Fra Kimber til Kimber.Hva kan jeg forvente ved oppgradering?

BanjoArrne

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2007
Innlegg
1.433
Antall liker
30
Jeg driver ikke med dyre kabler men de billige Kimber Kwik12(biwire koblet sammen til to,loddet med shotgunplugger) har jeg alltid likt gjengivelsen fra.

Jeg har prøvd Synergistic research(husker ikke hva de het,men noen rimeligere fra dem til rundt 6-7k for 2x3m),Nordost Flatline Gold,Qed silver anniversary XT,Van Den Hul CS-122 og Supra Ply 3.4 samt et forsøk jeg gjorde med 8 kvadrat high current biltemakabel (skikkelig skrikerunge var det,hehe).Ingen av undernevnte har klart å gi den samme god blandingen av alt som det Kwik12 har gjort i mitt anlegg selv om jeg har variert med komponenter.Selvfølgelig,noen av de undernevnte hadde områder de var bedre på enn Kwik12 men ingen hadde denne passelige dosen av alt som denne kabelen har (i mine ører).Derfor har jeg ikke byttet dem ut så langt.

Synes Kwik12 er klart best av alle de nevnte på bass.Detaljert,dyp og stram i passelig dose.mellomtonen er meget behagelig og bred og stemmer og instrumenter låter meget naturlige.Toppen er veldig fin synes jeg,den skriker ikke og er luftig og detlajert men ikke overdrevent.Det er vel det som er det fine med den.Den har en flott balanse gjennom hele freksvensregisteret uten at jeg føler at noe mangler.Den gir således en meget behagelig "touch" i anlegget mitt.
Perspektiv og lydbilde har den heller ikke noe problem med.Ikke slik oppsettet mitt er nå kanskje, men da det var komponenter innom som var meget gode på dette og høyttalerne var riktig plassert,så holdt den ikke noe tilbake på det området (Creek Destiny var en forsterker som var meget god på dette området slik jeg oppfattet det.)

Den letteste beskrivelsen er vel for meg at den gjør lite galt. :)

I og med at jeg har vært så fornøyd med disse Kimberne så tenkte jeg holde meg innenfor det merket.
Så,her er det jeg lurer litt på.Hva vil forksjellene og forhåpentligvis forbedringene være ved å gå fra denne Kwik12 til 8TC som jeg nå tenker på å få prøvd?Er det noen som har kjennskap til denne kabelen og dens egenskaper?

Ps!Mine oppfatninger av de andre kablene er hvordan de virket i mitt anlegg,så jeg er ikke ute etter å trampe noen på tærne og utrope en kabel til bedre enn noen av de andre,kunn bedre for meg.Jeg har hørt de kablene jeg valgte vekk gjøre en mye bedre jobb enn de gjorde i mitt oppsett,på andre anlegg.Da hadde også oppsettene annen lydsignatur og det er jo klart at da vil også kabelvalg bli deretter. :)
 
M

Medlem 1792

Gjest
Kimber 8TC synes jeg er en veldig bra kabel til prisen. Noen påstår også at den nye versjonen med klar og hvit isolasjon låter bedre en den opprinnelige med blå og sort isolasjon.
Jeg bruker nå den nye 12TC som er ca. dobbelt så dyr som 8TC, den gir nok noe mer trykk i de nedre frekvensene samt et noe større/dypere lydbilde enn det 8TC gir.
Uansett så er disse Kimber TC kablene meget bra/de gjør lite galt men det er jo selvfølgelig systemavhengig.
Kimber Kwik kablene har jeg ikke hørt/prøvd.
 
Topp Bunn