Tips til oppgradering av strømkabel mellom strømforsyning og forforsterker

Oslo2

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
813
Antall liker
133
Torget vurderinger
2
Jeg er nysgjerrig på å oppgraderer strømkabelen som går mellom strømforsyningen og forforsterkdelen (på en Leben RS-28CX). Har ingen spesifikk grunn til å være misfornøyd med nåværende kabel, men synes tweaking er gøy så lenge det ikke koster en ny off-road sykkel. Problemet mitt er at jeg er lite teknisk av meg. Har derfor søkt rundt på nettet og finner ganske lite på temaet. Det er en kabelprodusent som har egne kabler for formålet og tar mål av seg å tilpasse kabler til all verdens forforsterkere og forsterkere. Produsenten heter "Revelation Audio Labs." Produktene hans har fått bra omtale og virker kule ut i fra produktbeskrivelsene. Men (og det er et stort MEN) det er en masse tråder på hififorum av kunder som har blitt lurt av selskapet. Produsenten er med andre ord useriøs. Synd. Jeg sendte dem en e-post før jeg ble klar over deres dårlige rykte. De har svart meg seriøst og raskt, og mener at de kjenner alle data på forforsterkeren og derfor er i stand til å lage en "custom-made umbilical power cord."

Tenkte jeg skulle ta fatt på oppgaven selv, men kommer ikke så langt. Jeg har søkt med helt svimmel etter produsenten av koblingstypen, uten å lykkes. Og er også usikker på kabeltype jeg kan bruke. Er det noen som har greie på dette, og kanskje sågar har greie på det spesifikt til den nevnte forforsterker?

Setter pris på alle tips :)
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Hvilke kontakter brukes i begge ender av kabelen? Det ser ut som en spesiell DIN-kontakt..?
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Hvilken strømkabel bruker du inn til forforsterkeren?

Et tips er å bruke samme kabel begge steder.
Kan du lage kablene selv?
 

Oslo2

Bransjeaktør
Ble medlem
29.11.2004
Innlegg
813
Antall liker
133
Torget vurderinger
2
Inn til preamp bruker jeg Xindak FP-Gold.

Jeg har laget et par strømkabler tidligere, brukes på effektrinnene, av Nanotech med Furutech kontakter. Til tross for denne erfaringen, har jeg følelsen av at det jeg står ovenfår nå er vanskeligere.

Jeg ser på innsiden av strømforsyningen at kabelen mellom enhetene består av 6 linjer. Koblingene er likevel en 7-pins. Jeg satt en time på nettet å tittet på 1000-vis av connectors, og lurer på om det kan være snakk om Gleinair connector. Må lete videre da jeg ikke har funnet helt klaff, men de laqer en hel serie som likner. RCA socketene er laget av Canare, utrolig flotte, men jeg ser ikke at de har laget socket og connectors til "navlestreng" strømkabel.

Uansett, jeg er helt rådvil til egenskaper ved en strømkabel som har 6 linjer, og hvilken motstand og alt annet av egenskaper denne skal ha. Hjelp meg gjerne.

Dersom jeg finner delene, altså connectors og egnet kabel, så kan jeg sikkert få hjelp til å lage dem selv. Så kom gjerne med tips.
 
Topp Bunn