Hodetelefonene som ble brukt var de gamle klassikerene Sennheiser HD650. Etter å ha varmet seg opp en 40min. tid ble det klar for litt lytting. Første låt var Michael Jackson's herlige Billy Jean.

Plutselig var det som å slå på en bryter, jeg er på Michael Jackson konsert, og det er jævelig fett :D Lever meg fullstending inn i musikken og begynner å danse rundt i stua omtrent som den fantastiske Keenan Cahill.
Dog en god del mindre stilfullt. Jaja, hva gjør vel det for alle verdens problemer var løst og glemt, det var kun musikken og meg. Har aldri hørt hodetelefonene, eller høytalere for den saks skyld spille så godt. Skremmende realistisk! Slikt er selvfølgelig helt topp så jeg ble liggende på sofaen og spille låt etter låt. Engasjementet mitt var helt i 100 og luftgitaren ble dratt frem både titt og ofte.

Ute begynte det dog å gry mot dag, og jeg kom vel ikke seng før i rundt 05/06 tiden. Ikke lett å få sove når en plutselig får utløp får så mye fysisk spilleglede, så det ble heller lite søvn i natt....

I dag opplever jeg akkurat det samme på anlegget som i går, bare i enda større grad. Nå vet jeg hva jeg skal se etter, og jeg hører forskjell med en gang. Og dette var bare vanlig ubalansert kabel, får vann i munn av å tenke på en gull xlr :)


Ble et fryktelig langt innlegg, men håper noen har tatt seg tid til å lese mine erfaringer. For meg er dette forskjellen på high end lyd eller ikke, andre ville dog ikke hørt forskjell i det hele tatt, så jeg skjønner at noen vil rynke på nesa over prisen på ca. 3700kr for en simpel bitteliten kabel. Selv skal jeg hive ut soundstringen så snart jeg får litt mer penger å rutte med og da tipper jeg at jeg min jakt etter gode signalkabler offisielt er over.
Etter mitt syn er dette billig for en så god kabel, har prøvd litt av hvert opp igjennom tidene og ingen har vært i nærheten av å låte så realistisk og homogent.

Jeg er overbevist. Disse danskene har jammen rett i de logiske poengene de kommer med på hjemmesiden deres, gull solid core er en fantastisk leder som gir skremmende realistisk lyd.
Fantaserer nå om å bytte internkablingen i høytalerene mine med en slik kabel, da firmaet også selger diy varianter. Huff, jeg kommer aldri til å bli en rik mann så lenge jeg har denne hobbyen. -Kanskje like greit da jeg isåfall er rik på fantastiske musikkopplevelser hver bidige dag.
Det holder for meg.

Mvh.
Magnus K. Andersen

Linker:
http://www.dual-connect.com/html/dual_connect_interconnects.html
http://www.dact.com/
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
Jeg og tydeligvis en haug med andre folk her har akkurat samme erfaringer som deg.
Disse erfaringene ligger i overgang fra flerledere til "solidcore" enkeltleder.

Du trenger vel og merke ikke kjøpe gullkabler eller sølvkabler for å få frem denne effekten, bare gå og kjøp en solidcorekabel på elektrotema til 30,- metern, så får du omtrent akkurat den samme effekten.
Jeg ble litt overrasket da jeg fant ut det her om dagen.

Holder forresten på å rekable senterhøyttaleren min nå :D
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Ja, stemmer nok dette. Blir nok mye mindre forvrengning av signalet ved bruk av soild core. Har dog troen på at disse gull kablene er enda noen hakk bedre enn kobber og sølv. Blir kanskje litt vel kostbart å bytte ut all internkablingen med gull, så får prøve kobber først.
Hadde det vært mulig å få tak i, eller lage solidcore ledere med teflon ytterkappe?
Har hørt at en bomullhylse kan fungere meget bra det også, men kobberet vil vel oksidere etterhvert visst det har kontakt med luft.
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
menkromsen skrev:
Ja, stemmer nok dette. Blir nok mye mindre forvrengning av signalet ved bruk av soild core. Har dog troen på at disse gull kablene er enda noen hakk bedre enn kobber og sølv. Blir kanskje litt vel kostbart å bytte ut all internkablingen med gull, så får prøve kobber først.
Hadde det vært mulig å få tak i, eller lage solidcore ledere med teflon ytterkappe?
Har hørt at en bomullhylse kan fungere meget bra det også, men kobberet vil vel oksidere etterhvert visst det har kontakt med luft.
Du må huske på at kobber er en bedre leder enn gull.
Fra god leder til dårligere leder:
1 (best): Sølv
2: Glødet kobber
3: Kobber
4: Gull

Jeg har ikke eksperiment med dielektrum selv, så jeg vet ikke om det er av relevant betydning, men jeg vet det finnes billige teflonisolerte kobberledere (glødet).
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Ja, er klar over at kobber leder bedre enn gull, men visst du leser litt om filosofien bak disse kablene så har firmaet forsket litt på de forskjellige lederne og kommet frem til at gull fungerer best. Noe med at elektronene flytter seg lettere fra atomet, noe som gjør at signalet flyter lettere gjennom kabelen. Selve gull-lederne er også fantastisk tynne, nesten gjennomsiktig.
Har ikke noe greie på kjemi, men må si at forskningen deres og filosofien absolutt stemmer med mine erfaringer.
Virker som et jordnært no-bullshit selskap dette.

Signalet blir jo mye høyere via denne kabelen enn via balansert, det har jeg aldri opplevd før.

Edit: Du får sende meg en PM eller opprette en egen tråd da Sinep om erfaringene du gjør angående rekabling av høyttalerene dine. Veldig spennende dette her!
 
P

Parelius

Gjest
menkromsen skrev:
Signalet blir jo mye høyere via denne kabelen enn via balansert, det har jeg aldri opplevd før.
Noen formening om hvor mye?

Jeg har tenkt å prøve ut SC (Belden) mellom platespiller og RIAA.
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Ser ut som om jeg må en 3-4 knepp i pluss for at soundstring kabelen skal spille på samme nivå. Tydelig hørbart er det hvertfall. Og så må vi jo huske på at balansert i tillegg har en 6db pluss i lydstyrke i tillegg.
Kan bli morro å høre forskjellen mellom gull xlr og vanlig kobber kabel xlr.
 

lars_erik

Rubinmedlem
Ble medlem
19.10.2006
Innlegg
34.843
Antall liker
19.662
Sted
Hades
Torget vurderinger
0
menkromsen skrev:
Ser ut som om jeg må en 3-4 knepp i pluss for at soundstring kabelen skal spille på samme nivå. Tydelig hørbart er det hvertfall. Og så må vi jo huske på at balansert i tillegg har en 6db pluss i lydstyrke i tillegg.
Kan bli morro å høre forskjellen mellom gull xlr og vanlig kobber kabel xlr.
Har du sammenlignet med sølv-kabler?
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
menkromsen skrev:
Ja, er klar over at kobber leder bedre enn gull, men visst du leser litt om filosofien bak disse kablene så har firmaet forsket litt på de forskjellige lederne og kommet frem til at gull fungerer best. Noe med at elektronene flytter seg lettere fra atomet, noe som gjør at signalet flyter lettere gjennom kabelen. Selve gull-lederne er også fantastisk tynne, nesten gjennomsiktig.
Har ikke noe greie på kjemi, men må si at forskningen deres og filosofien absolutt stemmer med mine erfaringer.
Virker som et jordnært no-bullshit selskap dette.

Signalet blir jo mye høyere via denne kabelen enn via balansert, det har jeg aldri opplevd før.

Edit: Du får sende meg en PM eller opprette en egen tråd da Sinep om erfaringene du gjør angående rekabling av høyttalerene dine. Veldig spennende dette her!
Før du evt. kaster bort masse penger på disse kablene, så ville jeg sammenlignet den kabelen du har kjøpt med en helt alminnelig solidcore kobberkabel, f.eks. fra engelske DNM (7£ pr stk tror jeg). Det er enkelt å lage de selv og.

Når du sier at signalet blir høyere, tror jeg det bare er tull, men at du får en "opplevd effekt" av at signalet er høyere har jeg tro på. Jeg er rimelig sikker på at dette skyldes at anlegget får en kraftig boost i dynamikken i hele frekvensspekteret sånn at volumet høres mye høyere ut.

Skal prøve å holde folket oppdatert på rekablingsprosjektet mitt. Det kommer til å ta litt tid, så jeg håper det blir vellykket :-\
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Yes, skal se å få prøvd en sammenligning med kobber, sølv solid core og denne kabelen snart. Har virkelig troen på diy prosjekter. Samt morro å forske ut litt selv også og gjøre seg opp en mening basert på personlig erfaring og ikke denne standard mambo-jamboen som mange produsenter skryter på seg.

Er dog ingen tvil om at lydstyrken blir høyere via gull lederen! Ikke bare opplevd dynamikk altså.
Mener jeg leste på siden deres at siden lederne er så utrolig tynne så er det mindre energi som "blir borte" i kabelen, men heller føres fremover.
Ikke vet jeg, lyden er dog både høyere og mye, mye mer realistisk...
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
menkromsen skrev:
Er dog ingen tvil om at lydstyrken blir høyere via gull lederen! Ikke bare opplevd dynamikk altså.
Mener jeg leste på siden deres at siden lederne er så utrolig tynne så er det mindre energi som "blir borte" i kabelen, men heller føres fremover.
Ikke vet jeg, lyden er dog både høyere og mye, mye mer realistisk...
Hvis den blir så mye høyere, bør den gi klare utslag på en decibelmåler i så fall. Det finnes programmer du kan laste ned til iphone/ipod/ipad for å måle decibelnivået. Disse er ikke veldig nøyaktige, men bør være bra nok til å måle store utslag i hvert fall.

Solid core = realisme, lydtrykk, klarhet, separasjon, renhet og det viktigste av alt: ROCKEFOT! ;D
 

musicman

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2005
Innlegg
3.436
Antall liker
2.069
Sted
Ålesund
Torget vurderinger
1
Se her ja, kjekt å lese om dine erfaringer med ny kabel i anlegget. Opplevde noe lignende når mine nye kabler kom i hus. Dette er sølvbelagte kobberkabler som er teflon isolert. Tok en god stund før de virkelig fikk satt seg, varierte veldig i bassgjengivelsen en stund ut i innspillingsprosessen. Har aldri erfart noe lignende med andre kabler jeg har hatt.

mvh
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
menkromsen skrev:
Lyden oppleves faktisk som noen hakk høyere via gullkabelen. Merkelig, har da aldri opplevd dette før.

Så myten om at sølvkabler låter spisst og flatt stemmer absolutt ikke her, . . . .
Oblivion lagde noen teflonisolerte gullkabler (solid-core) for noen år siden. Mulig han kan ha en forklaring.

Hvordan sølvkabler (igjen solid-core) oppfører seg er veldig avhengig av tykkelsen på lederen/lederne, i hvertfall i mine egne forsøk. Ved bruk av rent sølv (1000, eller finsølv) med stort lederareal har lyden lett for å bli litt "doven" og uten skikkelige transienter. Reduseres arealet minker denne tendensen. Vanlig sølv har ikke fullt så mye av denne tendensen ved samme lederareal.
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Dukket tilfeldigvis over en lengre tråd på head-fi.org forumet der en fyr har fått laget seg noen lignende signalkabler.

http://www.head-fi.org/forum/thread/508252/the-best-interconnects-i-have-ever-heard-photos/225

"Merkelig" nok rapporterer han om akkurat de samme lytteinntrykkene som jeg sitter igjen med. De beste signalkablene han noen sinne har prøvd, og som låter mere som live musikk.
Har fortsatt kabelen i kjeden min, og uansett hvilke opptak eller artist jeg setter på, så oppleves det som å få musikerne klemt inn i stua. Veldig snål, men fantastisk artig effekt 8)

Et annet moment som jeg vet naboene vil sette stor pris på, er at lyden låter like bra uansett volum. Så har faktisk endt opp med å spille en del lavere enn normalt, da jeg ikke mister hverken dynamikk, detaljer eller dypbass. Og hver gang jeg bytter tilbake til soundstringen så forsvinner denne livefølelsen, og man hører tydelig at lyden hopper tilbake i høyttalerne istedenfor å bare "være". Vokaler mister også sin naturlighet og er ikke plassert så tydelig i senter.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Jeg er imponert over at du klarte å la deg engasjere av Sennheiser HD650 jeg ;D
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Hehe!
Når sant skal sies så har jeg vel egentlig aldri blitt voldsomt forelsket i disse hodetelefonene selv. Mulig det bare er meg som liker musikk gjengitt over høyttalere...
Så disse har ikke blitt brukt mye i grunn.

Det var nettopp derfor overraskelsen ble så stor og ga utløp i voldsom hifi-glede og påfølgende dansing. Forskjellen med og uten denne kabelen forandret virkelig måten lyden ble gjengitt på!
Så nå har disse blitt brukt hver kveld, og jeg begynner å skjønne hvorfor enkelte på head-fi.org forumet sverger til hodetelefoner.
Alt som måtte til var altså denne kabelen. Rare greier ...
 

fattigmann

Medlem
Ble medlem
04.11.2003
Innlegg
49
Antall liker
23
Til ikke å være medlem av kabelmenigheten må jeg innrømme at Soli-Core kablene blir stående i anlegget.
Jeg viste ikke om de danske som testes her, men fant disse etter å ha lest en del tester..


http://www.anticables.com/home.html
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.508
Antall liker
2.690
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
fattigmann skrev:
Til ikke å være medlem av kabelmenigheten må jeg innrømme at Soli-Core kablene blir stående i anlegget.
Jeg viste ikke om de danske som testes her, men fant disse etter å ha lest en del tester..


http://www.anticables.com/home.html

...og hvordan opplever du de Anticables da?
Har selv et par, som er koblet opp for å kunne spille sacd, men det har så langt blitt litt liten tid til å gjøre noen sammenlikning/vurdering av Anticables vs DIY sølvkablene mine...
Tror jaffal det er VFM, de Anticables...

mvh
Proffen
 

fattigmann

Medlem
Ble medlem
04.11.2003
Innlegg
49
Antall liker
23
Proffen skrev:
...og hvordan opplever du de Anticables da?
Har selv et par, som er koblet opp for å kunne spille sacd, men det har så langt blitt litt liten tid til å gjøre noen sammenlikning/vurdering av Anticables vs DIY sølvkablene mine...
Tror jaffal det er VFM, de Anticables...

mvh
Proffen
Det er ikke lett å forklare hva man hører når man er kabelskeptiker. Prøver noen kabler i året og er enig i at det er forskjeller, men hva forskjellene er, er ikke alltid lett å vidreformidle :)
Så derfor, det jeg mener å høre. Det ble roligere og perspektiviet ble ryddigere. I tillegg er jeg sikker på at det kom frem noen mikrodetaljer jeg ikke har hørt før. Jeg har "alltid" hatt soli-core i bas og mid så jeg den type kabler passer helt klart min smak.
Kjøpte også noen meter med høyttalerkabel. Men disse overbeviste ikke eller for å si det på en annen måte, det skjedde ingenting.
Pr. nå blir ihvertfall signalkablene stående pga. lyden og det ble mye ryddigere bak racket da disse ikke er nedlesset i isolsjon og strømper. Faktisk liker jeg designet veldig godt.
 

Elektron

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.07.2007
Innlegg
1.886
Antall liker
120
Sted
Bergen
menkromsen skrev:
Ble et fryktelig langt innlegg, men håper noen har tatt seg tid til å lese mine erfaringer.
Jeg tok meg den tiden, og det var et godt innlegg.

mvh Elektron
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
menkromsen skrev:
Edit: Du får sende meg en PM eller opprette en egen tråd da Sinep om erfaringene du gjør angående rekabling av høyttalerene dine. Veldig spennende dette her!
Har gjort meg noen tanker rundt rekablingen av senterkanalen min nå.
Jeg har gjort dette litt etter RS prinsippet med Solidcore PR kabler.

Jeg har brukt 6kv kobber på basselementene, 2,5kv på mellomtone og 1,5kv på diskant.

Forskjellene i forhold til før, ble faktisk veldig mye større enn jeg hadde forventet av dette, men opplevelsene er delte.

Det første jeg la merke til, var at lyden ble mye mørkere, akkurat som jeg skulle ha skrudd tonekontrollen på diskanten 90 grader til venstre og bassen 90 grader til høyre. Dette hadde jeg egentlig ikke forventet. Det positive, var at bassen ble helt rå, masse rå dynamikk, spesielt i de dypeste frekvensene. Mye musikk ble veldig behagelig å høre på, ikke tynt og slitsomt som mange high-end anlegg er i dag, men veldig fyldig og mektig. Oppgraderingen i bassen var helt klart det gøyeste her.

Det negative med dette, var et ganske kraftig tap av engasjement i de øvre frekvensene. Dette hørte jeg spesielt godt på tale når jeg så film. Vokalene ble mumlete og utydelige og det ble vanskelig å høre hva folk sa.

Det var et morsomt eksperiment, men kan ikke påstå at det ble vellykket, selv om det var veldig gøy å få så kraftig og mektig lyd når jeg hørte på musikk.

Grunnen til at lyden har blitt som den ble, er antakeligvis fordi jeg har brukt altfor kraftige ledere. Kommer til å prøve med tynnere ledere i neste omgang, antakelig i flatvalset duelund-sølv.

Sendte en mail til Duelund og spurte hvilke kabler de anbefalte til internkabling og fikk svar tilbake fra Frederik:
"Vi anbefaler vores 1.0 til diskant og 2.0 til mellemtone bas."
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Valentino skrev:
teddyh skrev:
menkromsen skrev:
Hei sveis!
Kabel-motstandere er dog ikke velkomne i denne tråden.
Hvorfor er de ekskludert og ikke velkommen ?
Ja, hvorfor?
Fordi da denne tråden ble opprettet så var det ganske så hissige kabeldiskusjoner her i kabelhjørnet vårt, -som dro mange tråder off-topic og i tillegg fikk flere stengt.
Slikt skaper bare dårlig stemning (og mater kranglefanter) og lite konstruktivt kommer ut av det. Argumentene for -og i mot har vel de fleste fått med seg her inne!

Tror man ikke på fenomenet at kabler kan forandre lyden, så gir ikke posten min noe mening, og da ser jeg ikke noen grunn til at de skal få muligheten til å spore av tråden min med slike bemerkninger om at forskjellen jeg opplever bare er innbilning osv.
Om noen skeptikere skulle finne på å lese tråden min, til tross for advarselen så er jo selvfølgelig det bare kjekt! Men hold debatten unna.

Derfor ;)

Sinep: Artig at du kom i mål til slutt, selv om resultatet bare ble så som så. Uansett er du flere erfaringer rikere, og med litt mer eksperimentering så blir sikkert lyden mye bedre enn orginalt. Solid core sølv/kobber/gull spiller fletta av muticore, det er hvertfall helt sikkert.
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.400
Antall liker
1.135
Torget vurderinger
4
Valentino skrev:
teddyh skrev:
menkromsen skrev:
Hei sveis!
Kabel-motstandere er dog ikke velkomne i denne tråden.

Linker:
http://www.dual-connect.com/html/dual_connect_interconnects.html
http://www.dact.com/
Hvorfor er de ekskludert og ikke velkommen ?
Ja, hvorfor?
Fordi noen tydeligvis ikke ønsker noen form for debatt, kun å stryke hverandre med hårene. Etter min mening har de misforstått helt essensielle ting med et forum.
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Feil.
Selvfølgelig liker jeg en god debatt, er jo en grunn til at jeg henger mye her inne, på avforum, hw.no, dykkesiden osv. Jeg liker å diskutere interessene mine med andre likesinnede, både online og ikke minst i det virkelige liv.

-Men, når det er sagt så trenger ikke det å bety at hver eneste tråd her på forumet skal skal benyttes til å diskutere en spesiell debatt, som er så gjennomdebattert at det grenser til det komiske. Hvor mye nytt tror du egentlig kommer frem? Og vil det ikke være store muligheter for endeløs off-topic preik når en slik debatt dras frem?

Så, jeg tror heller det er du som har misforstått hvordan kjørereglene på et moderne forum gjerne praktiseres!

Ps. Om du så gjerne vil diskutere denne debatten, hvorfor ikke opprette en egen tråd? Så får vi se hvor lenge det går før personangrep dukker opp, og tråden til slutt blir stengt...
 

Kule-Trygve

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2008
Innlegg
2.596
Antall liker
289
http://www.ba.no/forbruker/article5520259.ece

Litt off-topic, men om det tillates...drikkevarer i kabel-prisklasser ;D

Likte kommentaren her:

"Den som betaler 7500kr for et glass whisky vil uten tvil si at det er den beste whiskyen en har smakt, kun for ikke å måtte si at en har kjøpt katten i sekken. Den beste whiskyen er den du selv synes er god enten den koster 500kr flasken eller 95000kr. dyr whisky er en gimmic for folk med mye penger og litt mindre hjerne."

Bytt ut "whisky" med "kabel" så er dette noe som ligner fælt på hva som sies her på forumet for tiden..
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.093
Antall liker
4.197
Torget vurderinger
1
o.t.
Kule-Trygve skrev:
http://www.ba.no/forbruker/article5520259.ece
...
"Den som betaler 7500kr for et glass whisky vil uten tvil si at det er den beste whiskyen en har smakt, kun for ikke å måtte si at en har kjøpt katten i sekken. Den beste whiskyen er den du selv synes er god enten den koster 500kr flasken eller 95000kr. dyr whisky er en gimmic for folk med mye penger og litt mindre hjerne."

Bytt ut "whisky" med "kabel" så er dette noe som ligner fælt på hva som sies her på forumet for tiden..
Mht whisky er det også ofte «riktig». Gammel whisky (over 20 år) kan ofte være litt dvask og kjedelig. MacAllan blir ikke god selv om den skulle være hundre år ;) Det forhindre meg ikke fra å legge en frognertier eller to på bordet for å smake noe nytt og interesant, men fallhøyden på dyr whisky er ganske stor mht smak. Prisen gjenspeiler i stor grad eksklusivitet, nødvendigvis ikke kvalitet. Ganske likt en del HiFi gimmicker i så måte.

mvh
KJ
 

menkromsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2009
Innlegg
102
Antall liker
0
Nå skal det sies at jeg har smakt betydelig dyrere "whisky", og det smakte merkelig nok ikke like godt denne danske middelklasse varianten :) De har jeg heller ikke tatt meg bryet om å skrive noe om...

Og, om du leste innlegget mitt; så la du kanskje merke til at dette ikke var min kabel. Men en som kun var lånt, og sammenlignet med min egen kabel.
Nå har jeg dog vært så heldig å fått tak i akkurat samme kabel selv, den dukket tilfeldigvis opp på brukten her en dag. Og da var jeg ikke sein i avtrekkern for å si det sånn :D
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
menkromsen skrev:
Sinep: Artig at du kom i mål til slutt, selv om resultatet bare ble så som så. Uansett er du flere erfaringer rikere, og med litt mer eksperimentering så blir sikkert lyden mye bedre enn orginalt. Solid core sølv/kobber/gull spiller fletta av muticore, det er hvertfall helt sikkert.
Resultatet ble gøy lyd på mye musikk, men på bekostning av klarhet i det øvre registeret dessverre.

Multistrandkabler har i hvertfall ingenting i et high-end anlegg å gjøre, dette må være den beste måten å drepe lyden på.
Solid core kabler er et must, men man må åpenbart bruke riktige dimensjoner for å lykkes.
Materialvalg påvirker også lyden en del, det hadde vært litt morro og hørt hvordan gull høres ut en gang. Folk sier vanligvis at gull "runder av lyden" o.l. Duelund hadde god erfaring med å smelte gull inn i kobberledere, men jeg har ikke lest noen plass om at han noensinne prøvde rent gull. Mundorf lager sølvkabler med gullegering på utsiden for å dempe ubehagelige høyfrekvente lyder.
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
sinep skrev:
Solid core kabler er et must, men man må åpenbart bruke riktige dimensjoner for å lykkes.
All min erfaring mht DIY solid-core tilsier at dette stemmer.

Materialvalg påvirker også lyden en del, det hadde vært litt morro og hørt hvordan gull høres ut en gang.
Oblivion lagde en solid-core gullkabel en gang, men jeg har ikke sett noe mer til den. Mulig det ikke ble noen suksess, eller at prisen ble for høy. Hvem vet?
 
O

Oblivion

Gjest
ayaboh skrev:
sinep skrev:
Solid core kabler er et must, men man må åpenbart bruke riktige dimensjoner for å lykkes.
All min erfaring mht DIY solid-core tilsier at dette stemmer.

Materialvalg påvirker også lyden en del, det hadde vært litt morro og hørt hvordan gull høres ut en gang.
Oblivion lagde en solid-core gullkabel en gang, men jeg har ikke sett noe mer til den. Mulig det ikke ble noen suksess, eller at prisen ble for høy. Hvem vet?
Lydmessig en suksess, men med en kilopris på over kr. 276.000 uten mva og ca. dobbel vekt i forhold til sølv i forhold til volum så blir det ikke de groveste lederne en kan ta seg råd til ;D
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
ayaboh skrev:
All min erfaring mht DIY solid-core tilsier at dette stemmer.
Ja, RS tar feil her etter min mening.

Har du ellers noen nyttige erfaringer om DIY kabler?
 

pedal

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
5.402
Antall liker
3.170
Torget vurderinger
1
sinep skrev:
Multistrandkabler har i hvertfall ingenting i et high-end anlegg å gjøre, dette må være den beste måten å drepe lyden på.
???

Mange annerkjente kabler som er multistranded. Selv spiller jeg på Silspeak HT kabler, en rimelig standardkabel med godt tverrsnitt av fortinnet kobber. Den er tvunnet, men i svak grad. Skal ikke påstå at det er "verdens beste", men det låter absolutt både levende og troverdig hjemme hos meg.
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
sinep skrev:
Ja, RS tar feil her etter min mening.

Har du ellers noen nyttige erfaringer om DIY kabler?
Det jeg kommenterte var at lederarealet var en av de viktigste parametrene for å få riktig lydsignatur. Jeg har stort sett holdt meg til sølv, og det kan godt tenkes at dette ikke stemmer overens med kobber.

Jeg har aldri forsøkt ekstreme lederareal ala RS.
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
pedal skrev:
Mange annerkjente kabler som er multistranded. Selv spiller jeg på Silspeak HT kabler, en rimelig standardkabel med godt tverrsnitt av fortinnet kobber. Den er tvunnet, men i svak grad. Skal ikke påstå at det er "verdens beste", men det låter absolutt både levende og troverdig hjemme hos meg.
Problemet øker etter hvor mange ledere det er i kabelen etter min erfaring. Få ledere gir mindre problemer. Diverse anlegg ser dog ut til å oppføre seg forskjellig rundt det fenomenet her.

Har hatt et par van den hul stranded kabler i mitt anlegg tidligere bl.a.. Ganske nøytral og snill lyd i disse, men engasjementet i topp og bunn ble noe helt annet med isolerte ledere.

Hvordan denne kabelen låter hos deg, synes jeg forøvrig er litt uinterresant hvis du ikke har en annen kabel å sammenligne med.
 

teddyh

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.07.2009
Innlegg
826
Antall liker
219
sinep skrev:
pedal skrev:
Mange annerkjente kabler som er multistranded. Selv spiller jeg på Silspeak HT kabler, en rimelig standardkabel med godt tverrsnitt av fortinnet kobber. Den er tvunnet, men i svak grad. Skal ikke påstå at det er "verdens beste", men det låter absolutt både levende og troverdig hjemme hos meg.
Problemet øker etter hvor mange ledere det er i kabelen etter min erfaring. Få ledere gir mindre problemer. Diverse anlegg ser dog ut til å oppføre seg forskjellig rundt det fenomenet her.

Har hatt et par van den hul stranded kabler i mitt anlegg tidligere bl.a.. Ganske nøytral og snill lyd i disse, men engasjementet i topp og bunn ble noe helt annet med isolerte ledere.

Hvordan denne kabelen låter hos deg, synes jeg forøvrig er litt uinterresant hvis du ikke har en annen kabel å sammenligne med.
Det du skriver her vil eg SVÆRT gjerne høre en seriøs forklaring på.
Hva er problemet flere ledere fører til ? og hvordan kan diverse anlegg oppføre seg forskjellig ang dette ???
Venter i spenning på forklaringen........
 

Galakse

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.12.2004
Innlegg
120
Antall liker
0
Sted
Lier
Uansett, ingen tvil om at sølv/kobber/gull er gode ledere, og at teflon, XLPE og PE er gode isolatorer.
 

DAChild

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.01.2004
Innlegg
1.217
Antall liker
118
Torget vurderinger
2
Aha...
Lyddsignalet går altså fra et par middelmådige kobberkabler i forsterkeren, kastes så ut i et par himmelske gull/sølvkabler, før de går inn i et par middelmådige kobberkabler i en høyttaler... eksellent!
wake up...
 
Topp Bunn