Anbefaling av tonearms kabel for SME V

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.429
Antall liker
35.214
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg er fristet til å svare nei.

For å kunne gi et råd begrunnet i noen slags konvensjonell teori er det nødvendig å vite egenskapene til både pickup og RIAA-trinn. Det vil si noe om hvordan kabelens kapasitans, induktans og resistans vil påvirke frekvensgangen og impulsgjengivelsen i kretsen. Et strømforsterkende RIAA-trinn vil formodentlig påvirkes forskjellig fra et spenningsforsterkende. Dessverre er det sjelden at tilstrekkelig detaljerte data blir oppgitt, så det blir stort sett prøving og feiling. Hvis du er heldig, har noen erfaringer med samme kombinasjon av pickup, arm og RIAA-trinn som du har. Hvis ikke, er det dessverre bare å velge en eller annen kabelfilosofi, prøve, finne ut om du liker resultatet, eventuelt fortsette med neste kabelfilosofi. Und so weiter.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.429
Antall liker
35.214
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Pesquera skrev:
Dersom du vil ha erfaringsbaserte råd som er ubegrunnede i henhold til konvensjonell teori kan du jo konferere denne tråden:
:)

La meg minne om at "vitenskapelig metode" enklest kan oppsummeres i ordene "den teorien din virker fornuftig, men fungerer det i praksis?"
 
Topp Bunn