LANGE høyttalerkabler

Smorltork

Medlem
Ble medlem
25.04.2009
Innlegg
37
Antall liker
0
Mulig jeg stiller spørsmålet i feil forum - kan se for meg en haug svar fra folk som mener at håndtrukket sølvtråd lakkert i lydretningen med kromgult, tvinnet mot og flettet med lydretningen (eller omvendt) og isolert med håndstrikkede alpakkasokker kokt i haifinneolje tre torsdagskvelder i fullmåne, er det eneste saliggjørende... Men altså:

Jeg liker å høre på musikk i badekaret, er mektig lei av det kjipe mikroanlegget, og har ikke lyst til å bruke et femsifret beløp på et proprietært system som fyller huset med enda flere radiosignaler.

Derimot kunne jeg godt tenke meg å utnytte B-utgangene på forsterkeren i stuen. Selv om kablene blir stygt lange.

Det dreier seg om minst 15 meter; kanskje mer om jeg skal unngå synlige snarveier.

Finnes det saklige innvendinger mot en slik løsning? Lyden på et bad blir uansett ikke strålende, og jeg kommer ikke til å legge allverden i høyttalere.

Eltek, Ljudia o.l. selger 4-kvadrats høyttalerkabel med 2 eller 4 ledere, for +/- 50 pr meter. Vil en slik 4-leder fungere, eller er det nødvendig med separate kabler for kanalene? Kan en slik kabel legges parallelt med antenne- og nettverkskabel (og spesielt: med en kabel for fjernkontroll)?

Forsterkeren er forøvrig på 2x150 W, og de færreste småhøyttalere er beregnet på slik effekt. Finnes det en enkel og rimelig måte å sikre høyttalerne mot å bli ødelagt, om jeg skulle skru opp volumet i stuen uten å huske på å stenge av B-utgangen?
 

R.E.S.

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.05.2006
Innlegg
5.975
Antall liker
6.131
Torget vurderinger
32
Installasjonskabelen fra Kimber, Kwil burde fungere greit. Jeg bruker den i hjemmekinoen med lange kabelstrekk til bakhøyttalerne.

Roy
 

Smorltork

Medlem
Ble medlem
25.04.2009
Innlegg
37
Antall liker
0
Er vel omtrent dobbelt så dyr som den jeg nevnte? Noen grunn til å gå for denne store merprisen? Som nevnt, skal den gå til badet, der lyden blir slengt rundt mellom flisveggene likevel...

Lurer også, fortsatt, på om det er merkbare ulemper med å bruke én 4-leder fremfor 2 2-ledere.
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Du kan legge kabelen ved siden av nettverkskabel, og er du på den sikre siden om du klipser på en ferritt på kabelen nærmest forsterkeren.
Det er kvadrat som gjelder, 4 skulle holde, og det er helt ok å bruke 4-leder.

Du kan sette inn 'automatsikringer' i serie med høyttalerene på badet for å begrense effekten. De selges på Eltek.
 
Topp Bunn