Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  nb
  Guest

  Skjøting av telefonledning

  I forbindelse med en kjøkkenoppussing må jeg legge om telefonledningen i leiligheten. Den vil nå være for kort og må skjøtes. Jeg kan skjøte den f.eks i sokkelen på kjøkkeninnredningen, så estetikk er ikke så nøye siden den vil være ute av syne.

  Er det noen spesiell type kabel som bør brukes? Jeg har et rull Cat-5e liggende, og lurer på om det er en egnet kabel til dette bruk? Lednigen er totalt ca 15 meter fra inntaket i leiligheten til kontakten, og den vil kanskje forlenges med en 3-4-5 meter og da skjøtes i begge ender av stumpen jeg skjøter inn, siden jeg ikke har lyst til å legge om hele ledningen.

  Noe spesiell teknikk som bør brukes, eller holder det å bruke "krympeklemmer" eller hva det heter - evt bare tvinne godt å skjøte med elektrikertape?

 2. #2
  nb
  Guest

  Skjøting av telefonledning

  Siden responsen her var overveldende (burde kanskje være postet på Tech) så følger svaret her til eventuell glede for andre som skal prøve. Takk til en telematikkfyr på jobben for oppskriften:

  Jeg bruke noen skjøteklemmer jeg kjøpte på Clahseren, de funket slik at man puttet inn de to lederene som skal skjøtes i hvert sitt hull, og når man klemmer sammen så skapes det kontakt mellom de to og en eller annen guffe sørger for at det er tett. Klemmene er beregnet for skjøting av alarmledninger o.l. og kan brukes ute.

  Til kabelen brukte jeg to av lederene fra en Cat5e som jeg hadde liggende. Sikkert overikll, men sidne jeg har en rull med 50 meter jeg ikke har bruk for, så var det rimeligste og enkleste alternativ for meg.

  Plan A var å koble på telefonkontakter (RJ-11) og skjøte med koblingsstykker, men lederene var for tykke til å gå inn i pluggene. Krympetang og plugger ble da innkjøpt til ingen nytte, men ikke så farlig, for nå kan jeg lage mine egne nettverkskabler om jeg skulle få behov for det.

 3. #3
  Hifi Freak Jan_I's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  4,029
  Tagget i
  0 Innlegg

  Skjøting av telefonledning

  Regner med det er scotchlok du har brukt til dette:


  Dette er helt riktig å bruke, men disse skal ikke brukes ute uten extra beskyttelse
  ( tettemidlet svekker ut over tid)

  Mvh Jan i

 4. #4
  nb
  Guest

  Skjøting av telefonledning

  Sitat Sitat fra Jan_I
  Regner med det er scotchlok du har brukt til dette:


  Dette er helt riktig å bruke, men disse skal ikke brukes ute uten extra beskyttelse
  ( tettemidlet svekker ut over tid)

  Mvh Jan i
  Jepp, det var slike jeg brukte. Nå ligger mine skjøter i sokkelen på en kjøkkeninnredning, så jeg er ikke så bekymret for langtidsvirkningene. Jeg har også surret godt med elektrikertape rundt selve skjøtene (den ble litt klumpete med seks ubrukte ledere og to slike) så det holder nok.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed