Side 34 av 34 FørsteFørste ... 24323334
Resultater 661 til 662 av 662
Abonnér på denne tråden
 1. #661
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,317
  Tagget i
  6 Innlegg
  Enig i det med banan stik. Havde gæster de synes det var sindsygt godt. Næste dag kom der nye gæster. De syntes bestemt ikke det var godt. Lød forvrænget og hårdt. Dagen efter opdagede jeg at bananerne ikke var helt fastspændte. Det løst et lidt. Det var årsagen.

 2. #662
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,405
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra oseanna Se Innlegg
  Som Kalle Klovn sier så overlapper sansene våre frem til den endelige opplevelsen. Og den skjer inne i hjernen. Vi tror vi hører med ørene, det er en vrangforestilling! På veg fra ørene innover i hjernen blir signalene påvirket av en mengde ulike ting, påvirkning fra andre sanser, minner, følelser her og nå osv. Noen av de fenomenene er veldig tydelige, f ex McGurk-effekten som er nevnt; at synet kan trumfe ørene i gitte situasjoner. Det er ikke "fake news" eller placebo!

  Slik jeg oppfatter det er "makrolytting" lytting over tid - av pur lyst og glede. Den type lytting engasjerer lystsenteret i hjernen. "Mikrolytting" over kort tid, intenst opptatt av lyd - ikke lyst - engasjerer helt andre deler av hjernen, den analytiske delen fremfor den følelsesmessige delen. En og samme person kan altså oppleve samme musikkstykke på ulik måte, og ingen av måtene er feil. Det spørs bare hvilken opplevelse du er ute etter.
  Dette er to betydelig undervurderte momenter i «diskusjonen» 1) at vi hører med de små grå og 2) at vi ofte har varierende / ulikt «lyttefokus» («makro», «mikro» og en myriade av avarter) fra «økt» til «økt».

  Legg til at hjernen hos de fleste av oss har sort belte i å trekke forhastede slutninger på sviktende grunnlag, bare slutningene er konforme med egne «erfaringer», holdninger, meninger og virkelighetsoppfatning. Litt tabloid - de fleste av oss «hører» mer på egne «erfaringer», følelser, holdninger, meninger, virkelighetsoppfatning (etc.) enn på egne ører, enten vi mener det er vesentlige forskjeller med kabelurene eller ei. Varierende lyttefokus er også en grunn til at «engasjerende» musikk kan være et mindre egnet utgangspunkt for å vurdere forskjeller i lydkvalitet, enn kjedelig og likegyldig heismusikk.

  Varierende «lyttefokus» er for min egen del en av hovedårsakene til at jeg opplever «forskjeller». Etter et par tre kontrollrunder så er ofte opplevelsen av forskjell helt i det blå.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

Side 34 av 34 FørsteFørste ... 24323334

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed