ny på forumet, trenger litt hjelp med valg av kabler

nymedhifi

Medlem
Ble medlem
08.05.2010
Innlegg
6
Antall liker
0
Heisann!

Idag kjøpte jeg den gamle stereo'en til en kamerat.

Denne består av:

B&W 704
Cambridge 840av2
Denon DP300F (platespiller)

synes dette låt kjempe bra i mine ører men savnet litt fundament og dybde i lydbildet.

er dette noe man kan *ordne* med kabler ? eller er det bare tull å legge mange kroner i kabler ???

Evt hva slags kabler anbefales ? :) bruker biltema for øyeblikket.

takker for svar på forhånd!
 

Baard

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
2.163
Antall liker
689
Torget vurderinger
1
Hei
Hvis du vil prøve å lage kabler selv ville rett og slett rådet deg til å gjøre et forsøk med solidcore kabler både til høyttaler og strømkabler. Mye god informasjon om dette her på HFS - søk på EKKJ.
 

Birdman

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.01.2005
Innlegg
2.828
Antall liker
10
For øyeblikket er det bare tull å bruke mye penger på kabler. Legg pengene på de delene som reproduserer lyden.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
En sub, ja - det kan gi det fundamentet du savner.

Ut fra det du skriver, er det likevel litt uklart hvor skoen trykker - men jeg har mistanke om kilde og elektronikk ikke står helt i forhold til høyttalerne dine. B&W704 er ganske avslørende - og krevende hvis du ønsker å klemme ut det lille ekstra. Hovedmistanken går til Denon platespilleren din. No offense - men jeg tror at du kunne ha noe å hente med en litt bedre kilde i musikkjeden din. Men prøv før du kjøper.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.267
Antall liker
11.009
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Ikke bruk penger på dyrere kabler på det oppsettet du har idag, det mener jeg blir feil prioritering.
B&W 700-serien er kjent for å kunne låte litt lyst, så en sub er lurt for å gi fundament.
Hvis du med dybde i lydbildet også mener romfølelse er det lurt å eksperimenter mye med plassering av høyttalerne. Nær vegg gir mer bass men ofte mindre luft og rom-følelse. Flytt dem sidelengs også hvis du har plass. Vinkling av høyttalerne og flytting av lytteposisjon hører med. Lytteposisjon midt i rommet er f.eks. uheldig spesielt med tanke på bassrespons. Bare prøv.
Denon-spilleren leveres med pickup og innebygget RIAA, så vidt jeg vet. Hvis du fortsetter med vinyl som hovedkilde ville jeg foreslå vurdere oppgradering av pickup. Hva slags pickup har du?
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
B&W 704 er ingen lys høyttaler slik som f.eks 703. Den er snill og relativt mørk i toppen. Men den har jo ikke allverdens med bass men kun én 6,5" til bassområdet. Jeg tror jobbing med plassering og et par subwoofere er der du bør starte. To subwoofere er mye enklere å integrere enn en. Det også veldig viktig at subwooferne har bra med integreringsverktøy. Enten innebygget i subene eller at du kjøper noe alá dette:
http://www.avshop.no/PartDetail.aspx?q=p:10508163

Kan også tenkes at forsterkeren sliter litt med å drive høyttalerne skikkelig, men det ville overraske meg. Dersom du anskaffer deg subwoofere, vil forsterkeren uansett bli mindre belastet.

Begynn først med plassering. Det krever ofte mye jobb å komme i mål der. Fylde og bassrespons kan endre seg veldig med ulike plasseringen. Og pass på at du ikke sitter midt i rommet. Har du reklatangulært rom, kan du begynne med å plassere sitteposisjonen 38% fra frontvegg eller bakvegg og jobbe deg utifra det.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Er Denonspilleren din eneste kilde? Den er ikke akkurat kjent for å ha så mye å levere nedover, så jeg er enig med de som nevner at det kan være litt ubalnse i oppsettet ditt. Plassering er også viktig, og det er nok ikke på dette stadiet i din hifikarriere du skal legge mest i kabler. Claes Olsson leverer faktisk noen ganske kompetente signalkabler til drøye hundrelappen, sjokkerende gode til prisen. Det kan faktisk være at en litt mere solid, eldre platespiller med en bedre pickup vil gi deg det du trenger. Kilden er viktig, det du mister her, får du aldri hentet inn igjen.

Edit; Først nå leste jeg kloke Jøggas innlegg. Ble visst litt ivrig her. Ser ut som om du trenger en riaa også, ja. Det kan være myyye å hente her, og det trenger ikke blir spesielt dyrt heller.
 

nymedhifi

Medlem
Ble medlem
08.05.2010
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei! og takk for masse gode svar ;D veggen dette står på er ca 2m lang så er litt begrensa med plass og sette HT på. and dette med fundament er nok 2 subwoofere midt i blinken ;D så da skal jeg titte litt rundt, den xtz'en ser jo veldig bra ut!
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Hvordan låt dette oppsettet hos kameraten da?

Utover det så er jeg enig i at en slik Denon ikke har noe å gjøre som kilde i et slikt system; det er garantert misbruk av penger til en god forsterker og høyttalere å fore de med og be de forsterkere signal fra en slik spiller.
 
C

Cyber

Gjest
Skal du ha gode og fornufitge kabler så får du det på Blue Jeans Cables (co.uk) Mer enn gode nok til det meste.
 

nymedhifi

Medlem
Ble medlem
08.05.2010
Innlegg
6
Antall liker
0
Ja når det gjelder Platespilleren var det noe jeg fikk med.. så blir en midlertidig løsning. har en eldre Phillips platespiller, men trenger ny stift / den strikken man trenger til tallerkenen :p

Hos kameraten min låt det nokså likt som hos meg, men litt mer av alt, var vel noe mangel på fundament der også.. :)
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
nymedhifi skrev:
Hos kameraten min låt det nokså likt som hos meg, men litt mer av alt, ..... :)
Ikke uvanlig, det. Foruten at forskjeller i lytterom, høyttalerplassering og slikt kan ha en viss betydning, har man gjerne en tendens til å være litt mer positivt innstilt når man sitter sammen med en god kamerat og lytter. Det går gjerne litt tid med lytting i enerom før man blir fullt ut oppmerksom på anleggets egentlige karakter.
 

tuco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.11.2004
Innlegg
175
Antall liker
21
Torget vurderinger
1
Hei

Veldig enig i alle de som sier at du bare kan glemme kablene foreløpig. Biltema er en god leverandør for deg i lang tid framover. Det er først når utstyret blir virkelig dyrt at kablene blir et fornuftig sted å putte noen penger.

Tuco
 
Topp Bunn