Nordost Blue Heaven Rev II,egenskaper

ThaDemOn

Medlem
Ble medlem
01.07.2004
Innlegg
13
Antall liker
0
Selv om overskriften høres litt rar ut, så er det litt om kabelens egenskaper jeg lurer på. Har ikke selv erfaring med kabler i den prisklassen, så jeg lurer på hva de vil gjøre med at anlegg som kanskje kan låte litt spisst til tider. Dette kan selvfølgelig ha noe med den billige kabelen jeg bruker nå å gjøre... Har hørt at de har bra bass gjengivelse, men siden jeg har planlagt et kjøp på bruktmarkedet, så får jeg ikke teste dem på anlegget... noen som har noen tips her?? Øvrig elektronikk er for øyeblikket Pioneer Reference komponenter (begynner å dra på åra) og B&W Cm2 høyttalere...
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Hva slags forsterkere, spillere, og høyttalere spiller du på?

Vidar
 
N

nb

Gjest
Om du har problemer med spiss lyd, er neppe kablene stedet og starte, ei heller problemet. Det har mer sannsynlig noe med fremfor alt høyttalere og rom å gjøre, samt forsterker og CD-spiller, eller rett og slett musikken du hører på. Eller en kombinasjon av disse. Bare et tips, skal ikke si mer i denne tråden, dere skal få diskutere kabler i fred;)
 

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.834
Antall liker
1.418
Sted
Steinkjer
I den rette sammenhengen en knall kabel, men kan kræsje fullstendig om den ikke stemmer i oppsettet. Passet fryktelig bra på mine gamle system audio høyttalere men kræsja fullstendig med alu diskanten i mine energy veritas som ble slitsomme sammem med ble heaven. De er ekstremt bra på symbaler og til å stramme opp bass, er dritt fet på soundtracket til mi 2, hvor det er fryktelig stilig med symbaler som er krispe som bare det langt ut på hver side i lydbildet. Veldig bredt og åpent lydbildet som kan være knall, men en prøvelytt i eget anlegg anbefales for å finne ut om den stemmer i det gitte anlegg. Som sagt en knall kabel i den rette settingen.
 

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.834
Antall liker
1.418
Sted
Steinkjer
Beklager den dårlige setningsoppbyggingen og skrivefeilene men har nettopp kommet hjem fra nattvakt så.....:)
 

Vidar Øierås

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.01.2003
Innlegg
3.202
Antall liker
341
Hørte på plata til Sting, den som kom ut i 2003 (Husker ikke navnet på albumet). Den har for det meste mye stygge s'er. Veldig skarp lyd i diskanten. Trodde det var noe galt med høyttaleren, fordi ved en lyttetest byttet jeg til disse høyttalerne da jeg satt på denne plata. Byttet til en annen plate, Rachelle Ferell, og diskanten og s'ene var mye bedre. Byttet tilbake til andre høyttalere, og satte på Sting igjen - samme skarpe diskanten. Satte på Rachelle Ferell - silkemyk diskant.

Ellers enig med nb, vedrørende hvilken betydning et kabelbytte utgjør. Kabelbytte vil rent teknisk og i teorien utgjøre en forskjell, men den er veldig liten.

Litt info om forsterker og høyttalere står jo allerede beskrevet - så ikke det jeg :-[

Vidar
 

bruce

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.10.2005
Innlegg
291
Antall liker
0
Jeg hadde Blue heaven tidligere. Jeg opplever at denne fremhever diskant og spisse lyder. Jeg har hørt andre som sier det samme. Jeg byttet til Wireworld, og fikk både mer detaljer og fylde i lyden.
 
A

Akle

Gjest
Blue Heaven vil absolutt forsterke problemet du opplever, har selv opplevd at denne kabelen kommer ekstremt dårlig ut på anlegg som allerede er noe pågående i toppen...

Kimber er kanskje noe å prøve, ikke nødvendigvis dyrt.
 

ThaDemOn

Medlem
Ble medlem
01.07.2004
Innlegg
13
Antall liker
0
Det er en gjenganger at de skal forsterke det litt lyse ja.. jeg har blitt anbefalt wireworld fra flere hold for å få LITT bukt med ett sånn problem, så jeg tenkte jeg skulle teste ut det rådet ;D
 
Topp Bunn